Ako netko zna koji je i kolika mu je cijena?
Printable View
Ako netko zna koji je i kolika mu je cijena?
A ima jedan canon sa 1,3 mil pix a dođe nekih 1700. Ne kažem da je to najjeftiniji ali je ok za te pare. Oko 2000kn su oni jednostavniji olimpusi.
sms freak kupuje digitalku,ha?.......
imaš one bez lcd ekrana..... te su jeftinije
Možda kupim... jednog dana,našao sam i ja jedan za 1700 i nešto pa me zanimalo jel ima i jeftinijih.Ako budem kupovao morat će imati display:D .Hvala na trudu!:)
nešto sam se gadno zainteresiro za digitalku, daj koja je najjeftinija...
1700kn (sa pdv)
http://web.canon.jp/Imaging/PSA200/IMG/A200.jpg
ima i jeftinijih...
kaj si se počeo dopisivat sam sa sobom?!?;D;D;D;D;D;
a baš tako i izgleda...
ne, tražim najjeftiniji ali sa zoomom
neznam kakvi su olympusovi digital mju jebeno izgledaju!!!jel neko zna kaj o njima?
mju je super aparatić! Pogotovo ovi novi mju300 (3.2mpix) i mju400 (4.2 mpix) :) samo su i dosta papreni 500 i 600 eura. Ali i vrijede. Olimpusa se ne isplati kupovati jeftinog jer imaju loše objektive ali oni malo skuplji su zakon. Ovaj gore canon je ok za fotke na kompu ali slika na papiru i nije baš nešto. Barem meni....
a viki sta predlazes za da ima zoom i najmanje 2mpix?oko 2500kn!
C-220Zoom je ok i košta oko 2200kn ali bolje je dodati još love pa kupiti C-300Zoom koji dođe oko 3000kn, a dobiješ daleko bolji aparat. Ne samo po kvaliteti izrade nego i po kvaliteti fotki.
c300zoom
3 mil pixela (1984x1488); 2.8xopt.(36-100mm), 3.6xdigit.zoom; F 2.9-4.4; 6 programa snimanja, Quick Time Motion Jpeg; efekti: crno-bijelo, sepia, 2 fotke u 1 (Crop&Merge), Auto ISO (100-400); 16MB SmartMedia
c220zoom
2 mil pixela (1600x1200); 3xoptički (38-114mm), 2.5x digit.zoom, F2.8, Quick Time motion Jpeg, crno-bijelo, sepia, Auto ISO (80-160); 8MB SmartMedia
A najbolje je ako negdje uspiješ izvući c2000. Stariji model ali zakon! Ima 2,1 mil pix.
Kako to jeftiniji olympusi imaju loše objektive? Evo, meni C-100 za "po doma" super aparat!
i ja imam olympusov običnjak 'superzoom 800s'
Ma super je "za po doma" nego jesi li probao napraviti koju pravu fotku sa njega? Ja po tome gledam. Samo za slike za komp je i predobar.= Citat =:
Poslao: vanja
Kako to jeftiniji olympusi imaju loše objektive? Evo, meni C-100 za "po doma" super aparat!
Što smatraš pod "pravom fotkom"? Izrađivao sam slike i čisto su OK.
viki vidim da imas iskustva pa mi reci kakva je kvaliteta fotografija izradjena digitalcima c220 i c300 naspram mju zoom 140 ili 170?
ja imam onaj mali Mustek mini2 onaj plavi mislim da se ovako zove,nije los ali nema LCD ekran
Nađoh jedan jako jeftin digitalac u robnoj kući Korzo u Rijeci,trgovina "Tehnomarket" na 1. katu.
PREMIER DC 2070, cijena 1517,64 kn,a za cash 10% popusta i iznosi 1289,99 kn.
Neznam koja je reza ni digital zoom,to nisam uspio uhvatiti.Ima LCD "tražilo" i obično isto.Kad saznam više ubacit ću.
ajd saznaj, ovo zvuči zanimljivo...
vjerojatno nema analogni zoom tako da se to ne isplati kupovat
Klasika pogotovo ona iz mju serije aparata ima dakako bolju kvalitetu slike nego c300 a kamoli c220. Ali opet kažem sve je relativno i loš fotograf sa najboljom klasikom može napraviti lošu sliku i suprotno. Digitala je zanimljivija ali film je film.= Citat =:
Poslao: coma_zgb
viki vidim da imas iskustva pa mi reci kakva je kvaliteta fotografija izradjena digitalcima c220 i c300 naspram mju zoom 140 ili 170?
Digitalni zoom bolje i ne upotrebljavati jedino u nuždi može dobro doći. Analogni zoom dobro dođe ali nije potreban i dosta često rezultira lošom slikom. Uzmite npr. da slikate negdje u zatvorenom i zoomirate na drugi kraj sobe... u tom slućaju mali blic neće kako treba osvjetliti kadar i slika će biti pretamna.= Citat =:
Poslao: coma_zgb
vjerojatno nema analogni zoom tako da se to ne isplati kupovat
ma nema veze, za male pare mi je svejedno, jer ja moram za ljeto nabavit digitalni, po mogučnosti jeftin i samo čekam kad bu neko od vas nekaj blenuo...
Pa kad cujes proizvodjaca Premier odmah znas o cemu se radi .
Moje mišljenje: siguran sam da se radi o vrlo dobrom aparatu samo zbog imena i niske cijene svi misle da nije baš nešto.
floorkilla evo uspio sam nabaviti specs od Premier DC2070
2,1 Mpixel CCD
1,6" TFT LCD display
rezolucija 1600X1200 pixela
snimanje video isječaka
SD i USB utor
VIDEO OUT (NTSC ili PAL)
2X digital zoom
8 MB memorije
oprema u kutiji sa aparatom:
USB kabel
VIDEO kabel
CD-ROM sa driverima i softwareom
2X AA alkaline baterije
sve to za 1290 kn gotovine.
:thumbup:
P.S. prilično je malen naspram npr.Olympusa i sl.
jel se isplati kupovati digitalca bez zooma?
Ovako: ako si profesionalni fotograf-ne
ako ti je fotić samo za privatnu uporabu bez nekih pretjerivanja-da
mislim da je to fotoaparat samo ze neko bezvezno slikanje u nuzdi, i ako si amater treba ti zoom
zoom je u svakom slučaju potreban, a sad koliko, ovisi o pojedincu ali sigurno da bi svatko želio digitalac sa zoomom, samo cijena takvog fotiča...
to je istina, ako ti treba da bezveze malo slikas po moru, onda je dovoljno! ako ne kanis raditi neke posebne slike
ali ipak mislim ,da, ako se več kupuje digitalni fotoaparat, da se ne kupi bilo kakav, jer ni 1300kn nije baš malo...
ima kakve slike možda? ja sam kopao pa niš nisam našo,.
ja to savjetujem da das vise para pa kupis nesto posteno
Da je vise memorije bio bi jos bolji
8mb memorije? pristojno...
Za te pare nije lose ali kasnije ce biti malo kada pocnes da slikas "pravo" bice ti malo.
8 mega nije dosta za ništa a kamoli za digitalca
pa zato valjda imam neki memory card...
ocito ne ako ne pise
a onda ljepo preseliš na komp.
jedino ako si na moru, nemaš komp sa sobom...
popuniš brzo jer je sve puno treba...
šteta
Evo i naj jeftinijeg digitalca
Jay-Cam i 210
Cijena: 99 Eura
da, dobro ste pročitali.
2,1 Megapixela, uz to dolazi 8 mb, usb i tv kabel, soft za komp...
jabadabaduuuuuuuu!!!!!!!
(cijena vrijedi u njemačkoj, ak je neko zainteresiran (poput mene) ja ga nabavim) :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:
http://www.zdnet.de/news/artikel/2002/06/i210.jpg
Imat ću to u vidu.Eh,da evo još jednog digitalca ali za 1299kn www.zola.hr
P.S. Našao sam MCA-25 u trgovini,nova,za 600 kn ;D .Sad čekam plaću i trk po kamericu.
kaj se isplati ta kamera za mob? kolko megapixela?
ovako želim detaljnu usporedbu ova dva fotiča, koji se po vašem mišljenju čini boljim, bla bla bla
meni je jayCam ljepši a o cijeni da i ne govorimo...
640*480= Citat =:
Poslao: flOorKilla
kaj se isplati ta kamera za mob? kolko megapixela?
a kolko je ovo pixa 2.1 ?
1600*1280 ili tocno tako ili par pixela vise manje
da... mislim da ču definitivno kupit JayCam...
nego sad me malo zanimaju cjene memorijskih kartica, mislim da se u JayCam gura sd (secure digital)...
kakav link možda?
imas ih u hg spotu ja mislim
ha čuj znam da ima u hg spotu ali bliže mi je u centru grada negdje ako ima...
http://www.jenoptik-camera.com/typo3temp/77cb7f06b3.jpg
http://www.jenoptik-camera.com/typo3temp/487f889000.jpg
evo još jedne digitalke, cijena isto kao i jay-cam, od 99-130 Eura.
Color depht: 24 Bit
ISO sensitivity: ISO 100
Memory: internal: 8 MB NAND Gate Flash Memory , external: Secure Digital- card up to 128 MB
File format: JPEG
LCD monitor: 1.5" TFT
Image storage (Internal memory): 1600 x 1240 pixel appr. 3 pict., 1280 x 1024 appr. 30 pict., 640 x 480 appr. 125 pict.
Video-recording: 35 sec. 320 x 240
Delete function: individuall image/all images
Viewfinder: optical viewfinder
Lens: fixfocus 4 x digital zoom
Focal lens: f=9,05mm
Aperture: F: 2,8
White balance: auto/manual (daylight, shade, tungsten, fluorescent)
Focus range: 1 m to infinity
Macro: 20 cm ( PC camera-mode:1 m to infinity)
Exposure: auto, manual +/-2,0 EV
White balance: auto or manual, manual 4 modi
Shutter speed: 1/4 - 1/4000 sec
Selftimer: appr.10 sec.
Flash: built in (auto, on / off)
Flash range: up to 2 m
Interface: USB
Video-resolution: 320 x 240 pixel with audio recording, up to 15 frames/sec.
WEB-CAM-mode: up to 30 frames/sec.
Audio-mode: yes
Menu-languages: 6-languages, incl. German and English
Power source: 4 x AAA batteries
Auto power off: adjustable 1 min, 2 min.
Tripod socket: yes
Power source: 2 x AA - Alkaline-batteries, AC/DC/Adapter (not supplied), 3,3 V; 2,5 A
Dimensions: 97 x 28 x 63 mm
Weight: appr. 110 g (without battery)
System requirements: WIN 98 / 98SE/ WIN 2000/ME /XP
camera
cable (USB)
4 AAA Alkaline - batteries
software
pouch
strap
instruction manual
http://80.239.136.86/pics/medium/30528.jpg
evo zanimljive li stvari, izgleda, da ne kažem isto kao i JayCam...
::::::::::::::
Digitalkamera, mit 2 Megapixel (CMOS) sowie 4 Megapixel interpoliert, 8 MB NAND-Flashspeicher, erweiterbar auf 16 MB SDRAM, Feste Linse mit einstellbaren Modi Makro/Normal, USB-Anschluss Typ B, USB 1.1, Video - Out PAL
ajde ljudi ak ima još ko kaj za reči, sutra dajem frendu pare ide u njemačku i kupuje mi jednu od ove 2: jay cam ili ova...
savjeti dobrodošli... :)
Meni se svidjaju dimenzije
još nešto?.... a sad je ionak prekasno, sad sam bio dao frendu 100 euriča u komadu, ode on u dojčland
Javi kakva je valjal sta meni fino izgleda mozda i ja reknem rodbini u Njemackoj da mi je ponesu kad budu dolazili amo mislim na JayCam
a kamerica se meni čini super, samo kaj nema zoom... (samo digitalni), a jebga kad ove digitalke sa optičkim zoomom koštaju u 3 p m
Ma za te pare jebes zoom
ah da mi je zoom... čak razmišljam da pošaljem tom frendu poruku da ipak ne kupuje ništa...
Odluke,odluke...Kaj ima samo 2MP-a?
a kolko bi ti?!?!?!
Kolko para tolko i muzike
to nije bitno, bitan je zoom, koji nema naravno, ali sad je gotovo, naime nema ih više u nijednom dučanu tamo, sve rasprodano...
e jebga sad moram tražit po zagrebu nešto...
možda čak žicam malo više para za nekaj s opt. zoomom
Moj ima 3,2 MP-a.Frend mi je reko "minimalno 3,2.To je osnova" i eto
No s obzirom da se traži najjeftiniji ovaj mi se čini kao izvrsno uložen novac
koji?
pa šta če ti 3.2 mp-a??????
mislim da je puno vaznija optika nego kolko pixela ima! naravno treba biti barem 2Mpix
pa normalno da je optika važnija, pa nisam profič i ne radim postere....
pa ni recimo 1.3 pixa nije loše...
trebo bi viki(on to dobro zna kolko mislim) napraviti neki tekst u mobilu o tome svemu, ne da imamo samo test digitalca i gotovo!
evo gotovo je! IMAM FOTIČ! naime, gore ste mogli pročitat, reko sam da ih nema više nigdje tam i da taj frend nije našo niš... naime on mi je poslao poručicu i napisao to, da me zajebe, i zajebo me... zove on mene danas ujutro ksebi, kao, po pare koje sam mu dao za taj fotič, a mene dočeka digitalac Jenoptik C 1.3 lcd!!!!!!!!!!
jupi!!!!
mali je zakon, sad sam ga prokužio i jeben je.....
probaj razvit slike pa reci kakve su
razvit? misliš da ih metnem na komp?
pa to sam odmah, super su, uvjek slikam u 640x480 jer ih tako stane 240 čak..... a može slikat i 1280x1024 i 1600x1280.
inače, evo nekih podataka još: -
video recording 320x240 with audio recording, 30 fps
30 min snimanje samo zvuka
burst mode (5 slika za redom)
lcd je 1.5'' prewiew framerate 30fps
web cam............
super sam zadovoljan za te pare šta sam dao, jedino da ima baterije na punjenje, umjesto ovih 4 x AAA, i da bar ima adapter za struju
ne razvit kod fotografa! pa kupi baterije na punjenje! kaj je to 2Mpix
Eh sa 2MP-a neće baš ispast kod fotografa najbolje.Vidio sam.Slike je dosta zrnata
1.3 mp-a. i super odlične su slike! netreba više mp-a.
pa šta ču razvijat slike kod fotografa, pa zato sam i kupio dig fotič ih imam na kompu a ne da svako malo idem kod fotografa da mi ih još tome stavlja na papir! madaj......
e da btw: daj mi objasni te baterije na punjenje... kak ih punim? cijena?.....
Punjač i 4 baterije dobiš za cca 200 kn, možda ima u Chipoteci i nešto jeftinije. 3Mp je idealno za amatersku upotrebu, naravno vrlo je bitna i sama optika, u toj klasi kraljuje recimo Olympus...to bi bilo lijepo ubosti :-/
3 mp za početnika? madaj di ti živiš...
ja sam super zadovoljan svojim fotičem, iiiiiiiiiii kolko traju te 'punjive' kao baterije?
Nešto kraće nego alkalne, ali se vvvrlo brzo isplate, rekoh 3Mp je idealno za amatere..naravno tko ima dosta love (3500 - 4000kn):o
2700kn olimpus c350 mislim da je to jebena ponuda! vidio sam po 10 kn komad ove na punjenje, odnosno stari je vidio, mogu ga pitat di pa ti kazem!
e može to bi bilo great! kad sam pitao koliko traju te baterije, mislio sam na ukupni rok trajanja...
i kak se pune? kaj imaju neki adapter šta...
Ja sam prije jedno 3-4 mjeseca "zagrizao" za 3Mp, lomio sam se između Sony-a i Olympusa, na kraju kad sam usporedio fotke svih aparata u toj klasi definitivno sam se odlučio za Olympusa, već sam imao predračun u ruci kad mi uletila neka važnija investicija,:( , Coma ovo je fakat jebena ponuda, nemoj me palit još ću napravit grijeh pa to ubost:D
to su akumulatori ko i na mobitelu, slični im je i vijek trajanja, punjača imaš raznih vrsta...od onih univerzalnih (pune razne vrste baterija 1,5-9V) ili AA itd., najbolje ti je da skočiš u Chipoteku ili baci oko na njihovu stranicu:http://www.chipoteka.hr/www/zel.pl, nema što nema= Citat =:
Poslao: flOorKilla
e može to bi bilo great! kad sam pitao koliko traju te baterije, mislio sam na ukupni rok trajanja...
i kak se pune? kaj imaju neki adapter šta...
chipoteka mi je, ajmo reč daleko, kaj nema nigdje tu u centru? osim toga, ja se ne snalazim na chipotekinoj stranici jer ima hrpa toga.........jao
pa imas i u centru jedan jebeni ducan sa baterijama, kod pertinjske od pocetka(gledano sa trga) negdje 150-200m! u ulici pokraj skoro na samom cosku sa petrinjskom! ima svega
gec je gore reko da dobim 4 baterije i punjač za 200kn.....
jeli istina?
je ima mozda i jeftinije, ali pazi da kipujes ni-mh od najmanje 1600mah
a litij ionske nema? jer trebaju mi one AAA (malo manje od onih 'običnih')
nema litij ionskih kolko znam! odi u onaj ducan pa ces tamo sve naci!
ok. al danas ič tamo, zato idem do kioska po ove obične jer mi baš danas treba...
btw: kolko ono košta paketič o 4 bat AAA?
zavisi kojih kupi duracel pa ce ti biti oko 30,40kn
ok thanks upravo idem
evo platio sam njih 4 28 kn. od toshibe.
dosta skupo
Jest ali su to ipak kvalitetne baterije
Sad kad razmislim meni ako treba slika za komp - lijepo si je poskeniram...
Manje novaca (ne moram kupovati digitalac) a u večini slučajeva ne vidi se razlika... ;)
oho... nemreš supoređivat to... slika ko slika je ok, ali digitalni ima toliko prednosti........
pa znaš i sam valjda koliko je digitalni bolji, a evo moj stari olympus s800 superzoom košta u dučanu 900 kn, a ja platio ovaj digitalni 100 eura. u njem.
isplativooooo jao sva sreča da sam naišao na tu reklamu...
fotič je zakon.