Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 34
  1. #1
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Kako instalirati SW verziju GPS-a

    Imam Nuvi 250 i godinama je radio bez problema. Kada sam dobio poruku da je karta stara pokrenuo sam Garmin Express i skinuo Garmin City Navigator Europe NT 2018.10 na SD karticu. Kada sam pokrenuo navigaciju učitao je karte, ali mi se stalno pojavljuje poruka "Nadograđujem programske datoteke GPS-a". Kada sam provjerio Postavke - Sistem vidio sam slijedeće: Software Version 5.10
    ID uređaja : 336xxxxxx
    Audio verzija 2.00
    SW verzija GPS-a: 0,00 s
    Da li netko zna kako popraviti (instalirati novi SW GPS-a) problem?

  2. #2
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je stariji uređaj , pokušaj istu stvar odraditi s Garmin WebUpdater_om !

    Program skini ovdje :
    http://www8.garmin.com/products/webu...wtoinstall.jsp
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  3. 'Hvala' kažu:


  4. #3
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probao, ali ne pomaže.

  5. #4
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    - Izvadi SD karticu
    - Stisni u desnom donjem kutu prstom i drži , zatim drugom rukom
    pritisni dugmić za paljenje dok se ne pokaže natpis Garmin nakon
    nekoliko sekundi otpustiš dugmić za paljenje , ali još uvijek držiš
    stisnuto na donjem desnom dnu ekrana dok ne izbaci poruku da
    "izbrisati sve korisničke podatke" , klikni da . Uređaj bi se trebao
    ugasiti . Nakon toga se izabere HR jezik i navigacija kreće iz početka
    kao nova .



    Ako neće ni tako onda pogledaj šta napraviti na ovom slovenskom Blogu :
    http://popotnik-gps.blogspot.hr/2015...ga-nuvija.html
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  6. 'Hvala' kažu:


  7. #5
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resetirao sam sve i dobio poruku "Detaljne karte u uređaju ne podržavaju izradu ruta. Bez njih se cestovni navigator ne može koristiti.". Tako još uvjek neznam da li sam rješio problem jer nemogu ući u Postavke - Sistem. Na uređaju očito nemam dobru kartu, jer sam na njoj imao AdriaROUTE 4.50 NT, a pregazio sam je sa AdriaROUTE 4.50 NT nadogradnjom za SD i preimenovao u gmapprom.img. Kada i to riješim javim ad li sam uspio.

  8. #6
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na žalost nije uspjelo - i dalje je:
    Software Version 5.10
    ID uređaja : 336xxxxxx
    Audio verzija 2.00
    SW verzija GPS-a: 0,00 s

  9. #7
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2014
    Lokacija
    srbija
    Mobitel
    huawei p9 i g620s
    Operater
    telenor
    Postova
    296
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Skini stariju verziju sw i vrati je na nuvi.mogu pogledati veceras sta se desava.da li si uradio backup pre prckanja po njoj ako jesi vraticu ti stari sw ako ne skinucemo sa zvanicnog sajta garmina sw za taj model i da probamo.
    I tako malo pomalo

  10. 'Hvala' kaže:


  11. #8
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam se mogao prije javiti, Nemam beckup ali se slažem da se pregaze osnovne datoteke. Potrebne su mi sve datoteke u rootu jer za osnovnu kartu dobijem kartu Amerike umjesto Europe ( mjesto gdje živim ), a kada unesem Favorite adresu pokaže mi ispravnu kartu. Ne znam da li je problem u osnovnoj karti ili vremenskoj zoni, ali molim ako netko ima Nuvi 250 koji radi molio bi da postavi datoteke sa kojima ću "pregaziti" navigaciju.
    Unaprijed zahvaljujem!

  12. #9
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @dzaga29

    Mislim da je bazna mapa napravljena tako da radi u cijelom svijetu i uređaj ju uopće ne prikazuje , drži je samo kao "potrebnu datoteku" koja mora biti prisutna .

    Uređaj je dosta star i moguće je da netko ima isti takav model , pa neka Ti pošalje Backup uređaja , bez karata radi količine podataka .



    __________________________________________
    Ovdje imaš Garmin Baznu mapu i Time Zone (EU) .
    Kopiraj (raspakiraj) u folder Garmin , kako sam ja poslao u ovom paketu .

    Garmin.rar
    Link: http://www120.zippyshare.com/v/Lis5U3lU/file.html
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  13. #10
    Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2008
    Lokacija
    Retfala
    Postova
    616
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dzaga29 Pregledaj post
    Nisam se mogao prije javiti, Nemam beckup ali se slažem da se pregaze osnovne datoteke. Potrebne su mi sve datoteke u rootu jer za osnovnu kartu dobijem kartu Amerike umjesto Europe ( mjesto gdje živim ), a kada unesem Favorite adresu pokaže mi ispravnu kartu. Ne znam da li je problem u osnovnoj karti ili vremenskoj zoni, ali molim ako netko ima Nuvi 250 koji radi molio bi da postavi datoteke sa kojima ću "pregaziti" navigaciju.
    Unaprijed zahvaljujem!
    ako odgovara Garmin nüvi 270-CAN310 !?
    to imam komplet !

    Zadnji uredio zuzo : 22-06-2017 u 11:58

  14. #11
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @zuzo

    Ne !
    Ne odgovara , ima dosta razlike ...

    Ima tu još problema !?

    *** Backup od jednog (istog) , kopiran na drugi uređaj ne mora radit , svaki
    uređaj ima svoj ID i serijski broj , koji Garmin Updater ili GarminExpres učitaju .
    Uređaj se ne mora složiti s "bratom blizancem" ...
    Zadnji uredio walter66 : 21-06-2017 u 21:26
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  15. #12
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2013
    Postova
    67
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dzaga29 Pregledaj post
    Nisam se mogao prije javiti, Nemam beckup ali se slažem da se pregaze osnovne datoteke. Potrebne su mi sve datoteke u rootu jer za osnovnu kartu dobijem kartu Amerike umjesto Europe ( mjesto gdje živim ), a kada unesem Favorite adresu pokaže mi ispravnu kartu. Ne znam da li je problem u osnovnoj karti ili vremenskoj zoni, ali molim ako netko ima Nuvi 250 koji radi molio bi da postavi datoteke sa kojima ću "pregaziti" navigaciju.
    Unaprijed zahvaljujem!
    nisam pri uređaju ali ako nije kasno sutra ću ti poslati oko ovog doba što trebaš

  16. 'Hvala' kaže:


  17. #13
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bojim se da je sve uzalud i da je navigacija "crkla". Ne mogu niti na otvorenom locirati satelite tako da kada kliknem na "Prikaži kartu" onda mi pokaže Ameriku i smjestime u Denver, a kako walter66 i kaže bazna mapa je karta svijeta.
    Problem je u "2SW verzija GPS-a: 0,00 s" iako sam ga pokušao updatati i sa Garmin Updaterom i sa GarminExpresom.

  18. #14
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Datoteke na Navigaciji
    U Direktoriju Garmin

    U Rootu Navigacije
    Zadnji uredio dzaga29 : 22-06-2017 u 12:25

  19. #15
    Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2008
    Lokacija
    Retfala
    Postova
    616
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dzaga29 Pregledaj post
    Datoteke na Navigaciji



    Nema slike !?
    imas sliku gore u postu #10

  20. #16
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam ja takvih "Backupova" nekoliko , znam koje datoteke imaju Garmin navigacije , samo mislim da ne pašu od svih na sve ! Ovisi o modelu Garmina .
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  21. #17
    Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2008
    Lokacija
    Retfala
    Postova
    616
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao walter66 Pregledaj post
    Imam ja takvih "Backupova" nekoliko , znam koje datoteke imaju Garmin navigacije , samo mislim da ne pašu od svih na sve ! Ovisi o modelu Garmina .
    znam da imas nego to je zbog usporedbe , jer neznamo sto je gore ili sto je izbrisano , pa da ima nekakvu orijentaciju , ili nek on postavi od svog uredjaja kako sad izgleda postavke !
    ostalo ces ti srediti !ja bas nisam neki strucnjak za te garmine !

  22. #18
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Postavio sam slike u postu #14

  23. #19
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U redu je , vidio sam sliku .

    Tu je izgleda problem s uređajem nešto ne štima s prijemnikom GPS_a , a to si i napisao . Možda je vrijeme da ovog Garmina pošalješ u zasluženu mirovinu .




    Imao sam sličan problem kod jednog uređaja , koji je uvijek stajao okačen o staklo u kamionu i nikad se nije vadio , bez obzira vozio ili ne vozio , a nije se
    pazilo na toplinu sunca i ostalih uvjeta . Po ljeti ga peklo sunce , po zimi opet sunce i grijanje ispod stakla (klima) . Garmin je dosta otporan na uvjete , ali
    može otkazati poslušnost , ako se prema njemu ne ponašaš kako bi trebalo , a to je skidati sa stakla kada ne treba i držati u ladici (hladovini) ...
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  24. 'Hvala' kaže:


  25. #20
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao walter66 Pregledaj post
    U redu je , vidio sam sliku .

    Tu je izgleda problem s uređajem nešto ne štima s prijemnikom GPS_a , a to si i napisao . Možda je vrijeme da ovog Garmina pošalješ u zasluženu mirovinu .




    Imao sam sličan problem kod jednog uređaja , koji je uvijek stajao okačen o staklo u kamionu i nikad se nije vadio , bez obzira vozio ili ne vozio , a nije se
    pazilo na toplinu sunca i ostalih uvjeta . Po ljeti ga peklo sunce , po zimi opet sunce i grijanje ispod stakla (klima) . Garmin je dosta otporan na uvjete , ali
    može otkazati poslušnost , ako se prema njemu ne ponašaš kako bi trebalo , a to je skidati sa stakla kada ne treba i držati u ladici (hladovini) ...
    Ljudi pa sada vidite tko je ovdje lud ???? Kako walter66 kaže da ga pošaljem u mirovinu ja sam raskopao Garmin i nakon što sam mu vidio "crijeva" ponovno sam ga složio i upalio, a on normalno proradio i pojavila se 2SW verzija GPS-a: 3,00 s, a navigacija radi

  26. #21
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jebaj ga sada , zeznuo si Garmina i sad ne može u penziju ! Jadan starac opet mora radit .

    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  27. 'Hvala' kaže:


  28. #22
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaboravio sam napisati da sam prije toga izbrisao sve datoteke u rutu osim datoteke Garmin

  29. #23
    Moderator
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    malo ponad mora
    Mobitel
    Yotaphone 2
    Operater
    BonBon na bon
    Postova
    3.343
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjerojatno si mu otkopčao i bateriju na kratko , pa je zaboravio što ne valja i krenuo od početka !

    Bitno je da radi , razlozi nisu bitni !

    L.P.
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

  30. 'Hvala' kaže:


  31. #24
    Friški Mobil-ovac
    Datum registracije
    Dec 2013
    Lokacija
    Delnice, Gorski kotar
    Mobitel
    iPhone6
    Operater
    HT
    Postova
    18
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probao sam na karticu instalirati Garmin City Navigator Europe NT 2018.10 koji ima 3.792.128 KB, ali nikako ne uspjevam. Napominjem da je prije bila City Navigator Europe NT 2016.20 od 3.279.552 KB i nije bilo nikakvog problema što znači da kartica čita datoteke veće od 2 GB.
    Kaga sada pokušam instalirati Garmin City Navigator Europe NT 2018.10 on se bez problema počne kopirati i pred kraj se Nuvi sam izbuta i izgubi vezu tako da se ne uspije snimiti.
    Pitanje:
    Da li nuvi potroši svoje napajanje (isprazni bateriju) dok je ukopčan preko USB-a u PC ili i on kao npr. mobitel ujedno i puni bateriju. Napominjem da se prebacivanje karte vrši preko sat i pol a baterija je već stara.

  32. #25
    Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2008
    Lokacija
    Retfala
    Postova
    616
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dzaga29 Pregledaj post
    Probao sam na karticu instalirati Garmin City Navigator Europe NT 2018.10 koji ima 3.792.128 KB, ali nikako ne uspjevam. Napominjem da je prije bila City Navigator Europe NT 2016.20 od 3.279.552 KB i nije bilo nikakvog problema što znači da kartica čita datoteke veće od 2 GB.
    Kaga sada pokušam instalirati Garmin City Navigator Europe NT 2018.10 on se bez problema počne kopirati i pred kraj se Nuvi sam izbuta i izgubi vezu tako da se ne uspije snimiti.
    Pitanje:
    Da li nuvi potroši svoje napajanje (isprazni bateriju) dok je ukopčan preko USB-a u PC ili i on kao npr. mobitel ujedno i puni bateriju. Napominjem da se prebacivanje karte vrši preko sat i pol a baterija je već stara.
    ti mijesas kruske i jabuke !!
    ako sd kartica od 4 GB onda je formatiraj u pc-u citacu za sd kartice ili externi citac i onda kopiraj gore tu mapu a ne kopirati na sd karticu koja je u navigaciji !!


 
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

  1. [N96] kako instalirati jad ili jar igricu ili kako ju prebaciti u .sis
    By n96 special in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 09-05-2009, 18:35
  2. Odgovora: 5
    Posljednji post: 05-02-2008, 19:34
  3. [N95] Kako instalirati sis?
    By AmarNJ in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 04-02-2008, 23:55
  4. Kako instalirati cab-ove?
    By peki in forum Windows Mobile
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 26-02-2006, 17:47
  5. Kako doznati verziju softvera na t610? Hitno!
    By bullet in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 02-02-2004, 15:00

Bookmarks

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove