-
Samsung Galaxy Note 2/Drivers, Backup,Root, CWM, EFS, Flash Stock Image i još...
Galaxy Note2 TOOLKIT V3.0.0 GSM
Pronašao sam ineresantan program za Galaxy Note2. Na njemu su radili priznati Developer-i:
ChainsDD, Chainfire,Chenglu, Mskip...
Izgleda interasantno. Koga zanima evo linka:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1923956
-
Re: Samsung Galaxy Note 2/Drivers, Backup,Root, CWM, EFS, Flash Stock Image i još...
Fantastičan program, preko njega sam rootano mob, bez najmanje greškice. Backup također se može napraviti, flashirat ROM ove i ostalo, ma sve.
Odlučio sam se za TWRP recovery, ali se još nisam odlučio za neki ROM, pa ako netko ima prijedlog ili već koristi neki slobodno neka napise.
I jel itko od vas ima problema sa Titanium backup sync sa bilo kojim Cloud om. Ni Dropbox, ni G. Drive neće da se sinkroniziraju???
-
Pošto vidim da niko neće evo ja ću.
Nakon par dana od rootanja fleshao sam Romow extreme V3 ROM
Meni je sve radilo odlično. S Pen i multi window su podržani tako da svi ljubitelji TouchWiza mogu biti mirni. (ja nisam od takvih) nakon instalacije imate priliku sami birati želite li sve Samsung appove ili goli Android ili možete odabrati samo određene appove. Dakle prst gore za ovo. Verzija androida je JB 4.1.2.
Sve radi i više nego korektno, niti jedan "major" bug. Niti jedno frezzanje. Samo jednom se sustav restartao, ali to se desilo i jednom za stock Roma.
Signal je bio uvijek dobar, baterija dosta bolja od stock ROMA . CPU moze do 1.8,pa koga veseli... Dakle rom za svaku preporuku.
Ali znate kako je kad dobijete novu igracku, pa tako sam i ja htio novi JB.
Prvo sam fleshao CM 10. Nightly verzija, nisan očekivao puno. Nakon instalacije dobijete čisti Android (super, napokon). Google apps morate sami uvalit. (recovery mode i tamo fleshate zip file Google aplikacija). Sve beneficije 4.2.1 dobijete, ali nema multi window i S pena i Samsung apova. Uglavnom sve fino klizi, ali ima bogova. Osobno novi izgled phone i contacts appa mi se nije svidio, ali to sam samo ja. Kamera i panoramski mode je jako zabavan. baterija isto dobra, ali ipak lošija nego Romow rom. I razlog zasto sam ga izbrisao je to što mi je zabucao kontakte u viberu, te se phone aplikacija ruši čim je otvorim. Naravno, možete instalirati recimo go contacts ili sl. Uglavnom odlučio sam pričekati neku stabilniju verziju. S tim da se problem sa phone aplikacijom desio dan nakon instalacije roma.
I sada koristim Pandroid 2.99
Isto je full android, dakle Google posebno instalirati. Isto je 4.2. Izgleda dosta slično ko CM. Malo više ima finog tuning nego CM. Sve radi zasada, jedino je signal jako loš konstantno iako je uključen gsm cijelo vrijeme. I jedna stvar što me iritira je što ima na dnu soft tipke. Tako da iznad vaših soft tipki imate ih još jednom samo drugačiji raspored. Ako se na to možete naviknuti, a želite 4.2 JB slobodno, neće vam biti žao.
Eto toliko, bilo bi lijepo da neko drugi podjeli sa nama svoja iskustva sa Romovima.
Samo napomena, ovaj Pandroid ima bug na you tube preko browser, čim okrenem ekran nije dobro, te chrome ne radi uopće.
Već me ovo živcira, pa cu probati nešto drugo sa 4.2 ako tu opet ne bude sreće, vracam se na neki 4.1.2 ali stabilan.
-
Re: Samsung Galaxy Note 2/Drivers, Backup,Root, CWM, EFS, Flash Stock Image i još...
Jel stvarno moguće da nitko nema Note2 sa ROMom, a da nije stock???
Ok...
Resurrection remix rom. Također AOSP rom. Osobno puno više preferiram AOSP nego TouchWiz Ili Sense bazirane romove. Android i volim (o) jer imamo slobodu držati na uređaju što ja(mi) želimo, a ne što nam Samsung ili HTC nametne. Da sam htio takav uređaj onda sam mogao kupiti i Phone. :-)
Dakle Resurrection remix, 4.2 Jelly Bean.
Izgleda gotovo identično ko CM ili Panadroid. Ali ovaj rom je bio gotovo bez grešaka. Niti jedan od 4.2 romova nije radio onako "smooth", brzo. Masu finog podešavanja imate na raspolaganju . Mali bug je što zadani wallpaper vrati s vremena na vrijeme u default wallpaper.
Nažalost bojim se da ga neću zadržati jer cijedi bateriju pre brzo. Ovo je prvi put da san na jednom Androidu vidio da ekran nije najveći potrošač baterije. Već sam OS. Inače, čitao sam da nekima baterija radi jako dobro tako da ne mora na vašim uređajima baterija bit loša.
Eto, testirati ću još do kraja vikenda, ali ostane li tako... Ili ću probati Alliance ili se vratit na Romow rom koji je bio bez greške.
-
@mata
Drago mi je da se bar Vama svidja program koji sam nasao.
Mada, stvarno je cudno da niko ne podijeli misljenje ili iskustvo ako je koristio program. :-)
-
ma i da neko podjeli iskustvo sa nekim custom ROMom, niti to.
-
opet ću malo ja...:chatter:
ako ikome ovo posluži ja sretan
dakle,vratio se na Romow Rom,ali V5 verziju.uglavnom sve je isto samo više nemate Simplistic controls,nego neku njihovu sličnu inačicu,tako da ćete nesmetano moći postavit statusbar toogles,što ste mogli i sa onom donatorskom inačicom Simplistic Controlsa.Inaće u full verziji imate još štošta za podešavanje,pa se isplati dat 2 dolara.
i u ovoj verziji instalirate preko Arome(instalera)tako da tamo možete "potanjiti"svoj rom.
sve radi glatko i brzo,te je baterija i dalje odlična.negdi sam čitao da je za to zaslužan Perseus kernel,ne znam.multi window i S pen rade.Ako tražite solidan rom baziran na touchWizu sa mogučnošću izbacivanja nepotrebnog, svaka preporuka za Romov extreme v5
ima 3 dana da sam fleshao Project AOSP v1.1 isti developer kao i Exile Rom,ali ovaj je AOSP.kako su neki na XDA upirali,momak je omogućio da preko Arome odaberete koje Samsung appove možete instalirati sa samim romom.rom je isto 4.1.2 verzija i također je Perseus kernel što ide u prilog bateriji.I da vam predoćim..83% je bilo kad sam je skinuo sa punjača i nakon 26 sati bilo je 30%,a vjerujte heavy usage je bio bar 10tak sati.kamera je samsungova,a ne aosp jer je ova imala nekakav bug u v1.sve radi fluidno i brzo jedino možda tu i tamo sam primjetio nekakav "leggy" moment kod scrollanja aplikacija,ali ako niste freak ko ja,nećete ni zamjetiti.nova launcher je jedini na odabir.meni se svidio atom launcher,kad smo kod launchera.
na xda ovaj rom je dobio dosta dobre kritike,pa ako volite aosp romove,a opet bi volili imati i neku samsung aplikaciju probajte ovaj rom.
imate ga u goo manageru za skinuti
i evo dok pišem upravo skidam Alliance Rom,pa ću ga probati.impresije ću podjeliti ovde,kao šta bi da i vi vaše podjelite.
zanima me Omega rom,kakav je,ima li ga tko???I Criskelo ROM??? također bi volio znati kakav je.Jelly bam mi se učinio intereantan,ali još nisu riješili problem sa zvukom.ali v6 izlazi ovaj vikend,pa...
eto..
-
šteta što ovo nije tema za s3, interesantni su mi ovi izvještaji iako nemam note 2 :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
divided by zero
šteta što ovo nije tema za s3, interesantni su mi ovi izvještaji iako nemam note 2 :)
Otvaram temu za S3...
-
= Citat =:
Izvorno postao
@DooML
Otvaram temu za S3...
Zašto ne...kako sam vidio većina ovih developera izbaci ROM i za S3, pošto su uređaji dosta slični. Alliance rom je 100% izašao i za S3 i isti je. E sad, da li se isto ponaša ne bih mogao tvrditi.
Onaj gore toolkit ima svoju verziju i za S3 i još neke(mislim da je nexus3,nisam siguran)
EDIT:
Ah, ti si već otvorio... nisam uopće vidio :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Zašto ne...kako sam vidio većina ovih developera izbaci ROM i za S3, pošto su uređaji dosta slični. Alliance rom je 100% izašao i za S3 i isti je. E sad, da li se isto ponaša ne bih mogao tvrditi.
Onaj gore toolkit ima svoju verziju i za S3 i još neke(mislim da je nexus3,nisam siguran)
U pravu si sto se tice slicnosti uredjaja ili sto je sigurno sigurno je. Napravili su program za S3 a ljudi su malo skepticni sa eksperimentisanjem. Ja sam licno brick-ovo nekoliko uredjaja sa neprovjerenim softverima takozvanim univerzalnim i kompatibilnim pa od tada pazim sta radim i preporucujem. Ovi Developer-i su provjereni 100%..
-
Ipak sam fleshao Criskelo ROM, a ne Alliance. Puno lijepo se piše o Criskelo romu, te je taman nova verzija izašla, pa da probamo. Još me uhvatila fibra, pa sam detaljno sve htio testirati.
Criskelo ROM (perseus kernel)
TW bazirani rom.Bogati izbor postavki preko Arome,od naj osnovnih, tipa izgled indikatora baterije i sata,pa do izbora kernela i modema,te poslije tema.od kernela ima redpill,perseus i stock.sam developer preporučuje perseus.malo me razočarala ne mogućnost korištenja simplistic controla jer mislim da bi svaki ozbiljni dev to trebao omogućiti ili bar nešto slično.jer ja ne želim imati u svom statusbaru toggle od bluetootha,niti s bean ili što već.također me nervira što nema u togglesima gašenje ekrana ili ti popularno "go to sleep" .To znači da ćete morati skinuti sa play storea neki app za lock screen.ne mogu se sjetiti kada sam imao rom da nema lock screen.
Sam rad je zasada solidan.nekad malo leggy,ali ništa što bi smetalo.stvavit ću ram menager, iako mislim da to ne bi trebalo nešto značajno promijeniti ,pa ćemo vidit.rom je gotovo cijeli GB težak,pa iako sam odabrao instalaciju bez samsunga,na romu se nalazi gomila systemskih apova.a i s note,s planer,all cast i još ponešto je tu.
S tweaks su kompatibilni sa perpeus kernelom,pa ako se želite poigrati sa CPU i GPU postavkama možete bez odlaska na play store.Također,ako želite i fino podesiti zvuk dsp manager je takoder na romu.uz TW nalazi se i nova launcher,pa tko više voli aosp izgled 4.2 jelly beana neka izabere novu.navodno na romu postoji bug,tj kada vas netko zove ne vidite tko,niti njegovu sliku,međutim ja nisam imao problema s tim.
Još jedna stvar što me zasmetala je što nema toggle ili widget ni app za torch, odnosno svjetiljku kamere. Meni to služi često, pa... Ostalo je jako dobro, ima dosta tema za skinuti, boot animacija, fontova tako da je rom dobro podržan.
Signal u uvijek dobar, gps gotovo nikada ne testiram jer ga ne koristim, pa vam tu nemogu ništa konkretno reći.
Za sada toliko. Uglavnom nakon buggy romova sa 4.2 svi ovi ostali na 4.1 su dosta solidni, čak i bolji nego stock, tako da svako može odabrati nešto po svojim afinitetima.
Vidim da je CM još na nightly verzijama, PA je izbacio v3,a danas Resurrection remix v1.1.Dakle, nadam se poboljšanja od 4.2 JBa.
Neznan da li ih opet probati ili čekati? :confused:
Jeli ko od vas probao koji rom?
-
I... ponovo ja. :p
Ovaj put o Emotion Note II rom.
Nevezano uz ovaj rom, imao sam romow v6 i kako mi je v5 jedan od najboljih samsung baziranih romova očekivanja su bila velika. Nema arome, tako da se dobija doslovno stock rom glede appova, pa sam išao brisat(zato sam i napisao onu listu) međutim kada je ekran u panorami, a isključi se display(nakon 30sec)kada ga ponovo pokrenete zamrzne se. I onda gašenje. Dakle "major bug " koji iritira. Zato sam probao Emotion.
Španjolski develperi, Samsung based rom, stock kernel. verzija roma je 4.2
a android JB 4.1.2.
Aroma u instalaciji i to puuuno opcija. Jako stabilan rom, bez problema i to onih najmanjih. Dakle sve klizi bez greške .U biti sve je jako brzo. Rom sadrži simplistic framework za one koji imaju simplistic controls app, a tko nema može koristiti od Wanama "23 toggles". Ja ih nikad nisam koristio. Nemate još neka posebna podešavanja ko neki drugi romovi, ali najvažnije možete podesiti i još važnije rad je besprijekoran. Izbor zvukova je po meni jedini minus, ali možete na xda od developera roma zatražiti apk sa originalnim zvukovima i problem riješen. I za kraj najbolja značajka. Baterija. Nevjerojatno dobra. 62% sa punjača, nakon 19h baterija je bila na 36%Ovo nije šala, stvarno nije. Iako je stock kernel . koristim samo easy battery saver, a kad sam kući držim ga na normalan, tako da tad ne štedi.
Eto to je to... naravno, više bih volio da još neko sudjeluje u temi, možda je note2 relativno nov uređaj, pa...
Sljedeći tjedan(ako uhvatim vremena) sam mislio testirati kernele. Sva četiri i stock. Perseus, Red Pill, N. E. A. K i note2core. Vjerojatno ću na Emotion romu testirati, te na nekom od 4.2 JBa. Vjerojatno Root Box-u ili CM.
Eto uživajte, pozdrav ;)
-
samsung galaxy note 2
dragi mata sve tvoje postove sam pročitao i rado bi sa tobom o tim stvarima da nisam tokmak za android jer sam do nedavno bio vjerni NOKIA fan(godinama)
od nedavno sam al stvarno ponosni vlasnik NOTE-a 2(kad sam kupio nokiu N8-to je bila zvijer al ovaj aparat se neda ispustiti iz ruku)
android verz.4.1.1.
osnovna verz. n7100xxalj2
broj verz.JRO03C.N7100XXALJ3
šta,kako,gdje neakvi romovi kerneli rutanje(pregledao stotine i još pregledavam youtube postove o ovim stvarima)ko tele u šarena vrata(dobro-neke stvari kopčam )
šta preporučuješ-šta mu raditi ,mada meni on radi savršeno
kupljen u slobodnoj prodaji
hvala na razumijevanju i lijep pozzzz:rolleyes2::rolleyes2:
-
Pozdrav dejox
Evo ukratko, koliko može, ću ti reći što mislim. Ovo ti je prvi android???
prvo, moraš točno znati što dobiješ i što gubiš rootanjen. i onda jel ti to za dovoljno veće od protiv. U principu rootanje je "samo" dobivanje kontrole nad svim u uređaju. to znaš, i uvijek se sjetim prijatelja jednoga šta me 4 puta pitao "i šta si dobija, jel sad mob brži, bolji etc... e pa nije, mob je isti!!!
Tek ubacivanjem nekog custom roma mob postaje bolji ili nekad i gori. A sam kernel je tu da povezuje software i hardvera, naj grublje rečeno.
Ti razmisli prvo jel želiš uopće rootani mob jer uvijek postoji mogućnost "brickanje". Nemoj se zamarat garancijom jer sve šta rootaš možeš vratit. Da sad ne pišem te sitnice šta možeš naći na netu, recimo da želiš rootat i rom.
Po meni DALEKO najbolji, jednostavniji i sigurniji način za note2 ti je sa Toolkit om iz prvog posta. Imaš video tako da možeš radit i gledat točno kako ide.
Build number ti je isti ko moj, kao i svi u EU tj oni zadnji brojevi.
Jedini izbor na toolkitu, sam odaberi koji recovery mode očes. Ja san odabrao TWRP, ali CWM je jednako dobar i čak poznatiji. Ovo ti napominjen jer kod romova tj uputa za instalaciju često piše "u CWM fleshati..." e pa to možeš u bilo kojem recovery modu, neka te to ne zbunjuje.
A rom?
Razmisli kakav želiš?
Samsung based ili AOSP?
znači, ako voliš multi window, koristiš stylus, voliš s note app, onda se drži samsung baziranih. Ako te zanima čisti android (onakav kao na Nexus uređajima) onda gledaj AOSP.
Kad sve to staviš, vidiš i bla, bla... onda možeš promijeniti kernel. Recimo neki je dobar za bateriju, neki možeš overclockat više od drugog, neki je za brži rad.. itd.
Uglavnom, što god radio, pažljivo čitaj i nebi trebalo biti problema. Također naš note2 je internacionalni note2 tj N7100,tako da rom od t-mob note2 ili verizon note2 ili AT&T note2 nisu kompatibilni. Isto tako kernel za samsung bazne romove ne može na AOSP rom iako su oba za N7100.
Ma samo čitaj i pazi di šta stavljaš i to je to. Slobodno pitaj što god želiš. I ako bi se odlučio za nešto napiši, pa ti mogu poslat linkove za download od roma ako te koji zanima, a nisi našao link.
Eto nadam se da ti je bilo od pomoći...
napminjem, bilo što da te zamim/treba feel free :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Pozdrav dejox
Evo ukratko, koliko može, ću ti reći što mislim. Ovo ti je prvi android???
prvo, moraš točno znati što dobiješ i što gubiš rootanjen. i onda jel ti to za dovoljno veće od protiv. U principu rootanje je "samo" dobivanje kontrole nad svim u uređaju. to znaš, i uvijek se sjetim prijatelja jednoga šta me 4 puta pitao "i šta si dobija, jel sad mob brži, bolji etc... e pa nije, mob je isti!!!
Tek ubacivanjem nekog custom roma mob postaje bolji ili nekad i gori. A sam kernel je tu da povezuje software i hardvera, naj grublje rečeno.
Ti razmisli prvo jel želiš uopće rootani mob jer uvijek postoji mogućnost "brickanje". Nemoj se zamarat garancijom jer sve šta rootaš možeš vratit. Da sad ne pišem te sitnice šta možeš naći na netu, recimo da želiš rootat i rom.
Po meni DALEKO najbolji, jednostavniji i sigurniji način za note2 ti je sa Toolkit om iz prvog posta. Imaš video tako da možeš radit i gledat točno kako ide.
Build number ti je isti ko moj, kao i svi u EU tj oni zadnji brojevi.
Jedini izbor na toolkitu, sam odaberi koji recovery mode očes. Ja san odabrao TWRP, ali CWM je jednako dobar i čak poznatiji. Ovo ti napominjen jer kod romova tj uputa za instalaciju često piše "u CWM fleshati..." e pa to možeš u bilo kojem recovery modu, neka te to ne zbunjuje.
A rom?
Razmisli kakav želiš?
Samsung based ili AOSP?
znači, ako voliš multi window, koristiš stylus, voliš s note app, onda se drži samsung baziranih. Ako te zanima čisti android (onakav kao na Nexus uređajima) onda gledaj AOSP.
Kad sve to staviš, vidiš i bla, bla... onda možeš promijeniti kernel. Recimo neki je dobar za bateriju, neki možeš overclockat više od drugog, neki je za brži rad.. itd.
Uglavnom, što god radio, pažljivo čitaj i nebi trebalo biti problema. Također naš note2 je internacionalni note2 tj N7100,tako da rom od t-mob note2 ili verizon note2 ili AT&T note2 nisu kompatibilni. Isto tako kernel za samsung bazne romove ne može na AOSP rom iako su oba za N7100.
Ma samo čitaj i pazi di šta stavljaš i to je to. Slobodno pitaj što god želiš. I ako bi se odlučio za nešto napiši, pa ti mogu poslat linkove za download od roma ako te koji zanima, a nisi našao link.
Eto nadam se da ti je bilo od pomoći...
napminjem, bilo što da te zamim/treba feel free :)
hvala lijepo moj mata a ti samo piši o note2 i ja te pratim u stopu
lijep pozdrav
-
Ajmo dalje...
Mislio sam prvo testirati sve kernele, pa onda napisati impresije jer bih imao nešto s nečim usporediti, ali bojao sam se da ne zaboravim tj ne pomješam. Pa...
N. E. A. K.
čim sam ga fleshao sam rad mi se učinio malo laggy, ali to je stvarno trajalo prvih 5 min. Valda dok se stvari ne zagriju :)
I nakon toga nikakav problem, nikakvo zastajkivanje, ali to ima i veze sa super dobrim ROMon od Emotiona. Taj rom inače ima jako dobru bateriju, na stock kernelu. Ali ljudi... ovaj kernel je pre dobar po tom pitanju. 7.30min samo 11%.
Imao san print screen koje sam slao prijatelju, ali sam ih greškom izbrisao.
Dakle baterija fenomalno!!!
Sa Google play možete skint uNEAK app koji vam dopušta male tweakove. Ali ako želite overclockat kernel morate kupit pro verziju aplikacije, što me razočaralo. Ali eto tako je kako je, tako da nisam radio benchmark jer neću dati 3 dolara. Možda nešto smislim na drugi način :rolleyes:
Kernel je jako solidan i u odnosu na stock malo je finijeg rada "smooth" bi bila prava riječ. Ali ništa pre različito ili ja nisam primjetio. Uglavnom ja sam još pod dojmon rada baterije i slobodno probajte ovaj kernel. Žao mi je za overclocking jedino pa da vidimo kakav je na 1.8 i kakva je tad baterija.
Napominjem da uvijek koristim easy battery saver.
-
Rom Pacman (aops 4.2.2.)
Napokon, napokon... Napokon
Prekinio sam testiranje redpill kernela. I nije žao. Jer napokon stabilan rom 4.2.2, bez problema sa baterijom i silnim bugovima. Ima naravno bagova, ali ima svaki, ali ovo su oni sitni sa kojima se živi odnosno ovaj rom zadržavate duže.
Sam naziv Pacman je zbog toga što je developer napravio nekakav mix, hibrid sve tri aosp baze. CM10,PA 3.00 i AOKP.
Osobno me to baš ne oduševljava, bilo bi mi draže da je recimo Root box ovako dobar koji je samo AOKP, ali...
Na romu imate sva tri podešavanja. Od svakog roma posebno.
AOKP rom control di možete podešavati sitnice oko interface-a, status bara i sistema. Klasičan AOKP meni.
Onda imate PA hibrid postavke. Možete izabrati između stock izgleda, phanblet izgleda i tablet izgleda. Mijenja se dpi po pixelu ili ako baš volite prčkati možete zadati svakoj aplikaciji poseban dpi i za svaku promjeniti boju status bara i ikona. Recimo ako ste na Facebook-u onda vam i status bar može biti plave boje, a ikone recimo bijele. I tako. A od CMa imate launcher i kernel i ostale postavke.
U same postavke je integriran i performance control, pa možete mijenjati CPU i GPU postavke i baterijom se poigrati. Dakle gomila za postaviti. E sad, jel to dobro funkcionira, pa i ne uvijek.
Recimo, jednom postavite vibraciju, pa ne radi jer niste na još dva druga mjesta postavili vibraciju. Nekad se te postavke preklapaju i to zna biti zbunjujuće.
Kao i svaki aosp problem kamere je prisutan, ali pronašao sam način. Slikajte prvu sliku obavezno bez blica, tek onda automatski blic ili uvijek blic. Tada radi i ne dešavaju se oni problemi "unable to load gallery"
Baterija je priča za sebe. Odlična. 30tak sati bez problema i to poštenog korištenja.
A mana? Ni redpill, ni thor, ni NEAK ne rade na ovom ROMu. Developer kaže da nekim nema problema, ali što sam na XDA vidimo skoro nikome ne radi. nakon paljenja odmah dobijem crni ekran, na sva tri kernela. I to po dva puta sam sve probao. Ostalo, super radi. Jako brzo i uglađeno. Bravo za Pacman rom.
Napokon rom koji je upotrebljiv na duže vrijeme. Wi fi tethering radi također bez problema. Gps ne testiram, ali ako koga zanima mogu i to napraviti.
Ovo je v20,pa njega obavezno skidajte jer v19.9 je bio dosta bagovit.
Neznan što još spomenuti, a da se me ponavljam, ali stvarno dobar rom.
Sutra, ako stignem ću napisati impresije za red Pill kernel na sam. based romu.
-
uh uh glava mi puca(haha još da ima šta u njoj)
dvojba mi je da li rootati mob jer imam 2 god garancije
svaka ti (dala)čast mata,samo ti razvaljuj ja pratim
pozzz
-
= Citat =:
Izvorno postao
dejox
uh uh glava mi puca(haha još da ima šta u njoj)
dvojba mi je da li rootati mob jer imam 2 god garancije
svaka ti (dala)čast mata,samo ti razvaljuj ja pratim
pozzz
Rutaš, ne daj bože desi se nešto, vratiš stock rom i unroot napraviš.
Kako možeš napred, tako se može i nazad :D
-
I Triangle Away ;) bez njega nema teorije da prođe na reklamaciji
Netko je spominjao SGS3, sve vam je isto. Ako hoćete iskreno, ovaj Toolkit je potpuno nepotreban. Dovoljni su vam Odin 1.85, cf-autoroot i custom recovery(ako treba) spakovani u md5 za flešanje. Proces rootanja tako traje 30 sekundi gdje najdulje traje reboot uređaja.
-
Normalno , ima 4 načina za rootanje note2, pa ko kako voli.
Ali, poanta toolkita je baš ta da ti treba samo on, a ne Odin i cf autoroot i custom rec.
Dakle, samo spojiš mob na njega i... sam biras šta želiš . tool kit nije samo za rootanje.
Root, un root, samo recovery ubacit, backup, restore, ma sve... Najnoviji drivers. Sve šta god trebate radit sa mobon ikad tu vam je.
Samo stiskaš enter. On sam skine odina i autoroot file, on te pita koji recovery želiš, nudi ti SU ili superuser. Meni je on predobra stvar i najjednostavnija.
I da, upravu si za triangle away.
Ja ga osobno ne koristim, ali za garanciju je svakako jako bitna stvar. :)
-
Toolkit sam stavio kad sam kupio sgs3, sve on to radi, ali komplicira stvar manje upućenima. Na svakoj stranici na xda isto pitanje. Tko hoće samo root nema nikakvu potrebu sa toolkitom koji je kao što si naveo moćan alat, ali zahtjeva spajanje moba na komp. Jednom kad ga rootam više ga ne spajam ni za što, sve radim preko njega. No to sam ja. Sad je uostalom full stock jer ode by by.
-
Neznan, meni je osobno on najjednostavniji alat , ali ne mora biti drugome. Svi gledamo po sebi, pa...
Svaki način je popraćen videom, pa sami izaberite. Nećete pogriješiti ni sa jednim.
-
upravo rootan iz drugog pokušaja
hvala vam svima a posebno tebi "mata"
i dalje sam tu pomno pratim svaki vaš korak(hahahah)
pozzz
p,s.
interesuje me ova emotion rom, ti kažeš da ve v 4.2 a ja sam vidio v 4.3 pa me to nešto sad ???!!!!:fright:
-
Kada sam pisao bio je v4.2. a izbacio je lik i v4.3,ali sve ti je isto što se tiče appova i performansi. Ja sam isto skinio taj 4.3, ali sad sam na Pacmanu.
Ali da ovaj Pacman ima lošu bat definitivno bi se vratio na Emotion, jer je jako stabilan i predobre baterije. Ja, šta mi nije trebalo sam deinstalirao ili freezao. Na sistemske apove mislim. I ne zaboravi titanium Backup. I moja preporuka, ne radi backup svega, već samo apova koje moraš backupirat. Recimo što će ti backup od Gmail, kad ćeš uvijek imati sve preko svoje adrese.
Eto... baš mi je drago, piši kakav ti je rom. Sad kad vidiš da je fleshanje roma naj lakše, sam ćeš iz testirati svega i svačega, pa će se ovo moji "monolozi" pretvoriti u fino razglabanje o svemu iz naslova teme;)
Pazi samo na wipe, uvijek prije fleshanje... wipe system i factory reset. Da nebi bilo bootloopa.
Koji recovery koristiš?
-
daj mata malo se saberi
pa tek sam rootao mob.ovo ostalo je SFF za mene.
samnom moraš polako ko sa malim djetetom.ovo flešanje mi moraš pojasniti,gdje skinem rom pa gdje ga otvorim ma sve jer sam ja tele za ovo.
hvala
pozzz
ps.
gledao sam kako frajer stavlja wifi tether-treve mod al ga nema nigdje skinuti
pa ako ti nije šta teško da malo to razjasniš
-
Za flešanje nema frke, objasniti ću ti i poslati li link za skinit rom.
Nego nisam shvatio, što te zanima u vezi tetheringa? Neki mod?
I koji recovery ti je na mobu nakon roota?
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Za flešanje nema frke, objasniti ću ti i poslati li link za skinit rom.
Nego nisam shvatio, što te zanima u vezi tetheringa? Neki mod?
I koji recovery ti je na mobu nakon roota?
http://www.youtube.com/watch?v=JPdeL2V97_o
evo ovaj video pogledaj pa će ti biti jasno
-
Ok, skineš file onaj sa you tube, busybox sa play storea i imaš wifi tethering.
Ali ne znam na kojoj si mreži, ali koja god u nas je plafon 3G i to ako. Pa mi nije jasno šta će ti to?
Znači ti svoj mob koristiš kao nekakav modem i na tu mrežu se spajaš na laptop. Znači trošiš promet svoga paketa. Neznan šta imaš i koliko plaćaš, ali s obzirom da gotovo svugdi u gradovima imaš free Wifi, a doma isto imaš svoj net.
Ovo sam ti napisao samo ako nisi znao šta je tethering točno.
Meni to nije baš isplativo. Da smo ameri i da imamo njihove brzine i cijene i onda odeš u drugi grad poslom i treba ti laptop, onda sve to ima smisla. Ovako?teško. Bar meni.
Nego nikako da mi odgovoriš, koji recovery mod imaš sad na mobu?
TWRP ili CWM?
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Ok, skineš file onaj sa you tube, busybox sa play storea i imaš wifi tethering.
Ali ne znam na kojoj si mreži, ali koja god u nas je plafon 3G i to ako. Pa mi nije jasno šta će ti to?
Znači ti svoj mob koristiš kao nekakav modem i na tu mrežu se spajaš na laptop. Znači trošiš promet svoga paketa. Neznan šta imaš i koliko plaćaš, ali s obzirom da gotovo svugdi u gradovima imaš free Wifi, a doma isto imaš svoj net.
Ovo sam ti napisao samo ako nisi znao šta je tethering točno.
Meni to nije baš isplativo. Da smo ameri i da imamo njihove brzine i cijene i onda odeš u drugi grad poslom i treba ti laptop, onda sve to ima smisla. Ovako?teško. Bar meni.
Nego nikako da mi odgovoriš, koji recovery mod imaš sad na mobu?
TWRP ili CWM?
ja pratim samo tebe TWRP..
ok hvala za ovaj wifi
-
Ok, pitam samo da znan ti reći kako uvalit rom, jer svaki recovery ima nešto drugačije, pa... da te ne zbunjuje.
Ajde večeras ću ti sve napisat imam nekog posla sad.
-
Prvo link od Emotion v4.3
https://docs.google.com/file/d/0Bx-N.../preview?pli=1
Skini i spremi na ext SD karticu.
Onda ćeš ući u recovery!!!
Vjerujen da znaš kako,ali...
dugme za pojačavanje (NE smanjivanje, pa pazi) +home tipka i power tipka (za paljenje) par sekunda držiš, na vrhu će zaigrati mala crvena dioda.
Prvo će biti logo uređaja, pa da ne misliš da nije u redu. Otvorit će ti se meni.
1.uđi u WIPE meni.
a) wipe system
b) factory reset
ja još i dalvink cache i cache tada wipe am, ali nije presudno jer ćeš poslje moći cache očistiti. Tada se vrati u glavni meni.
2. uđi u INSTALL meni
nadi zip fajl u ext SD kartici
i FLASH AWAY;) (instaliraj)
Posto emotion dolazi sa Aroma meniem
kad sve započme, aroma se otvara...
samo prati instalaciju... Aroma tu nudi šta želiš instalirati. Tu imaš samo čitati i izabrati. Na kraju te pita za reboot i obavezno da i kada bude pisalo successful, daje ti opciju za wipe cash, pa učini to i onda reboot system.
Budi strpljiv, nekima treba i 5 min za prvi boot. I onda pin i sve ispočetka ko novi uređaj.
To je to... I za 99% romova je isti način samo neki nemaju aromu, dok AOSP nemaju ni aromu, ni Google aplikacije, pa njih flešaš nakon svega.
-
ISamo ukratko neke stvari...
Titanium Backup OBAVEZNO!!!
Skini app neka ti ne bude žao 5 dolara jer ta aplikacija će ti biti najvažnija.
Ako ne želiš platit opet ima opcija na mobilisim forumu.
Ja uglavnom platim sve jer ipak je to nečije. Ali dobro, neku igricu znam i krekanu instalirati.
Možeš prije svega u TWRP u napraviti backup svega, tako da ako bi išta pošlo po zlu ili ti se rom ne svidio da sve vratiš.
U TWRP u ne označavaj one opcije o provjeri md5.
I u Ti Backup ne trebaš backup appova šta lako možeš do podataka, kao mail. Dok recimo backup neke igre je pametno napraviti. :)
I to je to, ako se čega sjetim napisat ću ti.
I evo ti link od hawkish roma, tu recimo u Aromi možeš i sam izabrati kernel. Rom je super. Pa da se imaš s čim igrati i uspoređivati ;)
http://d-h.st/CUJ
Ova verzija je izašla prije dva dana, prilično je dobra.
-
Drug moj ja sam sad na poslu pa kad kuci dodjem sutra rano sve to uradim i podnesem izvjestaj.e jedino taj back up titanium imam skino ga sa trgovine besplatno ako je to taj i pojedinacno uradio skoro sve sto mi je ponudio back up.da li je to ok
A sto se tice roma jel ide prvo na comp pa sa njega na exsd ili ga mogu s mobom pokupiti jer ipak je ovo babaroga od uredjaja.do juce je bio jaci od mog compa.
A znam i ja postaviti pametno pitanje u p.m. jeb... ga kad se nisam susreto s ovim stvarima
-
Ti Backup je jedini. Ako sa free aplikacijom možeš bekapirat appove, super. Ne sjećam se razlike između free i paid.
Znam da zvuči otrcano, ali stvarno nema glupih pitanja... ne zamaraj se uopće.
I da možeš odmah skinuti sa moba.
Ja isto to radim, uvijek.
E da, file je u zipu i neka takav ostane. Nemoj ga raspakirat. Znan da san to možda spomenio, ali eto... Opreza nikad dosta.
Mada uglavnom kada si novi u ovome onda si pažljiv, posli kad misliš da sve znaš postaješ nepažljivi.
Ja danas popodne radim update za TWRP. Prvo flešam zip za galaxy S2,srećom bez posljedica i nakon toga umjesto 2.4.3.0 ja ga degradiram na 2.3.1.0 :)
-
jaro moj kod mene poslije roota još uvjek je 4.1.1 android ima li to kakve veze ili sa ovim flashom dobivam 4.1.2
evo upravo skidam emotion i ovaj drugi rom,malo duže traje al nema veze i još samo još jednom da provjerim ovaj titanium back up i idem na flashanje
pozzz
-
Sa rootom ne mjenjas nista na mobu.
Oba ova roma su 4.1.2
Kad ih provas ili jednoga mogu ti dati linkove od dva,tri roma sta su 4.2.2(aosp romovi)cisto da ih provas.
Ako.ces provati oba roma u par dana ,prije flashanja novoga isto sve radis kao i kod prvog flashanja.na onaj wipe mislim.
Javi sto bilo:)
-
@dejox,
Možda ne bi bilo loše malo pročitati nekih tekstova na temu i upoznati se malo barem sa najosnovnijim pojmovima, šta koji znači i čemu služi. Vidim da većinu stvari radiš "naslijepo" što je po meni sve samo ne pametno.
-
ma ravilov ne brini se ti tu je mata tatamata za ove zezancije oko moba
hvala na upozorenju
-
Ja jesam tu,za bilo sta i pomoci cu ti koliko god mogu i kako god mogu.i nije mi problem do u detalje ti napisati kako i sta,ma i sa slikama ako treba...ali railov dobro govori.
ok,kad si vec rootao,super...
Provaj rom,nema problema.ali nekada i kad je sve ok,i zip od roma i tvoj mob i pravilno radis dese se sitnice...evo tipa kod nekih romova ako u aromi odaberes simplistic framework moras obavezno odabrati s voice.inace,nista...samo boot anacija...
I takve sitnice...bitno je da znas kako nazad ako se desi bilo sta.
Polako...i bitno je znat sta radis i sta se treba desiti.
eto...javi posli sta je bilo
-
dragi mata sve uradio kako si mi rekao početak prošao bez problema počela instalacija i stalo sve -zaledilo
šta činiti
the installation wizard has succesfully installed Emotion rom. pres next to continue
tako piše i daje opciju save logs i next al zaledilo sve
EDIT:
Proradiloooooo
-
I meni se to dva puta desilo sa romov romon ...a eto proradilo je pa super
Da nije...ispocetka.
Ili uspijes izgasit na power ili izvadis bateriju.
Opet odes u twrp...wipe out i flash kao I prvi put.
Bez panike...:)
Nista, gustaj pa javi impresije...
-
SAD SAM U FAZI VRAČANJA BROJEVA SA GOOGLE ACOUNTA
A ROM JE SUPER DOK GA MALO ISKRISTALIŠEM POSKIDAM APOVE KOJE MI NE TREBAJU I TO
ZA SAD SUPER
HVALA PUNO(ma znam daje ravilov u pravu)
oba roma su stavljena na extsd i oni se mogu povremeno stavljati na mob na način koji si mi objasnio jel da?
DA MATA TO JE OK
-
Ajde neka, bas mi je drago...
Zasto vracas brojeve manualno?
Pa cin se spojis na wlan, mob te pita tvoj G account i onda bi se trebalo sve samo syncat.cak ti uglavnom uvijek povuce i aplikacije sa play storea.
-
@dejox,
Umjesto bespotrebnog nabijanja postova jedan za drugim zamolio bih te da ubuduće koristiš gumb Uredi Post. Hvala.
-
Ok rav
sorry
MATA KAKO SE OSLOBODITI OBAVIJESTI O AKTUALIZACIJI SOFTA
-
Ma mozes imat i 10 romova na kartici i minjat ih kad god i kako god.samo imaj net kad ga stavljas ;)
Radi prostora ja ih uglavnom drzim na Dropbox ili G.driveu ovisno o prostoru.
Znas da sa dropboxa ne mozes flashat.
Iz bilo kojeg drugog mjesta sa moba mozes.
Ako bi se odlucio za AOSP rom onda cu ti rec neke sitnice jer uglavnom je isto ali ima detalja za napomenit.
E ne znan na sta mislis pod to za software.
Ako je to ona poruka da nadogradis software samo stisni cancel i nebi trebalo ponovo dolazit.
Ja sam jednom imao to na jednom romu.
Ako je to to
-
mata
drug ne radi mi kamera -upozorenje greška kamere
šta raditi dal ponoviti ili ima neka instalacija posebna
upsss
nakon reboota proradila
sorry na uznemiravanju malo me uznemirilo ono zaledjivanje pa sam to zaboravio odraditi kako mi je mata (moj mentor )rekao
-
:D
Isto ka sta ti se nekad laptop ili komp zamrznu ili nesto ne radi odma tako i android. Ne uznemiravaj se puno, za sve ima rjesenja.pa nekad i za hard brick.
to nisam osjetio ali pise da moze.
Svi ti romovi nisu savrseni, to rade uglavnom developeri iz ljubavi, pa nekad ima bagova.ali cesto izlaze fixevi, nove verzije etc...
Inace bagovitija je situacija u AOSP u, ali meni vridi vise pokoji bug pa iman cisti android od 150 mb roma nego Samsung romovi sa 1 gb roma sa 700mb nepotrepnih stvari i forsiranja u nasem slucaju Samsunga.
Ali to je meni tako.mnogi vole Samsung dodatke i neka.
Ti ces provati i sam ces odluciti ili ces mixati.ja kad idem recimo kod kuma u zadar uvalim Samsung rom jer mi je bitna baterija i stabilnost.
Pa ti vidi kako ti pase
-
mata drug jel mi možeš staviti link od stock roma i taj triangle away
ma drug možda bi ja i pronašao stock al nisam siguran da bi to bio onaj pravi jednostavno nisam siguran u sebe
ovaj emotion mi super radi mada mislim da malo više troši bateriju
neke apove sam izbrisao (one koje si naveo da se smiju brisati)
kad sam radio flashanje emotiona nisam uradio back up u recovery-u vec u ti back up-u
-
Ali si dobio trokut? :)
Nema šanse da ti troši bat više...
Možda sad više visiš na mobu pa ti se čini.
Ionako sa emotion ti je stock kernel.
Provaj perseus ili N. E. A. K.
I baterija kad staviš novi rom počinje radit kako treba tek nakon 5,6 pražnjenja i punjenja.
Sjećam se da uvijek developer napiše... "pritužbe na bateriju tek smatram ozbiljne nakon 5 punjenja i pražnjenja.
I pošalji mi mejl, poslat ću ti jednu aplikaciju za bateriju. Za monitoring baterije. Naj bolja je i naj točnije . pa pogledaj stanje preko nje pa ćeš usporediti.
Večeras ću ti naći stock rom jer sam vanaka trenutno.
A trokut... E to ćeš morat sam skinit app. Vidit cu ako ima koji od kojeg developera šta djeli svoju aplikaciju. Ako ne, morat ćeš na play. Ili mobilisim (ako oces krekanu, a mukte)
Čujemo se posli
Evo, najnoviji za hr.
Ako želiš posebno za vip, napiši
http://www.hotfile.com/dl/195116004/...1_TRA.zip.html
Poslao bi ti na mejl, ali stavljam ga ovde jer možda će još nekome za trebati. :)
-
ček,ček to je novi emotion ili?
-
Nije, nego moderator spaja postove. Neznan zašto , pogotovo sad u ovom slučaju.
Ovaj zadnji link je stock rom, zadnja verzija. Dejox je zaboravio napraviti backup u recoveryu, pa sam mu poslao link.
Emotion se neko vrijeme neće updateovat jer pazite sad... "djevojka od developera nije zadovoljna sa S3,pa je ona uzela Note2, a dotični njen S3"
Vjerovali ili ne ovo je istina. :rolleyes:
-
Ne spaja moderator nego to ide automatski. Da spaja moderator to bi se jasno vidjelo ("Last edited by <user>; <datum>"). A spaja jer je postanje zaredom jednako spammanju. U forum su ugrađene raznorazne mjere da se izbjegne prevelika količina postova: gumb "Hvala" umjesto posta u kojem samo piše "hvala", te gumb "Uredi Post" umjesto pisanja novog posta (pogotovo ako se radi o kraćem vremenskom razmaku).
Što se deva tiče, logično je za očekivati da će sad cura nastaviti održavati ROM, zar ne? :whistle:
-
Šta se tiče spajanja, mislija sam da to mod. radi jer si zadnji put opomenio dejoxa. Sorry
A normalno da će nastaviti jer joj je onaj mega rom od S3 bolji nego od CMa, pa bi bila šteta da nas ne počasti i sa romon za N2 :cool:
A moj Bože, njoj je s3 nedovoljan :eek:
Kakav preserans... Podsjeća me na moju snob rodicu koja je imala S3 čin je prešao našu granicu.
I tako da ona meni mob da ga vidim... ni Gmail, nikakav messenger, face, twitter, ni jedna igrica, ništa instalirano... NIŠTA.
poruka i poziv i pokoja slika.
-
mata šta možeš reći na ovaj rom
ROM][AOSP][LINARO] CarbonRom 1.5 beta JB 4.2.2 [n7100] » Mar 3
po komentarima nije loš i bugovit i izgleda da mu treba GAAPS
i da napomena ;
možda je to mata već i rekao ali baterija na emotion romu ne da je dobra već se neda isprazniti tako da preporučam ovaj rom
na prvu je izgledalo da se troši brzo ali nakon prvog punjenja dva dana intenzivnog čeprkanja po mobu i 48%
-
Svim AOSP romovima treba gapps. Iako sam jučer prvi put fleshao najnovije gapps i nebi vjerovali, ali dobijete samo play, news and weather, Google(ona plava ikona,dakle nikakva aplikacija) i talk. Dakle ili i dalje koristite stare iz 12.miseca 2012 ili sami skidajte onih par apova.
Carbon... hm... pa nije loše, ali baterija je barem 50% lošija. Možda nije toliko jer nisam imao živaca par punjenja napraviti. Također, ne mogu se sjetiti jel carbon ili liquid smooth (isti developeri tj ovaj iz liquida je napravio carb) ali na home screen je bilo nekih problema.
Vjerovatno je to rješeno do sada. Samo se nemoj iznenaditi kada ti na prvu sve bude na češki, tek kad staviš gapps možeš promjenit jezik na onom početnom postavljanju svega. S tim da će ti sve ikone koje su tada na home screen u ostat na češki. Dakle, samo ih makni i onda ponovno vrati.
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Svim AOSP romovima treba gapps. Iako sam jučer prvi put fleshao najnovije gapps i nebi vjerovali, ali dobijete samo play, news and weather, Google(ona plava ikona,dakle nikakva aplikacija) i talk. Dakle ili i dalje koristite stare iz 12.miseca 2012 ili sami skidajte onih par apova.
Mislim da idu na filozofiju da se dobar dio GAppsa sad može instalirati sa Marketa/Playa kao user app, pa ih nije potrebno gurati u ROM kao system app.
-
= Citat =:
Izvorno postao
ravilov
Mislim da idu na filozofiju da se dobar dio GAppsa sad može instalirati sa Marketa/Playa kao user app, pa ih nije potrebno gurati u ROM kao system app.
Ma da, šta je i ok, zašto gurati razne appove nekome, pogotovo recimo ako neko ne koristi talk ili nešto drugo od Googlea, a opet treba ti Play store radi accounta.
Inače, upravo sam(ima par sati) dobio betu jednog Roma. To je nekakav hibrid između AOSP i samsung baznog roma.
I zaista, je dobro napravljeno. Da je po mom guštu ja bih ga još smanjio, ali eto dosta systemskih stvari je ostalo. Uglavnom oni widgeti i ponešto onih stvari što obično obrišem.
A Samsung ljubimci preko Arome mogu izabrati sve samsung appove i touch Wiz za default launcher.
Zasada nije još sve fluidno kako bi trebalo biti, dropbox ne radi, aosp kamera također (stari bug aosp romova) i nakon flashanja simplistic frameworka odjednom se i Touch Wiz instalira.
Prvih sat vremena često bi se smrzavao ekran jer je sistem prestajao raditi.
Ali, ne bude li bilo još problema, nakon vikenda bi mogao biti rom službeno na xda.
-
bravo mata majstore
reci mi po tebi pacman ili emotion
-
To su dvojbe sa kojima se i ja zamaram.
Iskreno, volio bih da je PAC, u stvari root box bi mi najviše posao. Ali pac je naj stabilniji od svih aosp,i najbolje drži baterija. A Emotion je baš stabilan rom sa svim stvarima koje nudi Samsung.
Opet, možeš izbrisati gomilu iz Emotiona šta ti ne treba, pa opet imaš "manji" i brži rom.
Zato se i nadan da bi ovaj AOSP Project šta ga testiram imao najbolje iz oba "svijeta"
Ali evo nailazim na neke probleme sa AOSP temom, uz sve ono što sam spomenija, neznan... Valda će se dati to riješiti.
Opet nije mi jasno da jedan CM nemože prestati sa nightly verzijama i napokon izbaciti monthly ili RC verziju.
Ja se nadan da će root box izdati oficijalnu verziju za note2 jer ovo sada nije njihova oficijalna. Oni ne rade za note2. I onda ne možeš poslat njima da imaš bug na Note2 jer niti ne odgovaraju na takve stvari.
A neznan, vidi šta te više veseli.
Meni srce kaže AOSP tj pac, a neka razboritost ipak Emotion ili Hawkish, pa čak i Alliance, ali taj već misec dana nije update napravija. Kaže da će uskoro.
Testiraj, Igraj se... pa odluči.
-
dobar je emotion,baterija traje i traje,svaka čast developeru..jedino korištenje stylusa nije potpuno kao na stock ROM-u.kad uđem u poruke nema onog dijaloga za pisanje poruka nego samo klasično prstima..
i jedno pitanje mata...da li mogu obrisati sistemske aplikacije jer sam ih skoro sve greškom odabrao u Aroma meniju kod instalacije. e sad da li moram ponovo instalirati rom ili ih se može pobrisati?
-
= Citat =:
Izvorno postao
Vepar
da li mogu obrisati sistemske aplikacije jer sam ih skoro sve greškom odabrao u Aroma meniju kod instalacije. e sad da li moram ponovo instalirati rom ili ih se može pobrisati?
Titanium backup instaliraj i briši?
-
Ma i da nisi instalira ništa od tih appova na svakom sam. baznom romu možeš izbrisati bar 30% sistemskih stvari.
Ja čak i na AOSP romu izbrišem ponešto :)
Pitanje za korisnike custom romova za bilo koji samsung.
Da li ste ikada imali problema sa messangerima? (WhatsApp, Viber...)
Dobrodošle su mi bilo koje informacije.
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Pitanje za korisnike custom romova za bilo koji samsung.
Da li ste ikada imali problema sa messangerima? (WhatsApp, Viber...)
Dobrodošle su mi bilo koje informacije.
Da objasniš problem koji imaš s njima?
Lakše je to nego da se 20 ljudi javi kako nema problem.
Na S3 kad sam ga koristio nisam imao problem.
-
meni je u početku WhatsApp izbacivao čim bi ga pokrenuo,sad nekim čudom dobro radi...market je jako sporo otvarao,a Aptoide bez problema radi,zanimljivo.viber i skype rade ok...
-
Da... Sada je sve ok kada sam nanovo instalirao. I nisan restore radio preko Carbona.
Uglavnom i još neki što testiraju ovaj Project AOSP rom imaju problema sa WhatsApp aplikacijom, a developer ne vidi di je problem, pa..
Eto možda je u biti do Carbon restore.
Uglavnom još developer pokuša riješiti probleme sa Simplistic Framework.
To je jedini bug.
Dropbox problem je pronađen.
---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 20:41 ----------
= Citat =:
Izvorno postao
yager
Da objasniš problem koji imaš s njima?
Lakše je to nego da se 20 ljudi javi kako nema problem.
Na S3 kad sam ga koristio nisam imao problem.
Uglavnom dođe poruka i preko notification bara pokušam ući i sve se zamrzne i dobivam poruku da je process. acor stopped working ili tako nešto.
Onda sam pokušao bilo kako ući i opet. Ali treba bar 3 min da se sustav normalizira. I to je bio problem trojici.
Ja sam to riješio, novom instalacijom bez restorea. Developer isto. Nadam se da je to svo zlo.
Inače fix za simplistic je tu. :)
Možda utorak bi mogao biti rom na Xda.
Ispravak, već sutra će biti rom dostupan.
Pa ako neko voli izgleda aosp romova, a ne želi se odreći multi windowa i stylusa neka prova rom. ;)
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Možda utorak bi mogao biti rom na Xda.
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Ispravak, već sutra će biti rom dostupan.
LOL.
Pa sutra je utorak...
Ili si mislio danas (pon)? Obzirom da pišeš u gluho doba noći...
-
Ponediljak definitivno. :)
-
danas probao pacman-a i hawkish-a i ostao na ovom drugom.
pacman me odbio jer nisam mogao(znao) ukloniti onu donju traku sa tri funkcije(back ...),zauzima mnogo ekrana a inače nije nimalo loš.odmah sam instalirao hawkins-a i sad sam na njemu.dobar pravo a i baterija drži nevjerovatno.sve sam ovo radio sa 92%(od jutros 9) i evo sad na 48%.stvarno super ali EMOTION je nekako prirasto srcu pa mislim da ako ne večeras onda sutra back on emotion.
mata drug moj hvala ti na pomoći i uputama jer teško ko bi pomogao iako zna dosta o ovim stvarima da pripomogne pogotovo duducima kakav sam ja.
ako nije kakav problem da staviš link od ovog novog roma što ga hvališ da i njega probam prije povratka na emotion.
-
Glede pacmana i navbara.
Settings >Hybrid properties >onda se otvori ona stranica sa postavkama, ali scrollaj desno tu stranicu i otvoriti se meni za fino podešavanje.
Interface >
I imaš dva slidera
Onaj drugi vrati na 0%(baci oko na slike)
http://img.tapatalk.com/d/13/03/12/abe6usez.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/03/12/eve8eqyh.jpg
Pacmana mene nervira u tome što taj koncept tri roma u jednom je krajnje zbunjujući. Recimo postaviš screen lock u Rom Control šta je AOKP postavka, a opet imaš to za postavljanje i u CM postavkama. Ili recimo boje ikona u status baru ne rade ne CM postavkama, već na hybrids properties.
Glupo. Bar meni, ali on je naj stabilniji od AOSP romova i bat najbolja.
Stavio sam thor kernel i evo san na 9%
Ma evo slika pa vidi.
http://img.tapatalk.com/d/13/03/12/a5usypeb.jpg
Nije to loše za AOSP, ali nije ni super u odnosu na ostale sam. romove
Još čekamo na finalnu verziju. Goo mng ne radi, a i našao je jedan bug, pa će reuploadat verziju bez buga.
Kad izađe pošaljem ti.
Hawkish je meni dosta dobar. Mada je previše oni appova za dodatne tweakove.
-
Evo rom je na goo manageru.
Skini app goo manager... na vrhu imaš browse compatible roms >
Modstrom (ime deva) >
Project AOSP>
v1.2 i skineš.
Evo ti slike od aplikacije kad uđeš. Mukte je ma play storeu.
http://img.tapatalk.com/d/13/03/12/nybesesy.jpg
Jel koristiš simplistic framework uopće?
Na emotion ili Hawkish?
-
U bespućima Hvara, sa vezom na tragu dial up_a, često i bez toga, ostavio sam jedan samsung based rom jer mi je baterija bila bitna, a opet htio sam nešto novo probati.
Dual Note v8
za sebe kažu da su aosp hybrid. Jesam probao neke verzije prije i nikada mi nisu sjeli, bilo je nekoliko bugova šta nerviraju i eto...
Dakle, instalacija, sve standardno, aroma... ne baš bogata...
Po defaultu ide N. E. A. K. 1.7x, dakle najnovija verzija, meni najdražeg kernela.
4 teme... ja sam izabrao AOSP temu.
I mogu reći da sve funkcionira savršeno. Nema problema sa temom kao Project AOSP, tako da je simplistic framework već unutra i nije potrebno naknadno instaliranje ili odabiranje s voice appa kako bi sve funkcioniralo. Od četvrtka navečer, pa do sada niti jedan jedini problem. Ma ni najmanji. Ni FC, ni restart. Sve je fluidno, stabilno , ma baš kako i očekujete. Sve pohvale. uNEAK engine je takoder po defaultu. Baterija je standardno dobra kao i kod većine sam. baznih romova. Također imate u uNEAK engine tri moda za rad kernela, pa tu možete dodatno produljiti vijek baterije.
Standard, Battery, Games su nazivi modova. Za što je koji, sve je jasno. Ako vam to nije dosta, postoji i fino podešavanje svega do i u najsitnije detalje. Evo i sad što mi smeta. Ma gotovo sve system appove imate na romu. One potrebne i nepotrebne. Tako da sam imao masu za brisati. Ne govorim ovde od S Note, planeru ili paper artists, već od gomili stvari što niti jedan dev ne ostavlja na romu.
Ali dobro, to se riješi lako, tako da ovo nije ozbiljna mana.
Evo,svaka preporuka, probajte.
A i vas par što znan da se igrate sa romovima, jer mi pišete... Slobodno napišite svoje impresije, za bilo koji rom ili kernel, volio bi ih čuti.
Evo slika potvrde jako dobre baterije.
9h i nešto malo ekrana i još 12% ostalo, a imao samo 88%.
http://img.tapatalk.com/d/13/03/18/ugyda2eg.jpg
-
baš isprobao king cobru i dosta brz,ali ne i stabilan.zamrzavanje kamere,neće učitati neke widgete...nije to to.sad hawkish isprobavam(tnx mata)-pa javim.
emotion 4.3 mi je nekako prirastao jer je jako stabilan,a baterija vrhunska...
-
Ok super, onda neću probavati King Kobru, a skinio sam je za test. Neznan jel Assassin v2 izašao, navodno da bi to trebalo biti nešto jako dobro.
-
ma smrzava mi kameru i onda se restarta,a i neke widgete neće učitati(a imam ih puno :smile:)
sad isprobavam Hawkish i za sad sam oduševljen..još da baterija bude dobra,ostaje kod mene...:cthumbup:
stabilan je,ima razne tweakove za podešavanje rada procesora,super teme i još dosta toga...
skinio sam i PhoeniX v.8.0,ali ipak će pričekati...
-
U hawkish a mi je bat bila dosta dobra.ja dok cekam tog assassina sam brzinski uvalio "stabilnu"verziju liquid smooth a.
Ajme meni ,ako je ovo stabilno ,kakve su onda bile RC verzije ili tek nightly.
Sve je sporo,pa FC skoro na svaku aplikaciju...necu niti testirat bateriju,vec cu nesto drugo stavit.
-
Assassin Resurrection v2.0(1,4GB) je upravo raspoloživ pa navalite...
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2186033
-
Assassin... Niti sa jednom instalacijom se nisam toliko na mučio. 3 prva puta bootloop, pa druga tri zamrzavanje u Aromi. Onda, na novo download zipa od Roma. Opet ništa. Onda update TWRP i opet bootloop. Navečer iz čistog očaja prebacim zip iz extSD na internu memoriju, ali mi je punjač ostao u mobu i naravno samo logo i crni ekran. I onda napokon, uspjeh! Dev kaže da odaberete stock temu jer ona druga navodno radi probleme. Normalno kad se toliko izmucite očekivanja su veća. Samim time šta već dva dana govore, evo v2 za koji sat, pa v2 samo pitanje minuta, pa loša veza, pa bug, pa puste velike najave.
Uglavnom, ima dosta u Aromi za podesiti, ali ako ste probali Phoenix, ništa novo.
I na kraju, nakon instalacije sustav nikako da se normalizira. Konstantno rušenje sustava, zamrzavanje ekrana...
Evo slika, da ne ispadne da to govorin jer sam izgubio kilo vremena na instalaciju.
http://img.tapatalk.com/d/13/03/20/byjyzese.jpg
Nakon 30tak min sve je počelo raditi kako treba, ovo sam već doživio na beti od Project AOSP roma, to zagrijavanje roma za rad.
I na kraju imate klasičan samsung based rom. Ništa bolji ili gori od većine.
Jedini plus, bar meni je mogućnost da ne odaberem gomilu appova već u Aromi. Tako da nisam trebao brisati gomilu toga, ali mnogi od vas ne brišu, a i sa 2GB Rama, brisanjem nećete dobiti nešto na performansama.
Izašao je novi Romow v9 i sa njega pišem. Romow je uvijek dosta solidan i stabilan rom. Definitivno bi ga stavio u vrh po tim pitanjima. Treba samo vidjeti dali će baterija biti ko na Dual Note romu, di sam uspio imati 9 sati ekrana. Predobro.
Uskoro bi i Alliance novi trebao, novi dev u timu za N7100.
I Criskelo novi je vani. On i romow su prvi na DMB6 izašli. Criskelo je isto predobar i stabilan rom. Ja ga ne koristim duže samo radi teme tj nema opciju da se uvali izgled koji neki drugi jednako dobri mogu. To je jedini razlog. Za njega također svaka preporuka.
-
vidim da su izdali zakrpu za Assassin 2.1,a već se uploada i 3.0.očigledno su zbrljali jer mnogi imaju problema.ja tražim ipak nešto full stabilno sa bogatom Aromom i super baterijom...Hawkish iima sam prosječno trajanje.ne znam da ali bi isprobao Dual Note ili nazad na Emotion....
-
Dual Note definitivno moja preporuka.
Super stabilan, bez jednog jedinog problema. Baterija super.
Evo ti trenutno slije potrošnje. Bez easy battery savera i opcije power saver na mobu.
http://img.tapatalk.com/d/13/03/22/usujaber.jpg
I ekrana, skoro 5 sati. 50%.neznan ko može bolje. N. E. A. K. je predobar kernel.
http://img.tapatalk.com/d/13/03/22/8ahudene.jpg
U zadnje vrijeme se uvijek vratim na dual.
Ako želiš puno podešavanja, probaj Phoenix.
-
Bas jucer instalirao PhoeniX 9.0.stvarno brdo opcija,dosta stabilan,bogata Aroma,simplistic,240 dpi mod,odlican bravia engine mod i hrpa toga za odabrat prije same instalacije..Dual Note cu svakako isprobat bas zbog baterije...
edit:
instalirao Dual Note i zasad ok,vidi se da je ovo nekakav hibrid AOSP i Samsung ROM-a.bitno je da ima Aromu i da se može izbaciti nepotrebno.sad ću testirat bateriju.prvo punjenje pa onda kalibracija...
-
Osobno ne radim kalibraciju, iskreno malo sam skeptičan prema tome... Koliko dobiješ, ali stvarno?
Ma i undervolting, neznam... :confused:
Gledao sam dosta u vezi undervoltinga, ali čak i ako napravim undrevolt, nije li onda logično da sam tom radnjom smanjio sam vijek baterije. Neka me neko ispravi ako nije. Ovo samo moja neka logika kaže. Nekako mi je to pre dobro da bi bilo istinito, a da ne naruši vijek baterije.
Uglavnom... probao sam novi nightly od carbon roma i ugodno iznenađenje. Priznajem da sam već unaprijed bio osudio carbon zbog liquid smooth roma. Jer dosta ekipe iz liquida je sad u carbonu i dosta na prvu podsjećaju jedan na drugoga. Ali carbon je u svemu bolji.
Čak i baterija za aosp rom je i više nego dobra.
Evo slike trenutne potrošnje
http://img.tapatalk.com/d/13/03/23/uhasu3yh.jpg
Jedino me nervira što ovaj default launcher ne mogu podesiti malo više.
Recimo ja ne koristim 5 home screenova.
Ili ne mogu napraviti folder u draweru. Ili sakriti appove, neke koje moram imati, a ne koristim ih. Kao oni Google settings, zelena ikona ili fx editor koji uvijek ide sa fx, a ne treba mi, ili defaultna galerija.
Ok, shvatili ste. To je jedina mana. A ne bih volio stavljati Novu i na aosp romove.
-
Evo samo potvrda da je 7 sati ekrana u AOSP romu moguć
http://img.tapatalk.com/d/13/03/23/8a4yquve.jpg
Testirati ću ovo sa NEAK aosp kernelom i thor lsi kernelom, pa ćemo vidit.
I slim bean novi je izašao, pa ću njega također probati. I on mi nije sjeo zbog baterije prije dva mjeseca, ali... to su bile nightly verzije, ovo sad je stabilna, oficijalna.
I PA radi jedan momak, ali ima problema sa kernelom, pa kad se to riješi imat ćemo još dobrih AOSP romova. :cool:
-
znam da za kalibraciju ima oprečnih mišljenja,ai eto odradim je....jel imaš iskustva sa Bravia enginom?skinuo sam pimp my rom i mogao bi flashat braviu,al ne znam ima li koristi i kako utječe na stabilnost i potrošnju...
-
Moran ti bit iskren, pa ja osobno nisan vidio nešto bolje dok sam imao bravia engine. Mislim da ne utječe na potrošnju jer romow rom je ima po defaultu, a mogu ti reći da njegova baterija je uz bok emotion i dual note. Svi kažu da su bolje boje i bla bla, ali boljih boja od amoleda nema. Možda da imamo htc, pa uvališ braviu, pa neka razlika i postoji, ovako moje oči nisu ništa primjetile. Ti probaj, možda ćeš ti bolje vidit. Ja san već star i slijep. U najgorem slučaju ćeš se zabaviti. ;)
Nego, nisi mi odgovorio, koliko dobiješ na bateriji sa kalibracijom? Mislim se probati. :confused:
-
probao braviu na dual noteu i ne vidim neku razliku..što se tiče kalibracije,iskreno rečeno teško mi je uočiti razliku.bateriju praznim vrlo brzo pa mi je i bitno da što duže traje,a radim je iz neke predostrožnosti i stvarno ne znam da li se nešto dobije...
isto tako mogu potvrditi da na Dual Noteu baterija drži jako dobro iako je još nisam ispraznio i trebao bi odradit nekoliko ciklusa plus eventualna kalibracija.nakon nekoliko dana ću više znati...:jehon:
-
A ništa čudo u vezi bravie, svaki brend će nas zasuti pustim modovima i sastojcima svoj mobitela. A sve je to samo pokazivanje mišića u odnosu na druge. Naj draže mi je kad ti nabroje gomilu svega, a 90% stvari čovjekovo oko ni ne može primijetiti. Ekrani od skoro pa 500ppi, a neznan jel 300 uopće zamjećujemo. Znan da to sve spada pod marketing, ali nekad stvarno pretjeruju.
Inače, flešao sam bobcat i jako sam iznenađen. Default tema je super. Napokon malo osvježenja u samom izgledu, a opet je sve na mjestu. Također, primjeto sam da ti voliš dosta podešavanja, pa probaj... ovde ih imaš na malu gomilu. Rom kitchen je također odmah sa romon.
Pazi, nema Arome, već sve podešavaš kad se reboota uređaj. Ali imaš doslovno svaku sitnicu na izbor. I xposed, pa možeš i dpi mijenjati svakoj aplikaciji posebno.
Ne mogu to reći ništa za bateriju jer sam tek par sati na njemu, a većinu sam bio vani, pa i nisam baš trošio mob da bi uopće mogao bar otprilike reci šta za bateriju. Po defaultu je Adam kernel.
E da, i kad i ako budeš nešto dodatno na romu radio, neznan zašto, ali automatski ti i instalira Phils recovery (meni to isti CWM recovery, neznan) tako da se nei iznenadiš. Naravno ako ga ne želiš, skini na xda zadnji TWRP i flešaj ga i nazad na TWRP. Ili preko goo managera uvali TWRP. Ja nakon što san prova TWRP ne mogu uopće zamisliti da se vratim na CWM. Ali to sam samo ja. ;)
-
a vidiš mene je sad počeo zanimati Pacman.cijela instalacija sa gapps-om je 240MB.to je onda vjerojatno potpuno ogoljeno Android sučelje kao na Nexusu pretpostavljam...
također me zanima i Legends,a sad si me zainitrigirao sa tim Bobcatom.bit će posla...:hm:
inače Dual Note me stvarno ugodno iznenadio
-
PAC je AOSP(android open source project) rom. Dakle, nema brendova, nego samo android. Istina, tako izgleda nexus koji je zamišljen kao pure android u kojem ne dominira ni ime proizvođača, ni ime providera. (u americi provideri imaju glavnu riječ). I kao što si primijetio 4x manji rom nego samsung based rom. Carbon ima 98MB + gapps.
Pametnome dosta. Rom leti... Finoća i brzina koju sam. rom nema. Jedini problem ostaje baterija. Ali i to je sve bolje i bolje. 7 sati screen on je dobro i za dosta sam. romova.
Samo još dodatak... vjerojatno znaš ali kad staviš aosp rom nema s pena, multi window, s note, s planer etc... nema niti jedne stvari što je TW framework.
-
da, zbog baterije koja se neumjereno troši sam se i vratio na Dual Note....svakako preporuka za ovaj ROM.brz,jednostavan,stabilan ,a baterija traje 2 dana uz dosta mučenja...
-
Iako sam rekao da neću, jučer sam probao MIUI v4, oficijalni. Ne onaj mix emotion roma.
Također je potrebno prvo staviti CWM recovery jer MIUI neće preko TWRPa. Znači ista stvar kao i sa Emotion MIUI. Sad je očigledno da je to neka stvar sa MIUI. Ovo je prvi put da se susrećem sa njihovim ROMom, osim na slikama.
Prvo, samo imate kineski sa par njihovoj narječja i engleski. Ako netko koristi hr morat će skinuti dodatak sa jezicima na njihovoj oficijalnoj stranici. Sam izgled je pravo malo osvježenje u odnosu na sve već viđeno u sam ili aosp romova.
Ne zaboravite gapps, ali ne stavljate iste ko za aosp jer MIUI je 4.1.1,dok su aosp 4.2 verzije androida.
Drawer nemate, već je sve posloženo ko u I phone u. Znači, sve aplikacije su odmah na home screenu. To mi je bezveze. Dosta je kineskih appova po default u, pa njih ubacite u jedan folder ili ih poslije izbrišete. Moram priznati da su mi se neka dizajnerska rješenja svidjela.
Ali... sustav je poprilično letergičan.Ništa ne šteka, ali sve se odvija nekako lagano.
Ali zato baterija nije nimalo letargična.
Sve u svemu MIUI definitivno podsjeća na I phone. I ikonama i folderima. Brzinom ne baš. Vjerujem da će se mnogima svidjeti sam izgled i ako vam brzina nije presudna probajte. Ili samo probajte. Osobno "not my cup of tea".
Nisan uopće imao volje testirati duže od dana, tako da možda nakon dva, tri punjenja baterija bude bolja.
Baš xda nema linka, pa ako kome treba link... tu sam.
edit:
pardon,ima bit da je miui i na xda,oficijalni...
-
ne znam više,skidam BobCat,a izašao je i novi Dualnote 9.0.sad kad sam ih toliko isprobao ne znam da li me neki može iznenaditi.žao mi je samo pacmana jer ždere bateriju :angry: inače izvrstan i ogoljen android brz i jednostavan.....
mata jel se isplati probat BobCat i Criskelo,ako si ih naravno koristio?!
-
Eo da se pohvalim, uzeo sam Note 2 protekli tjedan. Za sada sam isprobao SlimBean i DualNote 8. Sada vidim da je izasla 9ka. Sve u svemu SlimeBean zaista odlican. nisam do sada imao niti jedan FC il tako nesto. Ali ipak se vracam na DualNote. Jer jediiino sto me nije pretjerano odusevilo je baterija koja nije toliko dobra. Npr. 12h mi je na bateriji od toga Screen on 1:42, a baterija je trenutno na 44%
Edit: jel netko probao WanamLite?
-
= Citat =:
Izvorno postao
Vepar
ne znam više,skidam BobCat,a izašao je i novi Dualnote 9.0.sad kad sam ih toliko isprobao ne znam da li me neki može iznenaditi.žao mi je samo pacmana jer ždere bateriju :angry: inače izvrstan i ogoljen android brz i jednostavan.....
mata jel se isplati probat BobCat i Criskelo,ako si ih naravno koristio?!
BobCat je meni vizualno super,ova njihova default tema je super,pogotovo togglesi su super.Dodro je što također imaš za podešavanje svega tako da mislim da se isplati probati.baterija mi se učinila također dosta dobrom.
Criskelo je ok.Stabilan i također ima malo drugačije togglese i boje,bar ova AOSP blue tema.Jedini ako uvališ simplistic framework izgubiš sve to.
i na bobcatu ista stvar.ali na bobcatu možeš uvalit od Wanama 23toggles,pa nećes ostat bez teme ili nakom simplistica možeš odabrati temu istu i u simplistic aplikaciji ne odabereš boju togglesa.tada zadržavaš tematske togglese.
ako ti je pac super,probaj carbon...bolja baterija.i nisu mixana tri roma već jedan jedini rom.
ja nebi ni tražio više ništa da AOSP devovi uspiju optimizirat bateriju ko samsung.mislim da je tu samsung kriv odnosno tj devovima nije na raspolaganju sva optimizacija drivera.jer nemoguće da rom od 1GB troši manje baterije nego ROM od jedva 200MB.
navodno,da sony ima puno bolju suradnju sa devovima(tako mi kaže dev od Project aosp)ali sony nema note2....
i neznam jesi primjetio,ali i zvuk je osjetno lošije kvalitete nego samsung rom,pa čak i malo tiši.
pogotovo u carbon roma,di je zvuk na momente baš ko da opet imam HTC DHD.
i u pravu si,teško će te više išta iznenadit.sve se svodi na ili aosp ili sam. i onda varijacije na temu...
---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:34 ----------
= Citat =:
Izvorno postao
Kruno_21
Eo da se pohvalim, uzeo sam Note 2 protekli tjedan. Za sada sam isprobao SlimBean i DualNote 8. Sada vidim da je izasla 9ka. Sve u svemu SlimeBean zaista odlican. nisam do sada imao niti jedan FC il tako nesto. Ali ipak se vracam na DualNote. Jer jediiino sto me nije pretjerano odusevilo je baterija koja nije toliko dobra. Npr. 12h mi je na bateriji od toga Screen on 1:42, a baterija je trenutno na 44%
Edit: jel netko probao WanamLite?
čestitam na najboljem mobu trenutno ;)
Slim je definitivno jedan od meni omiljenih,ali znan baterija...jesi probao sa thor kernelom?Sada i RedPill 1.42 ide jer podržava oni mali driver.
dual 9 jučer skinem i dobije FAILED...sad ga skidam na novo,ali toliko sporo ide download da je to smješno.na momete niti 100kila.
wananm nisam provao,ali to su dobri devovi,dosta hvaljeni,pa probaj i napiši nam impresije,pa da i mi znamo.
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
BobCat je meni vizualno super,ova njihova default tema je super,pogotovo togglesi su super.Dodro je što također imaš za podešavanje svega tako da mislim da se isplati probati.baterija mi se učinila također dosta dobrom.
Criskelo je ok.Stabilan i također ima malo drugačije togglese i boje,bar ova AOSP blue tema.Jedini ako uvališ simplistic framework izgubiš sve to.
i na bobcatu ista stvar.ali na bobcatu možeš uvalit od Wanama 23toggles,pa nećes ostat bez teme ili nakom simplistica možeš odabrati temu istu i u simplistic aplikaciji ne odabereš boju togglesa.tada zadržavaš tematske togglese.
ako ti je pac super,probaj carbon...bolja baterija.i nisu mixana tri roma već jedan jedini rom.
ja nebi ni tražio više ništa da AOSP devovi uspiju optimizirat bateriju ko samsung.mislim da je tu samsung kriv odnosno tj devovima nije na raspolaganju sva optimizacija drivera.jer nemoguće da rom od 1GB troši manje baterije nego ROM od jedva 200MB.
navodno,da sony ima puno bolju suradnju sa devovima(tako mi kaže dev od Project aosp)ali sony nema note2....
i neznam jesi primjetio,ali i zvuk je osjetno lošije kvalitete nego samsung rom,pa čak i malo tiši.
pogotovo u carbon roma,di je zvuk na momente baš ko da opet imam HTC DHD.
i u pravu si,teško će te više išta iznenadit.sve se svodi na ili aosp ili sam. i onda varijacije na temu...
---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:34 ----------
čestitam na najboljem mobu trenutno ;)
Slim je definitivno jedan od meni omiljenih,ali znan baterija...jesi probao sa thor kernelom?Sada i RedPill 1.42 ide jer podržava oni mali driver.
dual 9 jučer skinem i dobije FAILED...sad ga skidam na novo,ali toliko sporo ide download da je to smješno.na momete niti 100kila.
wananm nisam provao,ali to su dobri devovi,dosta hvaljeni,pa probaj i napiši nam impresije,pa da i mi znamo.
E noćas sam i ja skidao Duala, i bilo mi failed, isto skidam sada . jos sam 4h. Wananm sam imao na S3, ali znam da mi nije nesto stimalo. Nisam probao sa thorom, samo sa neakom, jer mi kamera nije radila. Ali mislim da ću ipak pričekati ovih 4 sata pa staviti 9ku :D
-
Evo ja taman, nastimao 9ku.
Spremna za normalan rad. Sad isti file bez problema radi. Isto sporo skidanje, ali bar radi. Jedino sada imamo stock kernel. Neznan zašto. Sad cu probati Toiiki kernel , navodno da je super. Na nekom španjolskom forumu sam ga našao. A nisam ga imao prilike probati jer sam uglavnom bio na AOSP u.
Pa neznan za wamam, može ti bit na jednom mobu 100 problema, a drugom sve super. Ipak su različiti romovi.
Recimo meni ona Omega nikako nije sjela. A hvaljena je dosta. I to sam je dva puta probavao i oba puta dosta problema.
-
Ne stavljate note2core kernel sa dualom9.;)
Jednostavno ne valja!!! Ne slušaju tipke, sve kasni, zamrzava se... Čak mi je bilo smiješno na moment. Kao da imate S5230, ma i Nokia 5230 može. Ista stvar.
-
mislim da sam nasao rom koji bi trebao bar 24 sata provesti na mom mobu.
DualNote v9
baterija super,stabilan i brz,red tema fantastična
za mog druga matu:
držim da je note 2 trenutno najjači mob na tržištu al ljubav stara zaborava nema
NE DIRAJ NOKIU
hahahahahahahaha