Usporedbe, strani operatori, tehnologija, opće teme, teme koje se tiču dva ili više operatera...
Imam doma jedan mob koji radi samo na 850/1800/1900, jel znate da li koji od hrvatskih operatera podrzava koju od tih frekvencija? Mob je SE T616.. Nemogu probat da vidim ak nadje koju jer je i zaključan, a neću ga otključavat ako ga neću moć koristit...
Poz! Zanima me dali netko zna nacin da se uz pomoc cell id-a dodje do imena i pozicije bazne stanice i dali ima neka baza podataka gdje se one nalaze sa svojim id-om. Pravim program koji bi mogao posluziti za diplomski rad, a kako ga radim na SE k800i sa jp7, nemam mogucnost koristenja Location...
Evo, bilo je rasprava u kojima smo spominjali pravu penetraciju (broj ljudi koji imaju mobitel) - bez spominjanja neaktivnih SIM kartica, i onih koji imaju 2,3 i više SIM kartica. HT je objavio svoj research, u kojem kaže da je 75%. Ima i drugih zanimljivih podataka. ...
Finsko-britanski operater za mobilnu telefoniju Blyk, prvi u svijetu koji se financira isključivo oglašavanjem, najavio je da sljedeće godine planira prodor na njemačko, španjolsko i belgijsko tržište. Blyk nudi određeni broj besplatnih poziva i SMS poruka korisnicima u dobi između 16 i 24 godine...
Ovo istraživanje mi je uvijek zanimljivo. Kada se pitaju ljudi gdje bi željeli raditi, već 4 godine poslodavci prvog izbora su telekom operatori: HT, VIP, T-Mobile. http://www.moj-posao.net/jseeker_wiki.php?sessionId=e840909dda646294ffb3f25660d17a18&wikiName=1Poslodavci2007 A onda kada se...
Kako sam skužio da mi je (a i podosta ljudi) dosta poziva jako kratko (tipa: "ok, nađemo se tamo i tamo, tada i tada...važi, ok!" itd.), tražio sam si optimalnu tarifu za to. Međutim, primjetio sam da je i obrnuto jako zanimljivo: pronaći najskuplju tarifu. A kako ih ima stvarno masu od svih...
Evo, bilo je riječi o ovome u jednom prijašnjem postu (ali samo kao dio: komunikacije u USA). Govori se o tome da EU razmišlja o tome da pređe na "američki model", gdje se naplaćuju dolazni pozivi. U suštini, stvar je manje više ista, problem bi jedino bio u "navikama" korisnika. Zanimljivo je...
Prvo, sorry za, možda krivi naslov teme, stvarno nisam znao kako nazvati… Radi se o greškama u SMS komunikaciji naših operatera. Ajmo ekipo, Problem1: je slijedeći. Jučer (ponedjeljak 16.06.) poslao sam frendici SMS poruku iz VIP-a (s VIP-a na VIP) mrežu ona ju je primila istu takvu kao što...
Evo, naslov koji sam pričitao: Porast cijena u mobilnoj telefoniji 1500% - u Zimbabwe-u :respect: http://www.thezimbabwean.co.uk/index.php?option=com_content&view=article&id=13180:mobile-network-operators-increase-tariffs&catid=28:zimbabwe%20business%20stories&Itemid=59 Fora mi je vezana uz...
Ako je netko od vas u blizini ili ide u Italiju, trenutno je u tijeku akcija sniženja UMTS telefona. Da napomenem. radi se o otključanim uređajima, ali naravno brandiranim Vodafone (neki više, neki manje). Evo nekih cijena: RIM Blackberry 8110 - 249,00€ Nokia 6120 Classic - 149,00€ Sony...
Kao autor ovog teksta želim malo predočiti kulturu mobilne komunikacije u USA te neke značajke Američkih operater. Kako sam ljeto 2007. proveo u USA i koristio usluge mobilnog operatera (T-mobile) te stekao neke dojmove koji su dosta različitiji od naših domaćih operatera i same kulture korisnika...
Zna li netko mozda nesto o Kmobile? Da li je to novi mobilni operator koji sprema Agrokor, Konzum ili nesto slicno? Registrirana je domena kmobile.com.hr (moze se vidjeti na dns.hr) http://hr-t.dns.hr/php/search.php Online registracija HR-T domene 1. Odabir naziva domene > 2. Status...
Pažnja, pažnja! Mobilni operateri su ukinuli onu famoznu obavijest na početku poziva koja vas obaviještava da je pozivatelj prešao u drugu mrežu. Tomože potencijalno izazvati velike račune. Npr. ako zovete nekoga a niste svjesni da je u drugoj mreži a vi imate T-Mobileov Unlimited i opustite se,...
Izgubio sam mobitel kako ga naći
pozdravčić, pokušavam doći do informacije kako, po mogućnosti online, kupiti bon bh operatera (061) mreže, iz hr? zasad mi rekoše kako ta mogućnost ne postoji..pa ako tko zna, lijepo molim i unaprijed zahvaljujem da mi proslijedi infouz;D
dakle... imam vip karticu(prepaid) koju ne koristim i prešao bi na tele2 pretplatu sa tim brojem.. e sad ,mene zanima da li ja mogu sa tim prijenosom ostvariti promicijski popust http://www.tele2.hr/hrv/index.asp?p=mobiteli&sp=pretplata&mobile=42 zadnji red dole... ili mogu dobiti samo...
Je li netko salje sms u inozemstvo preko tele2 mreze i da li dobije izvjesce da je primatelj primio poruku? Ja sam pokusao u Argentinu i pise mi na zaslonu mobitela "poslana poruka", a izvjesce nisam dobio :confused:
Imam par pitanja pa neznam odakle da pocnem :) 17.1.2008 sam prebacio karticu na TELE2 (sa T-Mobile) i taj dan (17.1.2008) je sve radilo super cak sam se i ajmo rec odusevio jer sam puno zvao a malo skidalo para :) i vec sutra dan problemi...od jutra nemogu da se konektujem na mrezu ispisuje mi...
Nasao sam jedan site koji mi se cini jako koristan. Sto vi mislite, jeli pouzdan? http://www.usporedi-tarife.com
Da li itko zna da li će ikoji od naših operatera ponudit tu uslugu,mislim da bi bio red,frend mi priča da u Amerika ako si na istom repetitoru,besplatno možeš push to talk koristiti.Al naravno,kod nas to vrlo vjerojatno nikad neće zaživjeti.
Zbog gradnje bez dozvole, operaterima ce se narediti uklanjanje 199 bespravno izgradjenih odasiljaca diljem Hrvatske. Kad procitate tekst, cijeli problem oko sporosti dobivanja dozvola postaje puno jasniji. http://www.poslovni.hr/69642.aspx
Uzeo bi si neki Talijanski broj (npr.Vodafone, ali nije bitno) da imam za zvati u Hrvatsku dok sam vani. Uzeo bi prepaid. Zanimaju me cijene poziva sa talijanskih mobitela u Hrvatsku. Svaka informacija je dobrodošla, jer na njihovom web-u ne mogu pronaći cjenik poziva u inozemstvo.
Odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije koncesionarima pokretne telekomunikacijske mreže – trgovačkim društvima VIPnet, T-Mobile i Tele2 dodijeljeni su dodatni kanali u sustavu E-GSM (extended GSM), temeljem Pravilnika o koncesijama i dozvolama za obavljanje telekomunikacijskih usluga....
Dakle ovako, ja npr. sa 098 broja (T-mobile) prijeđem kod VIP-a i zadržim broj.Što se u tom slučaju događa? Da li moja kartica i dalje koristi signal od 098 a VIP mi obračunava troškove ili jednostavno se SIM preregistrira kod VIP-a i sve je njihovo samo imam 098 broj. Pozdrav!!
Zna li netko nesto o cijenama AT&T i T mobile de mreže u roamingu (http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-details/?device=Apple+iPhone+-+8+GB&q_sku=sku780101&source=4425j5700s2300). Zanima me jer bi trebao dobiti IPhone a mora ga se koristit u AT&T mrezi ili u T MOBILE DE mrezi....
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Order threads in...
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Pravila foruma