Ice Cream Sandwich (ICS), najnovija verzija Androida 4.0 ne može se isprobati niti na jednom telefonu na svijetu, ali LG već sada najavljuje i potvrđuje da će njihovi vrhunski pametni telefoni dobiti nadogradnju. Upgrade na ICS dobit će mobiteli iz vrhunske serije Optimus: Optimus 2X, Optimus Black, Optimus 3D i Optimus LTE.Vlasnici drugih LG-jevih smartphoneova trebaju biti još malo strpljivi dok u LG-ju ne završe procjenu da li je Ice Cream Sandwich kompatibilan s funkcionalnostima, značajkama i performansama i njihovih telefona, a sve u cilju da ICS bude dostupan za što veći broj LG-jevih pametnih telefona.

Kad će stići slatki poklon za vlasnike LG-jevih mobitela moći ćete saznati tijekom prosinca, u mjesecu darivanja, na Facebook stranici LG Hrvatska i na LG-jevoj službenoj web stranici, a prije nego saznamo kad točno stiže upgrade na Ice Cream Sandwich, otkrivamo što ICS donosi.

Ice Cream Sandwich donosi drugačiji vizualni doživljaj s još boljom strukturom i organizacijom widgeta i aplikacija – widgeti će se moći pridružiti aplikacijama. Mape će se moći lakše izraditi, ubaciti jednu u drugu, u svakom slučaju slijedi još bolja organizacija.

Bit će moguće napraviti screenshot svega što vidite na ekranu, a notifikacijski sustav doživljava potpuni redizajn. Novost je i otvaranje notifikacija iz lockscreena. Jedna od uzbudljivijih funkcionalnosti je svakako i Face unlock, odnosno otključavanje telefona licem! Postavite mobitel ispred sebe i automatski će se otključati, nakon što prepozna vašu facu

Internetski preglednik dobiva tabove, a bit će moguće i snimanje web stranica kako biste ih pregledali kasnije. Odlična funkcija pri odlasku na putovanje, u drugu zemlju – snimite web stranice koje vas zanimaju i onda ih naknadno pregledavajte, bez dodatnih troškova roaminga.

Kad već spominjem troškove bitno je napomenuti da ćete od sada moći pratiti koliko ste podataka prenijeli dok ste bili na Internetu, i to putem statistike koja omogućuje čak i postavljanje ograničenja potrošnje.

Ovo je samo dio noviteta koji vas očekuju na vašem LG pametnom telefonu, koji će postati još pametniji nakon nadogradnje.

http://lgblog.mobil.hr