Join Today
Klikni ovdje da osvojiš bon, pretplatu na VIDI i mobitel!
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12
  1. #1
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered

    Datum registracije
    Feb 2008
    Postova
    6

    W850, kako racunalo spojiti na internet preko mobitela?

    Imam SE W850i i pokusavam se spojiti preko tog moba na racunalo pa na internet.Drivere je sve instaliralo i PC suite.Sada bi trebao u Mobile Networking Wizard napraviti konekciju.
    E tu je problem!
    Da li da idem u dial up (CSD) ili PSD.Dalje,sto da upisem u dial up connection telephone number, a sto u domain?
    ID i password je ona sto sam dobio od t-coma kad se spajam na adsl?

  2. #2
    Forumaš sa stažem Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points
    Nagrade:
    Arm of Law

    Datum registracije
    Dec 2007
    Lokacija
    ST
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t2
    Postova
    1.671
    Bodovi: 24.114, Nivo: 37
    Bodovi: 24.114, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    ID i password je ona sto sam dobio od t-coma kad se spajam na adsl?
    W8....ti želiš napraviti dial up connection preko w850 i koristiti ID i pass od adsl accounta?
    to što ti pokušavaš ne radi mobitel nije adsl.

  3. #3
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered

    Datum registracije
    Feb 2008
    Postova
    6
    Htio bi se spojiti preko stolnog racunala na internet sa tim mobitelom kojeg spajam sa usb vezom na komp.
    Ok ako nije ta sifra koja je?hvala.

  4. #4
    mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

    Datum registracije
    Dec 2004
    Lokacija
    127.0.0.1
    Postova
    7.347
    Bodovi: 33.605, Nivo: 44
    Bodovi: 33.605, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 67,0%
    Ukupna aktivnost: 67,0%
    O raznoraznim varijantama spajanja, ukljucujuci i ovu da se na mobitelu surfa preko veze na kompu, vec postoji prilicno tema. Samo treba koristiti search.
    Zato zatvaram ovu temu.

    @pepo,
    Vidim da si novi na forumu, no prije otvaranja nove teme obavezno procitaj pravila o naslovima tema, inace bi ti sljedeca tema sa ovakvim naslovom mogla zavrsiti u smecu.
    I koristi search, vrlo je moguce da tema o tvom problemu vec postoji.


  5. #5
    mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

    Datum registracije
    Dec 2004
    Lokacija
    127.0.0.1
    Postova
    7.347
    Bodovi: 33.605, Nivo: 44
    Bodovi: 33.605, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 67,0%
    Ukupna aktivnost: 67,0%
    Nakon konzultacija sa clanom, uspio sam zakljuciti sto mu zapravo treba. Znaci, covjek hoce koristiti mobitel kao modem, te preko njega racunalo spojiti na internet.
    U tom smislu sam promijenio i naslov teme, a buduci da ne znam tocnu proceduru, otvorit cu ponovo ovu temu, ako netko slucajno zna.

    Ja samo znam da kao prvo treba sloziti GPRS parametre na mobitelu, a to se najjednostavnije moze OTA postavkama sa http://postavke.vip.hr/ (za VIP) ili sa http://www.sonyericsson.com/cws/supp...led/phonesetup (univerzalno, za sve mreze). Mislim da i T-Mobile ima slicne stranice, ali mi se sad ne da traziti.

    Inace sam i sebi slozio isto spajanje, ali na Linuxu a ne na Win, i to sa K810 koji za razliku od W850 ima PAN interface, pa moja procedura ne bi puno pomogla.

  6. #6
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered

    Datum registracije
    Feb 2008
    Postova
    6
    Ne znam kako je tocno za VIP, ali za T-mobile stvar ide ovak...
    Odes u control panel-phone and modem options/mapa modems kliknes na UsB modem N70 ili kako ti se vec zove pa na Properties. Otvori se prozor kliknes na mapu advanced i pod extra initialization commands upises: at+cgdcont=1,"ip","web.htgprs" i nakon toga OK i OK

    Nakon toga samo u network connections kreiras novu dialup konekciju sa dialup brojem *99# i odabranim modemom USB modem N70 (ili kako se vec zove)
    User name i pass ostavljas prazno jel ti to ne treba i to je to. Kad na kraju kliknes dial, trebao bi biti na netu.!

    .......probao sam ovo i nefunkcionira...javlja error 692 there was hardware failure in the modem...
    a ako idem prekoSE PS suite i mobile network wizar pa dalje na new connection...koja je dalje procedura da li da idem na stvaranje dial up veze ili PS veze pa koji je APN password itd?

  7. #7
    Forumaš sa stažem
    Datum registracije
    Oct 2005
    Lokacija
    Isola di Veglia
    Mobitel
    NOKIA N97+MINI, E71
    Operater
    dva slatkiša
    Postova
    587
    Bodovi: 9.103, Nivo: 22
    Bodovi: 9.103, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Postupak je vrlo jednostavan.
    1. korak je da na mobitelu imaš instalirane internet postavke i to ovisi o pojedinačnom operateru.
    Za T-mobile
    SMS-om besplatno zatrazite ispravne postavke za koristenje usluga: za MMS posaljite „M“, za internet „I“, a za t-zones ili wap slovo „W“ na broj 1598.
    Za Tele2 http://www.tele2.hr/gprs_mms_wap_upute.html
    Za Vip neznam ali sigurno možeš preko službe za korisnike.
    2. korak je spajnje mobitela na Sony Ericsson PC Suite i pokretanje Mobile Networking Wizard.
    3. korak je pokretanje New Connection i odabir Packet Switched Data kao vrste veze.
    4. korak je instalacija željenog mobitela kao modema.
    5. korak je odabir naziva te tvoje nove veze.
    Nastavak postupka je automatiziran i nije ga problem skužiti i dovršiti.

    Spajaš li se USB kabelom moja preporuka je da u postavkama mobitela PODEŠENJA>POVEZIVANJE>USB>USB INTERNET postaviš na isključeno jer ti se na taj način neće uspostavljat internet veza svaki put kada mobitel spojiš sa PCem putem USB kabela već ćeš ti određivati kada će biti spojeni na internet.
    Tko laže, taj i krade,
    tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
    Sve je dobro dok ne tuku !

  8. #8
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered

    Datum registracije
    Feb 2008
    Postova
    6



    Evo slike sto imam instalirano-lijevo i desni dio slike pokazuje sto mi daje na izbor kada radim konekciju u PC suite.Znaci imam instalirano SE USB modem WMC i WMC data modem.Odaberem SEwmc modem i zatim naziv konekcije.tada dodem do ovog dijela(druga fotka).



    Ako idem na manual trazi me APN(imam vip vodafone)?
    I trazi username i passsword?

    Jer javlja mi poruku...(692)There was a hardware failure in modem (or other connecting device)

    Motorolu SLVR L7 sam uspio spojiti tako da sam preko dial up-a napravio konekciju i broj 077100000, a paswword i user name od pruzatelja usluga za internet.

  9. #9
    Faca na Forumu Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

    Datum registracije
    Oct 2002
    Lokacija
    Zgb
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    41
    Postova
    3.160
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    sto se tice spajanja na 077100000 nemoj se bacat po podu kad vidis koliko si potrosio i sjetis se kako je to sporo spajanje

    a 692 ti moze biti greska da si odabrao krivi modem.
    najlakse je napraviti Dial up s kojim se poziva *99# a u propsima modema se unese string at+cgdcont=1,"ip","APN". razno razni PC Suitovi su potpuno nepotrebni.
    dobar grah daleko se čuje

  10. #10
    Tek rođen Postignuća:
    31 days registered

    Datum registracije
    Feb 2008
    Postova
    6
    Pa nebi trebalo imati razlike 077100000 ili *99# glavno da se uspostavi rad moba kao modema.zar ne?a modem i tehnologija(gprs,3G,HSDPA...) odreduje brzinu!?

    Spojio sam se sa SEW850i ali samo me spaja kada u mobu se spojim na internet pa odmah spaja i komp.Izmjerio sam na www.speedtest.net brzinu od 379Kb/s download,da li je to zadovoljavajuce??A sto znaci onaj ping?
    U dial up konekciji sam upisao broj spajanja *99***2# a sifru 38591 kao i username.

    Motorola(gprs) mi je izmjerila 11Kb/s,da li je to ok rezultat.Ovdje je islo preko 077100000.

  11. #11
    mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

    Datum registracije
    Dec 2004
    Lokacija
    127.0.0.1
    Postova
    7.347
    Bodovi: 33.605, Nivo: 44
    Bodovi: 33.605, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 67,0%
    Ukupna aktivnost: 67,0%
    = Citat = Izvorno postao pepo Pregledaj post
    Pa nebi trebalo imati razlike 077100000 ili *99# glavno da se uspostavi rad moba kao modema.zar ne?
    Ima ogromne razlike. 077 je dial-up a *99# je GPRS.
    Sa mobitela se definitivno ne zelis spajati na 077. Skupo je i na kompu, a kamoli na mobitelu.

  12. #12
    Mali od Foruma
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    SE K850i, G705; GT-S7350i
    Operater
    Tele2 i samo Tele2
    Postova
    21
    a koliko skida love kada se spaja preko *99#.....?


 
+ Odgovori na temu

Slične teme

  1. Kako na Internet Bluetoothom preko mobitela?
    By sferenci in forum Windows Mobile
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 15-02-2010, 14:30
  2. Internet preko Mobitela - PC
    By GoranZagorje in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 29-06-2008, 16:33
  3. Kako se spojiti na Internet u Hrvatskoj ??
    By oliver in forum Bežični prijenos podataka
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-06-2007, 16:00
  4. Kako se spojiti na Internet u Hrvatskoj
    By josip_b in forum Bežični prijenos podataka
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 05-06-2006, 19:12
  5. Kako spojiti nokiju preko IC
    By miki in forum Nokia
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 05-05-2004, 16:39

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove