Kako postaviti svoj vlastiti avatar?
Printable View
Kako postaviti svoj vlastiti avatar?
Ideš na kontrolnu ploču i tamo lijevo ti piše Izmjeni Avatar.
Što se tiče vlastitih, izgleda da još nije podešeno, pa pričekaj dan-dva.
da, piše da još nije podešeno!
Kontrolna ploča -> Izmijeni Avatar i tamo imaš tvoj trenutni avatar, popis predefiniranih avatara i ispod polja za unos vlastitog avatara (ako zadovoljavaš kriterije da ga smiješ postaviti... a oni su trenutno nepoznati jer ne mogu pronaći tu opciju u control panelu ali meni tu opciju za vlastiti avatar nudi... hm, well... vidjet ćemo )
200 postova za svoj avatar (jos ti jedan fali)
zbog čega uopće postoji granica za staviti vlastiti avatar?
pitaj zappana ili jokera
Ja imam vise od 200 postova i opet nista!
pa zato kaj tu privilegiju moraš zavrijediti postanjem na forumu...= Citat =:
Izvorno postao gog
što je meni baš ok....
Ne vidim razlog za to, na nekim forumima možeš staviti svoj avatar odmah nakon registracije, a avatar kao i nick na internetu može biti i znak raspoznavanja...
A što se privilegija tiče sada imamo i broj postova i reputaciju kao nekakvo mjerilo...
p.s. Zašto citiraš sve poruke na koje odgovaraš?
trenutno ne radi postavljanje vlastitih avatara, sad se to konfigurira na razini korisničkih grupa, a ne više po broju postova pa za sve jednako... no, zato postoji automatska promocija iz grupe u grupu po reputaciji, broju postova ili još nečem... tako da to moram proučit i posložit nekako... bit će za koji dan.
@gog - granica postoji radi toga kaj to s jedne strane jest privilegija, a s druge strane iz čisto praktičnih razloga - da bi se došlo do određenog broja postova za avatar, treba provesti i određeno vrijeme na forumu, a tada se većinom i ostaje. ako bi dao odmah postavljanje avatara, novi članovi bi došli, postavili avatar i recimo nestali, a vlastiti avatar zauzima prostor na serveru i tako 1000 članova napravi 1 MB ako bi svaki stavio avatar od 1 KB. nije puno ovak na usporedbu, ali ovaj forum će tu biti još godinama pa će i to narasti.
jedino, sada bih mogao granicu još spustiti obzirom na ne brojanje postova u kafiću, gdje su ljudi napucali postove da dođu do vlastitog avatara.
Stavi na 50 granicu ili da raspišemo referendum i oko toga? ;D
o tome i razmišljam, pogodili smo si brojeve ;D ali prije moram proučit te finte s user grupama i automatskim prebacivanjem kad dođeš do 50 postova i onda toj drugoj grupi omogućit avatar... a morao bih malo i učit, potrošio sam tonu vremena na forum zadnjih par dana, al dosta lijenosti, FER zove ;)
Daj reci što te zanima pa mi ostali možda možemo pomoći tako da isprobamo na onom drugom forumu. ;)
Sviđa mi se broj 50.
@gog čuj ljepše mi je citrat nego ovako pisat kome odgovoram i kome je namjenjen moj post
eto vidiš točno ovak kak je zappan napisao tak sam i ja mislio,glupost je da dođeš na forum i
odmah imaš iste privilegije ko i ostali,gdje got dođeš moraš se pokazat i dokazat.....
Kad smo već kod avatara, mislim da je 5kb OK, ali bi se veličina mogla staviti na 80*80 pixela.
10kb velicina 80x80, ali 200 postova
da i ja misli da bi mogao biti malo veći avatar ali opet da
ga onda treba i zaslužit........
Što se mene tiće, može ostati 5kb.
pogotovo zbog .gif (animiranih) avatara. ljepsi su cool izgledaju, i malih velicina ne zauzimaju puno memorije
Ja sam za brojku od 200 kad sam ja mogao 200 postova poslat moze i neko drugi:)
Ja sam za to da ostane 65*65 i 5kb,jer bi sve više toga zagušilo forum
ma nisam ja sad mislio da budu veliki 150*150,ali koji pixel više bi onako vizualno
dobro izgledao na ukupni izgled avatara........
Najbolje bi bilo da je 1024*768 i 23mb.
ja sam vec 2 godine na forumu i samo zbog toga sto nisam doma on-line i nemam 200 postova nemogu staviti svoj avatar...........
smrc............
200 je previše jer se više ne broje postovi u svim dijelovima foruma, pretražite malo članove i sortirajte ih po broju postova pa će te vidjeti da nema baš tako puno korisnika sa >200 postova.
...ne mogu ni ja pa se ne bunim... ;)
Usput upit (ne da mi se otvarati novu temu) postoji li mogućnost u postavkama aktivirati opciju "spoiler" tj. da se dio teksta zacrni te dok se ne prevuće kursorom preko njega isti se ne vidi (ovo bi bilo korisni kod davanja osobnih informacija (mail, broj telefona)...
Ako želiš sakriti mail od robota teško da će ti spoiler tu pomoći pošto oni ionako čitaju kód stranice, osim ukoliko se ne radi o nekom javascriptu koji usput i enkodira mail da ne bude direktno vidljiv iz kóda.
...ma i ovako imam mail za takve stvari - stvar je u tom da npr. daju se brojevi mob. telefona u oglasniku a ne sviđa mi se to što su svima odmah na uvid...
a to ti je tako ono što objaviš znači da automatski želiš da se vidi
ti očito želiš da recimo ljudi znaju da si ofca i da te ne svačaju za
ozbiljno što se i vidi iz tvojeg avatara ;D
update o avatarima: složio sam postavke da članovi koji prijeđu 50 postova mogu staviti vlastiti avatar... molio bih da probate, pa ako ne radi javite jer se to sad radi na nešto drugačiji način nego u prošloj verziji foruma, pa se ja nadam da sam dobro složio :)
broj postova je smanjen na 50 jer se postovi broje samo u tematskim forumima...
s koliko se postova moze pisati vlastiti text ispod avatara?? P.S. Avatari rade!!
to ti mogu moderatori i oni koji predu 1000 postova->tako je bilo na staroj verziji možda je i sada
znam da je tako bilo na staroj verziji, ali posto je pomaknut prag avatara(prije - 200, sada - 50), mozda je i prag za taj text pomaknut.
Nebi da ispadnem glup ili nes tak ai prije sam imao oko 300 postova sad imam oko 190
to ti je zato kaj se postovi u kaficu ne broje (100. put)
..."booky",prati malo događanja u vezi VB3-ce u ovom podforumu i sve ćeš znati...
čekaj malo, znači ja ne mogu mijenjati avatar? koja glupost, ma joj bok!
Zašto ne bi mogla, pa imaš preko 50 postova...
joj nemam vremena čitat kilometarske postove...imam posla preko glave ali čini mi se da sam vidjela da treba 200
...evo,"andreice"...:kiss:...= Citat =:
Izvorno postao zappan
ja ne mogu uploadat avatar sa svog računala, zašto???
ja imam 50 ali nemogu postaviti vlastiti avatar
obojici - malo više detalja mi dajte kaj ste dobili od foruma neku grešku (kaj kaže?), nemate opciju uploada avatara ili u čemu je problem. na pitanje 'zakaj ja ne mogu...' vam ništa ne mogu reći...
@kresoml - koliko ja vidim, ti imaš vlastiti avatar
nemam opciju da ga podignem sa svog računala, ili sam slep http://kinfa.250free.com/avatar.JPG :)
@kinfa - riješen problem.... sad bi ti trebalo raditi
još ne radi
probaj za neko vrijeme kad forum napravi update korisničkih grupa, treba te preračunati da te doda u grupu korisnika koji mogu uploadat avatar... mislim da bi ti iza 13:45 trebalo proraditi
ok, nije hitno
Zappan i ostala raja, na ostalim mjestima gdje se koristi ovaj forum sve radi kako treba, a avatari mogu biti veličine kao ovaj recimo: http://www.skyscrapercity.com/images/avatars/Hsbc2.gif
Ako hoćeš link foruma daću ti, da se povežeš sa Adminom tog sajta, čovjek hoće pomoći?
Mogu avatari biti i puno veći od toga, no stvar je u tome što sve to onda usporava učitavanje, a većina nas je još uvijek na modemima, zbog toga i postoji ograničenje o veličini avatara...
Ali bi moglo ostati na ogranicenju od 5kb, a velicina bi se povecala na npr. 75*75 pixela. Ucitavanje i web prostor bi bili jednaki a avatari veci.
Ma 65*65 je više nego dovoljno!A što vam znače avatari...ovako čisto lepo izlgeda(uredno) a ne sad neki 200*150,60*78....
Razmišljao sam o tome i zaključio da i meni idu na živce veliki avatarai, no ako se izrazi želja za tim u malo većem broj admin će vjerojatno reagirati... Otvorite anketu u cafe-u pa ćemo znati...
Stvarno nema potrebe za većim. Kič.
Pa i nema ovo je sasvim dovoljno
ma dajte ako za vas forum znači broj postova i veličina vatara onda nemate što tražiti ovdje,idite na iskon forum koji dopušta velike avatare:evil:
Mislim da ono što sam ja postavio nije veliki, no jako umjeren avatar...a inače, moj avatar koji koristim je te veličine, pa bi možda mogao da se napravi izuzetak tako da se samo on ubaci u memoriju foruma pa da ga mogu svi birati?
Cheers!
ja nevidim da ti imaš avatar @duck?
pa smanji ga...
pa pogledaj mu broj postova= Citat =:
Izvorno postao IggXy
pa onda malo razmisli zašto traži da
se stavi u mem. foruma;)
sad je pomaknuta granica na 50 postova za avatar...= Citat =:
Izvorno postao damgol
500->200->50 koja je sljedeča granica?;D
IggXy, ovaj moj avatar ne mogu uploadati, a njega ne uspijem postaviti onda neću imati avatar uopšte.
Usput Damgol, to sa brojem postova i avatarima je jako glupo, znam da je to odavno jer sam prije pregledao ovaj forum i koliko se sjećam toga nema nigdje drugdje nego ovdje. Sem toga da raja nabija postove (gluposti) da bi mogli postaviti avatar, ja ne vidim nikakvu drugo (ne)korist.
ma znam da je možda glupo ali vjeruj mi još je gluplje da
dođe neko ostavi 1 post i onda stavi svoj avatar zar ne?
ipak treba malo postat da bi dobio privilegiju avatara zar ne;)
Stavi 25 postova jer za 50 ipak trebas malo previse vremena (meni je trebalo tri tjedna)
Nije previše, jer onda bi mnogi prestali posjećivati forum, a avatar bi zauzimao mjesto na serveru.
Pa zar je avant toliko vazan? Onaj kojega zanimaju mobiteli i to sto ima na ovom forumu sigurno nece biti tu samo zbog avanta.
ali bi se server opteretio avatarima kako ne kužiš nije ovaj prostor gdje je forum beskonačan a dosta njih ima 25 postova i da pola njih stavi avatar...kako ne kužiš???
Stavite pravilo da se avanti mogu mjenjat najvise jedanput dnevno. Otvorite novi server i prebacite avante na njega sami i onda preko url ubacite na forum
Novi server se plača...a što to vrijedi da se mogu mjenjat jedanput dnevno;D???Kad bi članovi sa 1 postom mogli stavit avatar onda bi nam stvarno trebao veči server!
Imas besplatne male servere ili slicne stvari gdje mozes ostavit podatke kao ono nesto na yahoo. Nemoj komplicirat, evo imas sad tu iggXy sliku i promjenis je u neku drugu. Poslje te promjene nemozes je vise mjenjat. To bi bilo lakse za vas pri prebacivanju slika.
neke stvari treba i zaslužit, tako je i s ovim... jadan, čekao si 3 tjedna za avatar... ako je to puno, onda stvarno ne znam koja je po tebi granica (vremenska) za dobit avatar...
i ne, ne trudi se... pitanje je retoričko, a pravilo se za sada neće mijenjati. spuštanje sa 200 na 50 je objašnjeno kad je dignut vB3, potražite temu o tome...
Stvarno ne razumijem zašto se još uvijek toliko raspravlja o tome koliko je postova potrebno za avatar. Davno je objašnjeno, logično i jasno.
Ako za avatar treba 50+ postova, zašto ga ja ne mogu postaviti sa 87?
valjda te forum nije stavio u grupu koji mogu mjenjati avatare
Ja sam postavio avatar sa svog HDa,hoce li ga nestati na forumu kada ga na HDu pomerim u neki drugi folder???Ne znam kako to funkcionise!?
Ne, on je uploadan na server i biti će izbrisan tek kada ti staviš novi.
bili pi bolje da mozes odmah staviti svoj avatar no i ovako je ok!!
u protekle 4 stranice ti je objasnjeno zakaj NEBI bilo bolje.
bilo bi bolje da meni odma isporuče M3 csl a da plačam kad počnem zarađivat
no i ovako je ok
XLR8R --> koristiš firefox, jel' da?
Da, al mislim da to nije problem..
Evo sad mi se njegov vrti ali stat ce nakon nekog vremena... Kao i Whiteboy-ova riba :)
Za to ti ne treba, moraš samo podesiti beskonačan loop u nekom gif animatoru...
Ma to sa statičnim avatarima nakon nekog vremena mi je banana.Meni čak i smajlići više se ne miču.:cry:Sve mi je smrznuto :cry::cry:i FF i IE.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Isključi ZoneAlarm ako ga imaš,on ti samo to zezne
ja ga imam uključenog već godinu dana i nšt ne šteka= Citat =:
Izvorno postao zeus
Hej pored mog imena piše 50 a to znači: JA MOGU POSTAVIT SVOJ AVATAR! juuuuhuu, sretan kao malo djete kad dobije čokoladu! Stavite ma na listu! Thanks
Kakvu sad crnu listu?
Pa mislim da mi administrator mora odobrit da mogu postavit svoj vlastiti avatar?= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
El ne?
Ej sad mogu,hvala!
Pa to ti ide automatski u postavkama foruma!
Mislim da modovi ili admin nebi imali živaca još o tome da misle!;)
treba proc nekoliko sati nakon 50 posta da mos postavit avatar= Citat =:
Izvorno postao Chessmaster
Da nebi otvarao novu temu nadovezujem se na ovu sa molbom da Admin i moderatori dopuste da se avatari do veličine 30KB mogu upload-ati na forum umjesto dosadašnjih 5KB!
Veličina od 65×65 je ok, ali tko god želi biti imalo kreativniji i uljepšati forum sa svojim avatarom (što se prvo zamjeti kad novi korisnik dođe na forum) onemogučen je jer svi programi pomoču kojih se prave avatari traže i veče KB.
Zato pokorno i ponizno molim da se moj prijedlog razmotri i ispuni.
Ako se sumlja na brzinu isčitavanja stranica pri večim KB avatara prijedlažem PROBNI ROK OD 10 DANA.
http://www.cosgan.de/images/midi/engel/g020.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n020.gif
Ma, Vuki nije potrebno 30 kila. Milsim da bi 15-ak bilo i više nego dovoljno. 30 kila * 25 avatara po stranici = 750 kila nije tako malo stvar. http://i6.photobucket.com/albums/y223/frishki/comp.gif
frish-KI na nekim forumima su po 50KB a isto se učitavaju kao i ovaj!!= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Bilo bi oko da se stavi na probu desetak ili manje dana pa da se stvarno vidi !!
Nitko sa 100% sigurnošču nemože reči da če to utjecati na brzinu jer forumi neki dozvoljavaju i slike u potpisima a prvo se očita text tek onda slike i da naglasim da je problem u veličini slike a ne KB!!
Zato molim da se pomnije moj zahtjev promotri !!:thumbup:
Čuj, ja ti govorim iz vlastitog iskustva. One forume koji podržavaju gigantse avatare i slike u potpisima, gasim odmah.
Čekaj, ti veliš da je problem u veličini slike, ane u kB? Pa tko ti brani da staviš veću sliku sa isto kilobajta? ;D BTW, nisu svi na dcm-u kao ti..= Citat =:
Izvorno postao Vuki
__________________________________________________ ____________= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
= Citat =:
Izvorno postao Vuki
DCM mi pruža uslugu da sam uključen na net 24/7 za cijenu od 140 kn a brzina mi je ista kao i svima vama a primjedba o "veličini slike" ti nije na mjestu.:-/= Citat =:
Izvorno postao gog
Čekaj malo. Ti želiš povećati veličinu slike, a uz isti broj kilobajta? Ili..?
Ma ne nego ja želim da ostane veličina 65×65 kao i dosada a KB da se povečaju sa 5KB na recimo 30KB ili koliko admin i moderatori dopuste samo da bude bitna razlika od sada.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Molim vas na koljenima da bar date pokusni rok od tjedan dana da ovo nebude samo prazna priča a bar to nije previše za tražiti od nadređenih foruma.:-/
http://www.cosgan.de/images/midi/frech/g040.gif