Naime, svi viču. postani korisnik do 31.12, zauvijek bez pretplate, bla bla..
a sto će oni nakon 31.12? kao uvest pretplatu? sumnjam..
ima tko kakve informacije.
Printable View
Naime, svi viču. postani korisnik do 31.12, zauvijek bez pretplate, bla bla..
a sto će oni nakon 31.12? kao uvest pretplatu? sumnjam..
ima tko kakve informacije.
logično je za očekivat da će oni uskladiti cijene sa ostala dva operatere, što u prepaidu, što u postpaidu...= Citat =:
Izvorno postao khideg
ako je to istina, onda im nece bas dolaziti novih korisnika..= Citat =:
Izvorno postao Inovator
mislim da ce dignut cijene nece bit vise tako isplative
mislim da ce propasti :)
povećat će cijene valjda
Nista spektakularno se nece dogoditi, da povecaju cijene mogli bi propasti jer ce im tako ostati samo korisnici koji su stigli do 31.12. Nove sigurno nece bas dobivati. Mislim da je to "do 31.12." samo navlakusa kako bi se ljude pozurilo da uzmu Tele2. Jedino sto se moze dogoditi je uvodjenje nekakve pretplate ili sl. jer sad je 0 kn do 31.12.
E ljudi ja sam o tome razmišljao već odavno pa sam ih pitao ;) Odgovorili mi ovo:= Citat =:
Izvorno postao khideg
-----------------------------------------------------------
Poštovani gospodine ********,
zahvaljujemo Vam na interesu.
Prema informacijama koje posjedujemo cijene
naših proizvoda se neće mijenjati nakon Nove godine.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite Tele2 Službi za korisnike.
-----------------------------------------------------------------------------
Bla sra ;)
sad neznam više kome bi vjerovao...Po meni bi bilo logično da ubace preplatu ili nekim čudom smanje cijene i navuku one koji su se dvoumili...
i ja isto mislim tako nesto.= Citat =:
Izvorno postao JBT
To je definitivno.= Citat =:
Izvorno postao khideg
vrlo vjerojatno će Tele2 ponuditi neke Family opcije uz popuste da pomnože korisnike iz jedne obitelji. Za sada se dosta ljudi koji se ne odlučuju za Tele2 ima razlog da još uvijek imaju malo poznanika koji imaju 095 broj pa im niska cijena prema 095 broju baš puno i ne znaći.
Vjerojatno više neće biti opcije od 0kn pretplata, a ona će se transformirati u onih 48kn minimalne potrošnje.
da! al opet to nije nikakva pretplata, jer sve to i onako potrošiš na razgovor....= Citat =:
Izvorno postao jay
A što će neki likovati ako se ostvare ove crne prognoze ;D;D;D
Ja vas uvjeravam da se neće dogoditi ništa spektakularno. Ujedno potpisujem ovo Što Nered zbori. Vrlo moguće.
moraju uvesti nesto novo, jer ako ne uvedu, stagnacija novih korisnika sljedi.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Bilo šta da uvedu je po definiciji novo ;D barem za Tele2.
vjerujem da ce ukinuti tarifu 0 nakon 31.12,a ostalo ce ostati po starome.
Uvjeren sam da Tarifa 0 ostaje i nakon 31.12.
ako tarifa 0 ostaje. sto i ja mislim da ostaje..= Citat =:
Izvorno postao goran.matic
zasto onda vicu: ako postanes do 31.12. bez pretplate ZAUVIJEK.
a tako da te navuku sto prije!!!= Citat =:
Izvorno postao khideg
Mozda se malo vise potrude oko poslovnih korisnika....Nesto kao VPN
...evo , 1.1. 2006. , sad samo ostaje videjt što će bit...
sve je produzeno do kraja sijecnja :D= Citat =:
Izvorno postao Eminem
ocito zele smisliti jednu prihvatljivu opciju za sve... a do sada im se nije dalo razmisljati
pa nakon toga do 31.12.2006.? ;D= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
Ali se igraju s VIPnetom i T-mobileom.Pogledajte,VIP je već polako poludio zbog toga.Sjetite se reklamne kampanje za Božićne VIP komplete...Niti jedne godine nisu tako kasno krenuli.A zašto,jer TELE2 nije puštao reklame prije 2.12.Znači,ovaj je mjesec "kiselih krastavaca".
Uzevši u obzir sve činjenice, a i one koje to nisu, te dubinski analizirajući novonastalu situaciju može sa određenom sigurnošću zaključiti da navedeni mobilni operater nema namjeru uvesti pretplatu na svoje telekomunikacijske uslugemo bilne telefonije jer bi popušio !!! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao goran.matic
mislim strasno, do 31.1 produzeno, poslje toga ce bit do 28.2. itd... u biti razocaranje.
pa do 38.3. i tak dalje
To se zove igra živaca ;D
Mislim da ce zadrzati cijene ,nece ici ni gore niti dolje,prije da ce polagano uvoditi dodatne usluge i uvoditi akcije tipa 2 sim kartice za cijenu jedne
Ja isto mislim da nece dizati cijene,.... to bi bilo jako pogubno za njih,... osim toga i nisam ocekivao da nece produziti :) to je bilo za ocekivat,...
dobro,al ne mogu produzivat do vjeka, sta ce nakon 31.1?
mora se nest dogoditi.
dogodit ce se to da ce vjerojatno ostavit to za stalno jer je Tele2 manija splasnula. Pojavili su se prije 3 mjeseca kad su svi popizdili za njima i u tim prvim naletima je najviše korisnika uzelo neke prepaid i postpaid brojeve. Sada to ide u puuuuuno manjem broju. Dostigli su brojku od 75.000 i polagano će ju dizati ali čisto sumnjam da će uzeti trečinu tržišta kako su najavili. Kako sam čuo nekolicina ljudi kaja je prekinula ugovore na 098 i 091 se vraća tim starim brojevima jer nisu baš zadovoljni uslugom i pokrivenosti.
Znaći moraju ići sa minimalnim cijenama da natuku korisnike i da počnu nešto zarađivati jer sada rade sa potpunim gubitkom.
ipak si se i ti navuko na tele2,nisam to ocekivo bas.
da ali mi nije primarni broj i nitko me do sada nije zvao na taj broj.
neznam dali bi uzeo Tele2 da nemam još dva VIPova jer sam bio u situaciji da sam čitav dan pozivao frenda koji nije imao signala u N. Zagrebu.
Mislim da će ići sa još nižim cijenama još neko vrijeme a onda moraju to i nekako naplatit sa novim uslugama.
Meni isto kartica stoji u ladici i ne koristim ju... Zaozbiljno sam razmišljao o prelasku, no s obzirom da će ovih 0 kuna ostati za stalno pretplatnicima mislim da ništa od toga, ipak najviše razgovora obavim s jednim vipnet brojem :)
Tak i ja, ali recimo popizdio sam na novu god kad je vip krepo tamo di smo bili, a baš sam trebao zvat, ne da bi čestitario već radi dogovora. Tad mi je bilo žao kaj nisam ponio i Tele2 broj....
Odsad pa nadalje i ubuduće primjeni ono "omnia mea mecum porto" ;D
moje mišljenje je da neće ništa mijenjat jer jednostavno konkurencija radi svoje, ak budu poskupljivali, ljudi će stat sa prelaženjem ili će novi korisnici odustati od dolaska, što njima nikako nije u interesu...
Hehe, pa i budem... pogotovo u takvim prilikama.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
tako je, da vip nema 0kn,. vec bih se prebacio davnih dana. al ovako nista.= Citat =:
Izvorno postao gog
to je jedna i jedina prednost vip-a i ako je ukinu,propast ce.
A,morat će izići i prepaidašima u susret pošto su oni stupovi VIPa.Vjerojatno će i nakon ukidanja VIPme 0 friends broja,staviti neku simboličnu cijenu od cca 25 lipa po minuti,jer bi sve drugo bilo pogrešno,osim naravno,produljivanja i dalje o kuna.
25 lipa po minuti uopce nije povoljno, ako se mene pita.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
recimo 1 lipa po minuti je povoljno...
zapravo to je sve skupa i fora... nije skupo, a opet nije ni besplatno
He, he, tebe sigurno neće pitati kad si šibao onliko sati dnevno po 0 kuna ;D;D;D
I u pravu si, sve što je više od nule je skupo ako si navikao na nulu, ******.
Meni je smiješno što VIPu kao da smeta što je svima omogućio Friends broj za 0 kn. Do sada je već nekoliko puta nekakvim akcijama pokušao ljude odvratiti od toga.Ja sam dobio bar 2 brošure tipa-postani VIP pretplatnik i dobivaš Nokiu 6020 za nešto sitno,sada postani pretplatnik i imaš 1000 minuta mukte (ili kuna?)...
Mislim,a radi se o samo jednome broju.
To sa nula kuna je očito pogodno za dečke i cure koji su odrđenoj fazi ljubavne veze koja zahtijeva beskonačno šaputanje i napaljivanje preko moba, i sve tako dok ih brak ne spopadne ;D Nakon sudbonosnog "DA" će svi preć na Tele2 ;D;D;D
;D= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
i preselit se u podrume da ih se povremeno ne moze dobiti
vipovci su najvece mobilne navlakuse u hrvata...= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
a kad im ides otkazati pretplatu, moras cekati 20 min jer im padne sustav i zblesiraju racunala ;D ;D ;D
loool :spin:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
čemu taj crni pogled na svijet , druze ..
simpa da ima to za 0 kuna , bas bi mi trebalo sad .. da da beskonačna šaputanja i to
:rolleyes:
= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
Šta je tu crno? ;D;D;D;D
I sad još jedan mogući zajeb. Taman si središ vip frenda za nulu, i onda prekineš s tom curom ili te ona odpili jer nisi stigao na vrijeme kondom otvorit, i ...........mućak..... ;D;D;D;D;D;D
s jesi cuo kad sa promjenu vip frends broja?
Pa ta promjena se naplaćuje? Ili griješim?
Mislim da se na VIP-u ne naplaćuje samo prva peomjena, a da se svaka druga naplaćuje nekoliko desetaka kuna. Tako je prije bilo.
pa naplacuje se,al sta je sad to bitno.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
dosad smo govorili što će biti nakon 31.12, a oni su produžili na 31.1. ne vjerujem da će više produživati rok za nove korisnike nego da će nešto ipak morati promijeniti... ali što???
vjerovatno nešto od onoga što smo opisivali i diskutirali ovdje= Citat =:
Izvorno postao aksicni
ovo je prkticki ista tema ko i ona prije...= Citat =:
Izvorno postao Inovator
nesto ce promjeniti a sto..saznat cemo.
mislim da će se sad probiti koja nova informacija jer se datum bliži, a nebi bilo loše saznati na vrijeme ako je nešto dobrom, pa stoga smatram da je svako svraćanje pozornosti na ovu temu bitno...:)
daj bože neki dobar aparat da dođe, trebalo bi pošto nisu za božić....
Joj, vi ćete se u nedogled načekati boljih aparata...
:thumbup: upravo tako= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
ja i dalje ne vjerujem da ce se skoro ista promijeniti i 31.1, rijec je mozda o tome da su sebi zacrtali odredjeni broj korisnika (odnosno odredjeni prihod), i onda tek nakon toga spremni napraviti neku minimalnu korekciju cijena ili uvjeta... mozda to 31.12 nisu uspjeli pa se zato akcija nastavlja.
medjutim, mislim da znacajnije ne mogu korigirati cijene (navise) jer su im glavni adut.
Ma to sa 31.12 je njihova međusobna (među operaterima) igra živaca. A očito se nastavlja. Sad je samo pitanje ko će povući prvi potez.
tako je igra zivaca. da su oni htjeli, vec bi odmah napisali 31.1, a ne 31.12..pa 5 do 12. kazu pa 31.1... uzas..
polako,..... tko čeka taj i dočeka
bit ce neka reakcija teleta posto vip produzuje 0kn oni ce morat nekak reagirat jer je tele 2 ak se ne varam na svaki koracic jednog od operatera pokusao dat neku uslugu!! Ne vjerujem da ce ic na gore!
nece ici gore..
Ono što je izvjesno jest da će 31.1. Tele imati velik broj korisnika, možda i veći nego su se nadali.
produzuje 0kn uz odredjene uvjete (dakle 25kn), a s obzirom da neki korisnici i nisu zadovoljni tom politikom (uzimajuci u obzir niski prioritet pri pozivima prema friend brojevima) ocito je da cemo vjerojatno 31.1 dobiti kakav-takav odgovor od Tele2, bilo u obliku nekih favorite brojeva pri 50% nizim cijenama, bilo u obliku uvodjenja neke nove usluge (i poboljsanja postojecih, sto se podrazumijeva kao imperativ).= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
Jedino je sigurno da Tele2, slijedeci slogan Jednostavno i jeftino nece zakomplicirati sustav naplate... npr kod VIP-a je postalo toliko nemoguce, da (relativno prosjecni) korisnici prakticki nisu svjesni koliko ih kosta pojedini poziv! Znaju samo cinjenicu da im je poziv k istoj mrezi - jeftiniji, a kad ih pitas za konkretnu cifru - ne znaju.
ma cim uvedu naknadu za uspostavu poziva, to vidis odma da muljaju i kradu...
i s tim nikad zapravo ne znas kolko placas,
tako da se ljudi gube u tome.
a tu im se ne moze uopce uci u trag koliko skidaju sa racuna. cesto se dogodi da samo vidim da na racunu nema love. Zovem i odmah se vade da ce vratit pare da ih shvatim i sl sr....!! Vidjet cemo sta ce donest i taj famozni 31.1 nije to tak daleko!!
i šta sad ćete se tri mjeseca dopisivat šta će se dogoditi?? lol!
ja samo čekam i čekam....još nisam uzo broj 8)
ja sam uzeo broj samo zato jer sam ga rezervirao i uzeo sam tarifu 0, i opet više nju koristim nego vip jer mi je ovo puno isplativije...
ja u biti kad sad nekog zovem, ne mogu nikad znati kolko mi je skinio. prije sam znao, zovem vip broj nakon 1 minute bit ce 1.22, a sad je to totalni cirkus.
ja nemam nikakvih problema s teletom jedino me je oduševilo na prošlome računu što mi (greškom????) nije naplatio pozive prema 6-eteroznamenkastim brojevima na t-mobilu.
a čuo sam i da postoji neka shema na simpi ko ima one stare bijele kartice da mogu nekako besplatno zvati. nešto da 2 puta utipkaju broj nekako tako, nemam pojma ali mogu provijeriti.
nisam cuo za tu foru..ajd malo se raspitaj.
Za sve znatiželjne evo informacije iz prve ruke :
Od 01.02.2005.g (najvjerojatnije, eventualno je samo pitanje vremena) ukida se pretplata od 0 kn za nove pretplatnike i uvodi pretplata od 48 kn! Također poskupljuje minuta razgovora, za koliko ... hm ... još se ne zna ..., uvodi se jedan friend broj za besplatni razgovor (0 kn), broj se može izabrati u bilo kojoj mobilnoj ili fiksnoj mreži u Hrvatskoj, ali to će koštati 20 kn/mjesec (sliično kao i u Vipu)...
Doleze neki novi telefoni; Motorola V3 razor, Samsung (neki jako dobar, ne znam točno koji) ...
Postojećim pretplatnicima ne mijenja se ništa osim ako to ne žele ...
U prepaidu se iznos na Tele2 kartici (kad se kupuje s brojem) smanjuje na 100 kn (umjesto sadašnjih 145 kn)
Sve u svemu i nije nešto ... dapače ....
trebo si otvorit novi thread, sad će bit pucnjave po teletu ;D
EDIT: Ajmo ekipa, navalite na telca još ova dva dana, u srijedu će biti kasno :chef:
Ljudi! Imao sam feeling da će ograničiti u prepaidu početne kune na 100! Tako mi Boga, samo nisam znao postati ili ne, da ne ispadnem papak.
ajde bar dolaze neki novi aparati....
nisam razumio ovaj dio di kaže da će stari korisnici moći ostati na tarifi 0 osim ako to ne žela... iz toga bi se dalo zaključiti da će npr. na tarifi 48 biti jeftiniji razgovori ili sl.
Oni koji su uzeli Tele2 do 31.1. koristit ce ga po istim uvjetima pod kakvima su ga i uzeli, a novi korisnici ce vjerorojatno imat drugacije cijene iako smatram da se nece znacajno povecati jer to Tele2 nikako ne bi bilo u interesu.
Mislim da oni nikome neće povećavati cijene razgovora, to bi bilo glupo, ovi trenutni jeftinije a novi skuplje, čista glupost...
Ako žele koristiti friend broj morat će prihvatiti nove uvjete ...= Citat =:
Izvorno postao aksicni
onda je ok još samo treba saznati cijene aparata....
koji bi samsun mogao biti???
Da je čovjek sa sigurnošću znao koji, naveo bi odmah. Dajte se strpite još par dana...
Ne znam, ali sve ovo mi nikako ne drži vodu. Povećati cijene razgovora?? To nema smisla jer bi svi stari korisnici razgovarali po cijenama koje će maknut s weba ili će uz njih pisati samo za stare korisnike??? Ovo za nula kuna prema bilo kojem broju za 20 kn mjesečno isto nikako nije u stilu tele2. Nadam se da si u krivu jer stvarno nema smisla ovo.= Citat =:
Izvorno postao tomislav10
Tko ce znati, sjecam se da je 4 dana prije pocetka Tele 2, dakle 13.10. procurila ona informacija o Tele2 cijenama koja se na kraju pokazala neistinitom. Naime, minuta unutar mreze je trebala kostat 95 lipa, a izvan 1.95. Na kraju je ispalo drugacije. No, vidjet cemo sve prekosutra iako cisto sumnjam da ce se dogoditi ista spektakularno.
Logično je za očekivati neke promjene koje se nama, korisnicima neće baš dopasti. Ja se i dalje pitam kako oni posluju u plusu unatoč nacionalnom roamingu i tako niskim cijenama?
Ne posluju oni u plusu, niti neće još narednih XY godina... Tako je bilo i sa VIP-om... Oni moraju još puno ulagati i prikupljati korisnika da bi se razlika između potrošenog na uloženo i zarađeno počela smanjivati...
E, onda će baš to trajati XY godina. :)
Jer, bar s ovakvim cijenama kakve su sada, neće oni u plus tako skoro...
Zašto ne, ako mogu vani? Nemaju oni kao jedan T-Mobile na tisuće zaposlenika i ogromne količine opreme koje treba održavati i servisirati. Njihovi su troškovi puno manji od T-Mobilea i VIP-a...
Pa, s vremenom će početi pružati više usluga, možda postanu i IP. Neće sve to moći pokriti manjak ljudstva. Ne znam kako vani funkcioniraju.
Sve me to podsjeća na one niskobudžetne low-cost zrakoplovne kompanije (ni kod njih ne kužim računicu).
Mea culpa...
imam felling da će taj samsung biti e730 i to cca 1400 kn. to sam zaključio iz ove "super" vip ponude gdje, predpostavljam, vip je pokušao preduhitriti tele2. nemra biti 730, ali nešto toga tifa bi trebalo biti!
Je*i ga, dosad sam bio u pravu :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Za sada još ne posluju u plusu ...= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Možda onaj 510, ali me nemojte držati za riječ...= Citat =:
Izvorno postao aksicni
koji 510(z, d, p)
ako je p510 onda bi ga trebali davati za 1kn:)
a ne vjerujem ni da je z510 to je umts mob bilo bi malo blesavo da ga stave a od umts ni u...prije bi mogao biti d510..= Citat =:
Izvorno postao aksicni
Za sve postoji prvi put :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao tomislav10
I meni je ovo glupo, ali vjerujem Tomislavu jer se dosad pokazalo kako je bio dobro informiran iz prve ruke. U svakom slučaju jedino su se njegova proročanstva obistinila, a svi mi smo ispali pizde jer smo ga ispljuvali i onda se pokajali.