zainteresirao me ovaj mob pa me zanima da li mu je softver brz ili je sranje kao npr k700i i koje su mu mane?
Printable View
zainteresirao me ovaj mob pa me zanima da li mu je softver brz ili je sranje kao npr k700i i koje su mu mane?
Je, puno je brzi, a mozes sam staviti novu verziju preko USB kabla koji dobijes uz telefon. Mane: ne znam, nisam jos nasao ;)
Dobar je i brz softver, barem po meni !
Ja imam D750.Ne znam jel identičan software kao i kod K750,osim što je brendiran.Stvarno sam prezadovoljan.Nema mane.Kod motorole v300 sam stalno nešto mijenjao,jer me jako iritiralo sporo pisanje poruka nakon 160 znakova.Ovdje je sve za 5.
Mana bi mu bila... kaj nije symbian... he... he... da...
k750 je puno bolji i brži od k700 evo ja sam do prije par dana
imao k700 a sada koristim k750 i razlike su očite!
Zasto ne stavis soft od k750i ?= Citat =:
Izvorno postao Mraz
možda jer nisu kompatibilni?= Citat =:
Izvorno postao sezam-picika
Zasad sam jako zadovoljan.Nemam razloga za promjenu softwarea.Nisam znao da nije kompatibilan software od K750 i D750.Kad ću htjet nešto mijenjat,odem na njihove službene stranice i provjerim sve šta ima novo od softa za moj mob.Puno ljepše napravljeno nego kod motorole..= Citat =:
Izvorno postao sezam-picika
Ma, super je način na koji je brandiran D750i. Nema nekavih tipki sa svih strana kojim se automatski spajaš na internet, a i ne kuži se toliko da je brandiran uopće.
zakaj nisu kompatibilni?= Citat =:
Izvorno postao Inovator
To su dva različita uređaja. Kako bi se samo tako mogli stavljati softveri iz jednog u drugi uređaj?
Pa isto kao i K750 i W800 (kad se K750 pretvara u W800)
Ali AFAIK hardverski su kompatibilni. Ne?= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Da. K750 i W800 su potpuno isti, samo sto W800 ima FlightMode (za slusanje glazbe bez paljenja moba (za avione, bolnice)) i dobiju se malo bolje slusalice uz njega. Zato ljudi stave firmware od W800 u K750 i promijene prednju i zadnju masku
Nisam siguran, ali mislim da i D750 spada pod tu grupu tri ista telefona
Trebao bi, kad je D750i isti kao i K750i, samo je razlika u kućištu. Ne znam da li taj brandiran softver ima kakve veze...
Ako ti je telefon brandiran ne mozes preko Sony Ericssonovih stranica staviti "cisti" firmware ili za W800 ili K750 nego dobijes originalni za D750. Jedino preko DaVinci updatea (tako se i K750 mijenja u W800), a to kosta oko 10 Eura. Na sony ericsson updateu isto se dobije brandiran
Kako god da bilo, ja sam super zadovoljan sa sadašnjim softverom i ne mislim ga ići mijenjati samo da bih vidio u čemu je razlika.
Ma sve ti je to isto. samo ako imas garanciju odi u electromagic da ti stave novi software (besplatno) jer ima nekih ispravaka. Zadnji ti je R1N035
ok.softver mu je super.da li ipak ima nekih mana?da li se dobije usb kabel i cd?
Dobije se USB kabel i CD. Meni je joystick stekao i onda sam ga odneo u Electromagic i rekli da ce mi staviti novi firmware
pa normalno kad moraju! zato i je uvijek dobro imati garanciju
je, al me garancija kostala 700 kn vise nego na crno, al sad mi je drago sto sam ju uzeo
znaci kao i na k700,problemi sa joystickom?
Malo steka. Npr. ja stisnem dole, on nista, drugi put-nista, treci put-pomakne za tri puta dole.
Onda sam otisao u onaj Service Menu i probao test joysticka sve radi za 5.
Rekli mu u Electromagicu da je greska u firmwareu
Kod mojeg D750i nema problema sa joystickom, ali kad sam kupio K300i bilo je malih problema u početku, ali su nestali ubrzo. Valjda se "razradio". ;)
Evo moja stara umjesto W800 odlucila uzeti D750 (ovaj joj preskup)
Kakvi su izbornici, jel ima onih T-mobile gluposti?
Izbornici su odlični,brzi.Ukupno su 3 ikone koje upućuju na t-mobile.To su download,t-zones i t-mobile menu.Zasad sam našao samo jednu manu,a to je da ne mogu u kalendar ubaciti događaj koji se ponavlja npr. svaki dan ili bilo kako...Ima li za to kakvog rješenja?
moze se, znam da sam to vidio. Nesto se zove kao ponavljajuci alarm ili tako nesto. sutra bi mi trebao doci iz servisa pa ti kazem gdje tocno stoje ti alarmi.
Jos jedno pitanje za firmware D750. Jel ima Radio ikonu u glavnom meniju?
Direketnu ikonu nema, ali si možeš postaviti da pritiskom na "glazbenu" tipku pokrećeš radio. Naravno, samo onda kad su ti na mob spojene slušalice.
A za ponmavljajući alarm, jedino što sam našao je ovo: odabereš početni datum > nova obveza > ukucaš početni datum > ukucaš vrijeme > kod vremena trajanja staviš "drugo" > ukucaš zadnji dan alarma > vrijeme zadnjeg dana alarma > upišeš predmet > mjesto > i kad da se javi alarm, odnosno 5 min prije ili na početku.
Mislim da je to - to. Ako ima što drugo, neka se napiše postupak.
Ak tak upišem,onda mi svugdje iznad obaveze piše ->Cijeli dan-> .Jel se može proko kompa to napravit elegantnije?
Pa, probaj onako kako sam ti opisao, pa vidi kako će zvoniti. A i preko kompa možeš napraviti samo isto ono što možeš i preko samog telefona.
e to mi je definitivno jedina glupost na mobu!= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
stave posebnu tipku za muziku na mobu ali moraš imati
spojene slušalice da je možeš koristit!?!?!?!
Pa, moraš imati spojene slušalice ako želiš slušati radio, jer su slušalice ujedno i antena. A ako si postaviš da ti glazbena tipka pokreće mp3 player, onda ti, naravno ne trebaju slušalice.
gle frish-ki šta got ti namjestio on te traži slušalice
zato sam i rekao da mi je to jedina glupost na mobu!
Našao sam rješenje za ponavljajuće alarme.Može se preko kompjutera,sa programom MyPhoneExplorer.Program je prva liga.Može se odlično uređivat kalendar,mogu se presnimavati poruke,pisat poruke...Moja preporuka.Evo i link: http://members.aon.at/fwechsel/download.html= Citat =:
Izvorno postao Mraz
= Citat =:
Izvorno postao damgol
Učinilo mi se da sam mogao pokrenuti mp3 player bez slušalica. Bezveze jest, ali...
Kod frenda sam gledao na W800, i MP3 se može pokrenut bez slušalica, ali radio NE, kao i kod k700. Pretpostavaljam da je ista situacija i kod K/D 750...
To im je propust. To nema nikakve veze sa logikom. Zašto ne bih smio/mogao pokrenuti mp3 bez slušalica?
Cekaj, pa moze se pokrenuti Mp3 player bez slusalica, samo ne prko one glazbene tipke. A ima negdje vani za kupit mali adapter velicime 2x1 cm koji se dole samo stavi (da se ne moraju nosit slusalice) i onda se moze slusati i radio bez slusalica
Govorili smo baš o glazbenoj tipki, a ne pokretanju mp3-ja iz menija telefona. Preko glazbene tipke bez slušalica se ne može.
S ovim mislim radi i bez slusalica. To je samo da mozes staviti obicne slusalice npr. sa walkmana ali i bez njih radi jel prepoznaje kao da si stavio prave slusalice. A i manje je za nositi od pravih
http://home.graffiti.net/super_biddi...apter_pic3.jpg
KOd W800 se da i bez slušalica pokrenuti MP3 preko one glazbene tipke u sredini (na prednjoj strani)... Probah kod frnda. Jedino neznam za onu tipuku sa strane, nisam probao..
pa normalno da w800 može kad je i zbog toga napravljen
da ti bude zamjena z mp3 player:rolleyes:
Ovdje se ne govori o glazbenoj tipki na sredini.Kod D/K750 je nema na sredini.Radi se upravo o toj tipki sa strane,odnosno našoj glazbenoj tipki.= Citat =:
Izvorno postao Ićo
Ispričavam se, krivo sam shvatio... My bad!
Ako se na tu tipku sa strane ne da pokrenuti MP3 bez slušalica, onda stvarano...
ja imam k750i i na tipku sa strane na koju možeš stavit da ti pali ili radio ili mp3 player se MOŽE upalit mp3 player bez slušalica, barem je moglo kad sam zadnji put isprobavao sve. Radio nemože zbog antene u slušalicama što je već bilo rečeno...
d750 moze pokrenuti mp3 bez slusalica pomocu glazbene tipke...
ali radio nemoze a vec znamo razlog
meni se isto dogada da mi steka joystik al mob je kupljen na crno(k750i) tak da nis od electromagica.ne znam tocno kaj je firmware?pretpostavljam da je verzija softwarea...uglavnom,ako je software,jel postoji mogucnost da ga skinem s neta i instaliram na mob ako sto se moze npr.kod motorola?help pliz...
....i ak netko slucajno zna di se moze skinut...
Firmware je software koji pokrece mobitel.
Ne, ne mozes ga skinuti sa neta i instalirati. Sa SE to ne ide tako. :(
Mozes ga probati upgrade-ati preko weba... Barem K700i mozes, za D750i ne znam sigurno.
kompletan softver koji se vrti recimo na D750 se sastoji od 5 zasebnih dijelova... od toga krivo flashanje dva od njih dovodi do mrtvog telefona, a krivo flashanje bilo kojeg do telefona bez signala...= Citat =:
Izvorno postao ravilov
Zašto ništa od elektromagica?Nije to neki skup kvar.Valjda si od kupovine na crno dovoljno uštedio da si možeš priuštiti i pokoji popravak.= Citat =:
Izvorno postao 5ivy
Ne znam kakav ti D750 imas, ali moj ima u glavnom meniu direktnu ikonu za radio.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Moj k 750 ima direktnu ikonu za radio u glavnom meniu. Za pokretanje glazbene tipke trebaju biti priključene slusalice, ali slusanje mp 3-ca ne trebaju slusalice kad se ulazi iz glavnog menia.
Namjeravam kupit taj mob prek oglasnika pa da ga isprobam prije nek ga kupim di je najlakse vidjet dal joystik steka?
Utipkas ovo: > * < < * < * i onda imas test izbornik.tamo imas test joysticka
tnx...a jel moze bit vlastiti mp3 za poruku?kazu neki ljudi da nemoze..
moze, imas na mojoj stranici mp3-a bas za poruke (pogledaj u signature) a ako hoces pjesmu mislim da ju pusti samo 10 sekundi (nisam jos probao)
super..hvala
Imaš direktnu ikonu zato što imaš staru SIM karticu.Kod novijih kartica umjesto toga radija bude t-mobile menu.= Citat =:
Izvorno postao xianfu
mislim da to nije do SIM-a, ja imam ikonu radia i t-menu-a
Večeras sam ubacio svoju staru karticu(6 godina stara) u mobitel i pojavio mi se radio u meniju.Onda sam vratio novu(mjesec dana stara) i radio je zamijenjen sa t-mobile menijem.Dakle,reklo bi se da ima veze sa karticom.
nego koja je zadnja verzija softa za k750i
Za K750 R1N035, a za W800 R1NA005
zanči moja je prastara po tome R1N005,hm morat ću to sredit jel me nekaj
zeza mog u zadnje vrijeme.....
@damgol
Evo tu ti pisu sve verzije, poboljsanja i nedostatci ;)
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=92737
Backlight doesn't come on again to show time after phone locks.
eto to me živciralo i kaj mi se zna desit da mi se smrzne sam od sebe i to kad je u
stand by modu a fora je kaj se vidi po satu kad točno jel naravno i on onda stane;D
i ja sam imao stari firmware, pa ga odneo u EM da mi stave novi. besplatno
ma idem do frenda on će mi to sredit jel nekaj nije u redu
pa se nadam da će to novi soft riješiti!
U vezi ikone za radio u glavnom meniu: kod mene nema veze s sim karticom, nisam je imao dok nisam stavuo drugi softver, onda se pojavila a sim kartica je ostala ista.
kaj se tice ovih slusalica za utaknut svoje jel zna tko di ih ima za kupit?
dobiju se sa w 800 al ih nisam nigdje za kupit vidio
da li se moze mp3 postaviti za sms-ove?
Pa to sam ja iznad pitao...moze se.A dal ima fora kad dobijes sms a ne procitas ga da zvoni svakih 5 min kak imaju motorole?
Moze mp3 za sms a za zvonjavu svakih 5 minuta, to ne moze
A i zasto bi to htio? Meni je to totalno iritantno...
Frendica ima tako, pa kad u noci dobije poruku, cijelu noc se oglasava... :(
Ona naravno spava ko top pa ne cuje, al ja zato cujem. :mad:
A kaj spava se s frendicom znaci ;D sala.pa kad ne cujem poruku onda me to kasnije podsjeti a istina kad dobijem po noci onda me zbudi to piskanje svakih 5 min pa procitam :spin:= Citat =:
Izvorno postao ravilov
A dal se moze staviti sifra na recimo kad neko zeli citat poruke ili gledati slike?Mozda nema telefon u sebi al jel ima neki program za to?
za poruke ne, ali za slike ima neki da se stavi sifra. Ali ne preporucujem ga jel sam tako izgubio neke slike, tj. nisam ih mogao "otkodirati" makar sam znao sifru
ej ljudi ja koristim " file protect" i sve mi funkcionira normalno... program je malo glup al služi svrsi......
Naughty, naughty! ;)= Citat =:
Izvorno postao EagleONE
Bili smo svatko u svojoj sobi. Pa se ipak cuo zvuk poruke do mene. :(
Prvo sam mislio da ne spava nego se SMS-a s nekim... Pa reko zasto bar ne ugasi taj zvuk? Tek sam sutra shvatio.
E, a ja svako malo pogledam na mob, pa i ako ne cujem poruku vidjet cu je prije ili kasnije. ;)= Citat =:
Izvorno postao EagleONE
A sigurno ne zelim da me budi po noci poruka. Cak stovise, po noci ugasim potpuno zvuk poruke.
jel ima tko problema sa smrzavanjem moba dok je u screen saver modu?
mene je to opako počelo zezat u zadnje vrijeme e sad neznam jeli to do
starijeg softa ili.....
ja nemam, al staroj se na D750 nekad smrzne kad izlazi iz foldera "slike". Ja imam iskljucen i screensaver i onaj sat, tako da ne znam
ma to sam i mislio dok je sat upaljen...
i meni je screen saver isključen
koga zanima ima za kupit w800 stereo slusalice u king crossu za nekih 250 kn tak da se mogu i zvucnici ukljucit u mob
kaj se tiče smrzavanja meni se d750 zna smrznut kad izlazim iz videa ali nikad u stand by modu
Ima li toga negdje kod nas? Volio bih to imati...= Citat =:
Izvorno postao imatic
Ne znam, mislim da nema. Ali mozes kupiti preko eBay-a
hvala na brzom odgovoru... ništa... strpiti ću se malo...:(
pa to je ovo kaj sam vam ja reko
u king crossu za 250 kn
Pardon... Previdio sam... To je super informacija... Ako to uspijem nabaviti, onda sam nabavio i razlog da nabavim i veću memory karticu... A koja je maksimalna veličina koju mob podržava?
1 gigabajt (nisam siguran za 2 ali mozda)
2 giga
ja sam kupio 512 mb za 450 kn i prezadovoljan sam
stane ti stvarno sve
gdje se moze kupiti memory card?jel ima u hami?
imas u hg spotu
i to od 64 mb do 1 giga
nemaju jos od 2
1 giga ti je oko 750 kn
Imam neki stariji softver na k750 jel mi moze neko stavit ovaj zadnji kaj je izasao?
Moze. sa onim kablom sto si dobio s mobom na www.sonyericsson.com
ja bas sinoc stavio novi na D750 od stare
ako trebas neku pomoc kako treba, pitaj, jel sam se i ja sinoc ispatio, al sad znam :)
Mob je kupljen na crno pa neznam dal to ima kakve veze?
Ako je otkodiran i ides na update, moze ti se dogoditi (npr. ako je od Vodafonea) da dobijes one ruzne crvene ikone. Ako bas jako zelis novi firmware, odi u Electromagic i nek ti ga oni stave. Mislim da je 100 kn. Sad ovaj najnoviji ispravlja sve pogreske, tako da se isplati.
jel bi mi mogo objasint molim te kak da si ga updateam?
nisam jos probao al da ne zeznem nekaj
izasao je novi SEUS koji skines u cijelosti na PC i tek onda pravis update
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...0242&fid=21839
nema nista toliko tesko,sve ti program govori sta trebas napraviti, nego samo kad spojis kabel moras instalirati Update Service USB Drivere
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...15278&esi=true