Izvorno postao BlueDevil
Neš' ti vruće teme 8-)
Glede (ne)legalnosti dotičnih slika: da bi bilo koja od mladih dama/mlade gospode koji se nalaze slikani u dotičnom threadu išta mogla napravit morala (morao) bi dokazat da je baš ona (on) na slici. Kako? IMO, nemoguće - osim da fotograf potpiše da je on (ona) slikao baš tu osobu tada i tada tamo i tamo. Ali na takvu tvrdnju ću ja potpisat da sam slikao neku frendicu (koju ću isto tako nagovorit da potpiše da je to istina) - i to tako ide bez kraja. Dakle, legalno govoreći, ne može nitko nikome ništa. Za svaku (eventualnu, naravno) ideju da će neko nekog tužit ili slično, ja (i vjerujem puno drugih s foruma i šire) možemo naći po jednog "fotografa" i po jednog "modela" koji će reći da su baš oni autori/objekti dotične fotke.
Da li je to fer ili ne, tu se da raspravljat. Svatko ima svoje mišljenje, naravno, i branit će ga.
Ja, osobno, nemam ništa protiv da me netko stavi na net. Ili curu moju. Dok slike nisu eksplicitne. A pod "eksplicitne" ne smatram ni toples slike. Takav sam, sorry. Ak se moja cura može leći na plažu ili u dvorište svoje kuće na moru i sunčat toples, a svatko se može, prolazeći cestom, naluknuti i vidjeti sve, zašto bi me to smetalo? Neka gledaju. A ako gledaju, nek' i fotkaju ako ih veseli (pod "ih" mislim na eventualne prolaznike, naravno).
Kad odeš na nudističku, očito te ne smeta tko ti sve vidi/gleda onu stvar, ne? Ako ti smeta, makni se. Nema druge. Ista stvar je, IMO, sa fotkama.
Drugo je ako se zatvorim u sobu sa tri komada, pa se netko uvuče u dvorište, popne na balkon i uslika nas u pozama iz 1001 noći. Pa to objavi. Pa mi to cura vidi ;D
To je drugo, to je napad na privacy. Ali ako ja te iste tri koke odvedem na Zrče, po izlasku iz nekog od klubova, pa se naznemo na plaži - tu ako netko slika - yebi ga. Sami smo si krivi.
I na kraju, kako su već neki moji (očito) istomišljenici/sličnomišljenici zaključili, riba koja obuće minjaka očito želi pogled-dva-pet na sebi. Ne? Da ne želi, ne bi se tako obukla, obukla bi nešto "civilnije". Isto kao kad Gog (primjera radi ;D) obuče istakušu (istakuša = uska majica za isticanje torza): obukao ju je zato da ga vide. Da ga gledaju. To je NORMALNO. To svi radimo, prije ili kasnije, češće ili rjeđe. Da, i ja. A i WB. Istina, kad WB stavi istakušu, to izgleda više kao šunka u mrežici nego kao Apolon, ali eto...
Šalu na stranu sad... Komad sa bijelim hlačama ispod kojih se (naravno) vide tange, pa onda cura koja obuće minjaka i sjedi s raširenim nogama... COME ON! To rade NAMJERNO!
User_name, da te pitam: jesi li ikad obukla minicu? I ako jesi, da li si sjedila s raširenim nogama? Sumnjam. Pretpostavljam, dapače 99% sam ziher, da si pazila kako držiš noge. Tako da nema šanse da ti dragi prepozna gaćice negdje na netu.
A osim toga, glede prepoznavanja na netu... Stani u red ti i još 9 cura, koje ću ja odabrat, sve toples. Pa nek' tvoj dragi zavezanih očiju, koristeći ruke, prepozna tebe. Nema šanse, osim slučajno. A možeš mislit kako će prepoznat tvoje gaćice. Jer akogod da su posebne, nisu sigurno jedine na svijetu - osim ako ih je potpisao Ronaldinho. A u tom slučaju ih ne bi nosila, nego bi ti ih dragi uzeo i stavio na zid, uokvirene.
Moš' mislit da je to ilegalno koliko bi bilo tužbi. Novine bi sve propale, svaka Crna Kronika sa fotkom slupanog auta bi bila tužba, svaka fotka grada iz zraka gdje se vidi moja kuća bi bila tužba za neovlašteno slikanje, svaki izvještaj o gužvi pred sv. Rokom gdje se vidi moja pila u redu bi bila tužba...
Da slike vrijeđaju nekoga bile bi obrisane. Ali ovo su najobičnije slike. Fotke. Gaćice ili ne, cice ili ne, fotke su najnormalnije.