Cijena mobitela je 4.499 kuna...
http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=3584
Printable View
Cijena mobitela je 4.499 kuna...
http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=3584
na intelkomovim stranicama još nema cijene...
Ako uistinu bude 4500kn, biti će to odlična cijena...
1200 kn jeftiniji od HD2 , a samo 500kn skuplji od Legenda...
PS: intelkom ima akciju od 10% popusta prilikom on-line narudžbe.. (samo neznam da li se to odnosi i na nove mobitele)
kako ico to moze biti dobra cijena?
upali auto,curu pod ruku i gas preko u trst,499 eura ;)
za tu razliku od 1000 kuna se jos i obucete ..
po tmoe što je hd2 bio 1000 skuplji u početnoj ponudi. stoga jedan od trenutno najboljih android uređaja za tu cijenu, odlična ponuda.
@rooney: pa u oglasniku ga imaš novog, otključanog za 480evra.
samo je pitanje garancije...
da li je nekog privatnog servisa ili kod službenog uvoznika HTC-a...
Pošto je Desire mobitel sa velikim Touch ekranom, tu bih rađe išao na službenu garanciju... (ovo u mariboru za 420€ je OK cijena, ali je isto privatna garancija. pa ako se nešto pokvari, vozi im u Maribor)
ma naravno, to je odluka koju svatko mora donijeti sam za sebe. ja, recimo, nikad ne bi platio 1500 kn više zbog garancije u zagrebu.
malo karikiram ali kroz gužvu mi do servisa u zagrebu treba možda samo duplo manje nego da se zaletim autoputom u maribor. a šta se garancije tamo tiče nema sumnje da mobitel neće bit popravljen/zamijenjen.
uostalom, ako hoćeš našu garanciju uzmi taj isti telefon s istom garancijom u oglasniku za soma kuna manje.
sve to stoji... ali garancija kod "privatnika" (oglasnik) i garancija kod službenog servisa se ipak razlikuju...
Garancije preko oglasnika su kod nekog servisera koji servisira sve vrste mobitela, dok je službeni uvoznik ipak specijaliziran...
Neznam. Na nekim modelima mobitela me je bila briga za garanciju, dok na drugim, mi nije svejedno da li ima garanciju ili ne...
Dobar dio ovih koji su ga dobili će ga raspršit po oglasnicima, znam već troje ljudi koji će to učiniti, jer im je to čista lova.
Desire iz VIPa nije zaključan...
Prijatelj ga uzeo za 3100kn sa vip garancijom.
Lik ga je uzeo preko neke tarife za jeftinije jos i prodao za 3100kn...
Probao sam Desire, jako dobro radi. Sviđa mi se. Brz je...
jelda :)
još kad bi bio u lakšem Milestonovom kučištu sa tipkovnicom.... :)
ili baš me zanima kako bi Desireov rom radio na Milestonki...
p.s. ne sviđa mi se ova svjetlija boja na kučištu, ima perla efekt i ovisno o jačini svjetla vani mijenja se od sive preko neke ljubičaste na nešto što vuče na rozu... grozno...
zato je milestonka pravi muški mobitel :)
Al što je HTC napravio od Androida, svaka im čast! toliko sitnih tweakova i optimizacija.... usudio bih se reći gotovo savršeno :)
jedno pitanje uzeo sam danas desire za 3200kn na cnro vidim kutija je iz vipa tip kaze da radi na sve mreze a posto se mob puni jel to moguce?da nije zakljucavan itd..?posto sam ja na JUNE2(tele2:):)
Desire iz Vipa NIJE zaključan.
ja sam danas kupio svoj Desire, i makar je prodavačica rekla da je zaključan, ja sam stavio T-mobile karticu i radi najnormalnije... :)
odlicno jer ja sam uzeo curi telefon ja imam legendu :) hvala bogu nece me ubit :D
Nisu zaključani i što je još bitno, imaju boot 0.75
a sto znaci to da imaju boot 0.75
To znači: moguće ga je rootat
aha hvala momci a dali da napravim taj reset na tvornicke postavke posto smo oboje i ona i ja na juncu2 tako da to od vodafona za net joj i nije potrebno i jos nesto,,,malo offtopic al imam legendu kako da vidin koji ja imam boot i dali se moze rootat ?
Neznam jeli tko postao ili ne te gdje, ali po pisanju upgrade na Android verziju 2.2 (Froyo) za Desire očekuje se za 23.06.?
Je N1 ma, a isto sam čitao da je ekipa portala i na Desire, naravno kao neslužbeno zdanje uz pojedine bugove u radu?
5800 otišla, welcome Desire.
Ubo ga u Tele2 za 1890 Kn , za sada zaovoljan.
imam jedan velik problem i zamjerku na desire .. ne znam kako vama ..
ali meni pritisak na on7off tipku osvjetli ekran - do ovde je u redu .. i sad postoji onaj slider na ekranu kojeg treba povuć dole za otključavanje ..
međutim .. prilikom on/off tipke postaju aktivne tvrde tipke odnosno onaj track bal ,home button itd .. problem je što se pritiskom na tu tipku telefon otključava i ulazi npr u popis poziva .. dalje ako je otključan u đepu .. zove onog koga stisneš .. već mi se dogodilo 4 puta da sam zvao ekipu slučajno
kako stoje stvari kod vas ?
Ja svoj desire mogu otključati jedno ako:
1. opcija: stisnem power tipku i povučem slajder dole
2. opcije: stisnem power tipku i stisnem menu tipku (umjesto da povučem slider)
na bilo koju drugu tipku slider na reagira
što se tiče slučajnih poziva: nisam imao problema s tim.
pa da upravo ova opcija 2 je problem ..
jer se tipka power lako sama stisne u đepu kada je telefon recimo okrenut prema dole .. i onda tijelom ili ceć nečim stisneš menu ostatak priče po volji .. zove ili pokreće aplikacije .. jučer u nazvao 5 ljudi dok sam bio vani .. užas
Šta kapacitivni ekrani reagiraju na fizičke dodire tipa stylus, dodir prstom kroz hlače ili rukavice?
2 xlr .. ne ne reagiraju inače ..ali kažem ti nazvao sam 5 ljudi dok sam bio vani ..
ali evo rješeno je :) konačno ..
setings-security-require patern
to sam upalio i sad je ok .. hard tipke više ne reagiraju dok se ne slida po tipkovnici ..
Kako vas služi baterija na Desire-u? Primjera radi, moj slučaj na dnevnoj bazi je: 12h mail sync preko EDGE-a, 30ak min wifi i surfanja, 10 sms/20 min poziva max. Sve što tražim je 2 dana. Bi to bilo izvedivo?
Troši li wifi više struje od EDGE/3G-a ili su jednaki?
@XLR: meni baterija traje 1 dan (ujutro u 7 skidanje sa punjača, a u 23h stavljanje na punjač), u slučaju da igram igrice koji sat, surfam web-om (W-lan) i eventualno par kraćih poziva i koji SMS, te gledanje malo videa preko w-lana
a nekad mi traje dan ipol (tj dva dana), ali to je samo ako imam par kraćih poziva i SMS-ova i ako se ne igram sa mobitelom, te ako malo surfam preko W-lana
nisam ga puno koristio za pozive/sms/web jer imam nekakvih problema sa operaterom
ali mislim da bi tebi baterijala trajala dan - dan ipol
Auf, samo dan? :) Dobro, ja se ne igram i često ne napravim ni 5 min poziva dnevno. Najviše koristim SMS, mail sync i surfanje kad nisam doma...
Možda na kraju ipak uzmem Legendu, čitam da bi mogao dva dana bez problema izgurati, a još i ušedim koju kunu. A taj Desire mi je baš desire :\
Veći displey i bolja rezolucija te više RAM-a vs aluminijskog kućišta i malo boljeg trajanja baterije
ja ti mogu reć, da sam ja bio zagrižen za Hero-a i Legend
ali je Desire jedan od onih mobitela za koje sam sam sebi rekao da ću ga imati jednog dana. (isto tako je bilo i sa E71 i N95 8GB)
Stvarno bi bio zahvalan kad bi još netko iznio svoja iskustva vezana za trajanje baterije s kratkim opisom navika prilikom korištenja moba.
Meni baterija maximalno traje dva dana. SMS gotovo i ne šaljem, petnaestak poziva dnevno, malo surfanja, malo igranja ( gameboid ), provjerim mail kada sam na wifi, mob je još friški pa svaki dan isprobam bar dvije aplikacije. Ponekad koristim GPS. Mreža mi je GSM only, automatsko osvjetljenje ekrana, wifi gasim kad ne koristim.
Ja ga uzeo jucer :)... dojmovi za pocetak, jako dobra kvaliteta izrade samoga uredaja, savrsen ekran, dimenzije mob-a savrseno odgovaraju u ruci (barem meni) jedino da je nesto laksi... kamera me i vise nego iznenadila, pogotovo slikanje po noci, nisam ocekivao toliko od LED-a... i naravno za kraj android je savrsen, jednostavan, brz, prilagdljiv, samo mnostvo opcija i dodataka...
baterija traje oko 2 dana neke normalne upotrebe .
1 dan uz dosta surfanja .. priče . filmova ..
uostalom skini si aplikaciju batery time .. ona ti točno kaže koliko još imaš batarije za stand by . razgovor, video itd ..
Kad sam ga tek bio kupio, baterija je trajala oko 1 dan. Tada sam za 3 eura kupio Ultimate Juice app (nadogradnju na Juice Defender, koji je besplatan) i trajanje baterije se poduplalo. Naravno, sve varira. Nekad ga (Desire) zadavim toliko da baterija ne može izdržati više od 1 dana - kad sam na bajku pa satima vrtim GPS, kad dosta surfam i tvitam, i sl. - ali sve u svemu baterija primjetno duže traje s Ultimate Juiceom nego bez njega.
Kakav je ovaj mobitel u odnosu na ostale smartphonove?
Nisam toliko cuo o njemu, samo sam citao specifikacije po netu, a po njima zvuci dobro :))
Postoji vec drugi podforum, Usporedbe modela... Mislim da ova tema nije bas pogodna za usporedbe.
Evo da i ja napišem ako nije prekasno. Uzeo Desire prije mjesec dana i još tu i tamo isprobavam nove stvari. Uglavnom, na početku mi je baterija jedva cijeli dan izdržavala jer sam stalno na njemu visio. Trenutno dva puta na dan koristim Cardio program za vježbanje sa GPS-om minimalno po sat vremena. WiFi upalim samo kad sam u dometu nekog wifi-a (uglavnom veći dio dana kad sam doma). Izvukao sam si ikonice za ON/OFF GPS-a i WiFi-a, tako da s time uštedim dosta. Ne surfam previše i nekih 10-tak minuta mi sin igra asphalt 5 skoro svaki dan :-) S ovim režimom rada moj mob izdržava redovito po 2 dana. Istina bog, drugi dan navečer već počinje upozorenje da je baterija prazna, ali izdrži dok ga navečer ne stavim na punjač. Inače sam jako zadovoljan mobom i androidom, još samo da taj Froyo legne kako treba (ne želim testirati ove "nelegalne" verzije) i to će biti mob mojih snova ;-)
Bok decki, imam nekoliko pitanja glede desirea. Za pocetak, kako ste do sada zadovoljni sa njim? Koja ste mane do sada primjetili?
Ono sto me jako zanima je, da li grije jako? Ja imam milestone i moram priznat da se ponekad tako jako zagrije da ga jednostavno ne mozes vise drzat u rukama
Jako zadovoljan! napiso sam ti u temi od motorole više manje osvrt, a da ne budem baš offtopic, stand-by temperatura baterije je oko 30 a surfanjem preko 3g se popne na 35 i onda bude topal al još uvijek podnošljivo...
pozz, vidio sam oglas di tip prodaje desire za malo manje od 3000 kn nov zapakiran i s jamstvenim listom... jel to moguce? jel to realna cijena ili moguca prevara?
Realna je ako je kupljen kod ovlaštenog distributera sa istom takvom garancijom. S druge strane, nađe se Desire i za puno nižu cijenu (oko 2500) kupljen u Vipu.
Možda korsna informacija za buduće vlasnike: mob ne prepoznaje one stare, crvene tele2 kartice (veliki čip). Note bijele kartice rade.
Moram ujutro po novu, jbga..
Koliko je Iphone bolji i dal je bolji od Desire-a .... - aplikacije - ??
Postoji dio foruma za usporedbe modela!
http://cafe.mobil.hr/forums/18-Usporedbe-Modela
pa ako se dvojiš između ta dva (ili više mobitela, otvori tamo temu)
koliko vam treba da vam se htc desire ugasi...meni traje od 1 do 2 minute...malo mi se to cini dugo....
da, niti HD2 ne prepoznaje one prve TELE2 kartice...bijele i novije prepozna bez problema...
Što se tiče aplikacija dodatnih za instalaciju tu naveliko iPhone vodi, ali sami osjećaj mobitela i mogućnosti mislim da android vodi. Ovisi što želiš i voliš ;)
niti 30sec
Jel postoji kakav način da se SMS poruke vide zasebno u Received i Sent folderima? I recimo kad hoću poslati novu poruku i tražiti osobu iz imenika, onda mi u tom imeniku prikaže sve kontakte tj. facebook, phone i SIM, tak da neke osobe imam po više puta a zbog facebooka imam i neke kojima uopće nemam broj. U People sam si to vec sve slozio da mi prikazuje samo memoriju telefona i neke osobe sam linkao s facebook accountom i to je ok. Ali kod biranja kontakata bilo za poziv bilo za SMS on stalno prikazuje sve. Jel postoji kakva opcija da se to ispravi?
Ajd kad je tema sve i svašta da ovdje pitam.
Kako pomoću moba izvuć GPS koordinate. Probao sam slikat sliku s uključenim GEo taging-om, ili pomoću Maps-a ali bezuspješno. Recimo Maps me lipo pronađem ali nemam opciju kroz meni da mi prikaže koordinate. Da li postoji (a sigurno da postoji) kakva app za takvo nešto?
Hvala.
Ima ih hrpa. Evo jedan koji ja imam: GPS Status
Ja u tu svrhu koristim Maverick, nije besplatan, ali ima i Lite verzija koja jest...
jel se moze kako izbrisat Peep, news, stocks, calc (stavija san drugi), talk i tako ti programi sta dojdu sa desireom koje stalno rade u pozadini a nikad ih ni nekoristim?
Jedna opcija je da instaliras neki task manager, pa da ih preko njega ubijes, da se ne vrte u pozadini.
Druga opcija je da ih stvarno obrises, medjutim AFAIK to se moze samo ako imas rootani mobitel...
pozz...nakon dvojbe izmedu htc-a i novog samsunga (kojeg kod nas jos nema),mislim da cu ipak uzet htc desire...moze mi neko rec...koji su najveci nedostaci ovog uredaja?al onak iskreno... :-)
jer vidim da ga svi hvale a rijetko tko ga kritizira...tj.niko...a nesto valjda mora bit da ne valja...hehe
hvala
Nedovoljno dobro iskoristen potencijal HWa (kao na N1), pinky efekt, vijek baterije, grijanje, display na suncu, kolicina interne memorije.. Prve dvije stavke se ispravljaju softverskim manipulacijama, a ostalo je eto, nepromjenljivo. Nije savrsen, ali tu je negdje. Telefoni koji dolaze ce ga nadmasit (npr. spomenuti Samsung), no trenutno je on u vrhu, da su stavili i neki GPU, bio bi top, ovako je svakako u top 3, objektivno.
Pozdrav, pitanjce u vezi stylus-a za capacitive ekrane koristi li itko? hoće li raditi ovaj od iphona na desireu?
Dali ima gdje u hr za kupiti orginalnih torbica za desire?
što se tiće torbice, original sam kupio na ebay-u. I to engleskom, oko 9 funti stiglo za 15tak dana sve super.
Koliko znam, nikakav stylus (bar ne standardni) ne radi na kapacitivnim ekranima. Iskreno, ne znam ni sto ce ti to, TS radi OK i bez toga...
A iPhone ima stylus? Isto prvi glas...
tro su staylusi za kapacitvne ekrane (vidiš kako izgledaju) meni isto to nema nikakvog smisla jer sve radi i bez njih. Pazi, današnji tel su optimizirani za rad s prstima, jedina mana toga su otisci na površini ekrana i tu vidim jedinu primjenu tog staylusa.
Meni u cijeloj toj priči nema smisla gumeni vrh stylusa :)
Postoje stylusi za kapacitivne ekrane ima čak za desire orginalni nije da mi treba nego eto pitam čisto da znam,možda bi nabavio jer sam dosta naviko raditi s njim(bivši WM user) a da TS radi ok...radi savršeno prezadovoljan sam i pogotovo s androidom,brzina,prilagodnjivost,stabilnost itd..itd..
gledam na e-bayu ima brdo torbica ova s žutim koncem mi se sviđa:P
Meni su takvi stylusi iskreno presmijesni... Pa to je obicna simulacija prsta... Covjek bi pomislio da nemas vlastite prste. :P
A kamoli za to jos placat 17 GBP... Ajme.
Jel mi moze netko priporucit neki program za zakljucavanje ekrana?
Ovaj originalni sistem nevalja nista, stalno mi se otkljucava u djepu.
Btw. Mob nije rootan
Ako ti se to slucajno ne svidi, probaj LockBot.
Nema provaljivanja, bar koliko ja znam...
eto da i ja nakon dva tj. kazem svoje misljenje o desireu!
mozda cete se zacuditi ali ja sam razocaran :(
reci cu sto me najvise smeta kod mobitela....
1. zvucnik n- zasto su stavljali zvucnik na "doljnu" stranu mobitela. totalno neprakticno. kada gledam neki clip na youtubu neki puta ne razumije sto govore
2. mob se zna "zblesirat" na par sekundi i onda mi pise na ekranu "loadig...." dosta iritirajuce (nije cesto ali za mob koji je top klasa to se nebi smjelo dogadjat"
3. baterija - slaba je...svaki dan je punim iako me u zadnja dva dana iznenadila pa je navecer imala 30-tak % znam da se nemoze ocekivat stotinu sati rada ali morala bi biti bolja a ne da se bojim koristiti mob jer neznam hoce mi do kraja dana baterija izdrzat
4. weather zna opako fulat - prije par dana je bilo veliko nevrijeme i on meni pokazuje da je vani suncano. jucer navecer lijepo vrijeme a on pokazuje kisu i grmljavinu. WTF!!!
5. facebook aplikacije su totalna katastrofa...uuuuuzas!!!
6. steta sto nema vise memorije ali koliko vidim to ce se izmjeniti sa novim updateom
7. za bilo koju radnju na mobu se trebas jako dobro "pripremiti" - znam da vam ovo sada nista nije jasno ali pokusat cu objasniti. Primjer: jucer hocu frednu poslat pdf file preko bluetooth. pokusavali smo dobrih 20minuta i znate kako je zavrsilo? Tako da sam mu file poslo preko maila....totalno nesvatljivo....ok mozda smo i ja i on totalne budale ali takve sitnice bi trebale biti super jednostavne a ima ih jos samo se sada nemogu sjetiti....
8. jeda laganim pritiskom na gumb i mobitel je upaljen....uzasno iritantno! vec sam ga tako upalio par puta
eto toliko za sada od mene. samo da jos napomenem da se nikada prije nisam susreo sa htc ili nekim drugim smartphoneom....odnoso vidio i prcko po njima jesam ali nikada ga ja nisam imo u svom vlasnistu pa je mozda moje razocarenje toliko veliko jer sam imo nerealna ocekivanja....
neznam o kojem ti uredaju pricas...ali ovaj mobitel je jednostavno savrsen.
mozda nisi imao srece pa si dobio neki znj...ili posto ti je nov jos nisi skuzio neke stvari.zapravo je ovo je laptop bez cd-a/dvd-a...mozes na njemu apsolutno sve.
ja danas mobitel nisam ispustao iz ruku, konstantno spojen na net preko umts-a, gps ukljucen, slikanje, muzika, bluetooth i sad je ostao na 3%.
to i je stos kod mobitela, sto se trebas potrudit i cackat po njemu, jer ima vise od 3 funkcije...za razliku od nekih...al dobro. svako ima svoj stav.
ja sam odusevljen iako ga imam tek 2 dana :-)
mozda ce i meni bit tako nakon 2 tjedna...al ne vjerujem
2. Zblesira se u nekim 3rd party aplikacijama i nexus1 galeriji, ali osobno bi to pripisao losem programiranju. Ne sjecam se da mi se sense zblesirao tako
4. Weather uzima podatke od accuweathera, ne dhmz-a. Lokakno nevrijeme ni vakula ne predvidi :)
7. Long click na file, share, bluetooth.
Koristim ga evo tjedan dana, zasitio se 2.1 roma, rootao i sad uzivam u 2.2. Mob mi je super legao. Volio bi da baterija izdrzi bar pola dana dulje al sto je tu je.:)
ja riješio problem s baterijom kupio help punjač i sada nema beda da će se ugasiti
oko 50kn http://2.ly/caq3 :P
Jesi li kupio baš taj sa linka? Već ti je došao ili još čekaš? Ako ti je došao možeš li napisati par riječi? Koliko se puni, može li napuniti Desire, koliko brzo, praktičnost...
Mozda zvuci glupo al primjetija san da se puno bolje napuni ako se puni ugasen.
Konkretan primjer nekidan san ga punija priko noci upaljen mobi ujutro kad san ga isteka (koristim Battery time lite) u roku 10 do 15 min je pa na 90% i cili dan se baterija nekako brzo praznila jedva izdrza do kraja dana, a prejkucer san ga punija isto tako samo ugasen mob i baterija bez problema izdrzala dan ipo.....
Stvarno nekontan
2. da to sam i ja pomislio
4. cijela sjeverna hrvatska je bila pod kisom taj dan...
7.to sam odma napravio i pronadje od frenda htc tattoo i onda sljede problemi..error jedno 5 puta!
ja se ne usudim rootat, kakve sam srece mob bi mi eksplodiro hehe
odlicna stvar...kao sto zeljko kaze daj nam malo vise detalja. koliko te je dosla postarina?
Evo ja ću pokušati dati logično objašnjenje.
Kad stavim uključen mobitel puniti preko noći, baterija se napuni za nekoliko sati. Nakon toga se punjenje isključuje i mobitel dalje radi na bateriju. Vjerojatno bi se punjenje opet uključilo kad bi kapacitet pao na cca 90% no toliko ne padne. Kad skinem mobitel sa punjača, baterija ubrzo padne na cca 93%. Kad sam punio isključeni mobitel, baterija bi se napunila na 100% i skoro ni malo ispraznila danima (uz isključen mobitel, naravno) a ne samo tih par sati do jutra. Kao potvrdu ove teorije je punjenje preko dana s uključenim mobitelom. Napuni se na 100% i baterija ne padne za 10-tak minuta na oko 90% nego pada polako ovisno o potrošnji.
Većina punjača tako radi. Istina ja bih to drugačije riješio i napajao mobitel iz punjača nakon što se baterija napuni. No taj način ima nekih drugih tehničkih problema...
Do ovog sam došao eksperimentalno, čitajući slična iskustva na netu a i struka mi je.
Edit: Zaboravio sam spomenuti da su ovakvo ponašanje (pad na 93%) ljudi počeli prijavljivati nakon onog zadnje upgradea. Tako da je čini se moguće ipak napraviti da se mobitel napaja iz punjača dok je spojen.
@Željko: Ako ga puniš navečer upaljenog, mob bi ujutro prilikom skidanja s punjača trebao pokazivati 9X % (ako se već prazni), a ne 100%, šta ne? Meni recimo svako jutro pokazuje 100%.
Problem je do Tattoo-a i njegove verzije Androida (1.6). Neka ti frend instalira Bluetooth file manager aplikaciju pa neka proba primiti file preko nje.
sto se baterije tice, ja zadovoljan.. meni izdrzi i do skoro 2 dana. cim sam uzeo mob sam narucio ovo i toplo svima preporucem (free shiping)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39321
-dock, na kojem mozete punit mob i dodatnu bateriju u ito vrijeme.. -hebena stvar
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39266
- i dodatna baterija....
ova kombinacija s dvije baterije ja pre...bena.... jedna se puni dok drugu koristite.. i kad vam najvise treba sam zadjorate..... super stvar
Hmmm koliko drži ta druga baterija? Malo je manjeg kapaciteta. Meni je nepraktično riješeno otvaranje Desirea. Koliko je praktičan ovaj dock obzirom da se ubada svaki put u micro usb? Nije mi jasno zašto su maknuli one kontakte koje ima Nexus One.
meni izdrzi cjeli dan ova zamjenska.. a dock je mrak...
da ne otvaram novu temu.. jel mi moze netko reci kako da ubacim postavke od VIP-a za mms i gprs?? gledao sam na njihovim stranicama ali nema u ponudi za izabrati postavke za HTC modele... hvala
evo sada mi pokazuje kisovito vrijeme (zagreb) a kada odem i upisem lokaciju onda mi pokaze mjesec i vedro vrijeme... jel se to moze nekako popraviti?
EDIT:ja sam isto imo problema sa postavkama...nazovi vip informacije i zamoli ih da ti posalju na mail postavke....ja sam tako dobio.
Mislim da prognozi nema spasa :) kod nas okrenulo na kisu ali je prema prognozi vedro. Jednostavno dok dhmz ne napravi widget za prognozu, nema srece.
Neznam kak je to vama al meni je prognoza dosta tocna. Mislim da vi ne radite update podataka za prognozu, time on skine trenutnu temperaturu i kakvo je vrijeme i doba dana. Recimo ja sam popodne refreshao podatke i prikazivalo je suncano, navecer je takoder prikazivalo suncano ali kad sam refreshao promijenilo se u noc i slikicu mjeseca i tak je bilo sve do jutra iako je vec bio dan. Nije mi prognoza od neke vaznosti al ju je zgodno imati pri ruci.
Usput cu vam preporuciti aplikaciju DialerOne, naime imao sam problem kad hocu zvati da mi ona HTC-ova aplikacija prikaze sve kontakte u mobu (SIM, Phone, Gmail, Facebook) tak da imam neke kontakte prikazane višestruko. DialerOne prikazuje one kontakte koje ste namjestili da vam se prikazuju u People i to mi je dosta pomoglo + ljepše sucelje od HTC phone aplikacije.
Zatim za one koji imaju više uređaja i putuju (kuća-poso-fax :D) može biti koristan Dropbox. Besplatno se registrirate i dobivate online prostor od 2GB ali ako ste dobili pozivnicu onda dobivate dodatnih 250MB skupa s onim tko vam je poslao pozivnicu. Postoji aplikacija za mobitel i za komp, na kompu ce vam se kreirati dropbox folder i sve sto stavite u taj folder ide automatski na cloud i ako imate vise racunala taj folder se sinkronizira. Preko aplikacije za android mozete pregledavati sadrzaj foldera i skidati datoteke koje zelite, isto tako mozete uploadati neku svoju datoteku.
Za one zeljne modifikacije i kojima je dosadio HTC Sense postoji LauncherPro. HTC Sense je odličan ali LauncherPro mi je malo prakticniji i ima mogućnost nekih animacija koje efektno izgledaju. Najveći nedostatak je da ne podržava HTC-ove widgete koji su mi bili predobri, ali mogu se instalirati 3rd party widgeti s Android marketa.
Za ostale aplikacije koje koristim već je bilo rijeci tak da ne treba objasnjavat.
ma naravno da sam updateo podatke i da mi je tek onda pokazao kisu iako je nije bilo niti u tragovima....no dobro..meni to smeta jer ako na current location mi pokazuje kisu a kada rucno pronadjem grad ona bi pokazuje dobro vijeme znaci da nesto ne stima.
pokuso sam skinuti DialerOne i kao takvog nema..ima Dialer one i dosta je spor....
da, samo i Dialer One postoji.. ja sam ga ubacio i kod mene radi oke.. nije mi spor..
nego, imam jedno pitanje.. zar se ne moze slozit da mi neka mp3 datoteka bude postavljena kao zvono kod dolaznog poziva?? gledam i mogu samo birat neke njihove melodije.. mozda u folderu gdje su one ukopirat mp3 fajl pa na taj nacin odabrat mp3 datoteku? ILI?
hvala... :/
kako u weatheru staviti da mi pokazuje određeni grad? znaci da maknem current location?
Sutra izlazi Froyo za Samsung Galaxy S, pa se nadajmo da će i HTC uskoro.