Kupio sam si z600, mob je totalno zanimljiv...bas me Se iznenadio.
Fakat dobro izgleda!
Printable View
Kupio sam si z600, mob je totalno zanimljiv...bas me Se iznenadio.
Fakat dobro izgleda!
daj slike koje si ti sliko da vidimo kako izgleda i opisi ga!
pa sto nije isti kao T610 iznutra?
Je jako mu je slican, malo je doradjen...teme, melodije....
Kamera mu je bolja, i zvučnik jaci nego na t610...telefon je stvarno super.
A ekran ? Na T610 sam stvarno razočaran za jedan ekran od
65000 K !!!
memorija?
MARIO MARIO JE VEC NADALEKO POZNAT PO UVJERLJIVOM LAGANJU, STOGA....
gle setame, uvijk cu prihvatiti bilociji poziv za kavu da mu pokazem mob....
ekran je ovaj put TFT, dok na t610 nije bio tako da se super vidi i nema onog odbljeska, memorija 2 mb. Ajde neka mi neko objasni kako da stavim sliku pa ces sezame moj vidjet tko se zajebava....
Ekran od Z 600 je TFD, što znači Thin Film Diode, što pak u praksi znači da je svjetliji i bolje se vidi na suncu od običnog TFT-a.
evo pa gledaj te: http://uk.f1.pg.photos.yahoo.com/mario280483
pa ko i dalje ne vjeruje, bas mi je zao :))))
http://us.f1.yahoofs.com/users/3fa53...z4Up_A9OWbRi7n
hahaha :lol: kak te sprco sezame ;D
Svaka cast sto ga imas.
kuzim ja da neki ne vjeruju, al je poprilično bezobrazno tako nesto napisat sezame, sve se moze rijesit na ok nacin, a i dokazat...
AHA. A kad smo te (pazi, ne samo ja, nego i ostali) proglasili lazljivcem u vezi toga da imas T610 i kad smo te poceli propitivati ti si jednostavno nestao.
Pa kako onda necu imati sumnju...
Nemam pojima da mi se nije vjerovalo da imam t610, nisam često ovdje i jednostavno ne pratim što se zbiva na forumu, tako da nemam pojima što se dogodilo. Uvjeravam te da moj cilj nije NI U KOJEM slučaju da vi meni ovdje na forumu vjerujete...iskreno, totalno mi je svejedno što netko napiše o meni, pogotovo ljudi koji me nikad u životu nisu vidjeli i nemaju pojima o kome pišu i je li točno što pišu, ali mentalitet nas Hrvata je takav kakav je i to me uopće ne pogadja ( bez ikakve uvrede). Rekao sam vec, i ponavljam, svaki mobitel koji ja imam mogu pokazat...eto te sam srece da 99 posto modela imam prvi ili medju prvima.
Uostalom kako netko bez ikakvih dokaza, može mene proglasiti lazljivcem, jel to ljubomora ili zavist, nešto treće. Nisam ja nikome kriv sto je isfrustriran radi pomanjkanja dobrog mobitela ili nezadovoljstva istim. Žao mi je samo, što su moje namjere dobre, odnosno....želim samo reć što mislim o pojedinom telefonu kojeg imam priliku koristi, pa možda nekom time i pomognem....uzivaj, i ti sezami i svi ostali....za sad, pozdrav
ajde dosta toga sad...
Ma da. Nismo ni mislili nastavljati. Sve je razjasnjeno
Viva la Mario!! :D Sa E700 na Z600! :D Mrak! Ej imam pitanje u svezi kamere i kućišta: kamera je lošija od one na E700.jelda?Kućište znam da je promjenjivo pa me zanima dali što škripi i jeli aluminijsko.Hvala unaprijed
eh to si i mene mogo pitat, ja sam ga držao u ruci još prije mjesec dana na presici ;)... (i Z200, T230...)= Citat =:
Poslao: Hrc
Kućište znam da je promjenjivo pa me zanima dali što škripi i jeli aluminijsko.Hvala unaprijed
Hocemo sliku od Z600 sa upaoljenim ekranom da ga vidimo!!!
Sliku!Sliku! :D
slike su uploadane, url znate....
A koja je cijena tog mobitela? Odnosno koliko si ti platio?
Aj hvala!
pa pod ekran sam stvavio,a nek se gustaju, bas mi je zanimljico....cijena? pa nije vazno....
sve radi.
Jel prodajes taj mob? Cijena me zanima
650 eura
uff:)
ako ga ti prodaješ po toj cijeni,zanima me kakva će onda bit cijena kod nas u trgovinama?!?mislim,to je stvarno puno!a po funkcijama je isti t610 kojemu je cijena više nego duplo manja.meni se tu stvarno nije teško olučit koji kupit.
650 joura pa oni nisu normalni :(
oni? misliš mario...
pa normalno da je tolka cijena kad je to model kojeg niko nema
Sorry al su slike mutne ko da ti je fotić bio pijan.Malo je prevelik fon.Možeš li staviti z600 do e700 po mogućnosti sa istom slikom i usporediti ekrane?
nisam rekao da ga prodajem za 650, mislio sam na to koliko sam ga platio, ja ga prodajem za 450 eura jer sam dobio 6600 pa ni ne razmisljam o tome sto cu si ostavit, takodjer prodao sam i e700....
Z600 sada u oglasniku ima za 2100KN!!!!!!!
to je samo malo više od T610
dal se isplati??????????
ne, ne vidim u cemu je z600 bolji od t610, i jos je veci!
mario tebe bi zamolio da pošto si imao oba mobitela (T610 i Z600) kažeš točno koji je bolji, odn što ima Z600 što T610 nema i obrnuto
Prije Marijevog odgovora moram reći da mi je cijena pre sumnjiva...Z600 je bolji samo u ekranu a za memoriju neznam.
memoriju ima istu ko i T610 2 mb.
čuo sam da Z600 ima lošiju kameru
Onda se ne isplati iako ima bolji ekran
bio sam strašno zapeo za njega...
proučio sam ga na SEovim stranicama (onsj virtual phone)
ima neke mane, velik je, širok,
a drugo je to što ipak neču takav izbornik SEov jer sam ga imao do sada, želim neku promjenu...
Ma Z600 je ružan.Vidio sam ga u akciju i mobu reći samo :Puke:
je ali zato ima što niti jedan drugi mob nema:
ir i bluetooth i javu i mophun! pa ti reci sad
Svi zapeli za taj bluetooth koji mi je potpuno bez veze.Šta je tolko dobro kod njega,ja ne znam.Javu i irdu ima već svaki novi mob a za mophun se slažem
Očito je da baš i nisi neki napredni korisnik, tj. techno freak - BT je odlična stvar - ne samo zbog bežičnog handsfreea, već i zbog povezivanja s kompom gdje ti nije potrebna optička vidljivost između njih, što često zna biti popriličan problem jer ja recimo na svom lapu moram okrenut mob naopačke da bi se prozorčići Irde vidli, što mi je poprilična gnjavaža jer me mob stalno nešto pita pa moram to čitat naglavačke... Također je puno elegantnije i povezivanje s drugim uređajima a sve ih je više koji imaju BT i ko danas kupi tako skupi telefon bez BT-a je po meni budala. Ima još jedna zabavna stvar - neki dan sam u branimirovom centru (gdje je bila velika gužva) potražio dal tko ima aktiviran BT i našo sam dvije nokie koje su ga imale upaljenog (vlasnici očito neke budale koje ne znaju da to troši bateriju) i poslao sam im kontakt koji sam kreirao baš za takve situacije, a zove se - Kupi Sony Ericsson!!! Joj da sam bar skužio o kome se radi pa da im vidim face kad im se to pojavi na njihovim njokama... ;D= Citat =:
Svi zapeli za taj bluetooth koji mi je potpuno bez veze.Šta je tolko dobro kod njega,ja ne znam.
Nisam napredan korisnik jelda? Pa za handsfree-ok al nisam lud dati 1500kn (u NAJBOLJEM slučaju) za neke slušalice pa da izgledam ko neki borg.Za komp imam irda adapter i lijepo sjedne na kućište i stavim mobitel i eto veselja.Također irda je puno rašireniji standard od bluetootha.I sad ti meni reci da nisam napredni mobitelaš :D
ajde upravljaj autice preko BT-a! ja npr nemam bt, ali ne pljujem po njemu mislim da je to jebena stvar
pa naravno da je jebena stvar, a Hrc moram ti reći da na tvoju žalost IrDA polako ali sigurno izlazi iz 'mode', a ulaze nove bežične tehnologije, uključujući BT. Pa ako si napredan korisnik trebao bi ih slijediti... ;)
:beer: to i ja često radim, samo što poruke nisu 'kupi SE', več nešto drugačije :D= Citat =:
Poslao: whiteboy
neki dan sam u branimirovom centru (gdje je bila velika gužva) potražio dal tko ima aktiviran BT i našo sam dvije nokie koje su ga imale upaljenog (vlasnici očito neke budale koje ne znaju da to troši bateriju) i poslao sam im kontakt koji sam kreirao baš za takve situacije, a zove se - Kupi Sony Ericsson!!! Joj da sam bar skužio o kome se radi pa da im vidim face kad im se to pojavi na njihovim njokama... ;D
Nisam ja reko da je loše ali je relativno nepotrebno no dobro,očito je većina za njega pa se predajem
i bolje ti je :)
bluetooth
nije nepotrebno
nije neophodno
ali je praktično
Evo stigao je Z600 u Vipa. Cijena mu je 2.791,00 kn
Sto se tice BT o tome koliko je potreban ne treba raspravljati, ali ja recimo ne mogu zamisliti vise mobitel bez BT... usporedbe radi infrared je jedno veliko s r a n j e - skuzajte na izrazu
a sad si reko da nije potrebno raspravljati.
o bluetoothu, ali ni o ic!
Mislio sam na gornji post gdje je receno da je nepotrebno, tocnije: "nije potrebno", pa sam na to odgovorio: "o tome koliko je potreban ne treba raspravljati" - jer drzim da je to stvar navika, poslovnih i privatnih potreba nekoga tko ima mobitel sa BT-om... a onda sam za kraj konstatirao, usporedbe radi, sta je infrared - po mom skromnom misljenju.
Nazalost ili na srecu, imao sam infrared (a bluetooth koristim jako cesto - jer imam adapter na kompjuteru) pa mislim da sam bar donekle kompetentan progovoriti par rijeci o tome
nema ga još nigdje...samo za info...ni u vip centrima ni u prodavaonicama..
pa u dučanima ga niti netreba bit!
imaš ga u oglasniku.
Ako dođe u dućan nagrdit će izlog!
well dosao je i ja sam kao savjestan gradjanin morala maknut iz izloga da ne nagrdi izlog..zrtvovala sam se i preuzela mob ;)
opisi ga malo
čestitam bubbles! Good choice!
Bad choice
VERY BAD CHOICE!!!!!
STUPID CHOICE!!!
nbio bi idealan kada bi imo kuciste i memoriju od e700
i samsungov software
De dobro je.
hehe koliko oprečnih mišljenja...
što se tiče dizajna nekima se sviđa a nekima ne, meni je osobno zgodan i ne smeta me veličina ( dapače ;) ) telefon je većih dimenzija i nije od onih malenih preklopnjaka koji fino skliznu u djep, tkđ cca 1,5-2 puta je širi od t610.
izmijenjive maskice su simpatične, iako se ona zadnja iznad baterija jako teško skida..(ili ja nisam otkrila neki lagan način da se to učini) unutrašnji dizajn ...relativno klasičan...čisto solidno
sw je isti kao i kod t610, i kamera je ista..
ali je monitor kvalitetniji i bolji, dobra je slika..
dobre su teme,maske imaju odgovarajuce teme...
meni fino sjedi u ruci, jedino poruke dvadeset puta brze pisem na nokiici
bluet je totalno prakticna stvar....
mobitel je zgodan i dobar, dakako ako netko trazi izvrsne fotke bolje da kupi digitalac i ako trazite mali mobac onda ovo nije taj...
Ja sam za sada vrlo zadovoljna..jos ne budem prodavala nijedan :)
Glavno da se tebi sviđa :)
pa nisam ja reko da je loš......
samo mi se ne sviđa SEov software...
ima i boljih, ja bi najradije nokiu 7200 ali mislim da ce biti jako jako skupa, e700 mi je zgodan i dobar ali nisam ga nasla u boji koja mi odgovara
pa ofarbaj ga!
bakon dva tjedna koristenja imam slijedece opaske:
mobitel je debeljuskast i nije pogodan za nosenje u dzepovima, mene to ne smeta jer imam torbicu nilskog konjica
baterija traje dovoljno dugo, obzirom da ja zaista jako puno koristim mob i volim kopat po njemu...cisto solidno traje cca hmph da razmislim 3-5 dne ja mislim al to cu morat jos provjerit, brzo s epuni
ima hrpu opcija i to je dobro...slanje smsa na vise primatelja je nesto jednostavnije kod nokia, i moze se slati na neogranicen broj dok ovdje mislim da se moze izabrati 10 brojeva
ima BT, to mi je mrak, e prebacivanje sa telefona na telefon je cas posla...
mogucnost promjena tema mi je totalno Ok, osim sto ucitavanje teme traje i traje.... plus kaj je sto se tema tice kompatibilan (logicno da je slazem se, ali nista nije nuzno) sa 610
Kamera nije loša, ali slike su dosta loše kvalitete, posebno ako nema dovoljno svjetla..
vanjski zaslon je totalno praktican, malen je ali daje sve potrebne podatke:
sat, datum, stanje baterije, jacinu signala, propustene pozive, primljen sms (i tko je zvao, tj posiljatelj smsa)
odabran mod, te vlastiti broj moba
poklopcic moze biti i aktivan i neaktivan, sto je dobro,
imenik je relativno praktican, jedino sto koliko sam dosad spoznala nije moguce dodijeliti osobno zvonce cijeloj grupi, vec se mora dodavat kontakt po kontakt...
ja recimo imam u nokiama odredjene grupe u koje dodam pipl a svaka grupa ima svoje zvonce..prakticnije
za svaki poziv se moze izabrati da se sakrije broj, tj ima opciju sakrij broj kod slijedeceg poziva...
t9 se moze ukljucit i iskljucit
navi tipke su vrlo prakticne, a i precice,
sve u svemu ima hrpu toga, minus je debljina i neke sitnice kod organizacije ali sve u svemu zadovoljava, posebo sa hrpom opcija i mogucnosti
zaboravih, kod smsa mi je totalno super, sto ukoliko slanje poruke nije uspjelo ili nije zavrseno automatski sprema u nije poslano
tkdj moze se lako utvrdit status poruke...
a i rokovnik je vrlo praktican i moze se fino podesit po zeljama korisnika
u biti mobitel je SKROZ isti ka i t610 osin šta je po mon ukusu ružniji po dizajnu
ekran je puno boji
kakvi je ekran ali je tft
TFD
konkretno koja je razlika kad gledaš ekran od t610 i z600
Izvadjeno sa neta kaj se tice ekrana i specifikacija: prije svakog citata naveden je link na site gdje sam nasla izvadak:
http://www.mobile-review.com/review/...-z600-en.shtml
Review SonyEricsson Z600
SonyEricsson Z600, live pictures
More pictures
As many manufactures Sony Ericsson repeated a traditional scheme and announced a model similar to one that is available on the market, but made it in the other form factor. Z600 is basing on the one of the most functional phones – T610. It was placed in a clamshell. Technological function remained the same except one feature: STN-screen, which was blurred under the Sun, was changed to TFD-display
As we’ve already mentioned Z600 is equipped with TFD screen, the picture is visible under the Sun; colors are not greatly blurred
The display has a resolution of 128x160 pixels (32x38 mm) that allows to display up to 5 text lines, tips to the soft keys and large headings. The screen of this model is one of the best ones on the market
http://www.thevooner.com/feature/200...0/sonyz600.htm
The website lists the Z600 as a MD-TFD (Mobile Digital Thin Film Diode) display whereas it does not give details about the T610. Quite clearly, there are differences but if you don't know the T610, you probably won't notice the difference as much.
Glossary
MD-TFD (mobile digital thin film diode)
D-TFD most suitable for mobile communications
D-TFD (digital Thin Film Diode)
Diode (two terminals) formed on the glass circuit board like thin
film of all the active debice. Digital of D-TFD expresses its special
concerned.
http://www.mobilenetwork.com.au/page...pages/Z600.asp
Large and bright color display. The Z600 has a 65,536 color MD-TFD display. We know, there is just too many abbreviations flying around in the mobile world...but relax: MD-TFD means Mobile Digital Thin Film Diode. It is a display developed especially for mobile phones. High-speed response for showing video and animations, high visibility both indoors and outdoors and high resolution are some of the advantages.
Konkretno,kad stavis jedan do drugog, a jesam, slika je nekako čišća i jasnija i oštrija, ekran na z600 djeluje veći iako nije
evo malo prije sam ga drzo u rukama i deblji je od mog Samsunga i sa debelom baterijom,prebobel,ekran ko bombona i lijep je samo sto je debeo...debeeeo...i svidilo mi se kad ga otvaras cujes eke klikove ali mocne djeluje
meni je jako dobar, jedino me taj izgled grebe
meni je dobar samo sto je stvarno debel, i kao sto nimda kaze cuje se skljoc kada se vratasca otvaraju... ima dobar ekran i fotoapart je skroz ok... vrijedi svaku kunu koju das za njega
ja kad sam vidio ekran stvarno sam se ugodno iznenadio
hehehe sta vi imate protiv debelih, moja prijateljica kaze bolje da ljulja nego da zulja :)
Sala
U potpunosti se slazem, i s tim da je debeo kao i s tim da vrijedi svaku kunu koju das za njega... ja ga osobno necu kupiti ALI onima kojima ne smeta velicina (a obicno kazu da je ona vazna) :) od srca ga preporucam.
Daj napisi dimenzije
90 x 48 x 28 mm
tezina: 110 g
dosta je to
previse za moj ukus...
E700 sam bez imalo problema odbacio i kupio si mobitel koji je konačno rađen za mušku šapu i ljude koji ne vole minijaturna izdrkavanja (isprika na izrazu, ali jedini dočarava pravo mišljenje).
Zasad mi je Z600 opravdao ama baš sva očekivanja i ljudi kojima mobitel služi za nešto više od šminkanja sa špagicama i kamericama itekako znaju cijeniti ovakav mobitel.
Stopostotna funkcionalnost, konačno pošteni software (610 mi se ne sviđa izgledom), konačno centralna tipka koja igra ulogu ENTER-a, a ne debilana tipa "i" na samsungu, pravi BT i prava kompatibilnost sa PC-em. Što dalje reći?
Da, da... deeeeebeli je, ogroman je...za djecu :D
Z600 nije rađen za cure (IMO), likove-pi*kice (bez uvrjede) i djecu koja se vole pres..... hvaliti pred drugom djecom sa cool mogućnostima mobitela, tipa slikanje i snimanje.
Eh da..lažem..ima jedan ne tako strašan minus, a to je memorija... mislim da je trebalo biti 4 Mb.
Toliko. :afro:
Z600 bolji od E700 :rotfl: :lol: :lol: :rotfl: :rotfl: :klap:
definitivno da je
ajde jos jednom pitam jel ima grupe u imeniku ili nema?
Ako gledaš funkcionalnost i samu bit postojanja mobitela, jest.= Citat =:
Z600 bolji od E700
No, tebi su draže sličice i ženski ergonomski dizajn... tvoj problem
Ima grupe= Citat =:
Poslao: coma_zgb
ajde jos jednom pitam jel ima grupe u imeniku ili nema?
Z600? Ima.
super, mob stvarno ima sve, nije ljep ko e700 ali stvarno ima sve
muški preklopnjak......dok je e700 više female model moba....:)
Samo nema dobru kameru i dovoljno memorije. Mislim mobitel je za te novce zbilja dobar ali da je po vama funkcionalniji i bolji od E700... to ne mogu prihvatiti.
BTW. što si Ivek mislio s onim "Ako gledaš funkcionalnost i >samu bit postojanja mobitela< , jest. Šta ti to znači?
Meni je E700 nekak najviše unisex. Female je recimo T500 i još neki. Kad pokažeš ženski Z600 ona garant kaže "fuj otkud ti to?" :D Šalim se naravno= Citat =:
Poslao: tomo
muški preklopnjak......dok je e700 više female model moba....:)
ajmo usporediti
Mislio sam na kvalitetnu vezu, kvalitetan software sa kvalitetnim mogućnostima interakcije sa drugim uređajima (prvenstveno PC-em)= Citat =:
Samo nema dobru kameru i dovoljno memorije. Mislim mobitel je za te novce zbilja dobar ali da je po vama funkcionalniji i bolji od E700... to ne mogu prihvatiti.
BTW. što si Ivek mislio s onim "Ako gledaš funkcionalnost i >samu bit postojanja mobitela< , jest. Šta ti to znači?
Dakle, dosta toga što me kod E700 iritira.
Ajde pošalji sa E700 SMS porukom nekoga iz imenika...mislim ono. Mob te cijene nema BT, za svakog komu je potreban baš mobitel, a ne multemidijalna igračkica kojoj je jedina prednost kamera.
E700 (zašto stalno o njemu pričamo) nije rađen za žene, ali je rađen za ljude kojima je izgled daleko važniji od funkcionalnosti. Je*ote, nema mail klijenta u softveru :(
Ja na stvari gledam drugačije jer mi mob treba za nešto više od igranja sa kamerom i igranja općenito. Meni je prednost dobre kamere u mobitela blesava kao i prednost dobre tipkovnice na računalu.
Ono što me je*eno iznenadilo jest činjenica da se nisam uspio spojiti E700 i Z600 purem IC-a. Spojio sam se dosad sa svim Siemensovim modelima koje sam isprobao (koji imaju IC naravno), čak i S35, a nisam se uspio spojiti sa E700 i C100 (samo ta dva sam isprobao). BT izvrsno funkcionira i radi savršeno. Evo danas sam se zajebavao sa frendom koji si je uzeo 6600 i izmjenili smo nekoliko slika i melodija, u trenu. Koje olakšanje čovječe. To je funkcionalnost..samo jedan mizerni primjer.
Ovaj mob neće uopće u obzir uzeti samo dvije grupe ljudi:
- kameroljupci
- krhki-dizajn-ljupci :)