9 in 1 card reader USB 2.9 oznake CR-V10-U29GA Made in Taiwan
koji imaju u prodaji u Ve-mil-u za nekih stotinjak kuna može čitati xD kartice iako to nije navedeno u popisu podržanih kartica.
Osobno provjereno i isprobano.
Printable View
9 in 1 card reader USB 2.9 oznake CR-V10-U29GA Made in Taiwan
koji imaju u prodaji u Ve-mil-u za nekih stotinjak kuna može čitati xD kartice iako to nije navedeno u popisu podržanih kartica.
Osobno provjereno i isprobano.
USB 2.9?? Valjda lapsus... ;)
Ja sam nedavno kupio USB 2.0 čitač mem kartica za 15 in 1 u LINKSu isto za 100-tianjak kuna koji među ostalim čita i xD kartice...
Ma, da treba biti 2.0 Kad su blizu 0 i 9 :D
Hvala na informaciji! BTW bas brijem kupiti sljedeci tjedan neki! Imao sam dva, jednoga sam poklonio frendu pred tjedan dana kada je kupio digitalac, a drugi mi je samo dva dana nakon pao na pod, a kada sam se pokusao na stolcu odmaknuti od stola da ga pokupim, pregazio sam ga sa kotacicima od stolca i naravno sada ne radi! Pa ti sad budi darezljiv! ;D
Ne mogu, a da ne pitam,,, čemu služi taj čitač? hm... nije valjda da moram i to kupiti,,, hm... ofaj,,, da...
Čitač služi da pomoću njega prebaciš slike, ako govorimo o fotoaparatima, na svoje računalo. Nije nužno potreban, ali dobro dođe jer ne opterećuješ bateriju fotoaparata dok prebacuješ slike.
U slučaju da imaš dvije kartice, s jednom možeš slikat, a sa druge prebacivat slike na računalo.
Osim ovoga sto je Sljaka naveo, dakle netrosenje baterije prilikom prebacivanja fotografija sa memorijske kartice iz aparata na racunalo, jos je jedan dobar razlog zasto imati Card Reader. Taj je brzina prijenosa (pogotovo ako digitalac kojega imas nije oboruzan sa USB 2.0, danas malo koji).= Citat =:
Izvorno postao FaiNt
Sve u svemu, zgodna stvarcica (dobro dodje i ako ti netko donese fotke bez aparata samo na memorijskoj kartici da si ih prebacis na komp, znalo mi se desavati...), ali nije neophodna!
I ako recimo imaš neko opupljanje doma (aka tulum), a netko je osim tebe imao fotić i fotkao je, ali s fotićem koji ne paše na tvoj kabel, e onda je card reader idealna stvarčica....