ima li kakvih naznaka o sl55-u? ???
Printable View
ima li kakvih naznaka o sl55-u? ???
ma samo jedna slika prototipa...http://web.vip.hr/zlata2win.vip/sl55.jpg
;D Pravi nasljednik SL10-ice a ne kopija Nokie 7650 kako bi neki mogli pomisliti.Ipak je Siemens prvi napravio telefon na slide otvaranje.Samo neka jos ima i ekran sa nekih 65000 boja(moze i 4096).
Nesto zaboravih!
???A koliko bi trebao biti velik?
Ovo na slici vjerovatno nije završni dizaj tako da se njegova veličina ne zna... a valjda neće biti veći od one nokie
evo usporedbe sa novim s55....bit će stvarno mali :o
http://www.siemensinfo.de/images/s55sl55.gif
inače s55 je 101x42x18 pa usporedite
Oho, pa to bi moglo biti i nešto dobro.... ;)
Inače, ima li to čudo kameru i display u boji??
Naravno da ima... Šta očekuješ od siemensovog top modela? ;)
Pa eto.... dobar je i ako dođe kod nas, svakako je vrijedan toga da se i on stavi u uži izbor za kupnju novog mobitela....
Inače kada dolazi s55 kod dilera u oglasnik??
Kolika je očekivana cijena??
po siemensu dolazi u 12. mjesecu a u oglasniku skoro pa već je. ;) A cijena? Pojma nemam oko 300 do 350 eura.
A ja baš sad mislio uzeti s45i i malo ga razraditi.... Sad šta je bolje napraviti.... uzeti s55 ili uzeti s45i??
nitko ne spominje datume - ima li tko predodzbu kad ce se pojaviti sl 55?
Pa bolje se strpiti pa uzeti s55 koji je ipak ispred s45i po funkcijama. Glasine kažu da će se krajem godine pojaviti i Me55 :D , a Sl55 će sigurno izaći tek druge godine.
Jel imaš možda kakvu sliku od tog me55-ice??
još ne ali skoro... :D
slike se vrlo brzo pojave na
http://www.siemensinfo.de/en/
odtud i viki2win i crpi slike...tamo imas cijelu galeriju razlicitih modela
evo i prvih pravih fotki sl55ice...
http://www.siemensinfo.de/images/sl55_07.jpg
http://www.siemensinfo.de/images/sl55_04.jpg
:D
Mob je fakat zakon, samo... ko zna koliko boja ima taj display, i da li ima kameru?? ???
Uh , ah eeh ovo me stavlja na velike muke. S ili SL ili možda da još pričekam ??? ;D ;)
Ima ekran u 65000 boja :o a kameru ne... bar tako tračevi kažu.... meni se jaaaaako sviđa... neobičan dizajn i tako privlačan :D Na istim smo mukama Šljaka ;)
Slatke su to muke ;)
Ako bude imao ugrađenu kameru, definitivno znam koji ću si onda mob sljedeći kupiti... ;D
siemens se valjda odlučio da sl55 bude manji pa nisu stavili kameru.... a sa IQP-500 koji u sebi ima i blic rješavaju taj nedostatak.
Ti bi mobitel velicine kutije sibica, a jos bi i kameru unutra? Ne znam specifikacije, ali nekako sumnjam da ce to sve uspijeti nagurati unutra.= Citat =:
Poslao: ivan
Ako bude imao ugrađenu kameru, definitivno znam koji ću si onda mob sljedeći kupiti... ;D
E pa baš to bi ja htio, ali nitko da to napravi..... ova nova nokia 7250 je mala s kamerom, ali dizajn..... UŽAS!!
Ovaj sl55 nije loš, ali .... ima novih nokija koje dolaze i koje su neusporedivo lijepe sa svim ostalim mobitelima....
Pa kako da strpaju ccd i čak možda i fleš u nešto veličine šibica? Da znam... pred samo dvije ili tri godine mobiteli ovakvih dimenzija kakve imamo danas bili su nezamislivi a vidi sad. Sve ide u "klinac"! Sl55 je stvarno pikolo i šteta bi ga bilo pokvariti sa objektivom..... :o
nove nokie neusporedivo lijepe sa svim ostalim mobitelima.... MOLIM?
Meni je 6610 ili 8910(i) puno ijepši od sl55, ali ne kažem da je sl55 ružan, nego da ima lijepših.... (moje mišljenje).
U svakom slučaju po dizajnu sl55 ulazi u prvih 5!!
Sl55 će po prvi puta biti predstavljen 25.11.2002 .. tako se priča:)
sto to znaci, kad bi se moga naci u prodaji? jer to mi je stvarnotesko docekati= Citat =:
Poslao: viki2win
Sl55 će po prvi puta biti predstavljen 25.11.2002 .. tako se priča:)
tad će ga tek predstaviti javnosti...a u prodaji? hm možda 1. mjesec 2003. To ćemo još vidjeti. Usput na taj isti datum će predstaviti i S55 za van (Me55):cool:= Citat =:
Poslao: 3aTmr
sto to znaci, kad bi se moga naci u prodaji? jer to mi je stvarnotesko docekati
Čekati ili ne čekati !?
:confused: :D
Usput , pogledah slike novih Nokia , blago rečeno ne sviđaju mi se nimalo , previše preseravanja.
...napokon se netko pozitivno postavio prema novoj paleti iz Nokiinog asortimana...:D
meni se cini da su nokie napravile odmak u odnosu na druge. inace volim siemense ali moram priznati da nove nokie kako designom tako i karakteristikama su u maloj prednosti....7250 ima ugradjenu kameru a mob je i minijutaran i tanak...ne znam tko ce ga pratiti....problem koji nokia jos mora rijesiti je cijena (ili je to problem potrosaca a ne proizvodjaca).....
simensovi novi modeli su ipak pomalo konzervativni....pa cak i sl55 bez obzira sto je to izvorno siemensov design nije pokazao nista novo.....
Ne znam meni se Siemens aparati nekako više "tech" stalno se po njima nešto kopa i dorađuje dok Nokia mi je previše šarena pokušava se svima dopasti i nekako mi baš nisu profilirani.
slazem se s tobom - slicno mislim i ja no ipak ima nekoliko cinjenica koji siemensu ne idu u prilog. Prvo sto moram istaknuti da ja koristim s 45 vec vise od godinu dana (od njegovog predstavljanja) i sam sam ga flashirao s novijim verzijama softwarea....no nisam ludi zaljubljenik niti u jednu tvrtku ili marku (bez razlike da li se radi o automobilima, mobitelima ili space shutlovima) niti zelim nekog reklamirati...
vrlo sam zadovoljan svojim siemensom no tehnika ide naprijed i stvari se moraju zanavljati tako da sam pomislio kako ce s 55 biti dostojan nasljednik...ipak, nisam siguran da ce iduci moj mobitel biti siemens jer malu prednost dajem novim modelima poput 7250 ili 6800...pa cak i 5100 ima nekih dobrih stvari ili samsugu s 100 koji je prisutan - ipak su hi - tech u tehnologiji koju nude - siemens jos uvijek nije komercijalno ponudio (kad ce vec doci u trgovinu) niti jedan model s displayem u vise od 3 boje niti je osvjezio dizajn novih modela - ne mogu vise reci da se radi o prepoznatljivom dizajnu nego mi se cini da postaje dio svakodnevne konfekcije kao sto mi je i nokia svojevremeno izgledala...
ne tvrdim da je 256 boja malo ali ako konkurencija ugradjuje i 65000 onda mi se cini da ce kad se pojavi stvarno biti samo "novi sivi mis u polju..." :(
Kao prvo sl55 će imati 65000 boja (bar tako kažu) znači neće biti sivi miš u polju. Siemens istina malo kasni sa svim tim novotarijama ali pogledajte s55 sve ima ili skoro sve što treba jednom normalnon ili naprednom korisniku, a i simpa je kvragu (ovo zvuči kao reklama ..jak). Meni se siemensov dizajn sviđa i gotovo. Oni ne izvode nekakve kerefeke koje prvi tren izgledaju wau da bi se svidjeli većini a onda ubrzo postanu totalni demode. s100 je isti kao i milion drugih preklopnih spravica - kliše. Opcije su za svaku pohvalu ali dizajn je not cool (dosadan)! Meni je osobno SE T600 simpatičniji i prije bi ga kupio nego s100 i to baš zbog izgleda.
Da vam daju da izaberete između 7250, 6800, s100, sl55 i s55 koji biste odabrali? :cool:
Šta da sebi pribavim ovaj božić...planiram s55 ali... see...
Savjetujte me (objektivno molim)
Ako objektivno gledamo, što znači da uzmemo u obzir najvažniju stvar tj. odnos cijene i kvalitete mislim da je izbor jasan S 55.
Sl osim odličnog izgleda i puuuunnooooooooo boja i malih dimenzija ne donosi ništa bitno novo.Moje je mišljenje da ekran ipak nije najbitnija stvar , važnije je ono unutra.
Problem potrosaca je ujedno i problem proizvodjaca, medjutim treba uzeti u obzira da postoje i puno bogatija trzista od nase jadne zemlje na balkanu...= Citat =:
Poslao: Dred
ugradjenu kameru a mob je i minijutaran i tanak...ne znam tko ce ga pratiti....problem koji nokia jos mora rijesiti je cijena (ili je to problem potrosaca a ne proizvodjaca).....
Ja ima dva siemensa, a ti bi kao moderator siemens foruma presao na nokiu ili nedaj boze samsunga?!?!?!?= Citat =:
Da vam daju da izaberete između 7250, 6800, s100, sl55 i s55 koji biste odabrali? :cool:
Šta da sebi pribavim ovaj božić...planiram s55 ali... see...
Savjetujte me (objektivno molim)
Odmah cemo te izbaciti :fried:
:D :D :D
Ja bi sebi uzeo 7250, ali će mu cijena sigurno biti previsoka....
A ako ne njega, onda definitivno S55!!
tu se apsolutno ne mogu sloziti s tobom....ako cemo o konzervativnom dizajnu i politici "svi na jedan kalup" onda je tu siemens broj jedan - istina to se pojedinim skupinama svidja kao sto im se svidjaju i golfovi (oslobodi nas boze takvih auta)....meni se svidjau preklopni modeli i uvijek su (imao sam i motorolu v51 kad je bila hit ali je bila prejednostavna mogucnostima)....= Citat =:
s100 je isti kao i milion drugih preklopnih spravica - kliše. Opcije su za svaku pohvalu ali dizajn je not cool (dosadan)!
nisam rekao da s55 nece biti dobar - samo da se nece isticati posebno - mozda cak bude i best buy i mozda ga bas i kupim- ja ne poricem dobre stvari modela, a sto se tice sl 55 - e to cemo se jos nacekati jer svabama zbilja treba da nesto sastave cijela vjecnost - da nisu tako spori (na nasu srecu sto su spori) napravili bi i bombu prije amera tamo negdje 1945...pa bi sad svi morali imati siemense i voziti VW (iliti fau-ve):D :D :D :D
jebote, nokia je izbacila vec deset mobitela u boji a ovi jos mrdaju...
budite ljudi iskreni prema sebi pa to priznajte....
Ma ok je to da se tebi sviđaju preklopni modeli (i meni u jednu ruku) praktični su (mali i veliki u isto vrijeme). Čak je i siemens za aziju izdao jednog takvog. Ali svi su nekako isti, srebrni. Nemam pojma tko je izdao prvi preklopnjak? Zna li tko?
Ni ja ne simpatiram golfa. Golf je nekako bezličan ali pouzdan. Njemci proizvode i BMW-e a i mercedesa Sl55!
Ipak vozim japanca....
Imaš pravo za bombu i sporost. Kad sve ručno slažu...
:) :)= Citat =:
Ma ok je to da se tebi sviđaju preklopni modeli (i meni u jednu ruku) praktični su (mali i veliki u isto vrijeme).
Ni ja ne simpatiram golfa. Golf je nekako bezličan ali pouzdan. Njemci proizvode i BMW-e a i mercedesa Sl55!
Ipak vozim japanca....
Imaš pravo za bombu i sporost. Kad sve ručno slažu...
u pravu si sto se tice pouzdanosti...a pogotovo i mercedesa i bmw....i ja sam siemens dozivljavao kao mercedesa.... ma ljut sam sto se viec nije pojavio novi model:angry: :angry:
...sve me ovo podsjeća na '80-te i razvoj ručnih satova tj. Švicarska je bila sinonim za satove onda su uletjeli Japanci i onda su se Švicarci "čupali" sa šarenim Swatsh urama i sad je situacija takva da su renomirane tvrtke užasno skupe i naravno pouzdane a ostali...
Mislim da me Nokia podsječa na Swatch...
Vidjet' ćemo razvoj događaja.:rolleyes:
mislim da bi to bila motorola startac.... koliko se sjećam, nije bilo ništa prije takvoga...= Citat =:
Nemam pojma tko je izdao prvi preklopnjak? Zna li tko?
a startac se isfuravao dugo i po američkim serijama tipa beverly hills..... :cool:
U da to su bila vremena :cool: ja tada još nisam ni znao šta je mobitel :rolleyes: skoro. Bilo je to ono doba kad se antena izvlačila sa zubima :chatter:
imao je frend startaca 130 i to mi je i danas jedan od kulerskijih telefona u preklopnoj klasi... ma, možda i najkulerskiji jer je fino tanak a širi malo... danas me živcira kaj ti preklopnici idu dosta u debljinu a uski.... 130ka je baš bila onak kewl.... :cool:
Evo ga u dvije varijante :cool: :king: http://www.mobil.cz/obrazek/siemens_...r_1_nahled.jpghttp://www.mobil.cz/obrazek/siemens_...r_2_nahled.jpg 25. 11. je sve bliže i kralj dolazi ! :D
**** te viki... bas dodem da stavim tu sliku sl55-ice i vidim da si me pretekao.Da li ce sl55 uopce izaci na trziste i kad, mislim mob mi je zakon
pogotovo ova bijela boja
:love:
Mislim da če biti ljijepo imati ovo jaje u džepu.
Bit ce predstavljen u cannesu ili tako nesto... Informacija iz Siemensa....
Budi brži! :D da ovaj srebrni je i meni ljepša varijanta= Citat =:
Poslao: player4ever
**** te viki... bas dodem da stavim tu sliku sl55-ice i vidim da si me pretekao.Da li ce sl55 uopce izaci na trziste i kad, mislim mob mi je zakon
pogotovo ova bijela boja
:love:
Bil sam čvrsto odlučil da ću kupit S55 , a sad sam opet na mukama. Još ako cijena bude povoljna , joj meni.
I ja sam na mukama! Ipak je s55 super ali i sl55 ali i s55 ali i sl55... ah...
http://www.isis.de/members/~mploetne.../sl55_x03s.jpg nije li perverzno malen?? :love:
http://www.isis.de/members/~mploetne.../sl55_x01s.jpg :afro: :afro:
http://download.konqi.net/handy/pics/SL55/sl55_02.jpg ovaj put otvoren...:cool:
Veeeeri naaajs!!!:D
Kao treče jaje. :cool:
Viki stvarno nemogu vjerovat, vec si me drugi put pretekao . . . bas sam se ponadao da tih slika sl55-ice nema na forumu pa da ih ja postam . . .
Jao stvarno je malen.... jel zna ko kada i koliko ??
:rolleyes: hi hi :angel: a čuj moraš biti uporan!= Citat =:
Viki stvarno nemogu vjerovat, vec si me drugi put pretekao . . . bas sam se ponadao da tih slika sl55-ice nema na forumu pa da ih ja postam . . .
O.K. bit cu uporan ,a daj mi reci jesi te slike skinuo sa siemensinfo.de ?
Mene zanima kak cu ja to drzati u ruci a da mi ne ispada, pogotovo recimo tipkanje i otvaranje telefona jednom rukom....= Citat =:
nije li perverzno malen?? :love:
za tebe je S10..i to active :)
da od tamo ali i sa još nekih mjesta. Npr. http://www.s55-world.net/ je zanimljiv site sličan kao i siemensinfo.de :)= Citat =:
O.K. bit cu uporan ,a daj mi reci jesi te slike skinuo sa siemensinfo.de ?
stvarno je za ne povjerovati malen.....veliki problemi za konkurenciju....
ogroman problem!
E još da je tu kamerica, pa mogućnost proširenja memorije, pa mp3.... hmmm?? :rolleyes: :o
Nažalost kamerice nema, a sad se proširio i trač da nema ni mp3? Ali u to ne vjerujem jer čemu onda MMC slot?
viki možeš i sam zaključiti da pošto rečenica završava sa 2 upitnika, znači da se postavlja pitanje i najvjerovatnije očekuje odgovor.... :lol: ja ne znam da li ima mp3 i zato tebe kao velikog znalca o siemensima pitam ta pitanja.... :confused: :D
pa tu u pitanju nisu činjenice nego zaključivanje na temelju onog šta znamo... a čak ni ja neznam sve pobogu!!!
http://www.isis.de/members/~mploetne.../sl55_x07s.jpg
eto pa sam zaključuj šta ima u sl55, a šta ne...makar u hardu
da ti pomognem :p ono ljevo u kutu su šarafi :o
Ok, idemo onda sada malo surfati po netu u potrazi za informacijama, pa ako šta uleti, naravno... javim :)
tako je ! Radi nešto korisno! :funny: :beer: :rolleyes:
Ovako kazu na www.mobile-review.com New model has MMC slot and you could use it as mp3 player. We'll see Siemens Sl55 on market in middle of March by price around 500 USD. In one month price should be down to 400 USD
Bacili su se u mozda malo preozbiljna predvidjanja. Zasto bi smanjili cijenu za cca 800 kn u samo jednom mjesecu. Pogledajte malo sl45 koji je stvarno dosta drzao cijenu. Mada mislim da je apsolutni rekorder ipak n8850, no na ovom forumu necemo spominjati poluproizvode :)
Čini se da ipak neće biti ništa od sl55ice ove godine. Najavljen je tek za prvu polovicu 2003. http://www.siemensinfo.de/Logos/s55a...IERE/BULLI.GIF
Bilo bi malo nelogično da izdaju dva odlična mobitela u isto vrijeme.Vjerojatno jedan od njih ne bi imal uspjeh koji zaslužuje.
Treba mu zadnji glanc a i sigurno će čekati prodajne rezultate S55-ice.
Prodajni rezultati S55-ice će fakat miti na maximumu! Kad pogledaš malo koji mob nudi toliko funkcija, a ako mu i cijena ne bude prelazila 300 eurića, osiguran mu je veeeeeliki uspijeh....
je, kao i siemensu s35... u paketima po jednu lunu da se rijese zaliha ;)
Ajde makar su se riješili S25 na vrijeme...:D
Dobar je to telefon, medjutim nije se odmaknuo puno od t68-ice a teba uzeti i u obzir da je t68 prakticki vec stari model telefona... :(= Citat =:
Poslao: ivan
Prodajni rezultati S55-ice će fakat miti na maximumu! Kad pogledaš malo koji mob nudi toliko funkcija, a ako mu i cijena ne bude prelazila 300 eurića, osiguran mu je veeeeeliki uspijeh....
Jedino što im je "slično" je ekran u 256 boja.... od ostalih funkcija S55 ima javu i to je to.... ipak taj S55 nema preveliko mnoštvo funkcija naspram T68-ice.... a ustvari šta još može imati od funkcija osim što mu fali malo bolji ekran??
Ama bas nista :) MP3 player ce valjda u sl55. Osobno bih volio imati jos imenik u kojem nekome mogu pridjlelii recimo 2 broja mobitela, a ne da su mi unosi vec preddefinirani. A i timed profiles bi isto ukrao od jedne kompanije. Ostatak je savrsen :)
mislim stvarno, ma kome se to nebi svidia ovaj sl55. vec lagano ostavljam lovu za njega sa strane....
Baš šteta što u SL-a neće kamera... da uđe, bio bi to savršen mobitel, i ne bi mogao izaći bolji mobitel 2. i pol generacije...
mislim da je malo premali da bi zgurali i kameru u njega . . . . gdje bi to sve stalo
A znam.... samo mogu maštati o nečem takvom..... :(
da, ali tko je mislia ne tako dugo prije da ce uopce kamere ne mobitele, pa evo ih. samo sam htio reći da tehnika radi ćuda, pa do prodaje novog sl-a mozda i to uguraju
Nikad neznas . .. ali ja ipak mislim da nece . . .:jehon:
Kad smo već kod tehnologija....
Danas baš gledam na OTV-u neku emisiju gdje opisuju procesore i faca koji je govorio o proceorima rekao je:
"Da su se automobili razvijali istm brzinom kao i procesori, od Zg-a do Splita bi nam autom trebalo samo 1.5 sekundi"... zamisli to....
A nebi bilo lose da Sl55-ici povecaju malo dimenzije i naprave malo veci displaey ili nekako stave kameru . . . .
Što se tiće onog 1.5 sekundi Zagreb- Split jedna manja tektonska nepogoda i to je to...
Samo tim povodom (na aute mislim) bili bi veličine dječijih autića...
I na kraju Siemens ima svoju briju...:D
ma nema veza, ja ipak jedva čekam da dođe na tržište, a do onda ko zna, možda što i promijene na njegovom dizajnu
Meni je njegov dizaj jaaako simpa
Isto kao i s n3310 :)= Citat =:
Poslao: jsp_m
je, kao i siemensu s35... u paketima po jednu lunu da se rijese zaliha ;)
bas sam na telfon.netu gledao sve siemensove modele i naso ovaj znaimljiv mob. nekako me podsjeca na Sl55 jer i izvlaci na istu briju . . .
http://www.omportal.com/images/models/siemens/sl10.gif
inace radi se o modelu SL10
Evo i p4e je skužio odakle Siemens vuće inspiraciju... ;D