PDA

Pogledaj cijelu verziju : Navigon Europe v4.5.0



walter66
15-09-2012, 14:37
http://www.pohrani.com/f/41/fm/PU10b4s/novo1.gif NAVIGON Europe v4.5.0 http://www.pohrani.com/f/43/SQ/2GmQWRkA/free2.gif version

http://www.pohrani.com/f/1E/Kv/1emaF80k/navigonos.jpg


Important notes:
- New users: The software requires additional data (maps, voices etc.) via WLAN after installation!
- Galaxy Nexus: Sound works only proper when firmware update for android 4.0.4 is installed!

With NAVIGON you can transform your Android smartphone into a fully functional mobile
navigation system that is every bit as good as the multi-award-winning personal
navigation devices from NAVIGON in terms of its user-friendliness and features. Thanks
to a faithful adaptation of the menu functions, NAVIGON fits in seamlessly with the
Android operating concept.

On-board navigation entails no data transfer or roaming charges, for example, for route
calculation or map displays.

*** Features and range of functions ***

- Widget for direct access to recent destinations, search POI nearby, find home
- Google Street View - destination preview (where available)
- Active lane assistant (requires android 2.2 or higher)
- Bluetooth support (requires android 2.2 or higher)
- Traffic Check - Get information on traffic conditions around you before you start
- NAVION Latest Map Gurantee (new customers receive the most up-to-date map when
purchasing the app)
- Google Local Search
- Click-on-POI - Click into the map and get a list of POIs around this point
- Safety Camera (permanently installed cameras)
- Reality View Pro
- Lane Assistant Pro
- Speed Assistant
- NAVIGON Reality Scanner
- NAVIGON MyRoutes
- Text-to-Speech and precise spoken announcements
- Different voices (English accents)
- Extended Pedestrian Navigation
- Destination entry with coordinates
- NAVIGON Fresh Support
- Can be used in portrait and landscape format
- 2D and 3D map displays
- Automatic day and night mode for map display
- Direct access and navigation to contacts saved in the smartphone’s address book
- Last Mile - can save automatically your car's position and switches to pedestrian
mode for walking of the last mile
- Take Me Home function with a single click
- NAVTEQ map material for 44 countries of Europe

NEW: Enhance your system with in-app packages

- Panorama View 3D
- NAVIGON FreshMaps XL
- NAVIGON cockpit
- TrafficLive
- The Michelin restaurant and hotel guide
- The Michelin green guide
- POI all-in-one (extra POI package)
- Mobile Alert Live - a new MOBILE danger zone service
- NAVIGON LPG and Bio-Diesel filling stations


http://www.pohrani.com/f/41/fm/PU10b4s/novo1.gif Obnovljen Link:

Download (https://docs.google.com/open?id=0B6G8n0yRni4sdTM4dVBNYmV4R1U) (Mirror)



Instalacija :

- Odrediti u postavkama uređaja da se aplikacija instalira na SD karticu (zavisi od uređaja)...
- Kopirati intalacijski *.apk na SD karticu
- WiFi - ON
- Ukopčati GPS opciju ON
- Ručno pokrenuti "file" ...
- Potvrditi "skidanje" instalacijske procedure preko WiFi_a
- Nakon što krene postupak , treba čekati cca 20 minuta ...
- Potvrditi sve što pita ...
- Izabrati karte po želji
- Nakon instalacije tražit će restart aplikacije
- izaći van iz prostorije , pokrenuti program
- Aplikacija mora u 10_tak sekundi "pronaći" GPS (zavisi od uređaja) ...

Ne morate brinuti odgovara li rezolucija Vašeg telefona aplikaciji , NAVIGON Europe v4.5.0 sve odradi sam ...

Probao sam ovo na malom "žući" Samsung GALAXY mini2 (320 x 480) i na Tablet PC (480x800) .






Telefon ne mora biti "Rotan" !!! Nakon instalacije dovoljno je restartati telefon

Don't need root for this to work just install and restart your phone and that's it!


... :D

mlesic
15-09-2012, 15:04
Koja je to verzija, jel to sa mobilism? Tamo spominje da nakon par dana prestane raditi, tj. licenca da ne valja?

walter66
15-09-2012, 15:31
Neznam meni već radi mjesec dana na Tablet PC , a na "mini2" oko 15 dana .
Gdje si to pročitao !? , ali nikad se nezna možda oni "Tamo" skuže pa ...

U ostalom postoji "Uninstall" , pa ćemo ostati na "iGO" ovaj radi sigurno (http://cafe.mobil.hr/threads/77183-iGO-MyWay-na-Samsung-GALAXY-mini2) .

mlesic
15-09-2012, 17:59
Na mobilism tema o navigon 4.5.0. Ima tamo opcija s lacky patcherom ali kasnije je netko postao gotovu crackanu verziju ali neki govore o problemima s licencom. Trenutno sam na 4.1.3 i radi ok-kakve su razlike?

walter66
15-09-2012, 18:14
Na mobilism tema o navigon 4.5.0. Ima tamo opcija s lacky patcherom ali kasnije je netko postao gotovu crackanu verziju ali neki govore o problemima s licencom. Trenutno sam na 4.1.3 i radi ok-kakve su razlike?

Neke osobite razlike nema , mislio sam da će mi raditi ovaj dodatak na njemu , slično
sam našao i za klasičnu PNA Navigaciju . Koliko vidim "NAVIGON cockpit" treba dokupiti .


___________________http://www.pohrani.com/f/2A/Q1/2Pcv1Xrv/navcocpitos.jpg

Necromonger
20-09-2012, 17:07
Ima li negdje opcija za izbjegavanje trajekta, auoceste i sl? Nemogu je naći...

walter66
20-09-2012, 17:36
Ima najvjerovatnije u opcijama Navigacije , nemam sada pri ruci ovu mobitelsku verziju , ali klasični Navigon ima ...

Necromonger
21-09-2012, 20:00
Nema, pa nema :/

walter66
22-09-2012, 00:00
Verzija Navigona za Android je "zaključana" na neki način nema baš sve opcije ... Uspoređujem je s verzijom za WinCE 5(6) , kod klasične Navigacije vidi se po količini *.exe "fajla" i ostalih datoteka , razlika je gotovo 100_tinjak megabajta , što bi značilo da negdje mora nešto nedostajati . Androidove aplikacije su vrlo male , za većinu je čudno da uopće rade , pogotove one koje imaju neku "jaču" grafiku .

Možemo mi imati "bijesne" mobitele na Android OS_u , ali još će puno vremena proći da dosegnu kvalitetu iOS ili WinCE , WP7 ...

Ja sam sebi instalirao na WP7 Navigon i to radi vrhunski , ima sve one dodatke , poput "Cockpita" , što još na Androidu nisam uspio vidjeti ...


Pokušaj staviti na uređaj iGO ili iGO Primo , imat ćeš sve opcije podešavanja "rute" , izbjegavanja i.t.d.

mlesic
22-09-2012, 01:20
Postavke-profil rute-trajekti,autoceste,cestarina,tip vozila

zvone_
23-09-2012, 15:34
Kakva je rezolucija navigona na S3?
Dal je prilagodjena za rezu 720 ili.. Posto dok sam imal predzadnju verziju, slika je bila mutnjikava, ko da je radila na nizoj rezi ekrana...

walter66
23-09-2012, 15:52
Instalirao sam na više Android telefona i na PC Tablet Navigon i nisam primjetio problema s rezolucijom , aplikacija sve sama podesi ...
Zašto je kod tebe "mutnjikava" slika , može biti više razloga , ako je uređaj (S3) ne diran ili s tvorničkim "updateom" mora biti dobro .

zvone_
23-09-2012, 16:31
Ne znam, al nisam zadovoljan s prikazom slike Navigona, imam iGO, Sygic, Copilot v9, prikaz slike je kristalno cist.

walter66
23-09-2012, 16:45
Ne znam, al nisam zadovoljan s prikazom slike Navigona, imam iGO, Sygic, Copilot v9, prikaz slike je kristalno cist.

Neznam ni ja ! Imaš tri Navi programa , pa ako Ti ovaj četvrti ne radi kako treba ili nisi zadovoljan deinstaliraj nisi puno izgubio , osim toga imaš koji gigabajt više slobodnog prostora na uređaju ili kartici i manje problema !
Što se tiče Navigacije na mobitelu to je po meni , ne za potrebu nego iz zabave ... Zamisli svoj lijepi SG S3 okačen na nosač 5-6 sati na suncu s "non-stop" upaljenim ekranom , misliš li da bi te dovezao na odredište , sumnjam da bi izdržao (preživio) ...

:D

zvone_
23-09-2012, 17:52
Ma malo sam sprobaval te navigacije da vidim kak delaju. Inace koristim iGO..
Bum probal opet instalirat ovu novu verziju navigona, bas da vidim. Nije mi jasno da vi ne vidite te vizualne "propuste", il sam ja prolupal, nekaj je od tog...:D

mirkeclj
23-09-2012, 18:16
Ne kužom zašto ne radi,ja imam HTC explorer i instalirao sam u njega aplikaciju blackmart alpha i preko njega se mogu skidati aplikacije koje se inače plaćaju i tu sam onda skinio navigon evropa i mape koje sam htio preko bežičnog spajanja i kad sam instalirao radi ko avion kristalno jasna slika i sve ostalo brz program i nema prigovora a također imam instaliranu navigaciju NAVITEL i ona radi super i brža je od bilo koje druge navigacije i ne treba također ništa štimati oko rezolucije,zato ne kužom koji je problem kod tebe.

zvone_
23-09-2012, 18:24
Ne znam, al imam osjecaj ko da navigon furam na rezi 640x480, il je to sve subjektivno misljenje...

predator
23-09-2012, 20:03
Neznam kako vama ali meni Navigon ima sve te opcije za izbjegavanje cestarine, trajekata itd... i slika mi je kristalno jasna na Desireu HD.

rooby
27-09-2012, 22:10
Danas sam instalirao Navigon i kada je skinuo mape vidio sam da BiH zauzima samo nesto blizu 2MB a nadjem mape gdje ista mapa zauzima skoro 10MB. No tu nastaje problem, ne mogu da je ubacim u aplikaciju. Kada kopiram .map file u odogovarajuci direktorijum i pokrenem aplikaciju ona opet ide na net i skida onu od blizu 2MB. Pokusao sam naci rijesenje pitajuci cika Google-a ali bezuspjesno. Ima li iko iskustva sa ovim da mi malo pomogne...

Riddick
27-09-2012, 23:05
U folderu "map" sve karte ti moraju imati isti datum izdavanja. Ne možeš koristiti neke, recimo, Q1/2012, a neke Q2/2012. Navigon ih ne prepoznaje i ponovo skida stare mape.
Također, ako imaš sve nove karte, moraš skinuti i nove .nfs fileove.

rooby
27-09-2012, 23:07
A gdje idu ti NFS fileovi (koje, inace, imam)?

halflife
01-10-2012, 09:46
Ne znam, al imam osjecaj ko da navigon furam na rezi 640x480, il je to sve subjektivno misljenje...

ista stvar i meni na galaxy s plus, kao da je neka jako niska rezolucija, sva slova muljava, pogotovo pri navigiranju i pokretu. imam i igo, sygic, copilot, sve je kristalno čisto. ono podešavanje pozadine u programu ne daje nikakve rezulatate. btw, ja sam stavio najnoviju verziju 4.6, ali isto je bilo i sa prošlom. ima li možda negdje neki config da se pogleda na kojoj rezoluciji radi?

zvone_
01-10-2012, 10:19
ista stvar i meni na galaxy s plus, kao da je neka jako niska rezolucija, sva slova muljava, pogotovo pri navigiranju i pokretu. imam i igo, sygic, copilot, sve je kristalno čisto. ono podešavanje pozadine u programu ne daje nikakve rezulatate. btw, ja sam stavio najnoviju verziju 4.6, ali isto je bilo i sa prošlom. ima li možda negdje neki config da se pogleda na kojoj rezoluciji radi?

Odustal od Navigona dok ovi tam ne riješe taj "problem".. Mada mi je sumnjivo da je namjenjem za rezu 1280x720...
Dok mi je na Omnii 7 bila dobra slika, al valda zato kaj ima manju rezu 400x800...

Riddick
01-10-2012, 10:57
A gdje idu ti NFS fileovi (koje, inace, imam)?

Oni idu u folder SDcard/Navigon/data

halflife
01-10-2012, 11:22
meni je baš ta 400x800 i opet nije dobro?

walter66
14-10-2012, 13:31
meni je baš ta 400x800 i opet nije dobro?

Nisi napisao koji mobitel imaš !?

Dosad nisam imao takvih problema , probao sam na nekoliko vrsta mobitela i Tablet PC_a (480x800)

Slump
17-10-2012, 00:10
Ne šljaka fajl baš dobro... Stalno mi daje "mrežna pogreška". Skidam ga preko Chrome-a. Ako fajl premjestim u svoje dokumente (na google docs), mogu ga skinut na komp. Ali opet, kada ga skidam na mobitel, ne prepoznaje datoteku kao dobar .apk fajl, već izgleda da ga neće pokrenuti jer je korumpiran fajl. Skidao sam ga i direkt na mob, pa sam ga pokušao pokrenuti, ali opet neće. Može li neki drugi link?

walter66
17-10-2012, 01:03
Ne šljaka fajl baš dobro... Stalno mi daje "mrežna pogreška". Skidam ga preko Chrome-a. Ako fajl premjestim u svoje dokumente (na google docs), mogu ga skinut na komp. Ali opet, kada ga skidam na mobitel, ne prepoznaje datoteku kao dobar .apk fajl, već izgleda da ga neće pokrenuti jer je korumpiran fajl. Skidao sam ga i direkt na mob, pa sam ga pokušao pokrenuti, ali opet neće. Može li neki drugi link?

Neznam u čemu je problem !?

Ovi Linkovi su dobri , sad sam probao i nisu "korumpirani" :D

Slump
17-10-2012, 15:25
U redu. Bit će da je do mene. Hvala! :-)

Je, bilo je do mene. Na drugi način sam pokušao skinuti i sada radi.
HVALA! :-)

lokis
28-01-2013, 20:25
Imam Prestigio 4300 i nijednu verziju ne mogu instalirati ,svaki mi put javi došlo je do pogreške provjerite svoju mrežu ili internetsku vezu. Da li je netko uspio na tom mobitelu instalirati navigon?

walter66
28-01-2013, 22:03
Imam Prestigio 4300 i nijednu verziju ne mogu instalirati ,svaki mi put javi došlo je do pogreške provjerite svoju mrežu ili internetsku vezu. Da li je netko uspio na tom mobitelu instalirati navigon?

1. U Računi i sinkronizacija (Dodaj račun) napraviti račun i sinkronizirati sa Google-om
2. Dopustiti u postavkama telefona svoju lokaciju (zakvačiti na 2 mjesta gdje se dopuša Google-u... )--.Pokrenula se instalacija!
3. Sada preko WLAN-a skida 580MB.
4. Odabrao sam karte koje će skinuti (xxx MB). Nisam htio cijelu Europu.
5. Evo, Instalirano je! Čini se da je sve u redu.
6. Ostaje još izaći van i isprobati da "uhvati" satelite.


Većina se žali na Prestigio 4000 , 4300, 4500 , 5000 , ja sam instalirao na 4300 i nisam imao nikakvih problema ...

Ej! Čak i radi Navigon "vrhunski"

lokis
29-01-2013, 18:41
POnovo mi se isto dešava"Došlo je do pgreške Provjerite svoju mrežu ili internetsku mrežu". Imam Gmail račun das li je to dovoljno ili treba neki drugi a ostalo sam sve napravio prema uputama. Možda je negdje na SD kartici ostalo nešto od prethodne instalacije koja sprječava instalaciju.Prije sam imao samsung galaxy gdje je sve išlo kako treba.

walter66
29-01-2013, 22:07
POnovo mi se isto dešava"Došlo je do pgreške Provjerite svoju mrežu ili internetsku mrežu". Imam Gmail račun das li je to dovoljno ili treba neki drugi a ostalo sam sve napravio prema uputama. Možda je negdje na SD kartici ostalo nešto od prethodne instalacije koja sprječava instalaciju.Prije sam imao samsung galaxy gdje je sve išlo kako treba.

Nije problem u telefonu !

Moguće je da je nešto ostalo od prethodne instalacije , kod svake deinstalacije ovih "kompliciranijih" programa , treba ručno pobrisati "ostatke"
iz telefona , ma gdje se nalazili , na internoj ili vanjskoj SD kartici ...
Sam Android kao OS je dobar za telefone i služi svrsi jako dobro , za neke "pametnije poslove" nije namjenjen ...

Preporučam Ti da odustaneš od Navigona , ne radi toga što Tvoj telefon ne prima Aplikaciju nego negdje griješiš , a to da si sve napravio kako
piše to baš i ne "drži vodu" , da si napravio po uputama vjerovatno bi radilo . Na isti takav uređaj instalirao sam Navigon bez problema .

Vidim da si uporan , jer najprije si probao verziju 4.7.0 , sad si na 4.5.0 koju vjerovatno nećeš uopće moći instalirati jer je više nema na serveru barem godinu dana ...

Pokušaj pobrisati sve tragove prijašnjih instalacija Navigona i vrati se na Navigon Europe verzija 4.7.1

http://cafe.mobil.hr/threads/77706-Navigon-Europe-v4.7.0-Full-Android?p=1040769&viewfull=1#post1040769

lokis
30-01-2013, 01:05
Hvala na trudu walter66, izvadio sam obje sim kartice izvadio sd karticu vratio telefon na tvorničke postavke probao instalaciju na novo i opet ista stvar ,mislim da ću se morati zadovoljiti s Igo my way kojeg sam pokrenuo bez problema ne znam šta drugo. Vjerojatno su ostali neki ostaci od prijašnje instalacije koje ne znam kako se zovu i gdje se nalaze pa se bojim da obrišem nešto šta ne bi trebalo pa da nešto ne zaj... Šteta :(

walter66
30-01-2013, 01:32
Hvala na trudu walter66, izvadio sam obje sim kartice izvadio sd karticu vratio telefon na tvorničke postavke probao instalaciju na novo i opet ista stvar ,mislim da ću se morati zadovoljiti s Igo my way kojeg sam pokrenuo bez problema ne znam šta drugo. Vjerojatno su ostali neki ostaci od prijašnje instalacije koje ne znam kako se zovu i gdje se nalaze pa se bojim da obrišem nešto šta ne bi trebalo pa da nešto ne zaj... Šteta :(

iGO je dobra Navigacija !
Kad si vratio telefon na tvorničke postavke trebao si možda formatirati SD karticu , tako bi izbrisao sve što deinstalacija nije mogla napravit ...

Telefon je odličan nije klasa onog "razvikanog" SGIII , ali radi jako dobro . Ja se više nebih trudio , iGo je jednostavniji i s novim kartama radi bez problema ...

Treba nekome telefon s dvije kartice , i umjesto da nosi dva telefona , Prestigio je pravi izbor !

:D

lokis
30-01-2013, 08:59
Pozdrav walter66, nakon vrećanja na tvorničke postavke bio sam probao bez sim kartica i bez umetnute sd kartice upravo zbog zaostalih fileova. Međutim vraćanjem na tvorničke postavke vjerojatno je negdje nešto ostalo. Svejedno hvala.

majstor79
21-02-2013, 22:30
Ja isto nemogu pokrenuti imam isti mob,izbrisao sve i formatirao mob ali neće javlja isto kao kod lokisa.Kolega ima isti mob ni njemu neće u čemu je fora.

Sljaka
22-02-2013, 02:45
POnovo mi se isto dešava"Došlo je do pgreške Provjerite svoju mrežu ili internetsku mrežu". Imam Gmail račun das li je to dovoljno ili treba neki drugi a ostalo sam sve napravio prema uputama. Možda je negdje na SD kartici ostalo nešto od prethodne instalacije koja sprječava instalaciju.Prije sam imao samsung galaxy gdje je sve išlo kako treba.
A da provjeriš postavke za spajanje na internet ;) ? Ovo je tipična poruka koja se pojavljuje kad postavke za internet nisu ispravne.

majstor79
22-02-2013, 14:12
Idem na internet normalno preko wifi i sim kartice i sve šljaka,da li treba nešto podesiti nešto u postavkama?

walter66
22-02-2013, 16:04
Idem na internet normalno preko wifi i sim kartice i sve šljaka,da li treba nešto podesiti nešto u postavkama?

Koju verziju pokušavaš instalirati !?
Ako je to ova - Navigon Europe v4.5.0 iz ove Teme , onda ne možeš instalirati (istekla je ova verzija) ...

Odi na ovu Temu i probaj !
Navigon Europe verzija 4.7.1
http://cafe.mobil.hr/threads/77706-Navigon-Europe-v4.7.0-Full-Android?p=1040769&viewfull=1#post1040769

lokis
22-02-2013, 23:17
Pozdrav ljudi ,nije me bilo neko vrijeme ali sad vidim da ima još ljudu koji imaju isti problem kao i ja. Samo da kažem da sam ja isprobavao sve moguće kombinacije i s verzijom Navigon Europe 4.7.1 sa telefonom vraćenim na izvorne postavke, sa obrisanim svin zaostalim ffolderima, prijavljenim google računom,sa čekiranim postavkama za lokaciju,i nstalacija bez sim kartica i bez SD kartice međutim još nisam uspio pokrenuti Navigon. Ukoliko to netko uspije riješiti volio bih da to malo pojasni.Samo da napomenem da sam na računalo instalirao program Start Bluestacks (android emulator zapokretanje i isprobavanje aplikacija na računalu) i naravno tu radi Navigon ali na telefonu neće. Valjda ćemo i telefon nekako riješiti.