Sony Ericsson K850 review
Evo budući da sam postao ponosni vlasnik K850i (plavog) pa da napišem mali review iz prve ruke...
Kao prvo,mob sam dobio,nisam ga kupio... I nažalost,brandiran je na vodafone,ali jbg... Debrandirat ću ga prvom prilikom,u servisu,a dotada ću se morat pomirit sa vodafone ikonicama i ostalim glupostima... :(
Evo sad će biti tjedan dana kako ga imam,tako da sam dosada dobio već dosta jasan uvid u mob :)
Pa da počnem... Krenut ću od izgleda... Slično kao i sa K800,mob (meni) puno bolje izgleda uživo nego na slikama... Moram priznat da kada sam vidio prve slike K850 nisam bio oduševljen,ali sada kada ga imam,stvarno mi je lijep :) Dakle,ako vam je mob ružan na slikama i to vas odbija od kupnje,moj prijedlog je da ga prvo pogledate uživo,a ne da ga odmah prekrižite ;) Mogli biste se iznenaditi :)
Nadalje,tipke su,iako male,meni prilično ugodne za tipkanje jer imaju veliki razmak među sobom,tako da je nemoguće stisnuti dvije ili tri tipke odjednom,kao što mi se znalo događati na K800 :) Touch tipke su stvarno perfektno napravljene,dosada nisam nikada imao,nit probao neki mob sa tim touch tipkama,tako da ih ne mogu usporediti sa nekim mobitelom... Dosada mi se nijednom nije desilo da nije reagirala,znači touch tipkama dajem čistu 10 :)
Također,bio sam skeptičan prema nekonvencionalnom joypadu unutar tipkovice,ali se i on pokazao kao vrlo dobro rješenje :) Nijednom mi se nije dogodilo da sam stisnuo neki broj umjesto smjernice,ili obrnuto (zahvaljujući tome što je malo "izdignut" iznad ostalih tipka)...
Neki su rekli da treba duže vrijeme za privikavanje na novi način navigacije (sa touch tipkama),ali ja sam se priviknuo čim sam ga primio u ruke :) Mislim da se sada ne bih mogao vratiti na K800 i joystick,baš mi se sviđa ovo rješenje :)
Softver-standardan sonyericssonov meni (tj kod mene vodafone,ali rješit ću to ;) ) U glavnom meniju je izbačen file manager i premješten u organiser... Nova stvar je taj media centar gdje su smješteni svi multimedijalni fileovi... Fora stvar...
Kamera,tj fotoaparat – glavna funkcija ovog telefona (osim naravno telekomunikacija ;) )
Neću ju puno komentirat jer nisam neki osobit stručnjak za fotografije... Ali budući da nisam nikad imao digitalac,mene fotke u potpunosti zadovoljavaju :)
Stavit ću kasnije slike pa sami ocijenite :)
Eto,nisam stigao baš sve opisati,malo me stišće vrijeme i škola, pa ako vas nešto dodatno zanima,pitajte ;)