Neka mi netko preporuči neku dobru stranicu na netu s koje mogu skidati programe i igre za P900...unaprijed zahvaljujem!
Printable View
Neka mi netko preporuči neku dobru stranicu na netu s koje mogu skidati programe i igre za P900...unaprijed zahvaljujem!
ova mi je puno koristila dok sam imo p900: http://mobile.jcfilms.co.uk/
evo par spotova: http://82.208.64.6/Mobile/3GP/Files/
evo jedan forum uz kojeg ces moc skinut brojne aplikacije,igre i filmove ako malo pretrazis:http://www.esato.com/board/viewforum.php?forum=35
video: http://home.no.net/tronekr/video/
odličan index: http://www.elbog.si/p800-900/
još jedan odličan sajt: http://sep800.mine.nu/
Budem obišao te sajtove...i još jedno pitanjce: da li mogu aplikacije prebacivat na mob preko bt donglea ili moram imat kabel?
prebacuj preko bt dongla.barem je na p900 to odlicno rijeseno.(mislim na to da ti fajl poslan s kompa ne dolazi kao obicna poruka-sto je slucaj s nokiama)
Onda se idem malo zabavljati...thanks!
P.S. jel znaš možda di ima za skinuti onaj famozan rally za P900 kaj ga ima na reklamama...znam da ga dobiješ na CD-u s mobitelom, ali ja nemam taj CD...
joooj,ja sam ga skinuo davno ali neznam vise stranicu....
sad sam ga mislio uploudat da ga mozes skinut ali vidim da imam vrally sis1 a sis 2 mi fali :wall: sorry
Frka me nekaj skidat, jer nemam nikakav antivirusni program...jel znaš par dobrih antivirusnih programa i stranica tako da nemam problema sa skidanjem i bilo kakvim virusima?
na p900 nisam imao antivirus,ali nemas bojazni jel mislim da je uiq siguran,odnosno da jos ne postoji virus za tu platformu.preleti malo po onom forumu gore,naci ces sigurno.
OK, hvala!
Ajde mi pliz preporučite neku korisnu aplikaciju za P900? Može biti kakav zgodan i koristan program, kvalitetna igra i nešto slično? Koji codec za gledanje filmova da skinem? Sa koje stranice da skidam?
Što mi treba za otvaranje .rar aplikacija i di da to skinem?
aplikaciju za sto?
frontview ti je odlicna aplikacija koja radi kad je flip zatvoren,
kvalitetna igra je vrally koja ima odlicnu grafiku i nikakvu igrivost,skini si soldierants...kopija wormsa ali zabavna
koji coded? pa skini sm i xvid codec
zip man za zip,rar nemozes otvarat kolko ja znam
Vidim da su ti filmovi traileri za mob u nekom 3IV formatu ili nekaj tak sličnog...s kojim to radi codecom? Jel radi s xvidom?
3gp format.....to radi sa instaliranim video playerom na p900 i na skoro svim mobitelima koji imaju mogucnost snimanja videa
Thanks! Imaš neku dobru stranicu za skinuti XviD? Ja sam ga skidao s neta, ali mi je u zip ili rar formatu i kada ga extractam, onda ne znam kaj dalje...koji format mora biti file na PC-u da ga mogu instalirati na mobu?
ovako zapamti ono sto je exe na windowsima to je sis na symbianu,
znaci sve aplikacije moraju biti u sis formatu...
a ti si vjerojatno skinuo xvid codec za kompjuter zato sto xvid codec dolazi u folderu sa SM.
Skinuo sam upravo XviD za P900 i instalirao ga...di ga ja sad imam instaliranog u mobu, odnosno di ga mogu pronaći da prek njega otvaram fileove...trailer koji sam skinuo je u .avi formatu...hoće raditi to s XviD-om?
pa xvid je samo codec,isto kao i na kompjuteru ...kako ces pustiti avi?...pa s playerom...skini smart movie i onda ces moci pustit fajl
Da, fakat...a jel znaš odakle da ga skinem? malo kopam po netu, al nemrem naći pravu stranicu za skidanje SM-a
ni aiva ne radi trenutno a ne rade mi ni ostale stranice za uiq jel kako je kraj mjeseca napunile su bandwidth pa nemam pristup
Jel imaš smart movie na kompu spremljen? Dat ću ti mail adresu, pa da mi pošalješ, može?
Skinuo sam s neta Smart Movie, al mi ga je instalirao na komp...kak da si instaliram to na mob? Isto moram tražiti .sis format?
uploudat cu na svoj server pa cu ti stavit link ovdje u temu.
Ok, thanks!
Instalirao sam ga na mob, zajedno sa XviD-om...znači, sad bi filmići u .avi formatu trebali raditi? Hvala na ovome!
Ne radi na mobu taj .avi format...kaj da radim? jel mi kaj koristi ovaj Smart Video Converter kaj sam instalirao na komp?
avi ti na mobitelu ne radi vjerojatno zato jel nije konvertan u sm video converteru....
njega instaliraj,pa u njemu iskonvertiraj sta zelis prebaci na mob i radit ce..
ili skini neki vec iskonvertirani video sa stranica koje sam ti stavio na pocetku threada
Uspio sam...sve radi kak spada...puno hvala, sodom!!!
tu smo da si pomazemeo,pozdrav!
daj mi reci pliz di da nađem registration key za Soldier Ants? Skinuo sam i instalirao igru i sve mape, ali me traži taj key...otišao sam na www.hindango.com da se registriram, ali traži me broj kreditnih kartica i drugih gluposti kaj ni nemam...imaš ti kakav kod?
skini ovo i stavi u system/apps/soldier ants i trebalo bi radit
I skinuo sam par trailera za mob, ali mi štekaju...kak da izgladim sliku da mi ne šteka?¸
Taj file da ubacim u mob ili na komp (pa onda sve zajedno na mob)? Kak da uninstaliram igru na mobu?
prvo ovaj fajl koji sam ti dao je crackan,kad ga ubacis u mobitel stavi ga u folder gdje je instalirana igra i on ce ga jednostavno zamjenit s pravim i igra ce ti normalno radit...
sta ti steka? resetiraj mobitel i probaj ponovo
Instalirao sam Smart Movie i Xvid codec 1.10 i skinuo dva trailera (Sin City i Mr & Mrs Smith) i ne idu glatko nego štekaju...jel mi kaj fali možda još na mobu? Jel stvar u softveru...
Mravci rade, uspio sam se registrirati jer sam imao programčić neki kaj sam skinuo s igrom, al ga nisam vidio...
nebi smjelo stekat,neznam u cemu je stvar,da je prevelika rezolucija nebi mogo pustit fajl...mozda se napunila memorija,jesi probo resetirat?
Možda je stvar u trailerima jer štekaju uvijek na istom mjestu...imaš ti koji file da ga skinem, da nije prevelik, samo da vidim hoće li mi normalno radit? Uploadaj nekaj ak možeš, pliz...
Holly Valance - Kiss Kiss
kad extraktas trazit ce te pass: jcunlock
Sad ću vidjeti...sad sam skužio da ovaj smart movie ima ograničeno vrijeme gledanja filmova, jer je trial, a trebam se regati...imaš i za to šifru...neda mi ga se stalno skidat na mob s PC-a kad mu prođe vrijeme...
Dakle, tebi Kiss Kiss radi normalno i glatko?
dao sam ti link od sm-a u folderu nakon extrakta su ti se pokazala 3 fajla ms sis file,xvid codec sis file i smartmovie app.
prebaci smartmovie app i napravi sa njom isto sto sam ti opiso gore za soldierants...isto kao kad na kompu ubacujes crack
ps.radilo je,nemam ja vise p900
Ja to još uvijek ne kužim, sorry...di u mobitelu da pronađem system file...kad si prebacim to na mob, on me pita za file da li da ga spremim u vanjsku ili unutarnju memoriju telefona...kak da ga kopiram u taj system file? Ajde mi lijepo objasni u detalje, pliz:-)
Kiss Kiss radi malo bolje od trailera, ali svejedno malo šteka...ne znam zakaj...
Jel ima možda kakve veze to kaj sam Smart Movie instalirao na memoriju telefona, a filmove pokrećem s kartice? Pretpostavljam da to nema veze, al pitam...
ovako idemo korak po korak....jel ima nekakav file explorer instaliran?
Na mobitelu...ovdje imam file manager jedino, al to je već tvornički instalirano...jel to OK?
naravno da nije,...to je preglednik multimedie,slika,audia,igrica,dokumenata....
ja uploudam ti skidaj...fileMan
malo se poigraj s njim nakon sto ga instaliras,ima mnogo opcija..i da ti ustedim vrijeme ovo je meni bio najbolji file explorer od svih koje sam promjenio na p900
OK, instalirano je i sve funkcionira...šta dalje?
sada prebacis smartmovie app file koji sam gore spomenuo na mob,sacuvaj ga na D (to je memorijska kartica)...zatim otvori fileman,...malo potrazi u /mail taj file odi na njega cut i pastaj ga u folder gdje je instaliran smartmovie....npr d/system/aps/smartmovie
Nemam nigdje system, ni u meoriji telefona ni na kartici...di je tebi to bilo...imam u filemanu mrave i sve, al nemrem naći smart movie...
kad uđem u C: tamo imam samo documents, a u D: imam media files
nemoj trazit system...to sam ja bubnuo jel je tak na series 60
mislim da je u aplikacijama znaci /apps/smartmovie
Ne mogu naći na taj apps, nema ga nigdje...spremio sam taj file na karticu u "other", al ga file manu nemrem pronaći...
al imam celicne zivce :)
skini file search i upisi u njega imena fileova koje trazis.
Upisao sam apps i našao mi je samo fileove od mrava, ništa od smart moviea...da uninstaliram smart movie i ponovo instaliram?
ne....ako si prebacio smartmovie .app na telefon onda otvori file search i upisi smartmovie.app ,namjesti da pretrazuje i d i c
Našao sam ga za smart movie na c: tam di mi je instaliran...kaj sad? Kak da ga prebacim?
jesi napravio ovo: poslo smartmovie .app file na mobitel i spremio ga na d?
TAJ file moras zamjenit s ovim app filom kojeg si naso na c: posto si instaliro sm na menoriju mobitela
Spremio sam ga na d: kak si mi rekao...a kak da ga zamijenim?
kad nades sa file searchom gdje se nalazi na D zapamti lokaciju i sa filemenom ga onda nadi odi na cut i prebaci na c u folder gdje je originalni smartmovie app.
Sve je to OK...u file searchu mi piše da se taj .app nalazi u c:/system..., ali kad odem u fileman u c:/ nigdje nema sistem i ne znam di da ga pronađem?
.....nisi enejblo u filemenu da ti pokazuje sistemske foldere...reko sam ti da ga malo proučiš
Uspio sam...sad još moram provjeriti jeli primilo to, odnosno jel funkcionira...
Sad imam unlock converter i kad upišem IMEI, onda mi on izbaci kod....di taj kod trebam upisati onda?
upalis sm na mobitelu u glavnom meniju ides na register upises kod i to je to!!! KONACNO!!!
Al u glavnom meniju nema register nego samo unlock converter...
Kad ne ubacim taj file, onda imam register, a kada ga ubacim onda imam unlock converter, ali nemam register...mislim da bi trebao imati oba odjedanput jer se ne mogu inače registrirati...jel postoji koja fora za to? kak si ti to napravio?
ma sad sam se jos i ja spetljo,stvar je u tome sto SM ima 1 sat gledanja videa ti kad si zamjenio app s crackanom aplikacijom "otkljuco" si SM na mobitelu i mozes gledat kolko te volja...sada upisujes unlock kode koji generira mobitel u converter i time otkljucavas konverter da mozes normalno konvertirati jel s zakljucanim converterom ti svakih nekoliko minuta pise preko ekrana unregistered i slika je crno bijela.
Znači, to je OK kad mi piše unlock converter? Odnosno, prije nego idem gledati film, da stisnem generate i onda ću moći odgledati film do kraja bez ikakvih problema?
Još samo da skužim zakaj mi filmići malo štekaju i bit ću prezadovoljan...
pogledaj i vidjet ces da vise nemas vrijeme koje ti ogranicava kolko jos mozes gledati video,znaci da je otkljucan ...sad ovaj kod upisi u converter na kompjuteru (nadam se da si ga instaliro)
OK, e moramo se nać i plaćam ti cugu, makar si zaslužio i više od toga!
daj mi još pliz samo uploadaj ak imaš koji korisni program za P900, može nešto tipa scandisk ili disk defragmenter (kao na kompu ak ima), ili bilo koji drugi zanimljiv programčić...
Još jednom....puno hvala!!!!!!!!
evo stavio sam disc cleanup-odlican program koji ti cisti "smece" s diska,vrlo korisno nakon nekog vremena (kad sam ga instaliro i ocistio dobio sam 400kb prostora na internoj memoriji)
i front view...vrlo cool program
svi fileovi su ovdje
Instalirao sam Disk Cleanup i kada ga upalim i otđem na c: ili d: da mi ga počisti, napiše mi "Folder Not Found"...jel to znači da nema kaj čistiti ili je neka greška?
I još jedno pitanje...kada prebacujem neki veliki file na mob, uvijek mi napiše da nemam dovoljno slobodnog prostora jer mi to skida očito na internu memoriju telefona koja nije velika...kako da napravim da mi skida ravno na memorijsku karticu, tako da mogu skidati fileove i po 20-30Mb i više?
disc cleanup nema sta za ocistit trenutno jel nije naso nista
trebas namjestit da ti poruke dolaze na memorijsku karticu,neznam kako se to namjesta,zaboravio sam ali zato mozes koristit sync station.
Ajoj...ja nemam sync station...jel se to može nekako namjestiti na samom mobitelu, bez da koristim sync station?
filmove ionako neces mobi prebacivat bt-om zato kupi card reader.
Zakaj se filmovi ne mogu prebacivati? Jest da bi malo potrajalo...kak se kreću cijene card readera i da li bi s tim riješio problem da mi podatke prebacuje ravno na karticu?
zato jel traje predugo...to ces i sam vidjet
naravno da bi rijesio problem kad snima ravno na karticu,koje pitanje :retard:
A koje su cijene? Vidio sam u HGSpotu da ih ima od 100kn do 400kn...ja bi uzeo taj od 100kn, neki najjeftiniji, jel se isplati? Koliko dugo ti onda stavlja film na karticu preko tog čitača?
malo,kao da prebacujes usb-om,kupi taj za 100 kn i rijesen problem
Taj čitač se spaja prek usb-a ili serijski?
.....usb-a
Kupit ću sutra card reader i 256Mb momory stick duo i nadam se da bi trebalo sve funkcionirati kak spada...
Jel znaš možda da li se mogu stavljati subtitles na filmove koje gledam na mobu, i ako može, kako se to radi?
Skužio sam da trebam registrirati i FileMan...jer imaš kakav kod ili i to imam u onome kaj sam si skinuo od tebe?
za subtitlove sam ti odgovoriu u drugom threadu (posto vidim da postavljas ista pitanja u se forumu)...mogu se stavit titlovi,u converteru s lijeve strane imas opciju da ih ucitas...za registraciju filemena se ne sjecam ,znam da je meni radio normalno...probaj otipkat 0000
Jel znaš možda gdje ima za kupiti Memory Stick Duo od 256Mb...prešao sam danas pol grada i svugdje imaju samo Pro Duo, ali to ne radi na P900 jer sam probao...
opet sam prvo onaj forum procito pa sam ti tamo odgovorio....nemoj postat ista pitanja na razlicitim forumima..pratim ja sve njih:-)
OK, no prob!
Baš su mi rekli u servisu Sony Ericsson da se P900 može proširiti na max 128Mb, te da radi sa rijetko kojom od 256Mb...sad ne znam kaj da radim...ona od 128mb mi je nekak premala za filmove...
da,tako pise i u uputstvima i mislio sam da je to normalno....ali onda je bimbi rekao ovo:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9624
Jel postoji mogućnost kod convertanja filmova da se film podijeli u dva dijela...ak neću naći karticu od 256Mb, kupio bi onu od 128Mb, pa me zanima da li mogu film prepoloviti (ako ima više od 128Mb) i stavit ga na mobitel u dva dijela, odnosno jedan dio pogledam, pa ga izbrišem i stavim drugi dio...
kartica od 128 mb bi trebala biti dovoljna za jedan film.
Vidio sam da ima filmova i preko 128Mb, a kada ih ja convertam, ne mogu dobiti manje od 200Mb...jel ima koja fora za to?
trebas stavit kvacicu na reduced frame rate...mislim da tako pise
velicina konacnog fajla ovisi kolko si nabrijo postavke za kodiranje,isprobavaj smanjuj dok ne pogodis
Stavio sam i probao sve živo, ali ne ide baš...jel ima kakav advanced setup ili nekaj? Smanji mi veličinu filma za tri puta...
a postavke za enkodiranje u sm converteru su zbilja jednostavne i svatko se moze snac...smanij kvalitetu videa i audia drasticno pa ces vidjet da ima znatnih razlika pri konacnoj velicini
Imam još jedan problem...instalirao sam doom igricu na mob i sad mi je neće uninstalirati jer kaže da se javio neki proble...hoću je reinstalirati i neće...instalirana je na memoriju telefona...kak da to izbrišem?
jes ubacio wad fajlove u doom?
Nisam, kaj trebam?
kolko je velki doom kaj si instaliro? jel radi?
Instalirao sam samo .sis file od kojih 0.5Mb i nisam instalirao wad fileove...al htio bih maknut igru s moba, a neće je uninstalirati? Wad fileovi su po 1Mb i 4Mb...
samo da znas igra ne radi bez wadova.......probaj restartat mobitel i uninstalirat ponovo,ako to ne pomogne nemam rijesenje osim toga da odes u system i obrises cijeli doom folder ali tako ce ti i dalje biti prikazan u instaliranim aplikacijama no druge nema....ja sam imo isti problem s aguile messengerom...niti sam ga mogo obrisat niti sam mogo instalirat noviju verziju
I kak si ga se riješio na kraju?
Uninstalirao mi je igru nakon što sam resetirao mob, ali mi je dalje ona ikona na desktopu...kak da je maknem?
neznam kako da maknes ikonu,resetiraj ponovo i vidi koji ce efekt biti...
ps.nikako se nisam rijesio tog aguile messengera.
Instalirao sam .wad fileove, ali ih doodm ne prepoznaje i kaže da mi trebaju ti fileovi...kaj da napravim?
iskreno....nemam pojma...i ja sam imo problema s doomom...upravo se to i meni dogadalo i nikako ga nisam mogo natjerat da radi....sad ti uzivaj u problemima a ja idem igrat dooma na svojoj nokiji posto je to na series60 1 sis file ;D
Kaj bi se dogodilo da formatiram interni disk?
pa neces valjda zbog te sitnice ic radit format.....zbrisalo bi ti se sve,kao i na kompu...format je format