Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
 1. #1
  Mali od Foruma
  Datum registracije
  Jun 2011
  Postova
  96
  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)

  Tethering – koristite vaš smartphone kao hotspot ili modem (BLOG)

  Pogledate li u postavke svog Android telefona, s verzijom softvera od 2.2 na više, naići ćete na opciju „Tethering i prijenosni hotspot“ koja služi za dijeljenje podatkovne veze mobitela s drugim uređajima koristeći Wireless ili USB.  Zahvaljujući Tetheringu, sada internetu na drugim uređajima poput računala, laptopa ili tableta možete pristupati koristeći se podatkovnom vezom vašeg LG pametnog telefona.

  Vozim se nedavno autocestom prema Šibeniku i negdje kod Brinja imam dolazni poziv u kojem mi kolega kaže da mu pod hitno moram poslati jedan vrlo bitan dokument, a koji se nalazi na mojem laptopu smještenom u prtljažniku. Hm, uskoro će benzinska postaja i odmorište, točno znam u kojem se folderu nalazi taj dokument, ali moj laptop na autocesti u blizini Brinja nema pristup Internetu. Nemam bežičnu podatkovnu karticu.

  Ali, imam pametni telefon LG Optimus 2X i pretplatu koja uključuje 3 GB interneta mjesečno. Zaustavim se, uključim laptop i dok se Windowsi „podižu“ na mom Optimusu uključujem Tethering. Točnije, postavljam svoj mobitel kao hotspot na koji ću putem Wirelessa spojiti svoj laptop i u tren oka poslati dokument kolegi koji se tog dokumenta sjetio tek kad sam otišao iz tvrtke. Iako smo ujutro zajedno bili na kavi. Ali, nema veze, spasio nas je moj telefon koji je imao opciju Tetheringa.

  Kako aktivirati ovu opciju?

  U postavkama uređaja odaberite Bežični prijenos i mreža te Tethering i prijenosni hotspot, a zatim odaberite način na koji ćete druge uređaje povezati s vašim mobitelom – putem USB kabela ili pak bežično, putem Wirelessa. Ukoliko se spajate bežično onda stavite kvačicu na Prijenosni Wi-Fi hotspot, a odmah nakon toga odaberite Postavke prijenosnog Wi-Fi hotpota, kako biste iskonfigurirali Wi-Fi hotspot.

  Možete sami postaviti naziv vaše SSID mreže te odabrati hoće li svatko moći pristupiti vašem uređaju ili ćete koristiti WPA2 PSK sa zaštitnom lozinkom. Naravno, preporuka je da uvijek koristite zaštitu, kako se nepoznati uređaji ne bi spajali i trošili vašu podatkovnu vezu te vam tako stvarali troškove, a i smanjivali vašu brzinu prijenosa podataka.

  Naime, dok se koristite ovom opcijom brzina surfanja na drugom uređaju neće biti podjednako brza kao kada surfate vašim mobitelom, a ne zaboravite i na nešto brže trošenje baterije – ja sam kod Brinja, nakon slanja dokumenta, odmah isključio ovu opciju na svojem Optimusu. Dalek je put do Šibenika i natrag do Zagreba.

  Uz pomoć Tetheringa moguće je dijeliti podatkovnu vezu ne samo bežičnim putem nego i putem USB kabela. Spojite kabel između mobitela i računala te odaberite USB tethering povezivanje. Tethering u ovom slučaju radi s Windows Vistom i Windows 7 te s Linuxom, dok u slučaju bežičnog povezivanja možete koristiti i starije verzije Windowsa (i spojiti više različitih uređaja).

  Ukoliko posjedujete mobitel i tablet poput LG Optimusa Pad, u tom slučaju ne morate nužno imati dvije pretplate za prijenos podataka. Dovoljno je imati jednu pretplatu i koristiti ju za oba uređaja, uz Tethering. Bilo kada i bilo gdje. Život je baš lijep uz LG Optimus pametne telefone.

  http://lgblog.mobil.hr

 2. #2
  Friški Mobil-ovac
  Datum registracije
  Sep 2013
  Postova
  7
  Mentioned
  1 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  Imam Archos 4.0 mobitel i koji ima wifi hotspot funkciju.Idem na bezzično spajanje i uključim hotspot i laptop prepozna mrežu i idem na spajanje i laptopp se spoji (naravno kad ukucam lozinku) i prikazuje mi u trayu da ima signala. Međutim kad hoću surfati na laptopu ne otvara stranice nego pokazajuje da nema internet veze. Kad kliknem na signal i otvori mi prozor sa vezama, pokazu je mi da nema internet veze. Evo slika pa će biti jasnije


  Znaći kad se povežem na mrežu andronoidAP, on mi pokaže da je spojen i da ima signala, ali ni jednu stranicu ne otvara. 3. #3
  Forum Admin
  Datum registracije
  Jan 2007
  Lokacija
  Vrbovec
  Mobitel
  S7 Edge, Xperia X Compact
  Operater
  bonbon, Vip
  Godina
  24
  Postova
  3.034
  Mentioned
  18 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  Jel si upalio mobilni net na mobu?

 4. 'Hvala' kaže:


 5. #4
  Friški Mobil-ovac
  Datum registracije
  Sep 2013
  Postova
  7
  Mentioned
  1 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  ups . Nisam, e sad jesam i radi. Hvala na prosvetljenju.

 6. #5
  very old s-mod
  Datum registracije
  Nov 2002
  Lokacija
  Duga Resa (uskoro ;) )
  Mobitel
  Vidi gore i još neki HTC
  Operater
  samo ne VIP
  Godina
  54
  Postova
  6.705
  Mentioned
  9 Post(s)
  Tagged
  1 Thread(s)
  Klikni na Veza sa bežičnom mrežom i u prozoru koji se otvori klikni na gumb Details i pogledaj slijedeće stavke:
  DHCP server enabled
  IPv4 address
  IPv4 default gateway
  IPv4 DNS server

  Ako nisi siguran što tu treba pisati, napiši ono što je , pa ćemo vidjeti gdje je greška.

  Edit: vidim da je u međuvremenu riješeno.
  In vino veritas !
  Omnia mea mecum porto !
  Alea iacta est !

 7. #6
  Friški Mobil-ovac
  Datum registracije
  Sep 2013
  Postova
  7
  Mentioned
  1 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  Da, na taj detalj sam zaboravio, da mogu imati pristup netu, moram uključiti mobilni net. Sad kad sam ga uključio radi i to odlično.


 
+ Odgovori na temu

Slične teme

 1. Odgovora: 4
  Posljednji post: 13-06-2011, 10:35
 2. Odgovora: 4
  Posljednji post: 02-09-2010, 17:34
 3. [HD2] spajanje njegovog web browsera na free hotspot?
  By jarba vjerde in forum Windows Mobile
  Odgovora: 3
  Posljednji post: 12-07-2010, 00:29
 4. RSS Feeds reader-koje koristite i da li koristite?
  By speedcats in forum Ručna računala # PDA
  Odgovora: 1
  Posljednji post: 30-05-2007, 10:20
 5. T-Com HotSpot usluga
  By fly::nan in forum Internet Service Provideri (ISP) ## ISDN # xDSL # Cable
  Odgovora: 2
  Posljednji post: 06-11-2006, 21:41

Bookmarks

Pravila postanja

 • Ne možeš stvarati nove teme
 • Ne možeš odgovarati na postove
 • Ne možeš slati privitke
 • Ne možeš mijenjati svoje postove