Join Today
Klikni ovdje da osvojiš bon, pretplatu na VIDI i mobitel!
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18
  1. #1
    Mali od Foruma
    Datum registracije
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Mobitel
    T-Mobile Pulse + 4gb
    Operater
    T-Mobile
    Postova
    90

    tele2 mms i gprs postavke

    da li itko mi moze napisati svoje postavke za mms i gprs postavke za mob za tele2 mrezu? jos ako ima ku990 bilo bi odlično....

  2. #2
    Pravi Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

    Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    nokia 3310
    Operater
    simpa/bonbon
    Postova
    406
    Bodovi: 7.794, Nivo: 21
    Bodovi: 7.794, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%

  3. #3
    Mali od Foruma
    Datum registracije
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Mobitel
    T-Mobile Pulse + 4gb
    Operater
    T-Mobile
    Postova
    90
    ma ne radi mi to... a u službi mi nemogu pomoći za ovaj mob nemaju jos ručne postavke...

  4. #4
    Pravi Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

    Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    nokia 3310
    Operater
    simpa/bonbon
    Postova
    406
    Bodovi: 7.794, Nivo: 21
    Bodovi: 7.794, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Pa na stranici koju sam ti ostavio imas rucne postavke (apn, proxy, homepage, port...). A Tele2 ima taj mob u ponudi, te bi stoga trebali imati postavke za njega.

    Pogledaj temu http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=52628 Detaljno je objasnjeno za T-Mobile, a ti umjesto tih parametara upisi one od Tele2 (apn, homepage, proxy). I pazi da upises dobar apn, jer je on u Tele2 razlicit za prepaid i pretplatnike.
    Zadnji uredio Inovator : 22-02-2008 u 22:25 Razlog: koristi EDIT!

  5. #5
    Pravi Forumaš Postignuća:
    Veteran100 Experience Points5000 Experience Points

    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    NOKIA E6
    Operater
    TELE2
    Postova
    197
    Bodovi: 5.595, Nivo: 17
    Bodovi: 5.595, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 2,0%
    Ukupna aktivnost: 2,0%
    = Citat = Izvorno postao killah Pregledaj post
    ma ne radi mi to... a u službi mi nemogu pomoći za ovaj mob nemaju jos ručne postavke...
    Ja sam frendu unio ručno postavke u Viewty, i odmah je sve radilo. Koristio sam podatke s Tele2 stranice:

    http://www.tele2.hr/gprs_mms_wap_upu...rucne_postavke

    Ne sjećam se sad točno menija, ali znam da prvo moraš kreirati profil za MMS, i drugi profil za WAP - trebaš otići u "Pristupne točke" - čini mi se da se tako zvalo.

    Nakon toga odlaziš u MMS postavke, uneseš ostale podatke sa te stranice, i odabereš pristupnu točku Tele2 MMS.

    Zatim istu stvar i za internet (u postavkama za internet), uneseš preostale podatke, i ovdje za pristupnu točku odabereš Tele2 WAP.

    Stvar je u tome da dio podataka sa navedene stranice uneseš u pristupne točke, a dio posebno u MMS i internet postavke.

    Probaj, igraj se malo, nama je uspjelo brzo. Mora funkcionirati jer njemu bez greške radi i MMS i internet (sa ili bez 3G).

  6. #6
    Mali od Foruma
    Datum registracije
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Mobitel
    T-Mobile Pulse + 4gb
    Operater
    T-Mobile
    Postova
    90
    = Citat = Izvorno postao Toninjo Pregledaj post
    Ja sam frendu unio ručno postavke u Viewty, i odmah je sve radilo. Koristio sam podatke s Tele2 stranice:

    http://www.tele2.hr/gprs_mms_wap_upu...rucne_postavke

    Ne sjećam se sad točno menija, ali znam da prvo moraš kreirati profil za MMS, i drugi profil za WAP - trebaš otići u "Pristupne točke" - čini mi se da se tako zvalo.

    Nakon toga odlaziš u MMS postavke, uneseš ostale podatke sa te stranice, i odabereš pristupnu točku Tele2 MMS.

    Zatim istu stvar i za internet (u postavkama za internet), uneseš preostale podatke, i ovdje za pristupnu točku odabereš Tele2 WAP.

    Stvar je u tome da dio podataka sa navedene stranice uneseš u pristupne točke, a dio posebno u MMS i internet postavke.

    Probaj, igraj se malo, nama je uspjelo brzo. Mora funkcionirati jer njemu bez greške radi i MMS i internet (sa ili bez 3G).
    neznam probati cu jos. no glupo je sto imaju u ponudi taj fon a nemaju rucne postavke. sramotno..

  7. #7
    Pravi Forumaš Postignuća:
    Veteran100 Experience Points5000 Experience Points

    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    NOKIA E6
    Operater
    TELE2
    Postova
    197
    Bodovi: 5.595, Nivo: 17
    Bodovi: 5.595, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 2,0%
    Ukupna aktivnost: 2,0%
    = Citat = Izvorno postao killah Pregledaj post
    neznam probati cu jos. no glupo je sto imaju u ponudi taj fon a nemaju rucne postavke. sramotno..
    Što je tu sramotno?? Pa imaju podatke za ručno unošenje, ali se treba znati malo snaći...

  8. #8
    Mali od Foruma
    Datum registracije
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Mobitel
    T-Mobile Pulse + 4gb
    Operater
    T-Mobile
    Postova
    90
    da sramtno je što mi njihov djelatnik u službi za korisnike kaže da nemaju ručne postavke i da mi oni ne mogu pomoći, nego da se ja sam snalazim. a pošto sam na njihovoj mreži trebali bi nekako mi pomoći to riješiti...

  9. #9
    Pravi Forumaš Postignuća:
    31 days registered

    Datum registracije
    Feb 2008
    Lokacija
    na selu
    Mobitel
    samsung
    Operater
    tele2
    Postova
    122
    = Citat = Izvorno postao killah Pregledaj post
    da sramtno je što mi njihov djelatnik u službi za korisnike kaže da nemaju ručne postavke i da mi oni ne mogu pomoći, nego da se ja sam snalazim. a pošto sam na njihovoj mreži trebali bi nekako mi pomoći to riješiti...
    SZK dobije od proizvođača automatske i ručne postavke, to ne ovisi o njima isključivo o proizvođaču i njihovoj isporuci prema tele2......
    ručne su postavke sasvim jasne, ono bitno je navedeno na stranici, samo prati upute...
    Kap buši kamen, ne snagom, već čestim kapanjem.

  10. #10
    Pravi Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire, SGH-F480v
    Operater
    Tele2 i VIP
    Godina
    28
    Postova
    148
    Imam problem kod pristupa email-u preko Tele2. Nisam siguran je li do vipa (pristupam na vipov mail) ili do tele2, jer mi je do jučer radilo sve ok, a poslije toga mi je mali bratić čačkao po mobu, pa ne znam jel on nešto smrdao.

    dakle postavke od vipa su mi
    SMTP: smtp.vip.hr
    SMTP port: 25
    SMTP korisničko ime: tu je moj podatak
    SMTP šifra: tu sam upisao lozinku
    sigurna veza: isključeno
    POP3: mail.vip.hr
    POP3 port: 110
    korisničko ime i lozinka: isti kao i kod SMTP-a
    APOP prijava: isključeno
    sigurna veza (POP3): isključeno

    a pod postavkom profila mi je
    APN: wap.tele2.hr
    korisničko ime i lozinka: oboje prazno
    DNS1 i DNS2: sve 0

    Što sad tu nije točno?? Ispričavam se ako gnjavim ili ako ima negdje, ne nađoh postavke za mail.

    P.S. Na čistom sam Tele2 signalu i GPRS je dostupan.
    Clarke's Third Law:

    "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."

  11. #11
    Pravi Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire, SGH-F480v
    Operater
    Tele2 i VIP
    Godina
    28
    Postova
    148
    = Citat = Izvorno postao nagy_os Pregledaj post
    Imam problem kod pristupa email-u preko Tele2. Nisam siguran je li do vipa (pristupam na vipov mail) ili do tele2, jer mi je do jučer radilo sve ok, a poslije toga mi je mali bratić čačkao po mobu, pa ne znam jel on nešto smrdao.

    dakle postavke od vipa su mi
    SMTP: smtp.vip.hr
    SMTP port: 25
    SMTP korisničko ime: tu je moj podatak
    SMTP šifra: tu sam upisao lozinku
    sigurna veza: isključeno
    POP3: mail.vip.hr
    POP3 port: 110
    korisničko ime i lozinka: isti kao i kod SMTP-a
    APOP prijava: isključeno
    sigurna veza (POP3): isključeno

    a pod postavkom profila mi je
    APN: wap.tele2.hr
    korisničko ime i lozinka: oboje prazno
    DNS1 i DNS2: sve 0

    Što sad tu nije točno?? Ispričavam se ako gnjavim ili ako ima negdje, ne nađoh postavke za mail.

    P.S. Na čistom sam Tele2 signalu i GPRS je dostupan.
    Sad sve normalno radi, izgleda da je bilo do mreže.
    Clarke's Third Law:

    "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."

  12. #12
    Tek rođen
    Datum registracije
    Sep 2008
    Postova
    5
    Sad ja imam isti problem i čini mi se da bi isto moglo biti do mreže.

    Do petka 24.11.2008. je sve radilo normalno.
    Sad sa svog moba (SGH-D900i), koji nema 3G, ne mogu nit provjeriti nit poslati mail. A sa ženinog (ima 3G) mogu.

    Sa svog i dalje mogu na internet preko istog APN-a (wap.tele2.hr).

    Oba dva su na Tele2 Bla bla. Oba dva šalju na smtp.t-com.hr i primaju s pop.t-com.hr.
    Malo me zbunjuje to da ne mogu nigdje naći da još neko osim mene ovih dana ima isti problem.

    Poslal sam i mail u SZK, pa mi kažu (ovo ulazi u anale) da Tele2 ne pruža uslugu e-maila i da ćemo biti obaviješteni preko medija kad je budu uvodili.

  13. #13
    Forumaš sa stažem Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

    Datum registracije
    Nov 2007
    Lokacija
    /
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Postova
    534
    Bodovi: 5.566, Nivo: 17
    Bodovi: 5.566, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    = Citat = Izvorno postao vi_02 Pregledaj post
    Sad ja imam isti problem i čini mi se da bi isto moglo biti do mreže.

    Do petka 24.11.2008. je sve radilo normalno.
    Sad sa svog moba (SGH-D900i), koji nema 3G, ne mogu nit provjeriti nit poslati mail. A sa ženinog (ima 3G) mogu.

    Sa svog i dalje mogu na internet preko istog APN-a (wap.tele2.hr).

    Oba dva su na Tele2 Bla bla. Oba dva šalju na smtp.t-com.hr i primaju s pop.t-com.hr.
    Malo me zbunjuje to da ne mogu nigdje naći da još neko osim mene ovih dana ima isti problem.

    Poslal sam i mail u SZK, pa mi kažu (ovo ulazi u anale) da Tele2 ne pruža uslugu e-maila i da ćemo biti obaviješteni preko medija kad je budu uvodili.



    Meni mail radi...


    Ovo boldano... I mene su u to uvjerili kad sam prešao kod njih... Primanje mi je normalno radilo, a za slanje nisam stavio da mi radi neku provjeru, pa sam pomislio da neće jer nema njihovog SMTP servera. Oni su me uvjerili u isto, pa sam odustao...

    Naravno da mail radi, a njihovi vrli zaposlenici misle da je to nemoguće...

    Užas...

  14. #14
    Tek rođen
    Datum registracije
    Sep 2008
    Postova
    5
    = Citat = Izvorno postao hp compaq Pregledaj post
    Meni mail radi...
    Na 3G mobitelu ili GPRS (+EDGE) ?

    Čini mi se da sam negdje čul da Tele2 nema svoju 3G mrežu nego se i pretplatnici i prepaid spajaju na T-com 3G mrežu. Onda ima logike da trenutno mail samo na 3G mobitelima.

    A to bi značilo da se na Tele2 mreži nekaj pokvarilo ili su namjerno zatukli POP3 i SMTP protokol da potaknu prodaju mobilnog interneta.

    Možda ih nismo trebali uvjeravati da e-mail radi (kad je radil)

  15. #15
    Pravi Forumaš Postignuća:
    31 days registered

    Datum registracije
    Feb 2008
    Lokacija
    na selu
    Mobitel
    samsung
    Operater
    tele2
    Postova
    122
    = Citat = Izvorno postao hp compaq Pregledaj post
    Meni mail radi...


    Ovo boldano... I mene su u to uvjerili kad sam prešao kod njih... Primanje mi je normalno radilo, a za slanje nisam stavio da mi radi neku provjeru, pa sam pomislio da neće jer nema njihovog SMTP servera. Oni su me uvjerili u isto, pa sam odustao...

    Naravno da mail radi, a njihovi vrli zaposlenici misle da je to nemoguće...

    Užas...

    radi se o tome da tele 2 za sada nema uslugu primanja i slanja maila, ako si znate podesiti i mobitel vam podrzava to dobro za vas!
    Kap buši kamen, ne snagom, već čestim kapanjem.

  16. #16
    Forumaš sa stažem Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

    Datum registracije
    Nov 2007
    Lokacija
    /
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Postova
    534
    Bodovi: 5.566, Nivo: 17
    Bodovi: 5.566, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    = Citat = Izvorno postao spužva bob Pregledaj post
    radi se o tome da tele 2 za sada nema uslugu primanja i slanja maila, ako si znate podesiti i mobitel vam podrzava to dobro za vas!
    Pa nemaju oni šta imati, ili nemati...

    Sad još i ti govoriš da oni to ne podržavaju, ali podržavaju u slučaju da si sam znaš podesiti.

    ???

  17. #17
    Pravi Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Postova
    241
    Bodovi: 7.615, Nivo: 20
    Bodovi: 7.615, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    = Citat = Izvorno postao hp compaq Pregledaj post
    Pa nemaju oni šta imati, ili nemati...

    Sad još i ti govoriš da oni to ne podržavaju, ali podržavaju u slučaju da si sam znaš podesiti.

    ???
    Ako sam ja dobro skuzio nepodrzavanje mail-a od strane tele2 znaci da nemaju pop3 i smtp server. Ukoliko mail server na koji se spajate podrzava spajanje sa "stranih" ip adresa, ne vidim razlog da stvari ne rade.
    Mislim, spojite se preko metroneta i vjerojatno necete moci slati mail ako koristite t-comov outgoing server. Isto tako, ako se spojite preko teleta a hocete koristiti tcom mail server, vjetojatno ce izbaciti gresku.
    Jednostavno koristite mail server koji zahtjeva auutorizaciju i dopusta spajanje s bilo koje ip adrese i stvar bi trebala raditi.

  18. #18
    Tek rođen Postignuća:
    VeteranTagger Second Class1000 Experience Points

    Datum registracije
    Dec 2008
    Postova
    7
    Bodovi: 3.040, Nivo: 12
    Bodovi: 3.040, Nivo: 12
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Evo konačno sam dobio postavke za podešavanje MMS i mobilnog interneta na Tele2 pa da podijelim sa ostalima, ako kome ustreba.

    NAPOMENA: Ja imam WM 6.1 i ja sam u Connectionsima MMS podesio u onom profilu MyISP a WAP-Internet u onom Work(nešto)jer u MMS Options (tamo pod Messaging) sam mogao izabrati samo jedan od ta dva glavna profila ali ne i podprofile kako je SZK to bila zamislila dolje. Time sam izbjegao da moram svaki put određivati koji je podprofil defaultni da se npr Opera ne spaja na net preko MMS profila već preko WAP.
    Neke se stavke i nazivi malo razlikuju.


    Poštovani,

    zahvaljujemo vam na upitu.

    Šaljemo Vam upute za instalaciju MMS i WAP postavki na mobilnim uređajima
    baziranima na Windows 6.0. operativnom sustavu:

    WINDOWS MOBILE 6.0 PLATFORME


    (konkretno se odnosi na Samsung I780, ali je isti ili sličan setup i kod
    drugih uređaja baziranih na Windows Mobile 6.0 OS)





    Proxy setup


    Tele2 WAP


    Kliknite Start > Settings > Tab Connections > Connections > Odaberite Edit
    my proxy server


    Kliknite na Tab Modem > Kliknite New


    Enter a name for the connection: Tele2 WAP


    Select a modem: Cellular Line(GPRS)


    Kliknite Next


    Access point name: internet.tele2.hr Pretplatnici Postpaid korisnici


    wap.tele2.hr Prepaid korisnici BLABLA


    Kliknite Next


    User name, Password i Domain ostavite prazno


    Kliknite na Advanced > Mora biti označeno Use server-assigned IP address


    Pod Tabom Servers mora biti označeno Use server-assigned addresses


    Kliknite OK > Kliknite Finish > Kliknite OK





    Tele2 MMS


    Kliknite Start > Settings > Tab Connections > Connections > Odaberite Edit
    my proxy server


    Kliknite na Tab Modem > Kliknite New


    Enter a name for the connection: Tele2 MMS


    Select a modem: Cellular Line(GPRS)


    Kliknite Next


    Access point name: mms.tele2.hr Pretplatnici Postpaid korisnici


    wap.tele2.hr Prepaid korisnici BLABLA


    Kliknite Next


    User name, Password i Domain ostavite prazno


    Kliknite na Advanced > Mora biti označeno Use server-assigned IP address


    Pod Tabom Servers mora biti označeno Use server-assigned addresses


    Kliknite OK > Kliknite Finish





    Pod Tabom Modem kao označena konekcije mora biti označena Tele2 WAP
    pristupna točka





    Kreiranje WAP konekcije


    Kliknite Start > Settings > Tab Connections > Connections > Odaberite Edit
    my proxy server


    Kliknite na Tab Modem > Pod navedenim pristupnim točkama mora biti svakako
    označena Tele2 WAP pristupna točka


    Tab General


    Enter a name for these settings: Tele2 WAP


    Tab Proxy Settings


    This network connects to the Internet: označite je kvačicom


    This network uses a proxy server to cennect to the Internet: označite
    kvačicom


    Kliknite na Advanced:


    Kliknite na ponuđenoj listi na HTTP:


    Pod Server upišite: 130.244.196.90 i pod Port upišite: 8080


    Username, password i domain ostavite prazno


    Kliknite Ok > Kliknite OK > Kliknite OK > Kliknite > Kliknite na X





    Kreiranje MMS postavki


    Kliknite Start > Messaging > Kliknite SMS/MMS > Menu > MMS Options


    Kliknite na Tab Profile


    Kliknite na New profile


    MMS Profile: Tele2 MMS


    MMSC: http://mmsc.tele2.hr


    Data Connections: odaberite Tele2 MMS


    Gateway: odaberite WAP 2.0


    IP Address: 193.12.40.66


    Port: 8080


    Kliknite na Done


    Označite Tele2 MMS i kliknite na Set as active profile


    Kliknite OK > Kliknite na X


    Sada možete slati i MMS poruke



    Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite TELE2 Službi za
    korisnike.
    Na broju 095 1000 444 stojimo Vam na raspolaganju.

    Srdačan pozdrav,

    Vaš TELE2


 
+ Odgovori na temu

Slične teme

  1. WAP/GPRS/MMS Postavke za LG
    By Alienware in forum LG
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 07-01-2008, 17:40
  2. WAP gprs VIP postavke?
    By macak_os in forum Nokia
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 08-02-2006, 01:04
  3. Vip.wap (GPRS)-postavke
    By zrino in forum Motorola
    Odgovora: 24
    Posljednji post: 20-12-2005, 13:59
  4. Postavke gprs-a ?
    By Mentor in forum Bežični prijenos podataka
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 08-07-2004, 13:13
  5. mms i GPRS postavke za sx1
    By FakEmaN in forum Siemens smartphone
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 25-06-2004, 11:27

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove