-
siemens+acer+gprs=www
evo da se pohvalim. spojio sam sestrin s65 sa laptopom usb data kabelom i koristeci gprs se besplatno surfam. naime, kod nas u bih je do 16.5. besplatan gprs.
iskustvo:
1. sa s65 i usb kabelom ide kao i preko obicnog modema, znaci da nema nikakvih problema. brzina je vise no zadovoljavajuca.
2. koristim mpm skinut sa zvanicne siemensove stranice koji ima up-date za symbian telefone tako da pomocu njega moguce je spojiti i vise siemens telefona (cak i istovremeno)
3. sx1 na gprs moze samo preko irda-e ili bluetooth-a
-
sx1 na grps ide navodno preko irde također, no meni to nije nikad uspijelo, a sa BT jedva...
mislim da je kabel bolja opcija, no sx1 je nema ili ja neznam za takvu...
-
evo,jutros sam kupio bluetooth za laptop i ovo postam preko gprs-a i acer-a.............
R A D I ...................
brzina je zadovoljavajuca...........
download je sporiji ali .............
-
-
zavisi od stranice i guzve na GPRS-u
ali nekakav prosjek ide od samo 3-4 pa cak i do 10-tak sto jemislim odlicno posto je besplatno............
-
-
kB naravno...............
ali to je samo brzina DL, učitavanje stranica je druga priča. npr ovaj forum se učita za 1,5 sek................
-
hm 10 kB u sekundi mi nebi ličilo na GPRS brzinu. Malo je previše. 4 X 13,4 = 53,6 kbps odnosno oko 6,7 kBps to je realno što se može očekivat. Stavi si DUmeter i postavi ga na Average values
-
e sada si mi rekao nešto što uopće ne razumijem............
nisam do sada čuo za taj program.
danas sam nešto skidao sa siemens-mobiles foruma i starta kao 45-50 kB pa nakon par sekundi padne na 7-5 kB i tako se zadrži do kraja.
ponavljam: brzina DL mi i nije bitna toliko, otići ću u internet klub pa sve poskidati, bitno mi je da za surfanje nema nikakvih problema............ a ta brzina mi je i više no dovoljna..........
-
a jos ti je i besplatno :)
-
ma OK mislio sam da slučajno nemate dignut EDGE ali sam se sjetio da si na S65 koji ga ne podržava.
Skini si DUmeter simpatičan progi u kojem možeš vidjet pravo stanje stvari kod DL-a
-
bio sam na sestrinom s65 ali sada surfam sa svojim sx1.
taj DUmeter cu sad potraziti na gogle-u pa cu javiti poslije rezultate...............
joj da je sada kako uhvatiti bolovanje pa se izlezavati sa laptopom na grudima surfajuci netom................
-
e sad sam bas zbunjem. skinuo sam DUmeter (za manje od minut i pol 930-tak kB) i instalirao ga. ali njegovi podaci i ono sto piše na transfer rate-u prilikom DL se razlikuju. kome sada vjerovati.
npr. skidao sam nekakvu meldiju za zvono za moj sx1 i transfer rate je startao sa 45,7 pa se spustao do 7,5 a DUmeter je prikazivao max 8-9.........
-
DU metar ti prikazuje realnu prosječnu vrijednost. iako mi je malo čudno da ideš preko 7 KB
-
za DL sam rekao da prilikom ucitavanja stranica ide oko 5-6kB a tijekom DL nekog programa ili sl ode do 8kB (tako DUmeter pokazuje) ali i za UL koji se nemiče sa 0,0 ili max na 0,8 kB mi nije jasno...............
-
može otić više od 7 kBps ako skidaš nešto komprimirano. Upolad ti nemože biti jak na GPRS-u kd ti ide Download jer nema full duplexa. probaj slati nekome mail od 1 MB i u isto vrijeme napravi neki Download pa češ vidjet hrkljuš
-
vjerujem da je tako ali da je brze svi bi ga koristili.
ovdje su u cijeloj drzavi ogranicili ovaj testni period na samo 10000 mobitela, a ja sam imao srece da i mene ukljuce.
sada me interesira kako ce biti kada se pocne placati. imali nekakav program koji bi mi mjerio kolicinski protok poput GPRS countera na samom telefonu. dok sam surfao na sx1 bez laptopa barem sam znao koliko sam podataka u kojem vremenu prenio a sada posto ga samo spajam za laptopom nemam pojma.
takodjer ako vam nije problem moze i netko postaviti i cjenik gprs-a u HRV da znam sto me ceka jer ce i ovdje vjerojatno biti slicno od 16 svibnja..............
hvala na pomoci..........
-
u DUmetru imaš brojać i statistike po danima, tjednima, mjesecima.
http://www.vipnet.hr/cw/d_show?idc=3957673
na ovom linku imaš cijene prijenosa podataka za određene tarifne modele VIPneta-a
-
tek sam sada vidio te opcije u DUmeteru. sta da ukljucim da bi pratio dnevni / tjedni protok..................
-
ništa ne trebaš uključit on to sam bilježi
-
sada sam pronasao i to u programu jucer za 4h5min prošlo je DL 9,57MB i UL 2,37MB znaci po vip-ovom cjeniku bi platio malo bogastvo.................
-
ovisi za koji tarifni model
-
ako takve cijene budu i kod nas ništa od surfanja nakon 16.5 eventualno poslati koji mail ili slično ali surfati NE...................