Dio foruma namijenjen SLR digitalcima te opremi za njih (objektivi, filtri, sjenila, torbe, dodatne i studijske bljeskalice, CO2 za čišćenje senzora, stativi ...).U ovaj dio foruma postati isključivo teme vezane za SLR aparate i opremu!
Ovdje bi mogli pisati savjete glede čišćenja leća na fotićima... prije ili kasnije se i na njima nađe prašine ili otisak prsta nekog nepažljivog korisnika, a onda je čišćenje neophodno. E sad pošto su leće ipak osjetljive (pogotovo one manje na ultra-kompaktnim modelima) i treba ih čuvati od...
Eto, kako primjecujem da se podosta novih tema javlja u SLR podforumu, upravo oko objektiva za dSLR aparate, dvojbe oko kupnje i slicnih sitnica, odlucio sam otvoriti jedan ovakav thread u kojem bi objedinio sto vise korisnih informacija, a koje bi mogle biti od pomoci ljudima koji zele nesto...
Posto sam prosli tjedan imao prilike oprobati tri karakteristicna medija za pohranu fotografija u dSLR fotoaparatima, otvaram evo, i jednu ovakovu temu, kakvu jos nemamo na forumu, da podijelim iskustva, za koja drzim da bi forumasima, tj. onima koji se pokazuju malo vecim entuzijastima sto se...
trebam jednu malu pomoć,idem fotkati jednu svadbu svom frendu pa me interesira koji je objektiv dobar za tu vrstu fotkanja(pošto nemam iskustva sa time),imam nikon d200,i objektive:nikon 17-80 i sigmu 28-200,da li je jedan ok za to?,i da li je dodatna bljeskalica neophodna?,htio bih da to izgleda...
polovni sa kitom 18-55mm, 8000 okidanja, za 5,5tkn, čini mi se primamljivo iako tek učim plivat u slr vodama. što više gledam po netu koji fotić uzet to manje znam, i onda još više gledam
Pozzdrav! Na pocetku da napisem da sam totalni neznalac u ovom polju,moj zadnji fotoaparat je bio neki Olympus sa xD memorijskom karticom sa nekih 10mpx (star mozda 8godina)!!! E sad,razlog zasto zelim kupiti neki SLR uredjaj,nije neki poseban. Jednostavno to zelim imati,ne pravim ja puno nekih...
Pozdrav svima, Imam priliku da kupim Nikon D600, uslikano svega 1000 slika s njim, a cijena je 1600€. Zanima me da li se isplati to kupiti, jer je dosta povoljnije nego u trgovinama?
Prijatelju se bliži rođendan, pa se nas par dogovorilo da mu kupimo nešto za fotić. Budžet je oko 400 kuna. Prijatelj ima D5100, objektiv koji je dobio s njim, neki "zoom objektiv", torbu i lens hood. Naravno, prvo što nam je palo na pamet je stativ. Ovaj mi se čini da je ok za te novce. No,...
Već duže vrijeme mi se u glavi vrti ideja da nabavim neki kvalitetan fotić (DSLR) pa sam bio razmišljao da nabavim neki ultrazoom fotić, ali sam tamo dobio zanimljiv odgovor, koji me opet natjerao da malo razmislim i da se zamislim... Ultrazoom digitalac (bar oni koje sam gledao) su oko 3500kn, a...
Koliko je Nikon bolji od Canona, znam da je bilo dosta priče o tome, ali ipak. Pitam jer sam početnik i tek ulazim u taj svijet pa me interesira da li će i Canon ispuniti moja očekivanja ili bi bilo dobro doplatiti cca. 1000 kuna za Nikona zbog većeg displaya, HD videa i većeg maksimalnog ISO-a?
Imam u planu kupit polovni navedeni uređaj..ima 11.000 opaljenih slika..pa me zanima ako ima tko kakvog iskustva,dali se to isplati kupit?
Eto naletio sam na ovu stranicu, pa nisam mogao odoljeti a da tu glupost ne podijelim sa vama... ...pa tako tko ima iPhone i kakve optike...sada ga moze unaprijediti u ultimativni foto aparat...za ne previse para: http://photojojo.com/store/awesomeness/iphone-slr-mount/ :D :haha:
Pozdrav foto ljupci.. :p ..mene zanima dali je gore navedeni fotić slr ili dslr? te dali imaju objektivi za njega?pošto ima navoj,pa mene zanima dali se mogu stavljat i koji.. :cthumbup: Lp
Evo ovako, mene užasno zanimaju ova 2 aparata : Pentax k-x i Nikon D5000. Šta se tiče cijene, rađe bi uzela Pentax, ali pošto ja ne razmišljam kupi si novi aparat već za godinu-dvi (možda i dulje, ovisi o tome u kojem ću roku napredovati) počela sam i razmišljat o Nikonu i bokun se i žrtvovati da...
...dakle namjeravam uskoro kupiti polovni Canon 450D, pa me zanima na što moram paziti kod polovnih dslr aparata. Koliko broj okidanja je nekakav kritičan broj kod kojeg bi elektronika mogla biti pri kraju ili tako nešto. Dakle svaki savjet dobrodošao. Isto tako vidim da se cijene kreću oko nekih...
ja sam nabavio nex5 sa dva objektiva +sony alfa a55 18-55 i prezadovoljan sam..jako veliki skok sa panasonic lx5... definitvno vrijede love..svaka preporuka.. nije lose imati niti tako neki megazoom..dobro dode..ali meni ipak kvaliteta fotke/velicina aprata na prvom mjestu..sa ovoga nema sanse...
zanima me da li se još može kupovati preko toga tipa htio bih kupiti novi nikon d3100
Kupujem novi fotoaparat za curu za poklon. Ona je kao neki fotografksi genije a mene to ni najmanje zanima, dobro loše je reči ne zanima, ne razumim se u to i gotovo :D E pa sad gleda sam ovaj NIKON i ovaj olympus. razlika u cijeni je ogromna za moje financ. stanje trenutno pa me zanima...
ekipa,treba mi pomoc u vezi odabira objektiva. totalni sam levat sto se tice ove teme i pocetnik sam,ali sam spreman uciti. kupio sam nedavno Nikon D3000 sa 18-55,a sada me zanima koji bi iduci objektiv bio odlican za kupiti? sto je to uopce tamron? koji je dobar,koja je cijena? eto,pa ako bi...
Već duže vremena tražim si vodeno kučište za vodu. Imam fotić Canon EOS 500D, i htio bi si uzet kučište za podvodno slikanje. Pitao sam u Apnea Arbanasu, oni imaju samo profi rijesenja, a to su poprilicno skupa rijesenja, ponudili su mi Ikelite riješenje, ali cijena mu je za model EOS-a 500 D...
Dobra vecer, Vjerujem da Vam je vec dosta ovakvih pitanja, ali bolje da pitam nego da lutam :) Dakle tamo u 12tom mjesecu planiram uzeti jedan od gore navedenih DSLR-ova. To ce mi bit prvi, tako da sa olympusa fe-170 ce sve biti bolje :P Uglavnom imam 2 tj 3 pitanja. 1) Isplati li se...
Da li netko koristi neku zamjensku bateriju na A230/A330/A380? Vidim po netu da neke neće raditi tj. da foto skuži da nisu originalne. konkretno me zanima ova baterija
Nakon vodenog kučišta, došlo do toga da kupujem makro i širokokutni objektiv za svoj EOS500D, pa bi molio tople preporuke i vaša iskustva sa navedenim tipom objektiva, bio bi jako zahvalan. Hvala.
Poz svima. Ovak u zadnje vrijeme sam se dosta naložio na fotkanje, proučavam net, čekam da počne tečaj opće fotografije, tu i tamo "ukradem" na poslu canon 1000D i proučavam, okidam fotke i WOW, idiot je fakat idiot. I znači onak zagrizo sam, i planiram kupit Pentax k-x, (jer ovima na poslu se...
Dragi forumaši, već dugo se pripremam na kupnju svog prvog SLR-a. Prošao sam nternet uzduž i poprijeko, ali na kraju uvijek ostanem u dvojbi i čini mi se da na kraju nema druge nego pitati za savjet iz prve ruke. Dakle, nakon duga razmišljanja na kraju su mi ostala u igri optrilike 3 aparata:...
Pozdrav, Već neko vrijeme tražim onaj gumeni dio koji dolazi na tražilo, ukoliko netko ima bilo kakvih saznanja bio bih i više nego zahvalan da mi javi. Inače radi se o Canon Eos 300 d modelu. Inače radi se o ovome (navedena trgovina ga nema, a na upit o dobavljivosti ne odgovaraju):...
Zna li netko koja je cijena za rabljeni Eos 450D? star godinu dana,u odlicnom stanju, u kitu je objektiv 18-55mm, te sa batery gripom sa 2 baterije. Kolika bi bila realna cijena ovakvog kompleta ?
Zanima me koji uzeti dslr do 5000kn sony A380 , olympus E520 , nikon D60 , Canon EOS 450D ili Pentax K-x
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Order threads in...
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Pravila foruma