sry sto se petljam al jel ne ide main pa fs pa cust pa main ??i zasto bruteforcing ? jel nemoze ova nova metoda koju pita?
ovo radite na vlastitu odgovornost
prije bilo kakvog modanja napraviti BACKUP GDFS-a s xs3.1 darwin
http://rapidshare.com/files/73526795/XS3.1__.rar
ZA DEBRAND s SETOOLLITE2 VIDJETI POST #204
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=204
napomena da ovim postupkom ne možete otključati mob nego maknuti soft i ikone od vipa i t-mobila,promijeniti ikone,kameru,acoustic,start&shutdown,itd...
možete flešati sve odjednom,main,fs i napraviti customizaciju
prvo nam treba USB Flash Driver,ovdje ga možete skinuti(EDIT:generic usb flash driver iz setoollite2)
http://rapidshare.com/files/61608497...2litev1.08.rar
instalirati ga
EDIT:maknuo sam bruteforcing način pošto je moguće napraviti sad sve zza 15 minuta
koristiti xs ++3.1
http://rapidshare.com/files/73526795/XS3.1__.rar
a ovdje u paketu je
1.W810_R4EA031_MAIN_GENERIC_HN_RED49.mbn
2.W810_R4ED001_FS_S_E_EUROPE_RED49.fbn
3.custom pack CDA za našu regiju(koji je potreban poslije flashanja FS da ne dobimo config.error a njime dobimo hrv.jezik,itd...)
http://rapidshare.com/files/86024709...C_HN_RED49.rar
XS.exe extract negdje u komp kao i W810_R4EA031_MAIN_GENERIC_HN_RED49.mbn
2.W810_R4ED001_FS_S_E_EUROPE_RED49.fbn
izvadimo sim karticu i memory stick
pokrenimo XS.exe
i start,držimo C na mobu te ga xs očita
stavimo kvačicu u Flash Main te izaberemo W810_R4EA031_MAIN_GENERIC_HN_RED49.mbn i flash(ima 344 bloka)
i W810_R4ED001_FS_S_E_EUROPE_RED49.fbn(161blok)
staviti kvačicu na customize file system i izabrati W810/ S_E_EUROPE
FLASH
prikčekati da xs napravi svoje, baterija van/unutra i upaliti mob
ako xs ne može otvoriti port,potreban vam je MyPhoneExplorer 1.5.9,pokrenite ga,file,spajanje i tu nađite port vašeg moba!
UŽIVAJTE
SE RULES
Zadnji uredio MASVA : 24-02-2008 u 18:16
Filippa White
sry sto se petljam al jel ne ide main pa fs pa cust pa main ??i zasto bruteforcing ? jel nemoze ova nova metoda koju pita?
na ovaj način sam modao 5 w810i i svi rade a xs i bruteforcing,možda ne znaju svi raditi s far-om
na koju novu metodu misliš?
Filippa White
pa xs bi trebao imati opciju da automatski napravi customization kako inace mi rucno sa farom radimo, odanosno samo uploada CDA file u njegov folder, tada ne treba bruteforcing, ali iako svi kazu da te prijse svakog finaliziranja pita hoces bruteforcing ili novu metodu, ja jos nikad nisam vidio da pita tako nesta. a inace mislim da je lakse naucit finalizirat s farom nego se davit 5-6 sati i cekat da dovrsi bruteforce
slažem se i xs ima opciju da automatski napravi custom ,probao sam ja s njim raditi custom na automatski i isto je radio bruteforcing,nisam vidio novu metodu a što se tiče far-a ja sam tu kao uklet,ne može mi otvoriti mob,uvijek kad uđem u FS tamo sve prazno,čitam po se-nse i ima njih dosta problema kao i ja i nitko nema pojma u čemu je problem
Filippa White
znaci skinuo si sefp010051, napravio patch i tada flashao main moba sa w810_p3k_dcu.49R.ssw, tada u faru izabrao w300_w810_z550_cid49 i svejedno ti nece otvorit folder?
pa ne znam sta bi to bilo, kad ga meni neko donese na flashanje il neki upgrade sve radi ko saliveno, al to da ga dvaput flashas nije pametna ideja. odnosno dvaput za redom bez da si prije toga re-flashao main. i još jedna stvar, znaš da nakon svakog flasha sa ssw fileom trebas izvadit bateriju da bi ti moglo radit sa farom? vidim da to nigdje ne spominjes pa...
a inace to se dogadja kod far managera s kojima sefp nije pravilno instaliran, ili ne odgovara boot skripta.
pa vecinom mi i donose njih na moddanje pa opet nista, nikad ne pita a imam najnoviju verziju i sve, al sve se to da sa dobrim starim FARom rucno pa se ne brinem
sam da napomenem da na moj način jednim bruteforcingom napravimo sve što je u paketu,od customa,kamere,ikona,small fonta,acoustica,itd....
znači ko fleša mob s tom zadnjom verzijom softa opet mora raditi custom i to napravi jednim udarcem kad moda i ostalo...
Filippa White
Ne znam za 810 ali ja sam nekidan flashao dva CID49 RED k750i na w800 sa XS++ koristeći novu metodu... s tim da u uputama na lasky forumu piše da XS++ ima bug pa ga je potrebno ručno zaustaviti kad dođe do 'finishing flash' i redoslijed flashanja je drugačiji :
- prvo fs
- pa customize
- pa main
Koristeći ove upute: Flashing with style cijeli postupak je trajao 10min...Flashing should be done in this order
1) Flash FS
2) Customize FS
3) Flash MAIN
Because in XS++ the flashing has to be done in following order only because of a bug.
ovdje pričamo o w810i
ni xs++ a ni phone-xs V2 ne nude nijednu drugu metodu osim bruteforcinga
upravo sam provjerio i stoji kao što sam naveo u tutu(na taj način flešao 5 telefona -pričam o w810i)
Filippa White
jel se isplati?
a garancija? jel se gubi?
hmmm...ne znam...koliko ti imas za svoj, Gameru? 1 godinu ili 2?
ma ja necu nista na svojem dirat, dobar je ovako.....)
Ne smeta mi sto spavam na engleskom, ali me nerviraju njemački podnaslovi
pa da, ne moze se nista desit ako ti se bruteforce prekine. bruteforce se najbolje moze opisat kao lutrija i zato tako dugo i traje dok ne uspije, naime komp salje mobu zahtjev za odredjenim brojem, tada mu mob posalje broj na koji komp mora odgovoriti brojem koji se racuna po formuli na temelju broja koji je mob odgovorio. posto samo ljudi u sony ericssonu znaju formulu, odnosno nikad nije probijena, komp salje sve kombinacije svih brojeva sve dok jedan ne prodje i zato traje tako dugo. ali mob ne mozes ostetit ako se taj proces prekine