Join Today
Klikni ovdje da osvojiš bon, pretplatu na VIDI i mobitel!
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43
  1. #1
    What's inside
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Lukavac
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    24
    Postova
    2.006
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Ukupna aktivnost: 5,0%

    Kako spojiti auto pojacalo???

    Evo ovako...nadam se da nisam pogrijesio podforum i da ce neko znati odgovor,cak i pretpostavljam ko ce se javit sa rijesenjem...no ovako

    danas sam dobio jedno auto pojacalo,ne znam o njemu nista na netu sam malo gledo...no bez uspjeha...dobio sam hrpu stranih stranica aaa slabo sta na nasem jeziku!!!

    Radi se o slijedecem modelu:

    TAMASHI PX-450
    400W

    zanima me kako da ga spojim u auto...jedan prijatelj mi je dao samo upustvo kako da spojim na akumulator,a i to mi je samo donekle jasno...pa ako neko moze da mi da detaljno upustvo!!!
    ###1410989180026

  2. #2
    Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

    Datum registracije
    May 2004
    Lokacija
    kt/prechko
    Mobitel
    samsung galaxy note
    Operater
    tele2
    Godina
    36
    Postova
    5.830
    Bodovi: 57.028, Nivo: 58
    Bodovi: 57.028, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    A da to odneseš u neki ovlašteni servis ili auto salon? Kod nekih je autiju malo zajebanije ugrađivati audio opremu zbog maski.

  3. #3
    What's inside
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Lukavac
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    24
    Postova
    2.006
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    ma razmisljao sam o tome...no posto sam ga dobio, ne da mi se bas puno zezat s tim...jer sam bas tanak sa kesom nesto...ma ne bi trebao predstavljat nikakav problem ugradnja...radi se o VW Passatu 89'godiste...tako da bih ga ja smjestio u gepek ispod rezervne gume..samo me zanima kako da ga spojim!!!

    iii da da li ga je moguce kako isprobati u kuci,cisto da vidim da li je ispravan!
    ###1410989180026

  4. #4
    Pravi Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2005
    Lokacija
    Buići
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    26
    Postova
    436
    Bodovi: 8.841, Nivo: 22
    Bodovi: 8.841, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    = Citat = Izvorno postao tnt_tunja Pregledaj post
    ma razmisljao sam o tome...no posto sam ga dobio, ne da mi se bas puno zezat s tim...jer sam bas tanak sa kesom nesto...ma ne bi trebao predstavljat nikakav problem ugradnja...radi se o VW Passatu 89'godiste...tako da bih ga ja smjestio u gepek ispod rezervne gume..samo me zanima kako da ga spojim!!!

    iii da da li ga je moguce kako isprobati u kuci,cisto da vidim da li je ispravan!
    slikaj ga pa možda pokušamo pomoć
    u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri

  5. #5
    Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

    Datum registracije
    Nov 2002
    Lokacija
    Sl.Brod / Slavonija
    Mobitel
    N 6300 / Samsung J800
    Operater
    VIP / Tomato :)
    Godina
    26
    Postova
    6.558
    Bodovi: 65.306, Nivo: 62
    Bodovi: 65.306, Nivo: 62
    Ukupna aktivnost: 19,0%
    Ukupna aktivnost: 19,0%
    ...hjoj - TAMASHI PX-450 400W ...

    ..."lijeve" su ti marke najgore - nit imaš pravu shemu nit ikakvu podršku a da ne govorim o servisu...

    ...slikni ga kao što je kolega dyno predložio...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

  6. #6
    What's inside
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Lukavac
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    24
    Postova
    2.006
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    ma pretpostavljao sam,cim sam malo zaguglao iii vidio da nema nista...onda mi je bilo sve jasno!!!
    stavit cu slike sutra...sad stvarno nemam vise snage!!! idem spavat!
    ###1410989180026

  7. #7
    Foruum junkie
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Postova
    1.224
    U pravilu ti auto pojačala imaju ulaze koji se spajaju direktno na izlaze od zvučnika od radia, iako neki imaju i low level ulaze koji su predviđeni za linijske levele (npr izlaz iz kompa). Ukoliko se koriste high level ulazi, ne nekim pojačalima imaš pot kojim možeš smanjiti pojačanje ukoliko je signal iz radia prejak, da ne bi pojačalo otišlo u clipping.
    Također, postoje dva načina spajanja zvučnika, normalni i bridging. Neka pojačala ne podržavaju bridging. Bridging je kad su oba pola zvučnika spojena na aktivni element, a obični je kad je - pol na masi. Ukoliko pojačalo ima minus od ulaza spojen na masu, tada se ne može spojiti na radio koje je u bridge mode-u.

    Kod napajanja moraš paziti na to da mu dovedeš dovoljno struje i pazi, imaš remote ulaz na koji spajaš signal koji ide s radia ili s brave, a služi da ti pojačalo radi samo kada je radio upaljen, odnosno ako to radio ne podržava, onda kad je dan kontakt. U protivnom, ako je pojačalo stalno upaljeno, stradati će ti akumulator.

    Ukoliko nisi siguran, bilo bi dobro da zamoliš nekog prijatelja koji se malo bolje kuži da ti pomogne.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

  8. #8
    Pravi Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    HTC Desire X
    Postova
    228
    Bodovi: 4.512, Nivo: 15
    Bodovi: 4.512, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukratko, generalno je crvena (na nekim modelima žuta) žica plus, crna minus, plus spajaš direktno na klemu akumulatora i nikako drukčije, minus na najbliži šaraf na šasiji, spoj mora biti dobar, dakle, čvrsto stegnut, kontakti dobro očišćeni, u protivnom rizikuješ iskrenje, nepravilan rad ili kvar uređaja. Izuzetno je bitno da debljina napojnog kabla odgovara snazi pojačala, pretanak kabl i imaš u najboljem slučaju pregorenu instalaciju, u najgorem moguć požar u autu. Plavo-bijelu žicu spajaš na "remote" terminal, debljina nije bitna jer to daje samo signal pojačalu da se upali. Zvuk dovodiš cinch kablovima s headunita, kupi dužinu koja ti odgovara. Kod spajanja zvučnika vodi računa da ti je snaga istih oko 10% veća od snage pojačala da izbjegneš pregaranje. Snaga se označava na 3 načina, a realna je RMS oznaka, dakle, npr. 10W RMS i 10W PMPO je nebo i zemlja. Također, pazi na polaritet zvučnika kako bi ti zvuk bio kako treba. I ovdje vodi računa o debljini kablova, ne pretanki i ne predebeli i gledaj da budu iste dužine za svaki par zvučnika. Savjet za debljinu kablova, napojnih i onih za zvučnike, potraži od prodavača na mjestu koje se bavi prodajom audio komponenti, u skladu s karakteristikama pojačala.

  9. #9
    What's inside
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Lukavac
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    24
    Postova
    2.006
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    hmmm...sad to meni cak i previse komplikovano izgleda.ovako sto se tice dovodjenja struje do njega to mi je sve jasno!!!
    nego ovako sa jedne strane su cincevi i to su mi ljudi rekli da ide od radia u cinceve...s tim da ja na poledjini radija nemam nikakvih ulaza niti izlaza za cinceve!!!

    na drugoj strani pojacala imam one klasicne izlaze, i koliko sam skontao tu povezujem zvucnike sa pojacalom?
    ###1410989180026

  10. #10
    Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Korčula
    Mobitel
    Samsung Galaxy S4
    Operater
    Vip
    Godina
    28
    Postova
    3.407
    Bodovi: 26.674, Nivo: 39
    Bodovi: 26.674, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Tako je. Posto nemas chinceve,morat ces sa izlaza s radia u ulaz na pojacalu,a zvucnike na izlaz iz pojacala.

  11. #11
    Pravi Forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Koprivnica
    Mobitel
    s55,S3 mini
    Operater
    Tele2
    Postova
    113
    Bodovi: 6.736, Nivo: 19
    Bodovi: 6.736, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Poslikaj pojacalo i zadnju stranu radia te daj i model pa cemo biti pametniji. Ovo je na pamet i nece ti puno pomoci. Da li na pojacalo zelis spojiti samo zadnje zvucnike ili imas i nekakakav woofer.

    bok
    sasa

  12. #12
    What's inside
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Lukavac
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    24
    Postova
    2.006
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    ma slikao sam,no posto nemam adsl ne da mi se cekat da uploadam slike... zelim spojiti samo zadnje zvucnike bez woofer,a koliko sam uspio skontat pise da pojacalo ima u sebi neki woofer...nebitno to... je li mislis model pojacala ili radija?
    za pojacalo sam dao,aaa za radio je Blaupunkt neki stariji...dosta stariji nema cd,nego je klasicna kaseta!
    ###1410989180026

  13. #13
    mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

    Datum registracije
    Dec 2004
    Lokacija
    127.0.0.1
    Postova
    7.294
    Bodovi: 33.141, Nivo: 44
    Bodovi: 33.141, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 44,0%
    Ukupna aktivnost: 44,0%
    Malo tesko da pojacalo ima subwoofer *u sebi*.
    Eventualno ima poseban odvojeni kanal za prikljucit subwoofer.

  14. #14
    Pravi Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    HTC Desire X
    Postova
    228
    Bodovi: 4.512, Nivo: 15
    Bodovi: 4.512, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    = Citat = Izvorno postao tnt_tunja Pregledaj post
    ma slikao sam,no posto nemam adsl ne da mi se cekat da uploadam slike...
    Otvori sliku u Photoshopu, smanji veličinu na 800x600 i save for web, ta slika neće biti veća od 50ak KB...

  15. #15
    What's inside
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Lukavac
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    24
    Postova
    2.006
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Bodovi: 19.268, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    @ravilov
    pise ovako SUBWOOFER i ima mali prekidac ON/OFF ii ima jos ko neki sarafic da se podesava jacina,pa sad ne znam da li je to to???
    ###1410989180026

  16. #16
    Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Korčula
    Mobitel
    Samsung Galaxy S4
    Operater
    Vip
    Godina
    28
    Postova
    3.407
    Bodovi: 26.674, Nivo: 39
    Bodovi: 26.674, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Nemas frke s spajanjem,samo gledaj da je nominalna snaga zvucnika (RMS) bar 10% veca od nominalne snage (RMS) na izlazu iz pojacala,da ne skuris zvucnike. Pojacalo ne moze imat woofer na sebi,vec woofer moze imat pojacalo na sebi,al to je sad vec nesto drugo... Ako neces uploadat sliku,mozemo samo nabadat i pricat polutocne tvrdnje,pa ti kako oces...

  17. #17
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered100 Experience Points

    Datum registracije
    Jul 2012
    Postova
    13
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    eh raja ja se nadam da bi i meni neko pomogao oko tih zezancija, ja imam WV radio beta,mislim da svi znamo o cemu je rijec.Eh sad me zanima spajanje pojacala na taj radio,jer nema izlaze za pojacalo,a zvuk radia je i onako dobar tj, bas,samo me to i zanima,pa evo recite da li bi islo preko izlaza? i jacinu pojacala koju smijem prikljuciti,ja imam 1KW..

  18. #18
    Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Korčula
    Mobitel
    Samsung Galaxy S4
    Operater
    Vip
    Godina
    28
    Postova
    3.407
    Bodovi: 26.674, Nivo: 39
    Bodovi: 26.674, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Pojačalo za klasičan i originalan radio koje imaš je malo "specijalno" i ima na sebi low Z inputs gdje se spajaju izlazi sa radija a ne sa cinchevima kako to inače biva kod normalnih radija za auto. Nisi naveo zvučnike koje imaš,koji su,koje su snage itd. pa pretpostavljam da su također originalni. U tom slučaju,dok si ne nabaviš neko normalno radio (čitaj, neoriginalno) i bolje zvučnike,savjetujem da ne radiš ništa jer je prevelika za*ebancija i bacanje para na takvo pojačalo i provlačenje kablova na takav setup. Na kraju krajeva,takvo pojačalo ćeš teško i naći. Gdje ti imaš 1 kW? To je way too much pa i za tu cifru mislim da ti nije jasna bas. NHF.

  19. #19
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered100 Experience Points

    Datum registracije
    Jul 2012
    Postova
    13
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    imam zvucnike "sony Xplod" 300W veoma dobri zvucnici ugrađeni na zadnju tablu,i imam subwoofer (kucni) koji drma zidove bukvalno,8ohm jacine,znaci zvucnici su mi ok,samo me zanima da li bi to islo na pojacalo od 1KW koje sam kupio,pojacalo je kenwood!!???

  20. #20
    very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Community Award

    Datum registracije
    Nov 2002
    Lokacija
    Duga Resa (uskoro ;) )
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    svi dostupni
    Godina
    50
    Postova
    6.563
    Bodovi: 43.835, Nivo: 51
    Bodovi: 43.835, Nivo: 51
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Samo na brzinu pokušaj pohvatat neke pojmove. Ohmi nisu jačina nego impendancija (kod zvučnika). Snaga, odnosno jačina izražava se u watima i označava slovom W. 1kW = 1000W. Ne možeš staviti slabije zvučnike nego što je pojačalo jer će zvučnici pregoriti kad se zaneseš pa odvrneš pojačalo do kraja.
    I to vrijedi za sve vrste i marke pojačala i zvučnika.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

  21. #21
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered100 Experience Points

    Datum registracije
    Jul 2012
    Postova
    13
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    pa shvatam ja to naravno,ali htio bih provjeriti dali se to moze zajedno prikljuciti a da ne dodje do tog "pregaranja",jel mogu ja smanjiti pojacalo pa da bi to radilo? ili da stavim 2 zvucnika na jedan izlaz ,bi li islo tak?

  22. #22
    very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Community Award

    Datum registracije
    Nov 2002
    Lokacija
    Duga Resa (uskoro ;) )
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    svi dostupni
    Godina
    50
    Postova
    6.563
    Bodovi: 43.835, Nivo: 51
    Bodovi: 43.835, Nivo: 51
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    E sad, možeš ti staviti i zvučnik od 100W, ako ćeš biti jako jako nježan i oprezan sa potenciometrom za pojačavanje, ali nikako nije preporučljivo to raditi. Uvijek se nađe neka budala, koja će umjesto tebe pojačati.
    Kod vezanja dva zvučnika moraš paziti na slijedeće:
    -moraš znati kolika je impedancija izlaza pojačala i ukupna impendancija zvučnika ne smije biti manja od impendancije pojačala. Zvučnici koje spajaš zajedno moraju imati istu impendanciju ako ih spajaš paralelno. Ukupna imendancija je broj zvučnika/impendancija jednog zvučnika.
    Kod serijskog spajanja možeš imati razliku u impendanciji ali bolje ne jer onda zvučnici nisu jednako opterećeni, pa jedan trpi previše, a ni zvuk baš nije raspoređen kako treba. Ukupna impendancija je zbroj pojedinačnih impendancija.
    -snaga zvučnika se zbraja ako su spojeni paralelno, a ako su spojeni u seriju, onda je snaga jednaka snazi najslabijeg u lancu.

    Možeš to, radi lakšeg shvaćanje usporediti sa vodovodnim cijevima. Ako napraviš paralelan spoj nekoliko cijevi ukupan protok vode biti će zbroj protoka kroz sve cijevi, ali ako te iste cijevi spojiš u seriju jednu za drugom protok će biti jednak promjeru najuže.

    Ako se vratimo na tvoje pojačalo postavlja se pitanje kolika je impendancija izlaza na njemu. Zbog snage pretpostavljam da je ili 2 ili 4 ohma. Impendancija zvučnika gotovo je u pravilu 4 ohma (postoje i sa 2 i sa 6 i sa 8 ohma, ali danas su rijetkost). Isto tako taj 1 kW snage, je li to ukupna snaga ili po jednom kanalu? Ustvari koliko kanala uopće ima pojačalo?
    Uz pretpostavku da je impendancija pojačala 2 ohma i da imaš samo jedan kanal, spojiš li zvučnike od 4 ohma paralelno dobit ćeš 600W snage koju zvučnici mogu podnijeti, još uvijek ti nedostaje 400W koji ne nestaju u zraku kad pojačaš nego se pretvaraju u toplinu. Kako toplina djeluje na lak (onaj na bakrenim žicama na zavojnicama) pa i na sam bakar nije potrebno govoriti.

    Ako nemaš namjeru ići po izložbama i najecanjima, sve preko 100W ukupne snage u auto je višak i razbacivanje novaca. Kvalitetniji zvuk ćeš dobiti ako uložiš u zvučnike, vrhunske kabele i priključke nego u sirovu snagu.
    Ozvučenje u autu mora biti takvo da možeš potiho (u kakvom ženskom društvu ) slušat nešto lagano i isto tako da možeš odvrnut do kraja pjesmu za svoj gušt i da ni u jednom slučaju ne gubiš na kvaliteti zvuka. Glasnoća bez kvalitete je užas, takav zvuk je ko potezanje mačka za rep.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

  23. #23
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered100 Experience Points

    Datum registracije
    Jul 2012
    Postova
    13
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    eh sad mi je mnogo jasnije,hvala puno na tome!
    pojacalo je ukupne snage 1kW ima 4 kanala,i kako bih sada to kombinirao ako imam znaci ta 2 zvucnika, i subwoofer za koga su mi potrebna 2 kanala jer trazi toliko? pise da mu je "nominal 80W" a music 160W!! sad ne znam sta to znaci,ali mislim da mu je snaga mnogo veca,.

  24. #24
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered100 Experience Points

    Datum registracije
    Jul 2012
    Postova
    13
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Bodovi: 196, Nivo: 2
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%

  25. #25
    very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Community Award

    Datum registracije
    Nov 2002
    Lokacija
    Duga Resa (uskoro ;) )
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    svi dostupni
    Godina
    50
    Postova
    6.563
    Bodovi: 43.835, Nivo: 51
    Bodovi: 43.835, Nivo: 51
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Pojačalo je 1 kW na četiri kanala. To bi ispalo da po svakom kanalu imaš 250 W. Nekako se ne mogu oteti dojmu da je ta snaga napuhana i da to pojačalo ima manju snagu. Jedno banalno pitanje. Koliko je teško to pojačalo? Onako od oka.
    Nije običaj da se izaražava ukupna snaga pojačala nego se izražava snaga po pojedinom kanalu. Osim ako se želi nekog (čitaj kupca) impresionirat i podvaliti mu nešto što nije. Da sad nedemo u detalje, težina pojačala je način kako prepoznati je li podatak za snagu točan ili tu netko nešto mulja. Da bi doio toliku snagu potrebno je i napon napajanja podići sa 12V na puno veći napon. Kakav god sklop za to koristili on mora sadržavati transformator. On je teži što treba dati veću snagu. Dakle, ako ti je pojačalo "lako ko perce" nema govora o tome da ima 1 kW. Za tu snagu mora biti teško ko "slon".
    Isto tako za takvo pojačalo trebaju dodatni akumulatori, onaj u autu nema dovoljno snage. Priključne žice, odnosno priključci ovisno o izvedbi moraju biti poprilično debeli. Sve su to stvari pomoću kojih možeš procijeniti odgovara li podatak koji je napisan stvarnom stanju.
    U slučaju da je to ipak pojačalo od 4x250 W ispada da ti subwoofer ne odgovara. Snaga koju treba gledati je nominalna snaga, a ona je u ovom slučaju 80 W (čak i da gledaš muzičku i ona je premala). Subwoofer ide na dva izlaza, pa tebi u ovom slučaju treba subwoofer od 500 W pod uvjetom da snaga pojačala nije "slučajno" pogrešno napisana .
    I snaga mu nije veća od napisanog, Sony je ozbiljna kompanija koja ne pumpa podatke.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !


 
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

  1. Pomoc kod kupnje Sub woofer + pojačalo za auto
    By Smuchac in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 27-07-2008, 13:04
  2. M600-kako spojiti na PC
    By Gotoo86 in forum Samsung
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 25-03-2008, 22:01
  3. [N80] Kako se spojiti na wlan
    By aco in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 17-10-2007, 22:50
  4. PS2 i PC-kako ih spojiti?
    By mala vještica in forum Igre
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 15-10-2006, 19:46
  5. kako spojiti
    By Ifrit in forum Stolna računala # Hardware # Periferija
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 31-03-2005, 12:34

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove