PDA

Pogledaj cijelu verziju : [Garmin Mobile XT] pitanja vezana za instalaciju i program

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12

Vader
19-05-2009, 00:28
Upute su dodane u F.A.Q temu o garminu
[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=836487#post836487)

tnx

Dali je verzija 5... 40 najbolja ili je 30 bolja?
Naime sad imam 20 :)

mislim da 20 trosi bateriju, nisam siguran u kojoj je ispravljeno, 30 ili 40, dodali su u meniu gasenje pozadinskih procesa, uglavnom neces pogrijesiti ako stavis zadnju verziju

zumzara
20-05-2009, 20:41
izvinjavam se na pitanju, koristio sam pretragu ali nisam skonto, naime imam problem kad spojim nokiu n95 8gb na laptop, on mi prepozna i preko bluetoota i preko usb, ali kad pokrenem instalaciju garmina on napise da treba da stavim karticu ili card reader a ja to nemam, nedaje mi drugu opciju, a 8gb ima internu memoriju.Sta da uradim da bi instalirao na mobitel.Unaprijed zahvalan
pozdrav

Vader
20-05-2009, 22:19
izvinjavam se na pitanju, koristio sam pretragu ali nisam skonto, naime imam problem kad spojim nokiu n95 8gb na laptop, on mi prepozna i preko bluetoota i preko usb, ali kad pokrenem instalaciju garmina on napise da treba da stavim karticu ili card reader a ja to nemam, nedaje mi drugu opciju, a 8gb ima internu memoriju.Sta da uradim da bi instalirao na mobitel.Unaprijed zahvalan
pozdrav

moraš spojiti sa usb-om, kad spojiš kabel odaberi pohrana podataka ili mass memory, ne pc sutie

GT-R
21-05-2009, 09:04
Koja je zadnja verzija Garmina?
Dali ikome sve radi bez problema na N82?

libertas30
21-05-2009, 23:13
Koja je zadnja verzija Garmina?
Dali ikome sve radi bez problema na N82?

Meni garmin radi na N82 bez ijednog problema.

Denis
22-05-2009, 19:50
Na memori kartici imam instaliran Garmin i u E65 radi uredno,a kada istu memorijsku karticu prebacim u 6220 classic nemogu pokrenut Garmin. Zašto???

GT-R
22-05-2009, 21:23
Na memori kartici imam instaliran Garmin i u E65 radi uredno,a kada istu memorijsku karticu prebacim u 6220 classic nemogu pokrenut Garmin. Zašto???

Zato što nije instaliran na 6220 cl.
Nemože tako ništa radit, tako je kod symbiana.
Jedino ono što je u Galeriji radi, što se tiče programa, NE.

deuro1
24-05-2009, 12:04
Zbog izrazito slabog interneta skinuo sam dve IMG mape a ne ceo Garmin City Navigator Europe NT 2010.10 . Pokusao sam da ih importujem u Mapsource pa da od njih napravim jednu mapu ali nisam uspeo da ih otvorim preko Mapsource-a.
Kada ih prekopiram na mob radi samo jedna.
Da li postoji nacin da u isto vreme Garmin prepozna obe mape?

wuk
24-05-2009, 14:01
Prvo vam moram zahvaliti na jako dobro manualu i svemu što je potrebno da se program instalira i pokrene na računalu i mobitelu. Sve mi radi bez greške i jako sam zadovoljan.

No, postoje neke rute koje imam na računalu i koje uspješno učitam u mapsource, no kada ih uploadam na mobitel (piše mi da je sve uspješno prošlo), ne mogu ih nikako naći nigdje na mobitelu niti ih garminxt pronalazi.

Isto vrijedi i za rute koje sam složim u mapsource-u.

Znate li kako rute pokrenuti na mobitelu?
Hvala!

DJMaJeStic
25-05-2009, 19:21
A sta bi trebao, jer ubacio sam iz adria route kartu bih slovenije i hr. i kaze mi ovako --- Ne mogu otkljucati karte putem ID-a jedinice 571******, dok sama bih radi bez problema. hvala

maximus06
26-05-2009, 20:01
na nokia n95 8gb instalirao sam garmina milion puta i sve mi je super radilo...
juce sam kupio novi tel. "Samsung S8300 UltraTOUCH " i pokusah d ainstaliram garmin 5.00.40 i nisam uspeo...
naime,dobijem garmin folder na kartici,ali kada pokusam da pokrenem fajl garmin.exe dobijam infomraciju da fajl nije podrzan...

pitanja:
1.da li u opste moze da se instalira garmin na ovom telefonu(Samsung S8300 UltraTOUCH )
2.ako moze gde gresim,i ako ima neki savet...
hvala...

HCSC
26-05-2009, 20:38
neće ići na Samsung S8300 UltraTOUCH pošto se ne radi o Symbian modelu. Tako da ništa od Garmin navigacije.

gaff
27-05-2009, 18:53
zadnja verzija kao i sve verzije mozete direktno skidati sa garminovog sajta i evo link
:
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3939 verzija 5.50

Što se tiče mape one se uvjek arhiviraju na memorijskoj kartici tako da ta kartica kad se premjesti mora da radi ne nekom drugom telefonu osim da se upgraduje nova verzija garmina ako je staije od 5.030 kako bi radila na novije telefone ali ja uvjek biram i preporučujem najnoviju verziju i instalacije i mape

http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60969 ovdje je na hrvatkom i sve moze otud da se skuži i uradi koliko želite puta :hrv:

GT-R
27-05-2009, 19:24
zadnja verzija kao i sve verzije mozete direktno skidati sa garminovog sajta i evo link
:
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3939 verzija 5.50

Što se tiče mape one se uvjek arhiviraju na memorijskoj kartici tako da ta kartica kad se premjesti mora da radi ne nekom drugom telefonu osim da se upgraduje nova verzija garmina ako je staije od 5.030 kako bi radila na novije telefone ali ja uvjek biram i preporučujem najnoviju verziju i instalacije i mape

Koje su prednosti te najnovije verzije?

xlr
27-05-2009, 19:32
U changelogu ti pišu razlike u odnosu na prijašnje verzije, a prednosti izvuci sam :)

Changes made from version 5.00.40 to 5.00.50:

* Provide 'Exit' option to the Activate Software page.
* Correct the turn preview page in landscape orientation.
* Correct an error that occurs when the 'Arrival' button is selected.
* Correct the text color of the main map page when displayed in night mode.

spoplava
28-05-2009, 15:03
molim za pomoc
naime od kako sam instalirao garmin v5.00.04 (četvorku) a sad i na petici čekam po desetak i vise minuta da N 78 uhvati satelit(signal)
prije je to bilo skoro pa trenutno,da li neko nesto zna,mozda neki file obrisati ili tako sto?
radio sam i hakanje moba,ali prije garmina,i radio je garmin ko sat,a ne k'o sada,cekam vjecnost

r101
28-05-2009, 22:20
tnx

mislim da 20 trosi bateriju, nisam siguran u kojoj je ispravljeno, 30 ili 40, dodali su u meniu gasenje pozadinskih procesa, uglavnom neces pogrijesiti ako stavis zadnju verziju

ja sam instalirao 40 i idalje crpi bateriju, Iako mi je opcija Lounch background service Isključeno.

dROGAR
29-05-2009, 00:12
skinuo sam city nav nt 2009
i sad imam img file i sta sad da radim s njim???

kako ga ubacit u mapsource

Ico
29-05-2009, 09:37
skinuo sam city nav nt 2009
i sad imam img file i sta sad da radim s njim???

kako ga ubacit u mapsource

Nikako. Img fajl je da se ubaci direktno na mobitel, a ne u mapsource.
Moras skinuti exe fajl , pa instalirati na komp.

markov
30-05-2009, 01:03
dali netko zna kako to da citynav. 2009 ima 3.6 GB a 2010 1.95 GB,koja je razlika jer malo je puno 3.6 GB

Valg
30-05-2009, 03:12
Lijep pozdrav.
Imam N95-I, i instalirao sam garmin.
Sad sam krenuo u instalaciju mapsourcea, i kaže mi da nemam prijašnju verziju.
Skinuo sam onu stariju, koja je preporučena ako se to desi, i opet ista stvar.
Dali mi možete dati link od još starije verzije, ili možda znate u čemu je kvaka?

Hvala

EDIT: Našao riješenje.
Prije instalacije mapsourcea je potrebno instalirati AdreiaRoute2.20.exe, i poslije toga mapsource, i to je to.:crazy:

GT-R
30-05-2009, 11:02
Potpisao sam aplikaciju killme. Instalirao sam ju, pokrenuo Garmin i izašao, otvorio Killme, i onda sam otišo na TSRAutoStart.exe i "Terminate"
Jesam li uspio "killat" TSRAutoStart.exe?
Baterija će duže trajati?

tomislav5571
30-05-2009, 11:28
Ja imam cudan problem,,, adria route i topo zajedno rade ok, imam ih u garminu pod map source, odaberem koju hocu,, isto tako citi navigator radi sad kad nema ove dvije, ali kad hocu staviti sve 3 karte, u skupovima karata pise nisu pronadjene uklonjive karte i nemam nijedne a na kartici stoji fajl od 2 gige naziva GMAPSUPP.IMG. pokusao sam da oznacim sve mape u route i topo a u city navigatoru da ne odaberem one karte sto su u routu - cro bosna slovenija, srb, mkd i opet nece :S

Oprosti Honda, ali i ja imam isti problem, pa ako mi možeš molim te javiti kako si ga ti riješio. Hvala

Ico
30-05-2009, 12:04
dali netko zna kako to da citynav. 2009 ima 3.6 GB a 2010 1.95 GB,koja je razlika jer malo je puno 3.6 GB

Tih 3,6GB se odnosi na instalacijske fajlove, tako možeš birati na kojem jeziku želiš instalirati kartu europe na komp.
Dok je u tih 1,95GB vjerojatno ponuđena samo instalacija na Engleskom, Njemačkom i možda još kojem jeziku

Potpisao sam aplikaciju killme. Instalirao sam ju, pokrenuo Garmin i izašao, otvorio Killme, i onda sam otišo na TSRAutoStart.exe i "Terminate"
Jesam li uspio "killat" TSRAutoStart.exe?
Baterija će duže trajati?

da, ubio si TSRAutostart i baterija bi ti trebala duže trajati

GT-R
31-05-2009, 21:20
Kad odaberem adresu gdje želim da me navigacija vodi, prikaže se označeni put kojim bi trebao ići i glas me navodi. Zanima me dali je moguće provjeriti kolika je duljina tog puta u km? Znam da ima procjena vremena kada bi trebao stići na odredište.

I jel mi može neko pojasniti što znači ovo zaokruženo na slici?
http://www.imagesforme.com/out.php/t519888_Screenshot0002.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/519888_Screenshot0002.jpg)

markov
31-05-2009, 23:35
dali mi netko može pomoći šta da radim kad sam downloadao 3,6 GB citynav.2009 kako ga ubacit u mapsource ali molim vas malo detaljnije jer ne razumijem baš kako to funkcionira ni gdje ni šta da ubacim.

HCSC
31-05-2009, 23:48
Kad si skinuo citynav i odpakirao dobiješ ovaj naziv ako se ne varam GMSCNENT2009 uđeš u taj Folder zatim uđeš u File naziva IMG te od ponuđenog odabereš CNEUNT2009Update_HRV (za hr jezik) i pokreneš instalaciju.

adenis
01-06-2009, 00:07
Kad odaberem adresu gdje želim da me navigacija vodi, prikaže se označeni put kojim bi trebao ići i glas me navodi. Zanima me dali je moguće provjeriti kolika je duljina tog puta u km? Znam da ima procjena vremena kada bi trebao stići na odredište.

I jel mi može neko pojasniti što znači ovo zaokruženo na slici?
http://www.imagesforme.com/out.php/t519888_Screenshot0002.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/519888_Screenshot0002.jpg)
prosjecna brzina kretanja.

GT-R
01-06-2009, 09:09
prosjecna brzina kretanja.

Koje?? Jel ti vidiš 3 kružića??? Onda objasni što znače ona dva mala gore desno, a što ovaj veliki Ukupni prosjek.

adenis
01-06-2009, 10:37
ona 2 mala gore su ti ukupna predena kilometraza. ne vidi se dobro ni na mobitelu ali pored brojeva pise km. ako odes na resetovanje podataka, resetuj samo kilometrazu a ne citav put pa ces vidjeti da se samo ti podaci mjenjaju.

LB14
01-06-2009, 18:31
na N95 sam instalirao adria route i City navigator 2009 i sve radi. nakon toga sam na E71 isto to instalirao na isti način (tj instalirao garmin xt i preko mapsourcea prebacio karte i napravio .unl fileove) ugl. na N95 sve radi, a na E71 kad pogledam kartu piše "no map" kad zumiram isto ništa. jel zna neko u čemu bi mogo bit problem?

HCSC
01-06-2009, 18:39
ja znam: [Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60070)
trebaš učiniti sljedeće
15. Kako da obrišem ključeve u Mapsourcu?
Mapsource - Utilities - Manage Map Products - Unlock Regions
te obrišeš ključeve koje želiš

i na temelju SN od E71 otključati karte.

aca013
01-06-2009, 18:43
Hteo bih da ubacim katre Adria 2.2 i SCG 1.9 u telefon zajedno ih selektujem u Mapsource-u i posaljem na telefon.Kada upalim Garmin kaze mi da mapa nije otkljucana.Da li neko zna u cemu je problem?Karte su otljucane u Mapsource-u.

HCSC
01-06-2009, 18:46
a da i ti nemeš istu situaciju kao i post-dva iznad?

LB14
01-06-2009, 19:49
ja znam: [Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60070)
trebaš učiniti sljedeće

i na temelju SN od E71 otključati karte.

napravio sam to. promijenio sam ključeve za mapsource i ključeve za karte (unl koji sam s kartama prebacio u mob) ali i dalje "nema karte"

adenis
01-06-2009, 23:07
jesi li siguran da nemas niti jednu kartu ili samo nemas base mape? probaj naci zagreb na karti pomocu pretrage.

LB14
02-06-2009, 00:08
jesi li siguran da nemas niti jednu kartu ili samo nemas base mape? probaj naci zagreb na karti pomocu pretrage.

da, pokušao sam tako i da mi onda prikaže na karti i tako je uspjelo. možda zato jer mi se spojio na satelit... al onda je opet karta "nestala" pa se pojavila... nije baš stabilna...

GT-R
02-06-2009, 09:11
Sad sam slučajno pokrenuo na mobu "Killme" i TSRAutostart.exe još uvjek postoji iako sam ga neki dan izbriso i nije postojao.
Kako da ga full uklonim??
Da probam onom prvom metodom? Hakiran mi je mob.

EDIT: Pokušao sam i sa prvom metodom, ali Sys nevidim na memorijskoj, pa sam morao namjestiti da X-plore prikazuje skrivene dadoteke, ROM i RAM i tek onda sam vidio folder Sys, ali u njemu nema ništa!

adenis
02-06-2009, 10:20
100% uklanjanje sam i ja procitao na ovom forumu. odes u postavke/sustav i nades pozadinske procese (launch background service).
oni su ti vjerovatno trenutno iskljuceni.
ukljuci ih i izades iz garmina.
zatim ponovo pokrenes garmin i iskljucih ih i izadi iz garmina.

TSRAutostart.exe se vise nece pojavljivati u aktivnim procesima.

p.s. iskreno ja nisam primjetio neku razliku u potrosnji baterije sa ukljucenim i iskljucenim ovim procesom ali inace ni ne vodim bas nesto paznje o potrosnji baterije jer punim mobitel svako vece kad krenem na spavanje.

GT-R
02-06-2009, 10:53
100% uklanjanje sam i ja procitao na ovom forumu. odes u postavke/sustav i nades pozadinske procese (launch background service).
oni su ti vjerovatno trenutno iskljuceni.
ukljuci ih i izades iz garmina.
zatim ponovo pokrenes garmin i iskljucih ih i izadi iz garmina.

TSRAutostart.exe se vise nece pojavljivati u aktivnim procesima.

p.s. iskreno ja nisam primjetio neku razliku u potrosnji baterije sa ukljucenim i iskljucenim ovim procesom ali inace ni ne vodim bas nesto paznje o potrosnji baterije jer punim mobitel svako vece kad krenem na spavanje.

Nije mi jasno :wall:
Pod postavkama nemogu nigdje naći sustav.
Učinio sam kako tu piše:
31. Instalirao sam Garmin mobile, i nakon korištenja Garmina, baterija na mobitelu mi se jako brzo troši. Kako smanjiti potrošnju?
Postoje dva načina da se smanji potrošnja baterije nakon korištenja Garmina:
1. Pokrenite X-plore (ili neki drugi browser) i odite na memorijsku karticu, nađite folder Sys i otvorite ga. Nakon toga otvorite folder Bin (E:\sys\Bin) Nađite fajl CardRunner.dll i preimenujte ga u CardRunner.dlo . u istom folderu nađite i izbrišite TSRAutoStart.exe
(za ovaj postupak mobitel mora biti hakiran)

2. Skinite i instalirajte aplikaciju KillMe, te nakon što ste koristili Garmin, pokrenite KillMe aplikaciju i "ubijte" TSRAutoStart.exe proces.
KillMe možete skinuti odavdje
(da bi mogli instalirati aplikaciju, trebate ju potpisati ili hakirati mobitel)

Pokrenuo sam Killme, i izbrisao TSRAutostart.exe i nestao je, no nakon nekog vremena se ponovno vrati!

Ico
02-06-2009, 11:26
Taj TSRautostart ti se "vrati" svaki put kada pokrenes Garmin. Tako da svaki put kad pokrenes i izgasis garmin, trebas ubijati taj proces.
Procitaj si malo ovu temu, vec se o tome pisalo

@LB14: daj malo prolistaj temu unazad i pogledaj temu sa pitanjima i odgovorima. Ako si prebacio otkljucane karte na mobitel, a napise ti da nema karte, samo trebas malo zumirati (stisnuti broj 3) i karte ce se pocet crtati

GT-R
02-06-2009, 12:28
Taj TSRautostart ti se "vrati" svaki put kada pokrenes Garmin. Tako da svaki put kad pokrenes i izgasis garmin, trebas ubijati taj proces.
Procitaj si malo ovu temu, vec se o tome pisalo

A što ako ga uklonim prvom metodom (mada sam pokušao, ali folder sys je prazan) ?
Dobro je da nisam izbrisao aplikaciju "Killme" jer nebih nikada ovo skužio...

Rale
02-06-2009, 18:25
Pozdrav svima

Imam pitanje, tj. problem pa ako je netko imao sličan da pomogne.
Sve instalirano kako treba, Adriaroute i SCG rade nakon što ih prebacim iz Mapsource-a.
Problem je sa kartom EU, City navigator 2009. Npr. otkrio sam da kada se odabere jedno polje ispod Koln-a, da Mapsource izbaci nekakvu grešku tipa THERE IS A PROBLEM WITH THIS GARMIN APLICATION. Nakon što sam uvidio da je problem u tom polju, instalirao sam bez njega, i redovito dođe do 41% i opet izbaci tu poruku. Očito da postoji još jedno polje koje ima problem sa Mapsource-om. Da li je problem u City Navigatoru, da li da skinem drugu verziju tipa 2010 ili sl.
Evo nemam više ideju kako ovo riješiti.

Usput, kada označim sve u Adriaroute i SCG, da li onda opet moram označiti HR U City navigator Europe?
Hvala

Ico
02-06-2009, 18:37
1. kolika je veličina svih tih mapa koje prebacuješ sa mapsource-a na mob?
da li imaš toliko mjesta na memo kartici?

2. ako si iz AdriaRoute-a označio Hrvatsku, onda ju ne trebaš označavati u City navigatoru.
to ti piše na više mjesta, mislim da piše i u uputama za instalaciju i pitanjima vezanima za garmin

Rale
02-06-2009, 18:47
Nisam našao u uputama da ne treba označavati HR u CNE, možda sam previdio.
ADRIA I SCG su cca 260 Mb, a kada ubacim sve željeno iz EU dođe do cca 1,1 GB.
Sada tražim gdje skinuti CNE 2010, imam jaki osjećaj da nešto nije u redu sa CNE, jer polje ispod Koln-a uzrokuje pojavu poruke odmah na startu prenošenja, a ista stvar se dogodi poslije na 41%, očito je još poneko polje ''oštećeno'' ili sl.

mr. navigo
02-06-2009, 23:47
Poštovanje...nadam se da pišem u pravi topic..

Imam pitanje u vezi navigacije za nokiu E 66 (iz vipa).

Naime želio sam instalirati Garmin Mobile XT 5.00.50 , sljedio sam instalaciju s linka
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60969
i došao do broja 8, DALJE NE ZNAM tražio sam po forumu ali nisam našao...
Uspješno sam instalirao Garmin međutim , ne mogu ga otkljucati tocnije ne mogu ga uopce naci, niti pokrenuti aplikaciju..u cemu je problem. hvala.

HCSC
02-06-2009, 23:57
probaj sve ponovo uraditi. Na što misliš:
ne mogu ga otkljucati tocnije ne mogu ga uopce naci, niti pokrenuti aplikacijuako je ovo treće radi sve iz početka baš kako piše. A ako ga ne možeš naći instalirani Garmin trebao bi ti biti po defaultu ako se dobro sječam Menu - Installations

...drugo mi ne pada napamet.

GT-R
03-06-2009, 11:05
Uspio sam na ovaj način, ali preko kompa, kad mi je mob bio u prijenosu podataka.

31. Instalirao sam Garmin mobile, i nakon korištenja Garmina, baterija na mobitelu mi se jako brzo troši. Kako smanjiti potrošnju?
Postoje dva načina da se smanji potrošnja baterije nakon korištenja Garmina:
1. Pokrenite X-plore (ili neki drugi browser) i odite na memorijsku karticu, nađite folder Sys i otvorite ga. Nakon toga otvorite folder Bin (E:\sys\Bin) Nađite fajl CardRunner.dll i preimenujte ga u CardRunner.dlo . u istom folderu nađite i izbrišite TSRAutoStart.exe
(za ovaj postupak mobitel mora biti hakiran)

Ico
03-06-2009, 14:26
pa sve ti je objašnjeno u toj temi.
trebaš sa nekim file explorerom otvoriti memo karticu, naći folder Garmin i unutra naći fajl GarminMobileXT odabrati ga i instalirati.
stvarno nema problema sa tim.
stvarno nije problem, samo treba sve pročitati i uključiti malo mozak.

mirkeclj
03-06-2009, 15:33
sve mi je jasno i radi mi super samo ne znam gdje mobu skinuti prije sam imao u instalaciji vozilo 3 komada strelicu auto i kamion a sada imam samo strelicu gdje to da skinem pozdrav

mr. navigo
03-06-2009, 18:39
Uspio sam riješiti problem. Međutim zapeo sam na necemu drugom, tocnije prebacivanje karti iz mapsourcea u mobitel.
Kada želim pokrenuti mapsource dogodi mi se pogreška.

Tocnije piše "incorrect language dll file.Please reinstall MapSource"

Pokušao sam reinstalirati i ponovo ispocetka instalirao i ubacivao karte tj otkuljucavao ali ista stvar...Ne znam u cemu je problem..hvala...

Eh da , nadam se da nisam naporan ali imam još jedno pitanje , instalirao sam garmin xt5.00.50 u mobitel (nokia e 66)nisam ubacivao karte, kada ga pokrenem ne može mi pronaci satelite..hvala

Valg
03-06-2009, 21:19
Lijep pozdrav.
Nabavio sam CityNav Europe 2009.
U njemu se nalazi samo 1 fajl koji se zove "gmapsupp.img", i zauzima 1.52GB.

Kako da ga instaliram?

Imam N95-I (+4GB mSD), Garmin zadnu verziju, i Adria Route (koji sam bez problema instalirao pomoću uputstava).

Molim vas pomozite, jer nemam više nikakve ideje, s nijednim programom nemogu gmapsupp.img otvoriti ni instalirati.

Hvala

Petr
03-06-2009, 22:58
pogledaj na karticu u garmin kaj ti piše gmapsupp ili gmapprom... ak piše prvo napiši drugo ili obrnuto... ovori garmin keygen upišeš gore id dole 378 i napraviš onaj ključ kak si napravil i za adriu... i da, ovoga samo pikneš tu di ti piše gmapsupp ili gmaprom da ti je .img file

valjda si skužil

Valg
03-06-2009, 23:31
pogledaj na karticu u garmin kaj ti piše gmapsupp ili gmapprom... ak piše prvo napiši drugo ili obrnuto... ovori garmin keygen upišeš gore id dole 378 i napraviš onaj ključ kak si napravil i za adriu... i da, ovoga samo pikneš tu di ti piše gmapsupp ili gmaprom da ti je .img file

valjda si skužil

Jesi to odgovarao za mene?
Meni je problem da ne znam kamo sa onim velikim fajlom...

O tome se radi...

adenis
04-06-2009, 00:07
koliko sam ja shvatio treba samo da taj img file kopiras na memory karticu

Vader
04-06-2009, 19:06
Jesi to odgovarao za mene?
Meni je problem da ne znam kamo sa onim velikim fajlom...

O tome se radi...

stavi ga na memorijsku karticu u folder garmin

majstorcina
04-06-2009, 20:17
Moze li se na n95 instalirati garmin topo

Ico
05-06-2009, 08:31
Moze li se na n95 instalirati garmin topo

Ako mislis na Adria Topo, odgovor je DA.
Mozes imati instaliran i AdriaRoute i AdriaTopo na mobitelu.
O adriaTopo se dosta pricalo u ovoj temi pa si malo procitaj

libertas30
05-06-2009, 15:48
Pitanje vezano za Garmin:
Želim od točke A do točke B ići preko točke C (via).Npr: Osijek-Rijeka via Sisak.Kako se to podesi u Garminu? Kad ukucam željenu destinaciju on potegne jednu rutu.Kako da ga natjeram da iskalkulira rutu tako da prolazim kroz jedno ili više mjesta koje ja želim?
Nadam se da nisam zakomplicirao.

coatheman
05-06-2009, 18:43
Pozdrav drugari, imam jedno pitanje! Da li vam se desava da imate slab signal nekad?jutros mi je u dvoristu radilo sve super a u sobi sam imao jednu crtu od 5. Sada u sobi nemam ni jednu a u dvoristu jednu crticu sto nije dovoljno da se lociram... Je l imao neko slicnih problema?

tomica007
05-06-2009, 22:13
Pitanje vezano za Garmin:
Želim od točke A do točke B ići preko točke C (via).Npr: Osijek-Rijeka via Sisak.Kako se to podesi u Garminu? Kad ukucam željenu destinaciju on potegne jednu rutu.Kako da ga natjeram da iskalkulira rutu tako da prolazim kroz jedno ili više mjesta koje ja želim?
Nadam se da nisam zakomplicirao.

alati /up. mojim podacima /rute / kreiraj novu rutu

slijedi čarobnjaka i to ti je to

Pozdrav drugari, imam jedno pitanje! Da li vam se desava da imate slab signal nekad?jutros mi je u dvoristu radilo sve super a u sobi sam imao jednu crtu od 5. Sada u sobi nemam ni jednu a u dvoristu jednu crticu sto nije dovoljno da se lociram... Je l imao neko slicnih problema?

vrijeme utjece na signal, znaci mozda je oblacno bilo?

dROGAR
06-06-2009, 19:44
meni sve sljaka
osim kad idem u moje lokacije, tamo izaberem neku spremljenu lokaciju i onda mi samo izade iz garmina, iako u kutu jos uvijek prikazuje znak za gps???

jel netko ima ideju kakvu???

skinuo sam cnnt2010, taj file sadrzi mapsource koji kada pokrenem u njemu imam adriu i scg, koju sam instalirao na staroj verziji

takoder sadrzi i ikonu mapinstal i koju kada pokrenem trazi device, pretpostavljam da zeli odmah na mob, ali ja ih zelim u mapsourcu imati

GT-R
06-06-2009, 21:24
Danas sam slučajno htio pogledati na Garminu mapu Zagreba...
I ja otvorim Garmin, ekran samo trepne i ništa se nedešava.. Restartam mob par puta, sve isto.. I ja p*pizdim i formatiram memorijsku i vratim na mobu tvorničke postavke (*#7370#). I instaliram ja Garmin XT Adria Route, i vidim kad ga pokrenem nemam karte, pa zaključim da karte nisu pravilno ubačene... Izbrišem iz kompa MapSource i Adria Route v2.20. Ponovo resetiram mob i formatiram memorijsku. Idem sve po uputama.. Uspješno instalirao Garmin XT AR. Vraćam dadoteke na memorijsku (stavio sam par stotina pjesama kopirati) i morao sam hitno negdje ići iz grada a mob mi treba.. Prije toga sam imao neuspjeli pokušaj hakiranja softvera, zadnja točka, broj 7. mi neš s*re i nemogu hakirat mob. Ok, ostavim to i kopiram pjesme.. Nisam imao vremena čekati da se to kopira (pisalo je da treba oko 70 min) i idem na cancel i neće. Otvorilo mi se 6 Autoplay-a s memoriske (zbog foldera Hack za hakiranje, a nisam uspio hakirati), i ja ponovo p*pizdim i iščupam USB kabel. Imao sam problema s pokretanjem mobitela, zamrznuo se...Restartam ga, pokrenem sve OK, samo što na memorijskoj nema ništa, pa ni Garmina... Opet sve resetiram, formatiram i stavim Garmin XT AR (opet), sve 5 radi, pokrenem Garmin, stojim na mjestu, on pokazuje par sekundi da se krećem 3 km/h, pa se vrati na 0 km/h, a maksimalna brzina je 24 km/h (a nisam ni koraka napravio). Odem đir s bajsom, u jednom smjeru pokazuje max. 42 km/h (što je i točno). Vraćam se natrag kući, pogledam na mob kad piše max. brzina 1243 km/h (neznam kolko je točno, ali oko 1200 km/h je sigurno pisalo). Ja sad gledam wtf, nekužim zašto pokazuje toliku maksimalnu brzinu.. To mi se jednom već desilo, samo što je pokazivalo 400 i nešto km/h.
Cijelo vrijeme sam brzinu mjerio preko "Vidi kartu".
Stavim sutra screnshoot, mob mi je sad prazan...
Dali se ovo vama događalo i zašto se događa?

mk484475
07-06-2009, 01:24
Moze li neko da mi posalje na mail ili da ga ostavi ovde na forumu fail TSRAutoStart.exe posto sam ga izbrisao iz E:\sys\Bin posto sam sledio uputstvo da se stedi baterija i sada nece da mi radi garmin. Preporucio bi svima da to ne rade.

adenis
07-06-2009, 02:00
ako ti niko ne posalje, ja bih ali ne mogu da ga nadem, reinstaliraj garmin.

mk484475
07-06-2009, 02:04
Ma znam da preinstalacija resava problem ali nemam garmin kod sebe a potrebna mi je navigacija.

Hvala puno Adenis reseno!!! Pozdrav

adenis
07-06-2009, 02:12
evo potrazit cu ja jos malo detaljnije
problem je jer sam deinstalirao hello carbride, sad sam ponovo instalirao pa cemo vidjeti

adenis
07-06-2009, 02:31
evo link TSRAutoStart (http://www.2shared.com/file/6152803/76979e41/TSRAutoStart.html).

nemam mogucnost postavljanja attachmenta na forum :(

GT-R
07-06-2009, 08:09
Moze li neko da mi posalje na mail ili da ga ostavi ovde na forumu fail TSRAutoStart.exe posto sam ga izbrisao iz E:\sys\Bin posto sam sledio uputstvo da se stedi baterija i sada nece da mi radi garmin. Preporucio bi svima da to ne rade.

Potpisujem, pogledajte moj post iznad, zbog toga meni nije radio Garmin. Par puta sam TSRAutostart.exe killo preko "killme", pa mi dosadilo stalno brisati (do tada je sve bilo u redu)i onda sam spojio mob s kompom, na kompu otvoriso sys/bin, preimenovao CardRunner.dll u CardRunner.dlo i izbrisao TSRAutostart.exe. Idući dan kad sam htio prvi puta nakon što sam to radio upaliti Garmin, nije išlo. (mob mi je bio hakiran)

GT-R
08-06-2009, 08:38
Imam Garmin XT v5.00.50, i mogu ti reći da nisam ni znao da imam ovu verziju. Nisam primjetio nikakvu razliku između ovog i 5.00.40.
Jel zna itko ovo doslovno prevest?
* Provide 'Exit' option to the Activate Software page.
* Correct the turn preview page in landscape orientation.
* Correct an error that occurs when the 'Arrival' button is selected.
* Correct the text color of the main map page when displayed in night mode.

IgorO
08-06-2009, 09:28
Pozdrav!
Instalirao sam Garmin Mobile XT verzija 5.00.50s60.9, karte adria route 2.2 i SCG 1.9. Postupak instalacije mapsource-a, otključavanja karata i garmina, prebacivanje karata u mapsource sam napravio kak je napisao RimtuTiTuki u prvom postu. Medjutim kad upalim mob garmin ne može naći signal. Cijelo vrijeme daje poruku tražim satelite i ne prikazuje nikakvu kartu. Molim za pomoć.

GT-R
08-06-2009, 13:32
Pozdrav!
Instalirao sam Garmin Mobile XT verzija 5.00.50s60.9, karte adria route 2.2 i SCG 1.9. Postupak instalacije mapsource-a, otključavanja karata i garmina, prebacivanje karata u mapsource sam napravio kak je napisao RimtuTiTuki u prvom postu. Medjutim kad upalim mob garmin ne može naći signal. Cijelo vrijeme daje poruku tražim satelite i ne prikazuje nikakvu kartu. Molim za pomoć.

18. Instalirao sam i pokrenuo Garmin ali mi uređaj ne nalazi signal (satelit/e), odnosno uređaj mi javlja čekam bolju preciznost GPS-a?
Prilikom prvog pokretanja uređaju je potrebno nešto više vremena da pohvata satelit/e (signal), stoga treba pričekati nešto više vremena (vrijeme varira ali jedno10-tak min.) te se locirati (uređaj) na otvoreno nebo, po mogućnosti na neku čistinu.

Jučer sam si instalirao Garmin XT na mobitel, zato što sam ga resetirao i memorijsku formatirao, i meni je našao vrlo brzo satelite, za oko 10-20 sec.

IgorO
08-06-2009, 14:31
Hvala na odgovoru. Izgleda da je to bio problem. Na cistini hvata satelite, medjutim ne pokazuje kartu. Al kad uđem u alate u skupove karata pokazuje da imam SCG Route 1.9 i AdriaRoute 2.2 i nabrojane karte 1 Slo,2 Slo, 3 Slo itd. Jel to znači da nemam kartu Hrvatske na mobu, odnosno da nisam dobro napravio image u Mapsourcea jel nisu nabrojane u mapi?

tomica007
08-06-2009, 15:30
di ima za skinut garmin city navigator europe 2010? može neki link na PM? hvala

mag
09-06-2009, 14:25
http://thepiratebay.org/torrent/4843881/Garmin.City.Navigator.Europe.NT.v2010.Update

posavec123
09-06-2009, 18:40
http://www.rapidfind.org/upload/showthread.php?t=170682

zdikic
09-06-2009, 19:57
pozdrav, pokusao sam naci svoj problem na forumu, ali nisam uspio, unaprijed se ispricavam ako je na to vec odgovoreno...ugl instalirao sam ovaj najnoviji garmin 5.00.50 na e71, sve po tutorialu i ucitao sam ADRIAroute, locira me, ali kad nadem adresu gdje zelim ici nakon kalkulacije rute mi pise:
kalkulacija rute nije moguća: blizu početne točke nema prometnica
imam garmin na nokia 5800 xm instaliran po istom tutorialu i sve radi za 5...zna li netko u cemu je problem? hvala!

kuki81
09-06-2009, 22:56
imam problem.. i ispričavam se ak je več netko imao taj isti problem.

imaoo sam instaliran garmin i sve je bilo ok. danas su mi u mobisu napravili upgred softvera i sad kad hoču opet instalirati garmin odmah na početku mi javlja (onaj plavi prozor kad skoči) da nemože naći disk od mobitela "Removable Drive"!
Kaj sad???

tomica007
10-06-2009, 00:05
pozdrav, pokusao sam naci svoj problem na forumu, ali nisam uspio, unaprijed se ispricavam ako je na to vec odgovoreno...ugl instalirao sam ovaj najnoviji garmin 5.00.50 na e71, sve po tutorialu i ucitao sam ADRIAroute, locira me, ali kad nadem adresu gdje zelim ici nakon kalkulacije rute mi pise:
kalkulacija rute nije moguća: blizu početne točke nema prometnica
imam garmin na nokia 5800 xm instaliran po istom tutorialu i sve radi za 5...zna li netko u cemu je problem? hvala!
dešavalo mi se, ponovi postupak, meni je palilo

kuki81
10-06-2009, 00:25
imam problem.. i ispričavam se ak je več netko imao taj isti problem.

imaoo sam instaliran garmin i sve je bilo ok. danas su mi u mobisu napravili upgred softvera i sad kad hoču opet instalirati garmin odmah na početku mi javlja (onaj plavi prozor kad skoči) da nemože naći disk od mobitela "Removable Drive"!
Kaj sad???

riješio sam.. treba odabrati masovnu pohranu.

darko12
10-06-2009, 10:07
Pozdrav, instalirao sam ovaj najnoviji garmin 5.00.50 sa adriarouteom 2.2 na 6220 classic i navigacija u principu radi, ali se svako malo događa da program napiše tražim GPS (dakle ne tražim satelite) kao da traži sam interni GPS receiver? Nakon toga isključim GPS, ponovno ga uključim, program nađe satelite odmah i sve je dobro nekih par minuta (nekad i kraće) i nakon toga sve ispočetka.

mrkva4
10-06-2009, 10:11
pozdrav hoce li ovaj Garmin sa kartama raditi na blackberry storom ?

GT-R
10-06-2009, 10:24

NE, jer Blackberry Storm nije SYMBIAN S60v3.

mrkva4
10-06-2009, 10:35
NE, jer Blackberry Storm nije SYMBIAN S60v3.

a postoji li Garmin navigacija za njega? i gdje je naci ?

HCSC
10-06-2009, 17:53
NE kao što je već rečeno. I...
a postoji li Garmin navigacija za njega? i gdje je naci ?
...boo, neznam gdje ga možeš pronaći. A što se tiče karata mislim da ćeš ih moći iskoristiti, barem su jedne te iste i za Symbian i za WM uređaje + isti MapSource te gledam zašto nebi i za BB.

bonjovi
10-06-2009, 20:51
pozdrav,sori ako se laički izražavam,no moj gmapsupp.img file je 126 mb,zanima me koliko je velik najnoviji? imam garmin 5.00.00 na 6220 classic,i sve radi odlično,samo me kopka što postoji najnovija verzija 5.00.50,dal mi se isplati prčkati,mislim da ne? ne putujem izvan HR autom...

EDIT: znaći adria route,mislim da je 2.2 al nisam siguran pa ak ima ko isto samo adriu i to najnoviju nek javi da usporedimo. kaj se tiće autostarta na garminu 5.00.00 ostaje mi uključen ali sad ono najbolje-razlika u trošenju baterije je minimalna, dok radi potrošnja baterije je 0.17-0.18 v, a dok ne radi 0.14-0.15 v. (mjereno sa energy profilerom)

-pacman-
12-06-2009, 18:55
kako da otključam garmin city navigator europe 2010??

Petr
12-06-2009, 23:35
mislim da bi trebal upisati dole pod cusom maps 378
MISLIM

martantoni
13-06-2009, 08:03
kolega mi ima nokiju 6110 navigator i od prije par dana vise nikako nije mogao da uhvati gps signal. Nakon sto je napravio hard reset mobitela, gtps signal hvata puno brze, garmin mu ponovno radi i zadovoljan je. jel neko imao slicno iskustvo? da li se to isplati napraviti da nadje brze gps signal?

adenis
13-06-2009, 12:13
ma sigurno mu je sad ukljucen a-gps. znaci koristi mu gprs i gps kako bi se locirao a ranije nije. inace preporucujem da ukjucite a-gps jer ne pravi puno prometa preko gprs a locira za par sekundi.

benxxs
13-06-2009, 14:27
Išao sam ovih dana na put u međugorje i cijelim putem me je vodila navigacija na mojoj 95 8Gb sa garminom i adriarouteom 2.2. I skužio sam da ima malih problema sa navigiranjem tj. prometnice jednim dijelom nisu u skladu sa sitacijom na karti. Evo primjeri išao sam autoputom do zadnjega postoječeg izlaza zadnji izlaz po adriarout 2.2 je šestanovac ja sam izašao van u zagvozdu i to što nije pokazlvalo put od šestanovca do zagvozda mi je jasno. Ali pravi problemi dolaze kada sam se skinuo sa autoputa i došao na staru cestu prema imotskom 1/3 puta sitacija na navigaciji ne odgovara situaciji na terenu ili cesta ide jedno 50 metara van ceste ili je jednostavno nema pa ispada da se vozim po livadi a cesta je tu dosta dugo sudeći po izlizanosti i stanju asfalta. Poslije imotskog pa do međugorja kao i nazad je sve u redu ali to je jer sam išao drugim putem tj u makarsku preko vrgorca. Još nešto me je jako zasmetalo ali to ne znam da li je do garmina5.00.50 ili karte kada sam došao u Karlovca doma išao sam kući suprotno smjernicama navigaciji i došao sam na jedno 5 kilometara od kuće prešao aleksandriski most koji je ucrtan i krenuo prema kući cijelo vrijeme me je navigacija upućivala da se polukružno okrenem i idem dužim putem a cesta je ucrtana prestala je tek jedno kilometar od kuće i napokon me usmjerila u pravom i logičnom smjeru. I jeno 2 puta karta je pokazivala skretanje desno a glasovno kaže lijevo.

adenis
13-06-2009, 17:29
ma ima problema, i ja sam naletio par puta da me salje pogresno ili da me pokazuje da se krecem van ceste. nije idealno i ne treba se 100% osloniti na navigaciju. treba svakako pratiti znakove na cesti a navigaciju imati kao ispomoc.

maximus06
14-06-2009, 00:59
Originally Posted by mk484475

Potpisujem, pogledajte moj post iznad, zbog toga meni nije radio Garmin. Par puta sam TSRAutostart.exe killo preko "killme", pa mi dosadilo stalno brisati (do tada je sve bilo u redu)i onda sam spojio mob s kompom, na kompu otvoriso sys/bin, preimenovao CardRunner.dll u CardRunner.dlo i izbrisao TSRAutostart.exe. Idući dan kad sam htio prvi puta nakon što sam to radio upaliti Garmin, nije išlo. (mob mi je bio hakiran)

isti slucaj,i ja sam izbrisao taj fajl i kada sam hteo da pokrenem garmin samo mi displej trpne i nista,ali ja sam uradio sljedece i proradilo je...

usao sam u garmin,nasao fajl garmin.exe i pokrenuo njegovu instalaciju direktno u telefonu...
sacekao sam dok se instalacija zavrsila,startao garmin i sve kao bombona rai ponovo...

upozorenje i od mene da se ne brise onaj TSRAutostart.exe jer ima nas puno koji smo imali probleme poslje njegovog brisanja...

RS_197
14-06-2009, 16:13
mislim da bi trebal upisati dole pod cusom maps 378
MISLIM
Tocan custom MapID je 449

378 je MapID za verziju 2009 ;)

Rale
15-06-2009, 22:30
Pozdrav svima

Sve imam instalirano po želji uspješno, Garmin pronalazi po većim gradovima ulice i sl. Ali npr upisao sam mu mjesto prije Jastrebarskog, Pavučnjak i kaže nema. Mjesto se u Garminu vodi pod Povučnjak, pa mi se ovo sad čini malo nepouzdano.
Ali veći problem za koji tražim odgovor je zašto nemože pronaći Rastoke??? Tražio sam pod svim kategorijama i ništa. Čak i isključio sve karte osim AdriaRoute pa opet ništa.
Kada u Mapsource-u pod Find upišem Rastoke nađe ih odmah ali na mobu mi kaže da ne postoji nešto takvo. Ako je ovo slučaj sa Rastokama kako je onda sa ostalim malim mjestima. Da li je ovo normalna pojava ili je negdje došlo do problema.

Riješeno, Garmin kaže da su Rastoke grad :)

Pozz

blebla
16-06-2009, 00:16
Pozdrav svima

Sve imam instalirano po želji uspješno, Garmin pronalazi po većim gradovima ulice i sl. Ali npr upisao sam mu mjesto prije Jastrebarskog, Pavučnjak i kaže nema. Mjesto se u Garminu vodi pod Povučnjak, pa mi se ovo sad čini malo nepouzdano.
Ali veći problem za koji tražim odgovor je zašto nemože pronaći Rastoke??? Tražio sam pod svim kategorijama i ništa. Čak i isključio sve karte osim AdriaRoute pa opet ništa.
Kada u Mapsource-u pod Find upišem Rastoke nađe ih odmah ali na mobu mi kaže da ne postoji nešto takvo. Ako je ovo slučaj sa Rastokama kako je onda sa ostalim malim mjestima. Da li je ovo normalna pojava ili je negdje došlo do problema.

Riješeno, Garmin kaže da su Rastoke grad :)

Pozz

ipak se vodi pavucnjak ko pavucnjak, povucnjak ne postoji uopce... "problem" kod garmina je da se mjesta u kojima nema upisanih ulica mogu naci samo ak se ide trazit pod gradovi, a kad se ide trazit pod adrese, onda nalazi samo mjesta koja imaju ulice i brojeve kuca... malo glupo, al kaj sad... bude bolje...

NesS
16-06-2009, 11:58
Ja imam jedno kratko pitanje - kako iz MapSource-a kreirati .IMG file i spasiti ga na kompjuter, ne direktno na mobitel? Izvinjavam se ako je vec odgovoreno negdje na ovo...

Znam sve oko otkljucavanja, ID-a, KeyGen-a, Map ID-a, itd., i sve to radi odlicno, medjutim nikako da skontam kako da od selektovanih mapa (AR, SCG, NTv9/10) exportujem taj nesretni .IMG file na kompjuter.
Jednostavno nema nigdje komande "export", a u Save ili Save As su neke cudne opcije i nijedna nije sa .img ekstenzijom (samo .gdb, .mps i .txt, i svaka kreira samo nekakav malecki file, ni blizu onog u MB koji bi trebao biti).
Hvala unaprijed.

tomica007
16-06-2009, 12:56
Ja imam jedno kratko pitanje - kako iz MapSource-a kreirati .IMG file i spasiti ga na kompjuter, ne direktno na mobitel? Izvinjavam se ako je vec odgovoreno negdje na ovo...

Znam sve oko otkljucavanja, ID-a, KeyGen-a, Map ID-a, itd., i sve to radi odlicno, medjutim nikako da skontam kako da od selektovanih mapa (AR, SCG, NTv9/10) exportujem taj nesretni .IMG file na kompjuter.
Jednostavno nema nigdje komande "export", a u Save ili Save As su neke cudne opcije i nijedna nije sa .img ekstenzijom (samo .gdb, .mps i .txt, i svaka kreira samo nekakav malecki file, ni blizu onog u MB koji bi trebao biti).
Hvala unaprijed.
instaliraj si na komp garmin PC. On će ti poslužit da kad ideš na eksport karte ( mapsource ) da ti napravi img file u taj direktori od garmina.

NesS
16-06-2009, 13:23
Neki linkic odakle da pokupim taj Garmin PC?
I da provjerim jesam li dobro shvatio - nakon instalacije ovog programa u MapSource aplikaciji cu dobiti mogucnost exporta?

bonjovi
16-06-2009, 21:01
ljudi, jel zna ko da li se update-om firmware-a sa 3.23 na 5.15 mjenja verzija S60v3 na v5, i kaj mi je najveća gnjavaža, da se gubi Garmin instalacija kao i svi ostali instalirani programi? ako se mjenja verzija na v5 znaći da mi stari instalacijski fajlovi za symbian programe više neće raditi?

Ico
16-06-2009, 21:04
nemožeš updateom softa promijeniti i verziju symbiana. ako imaš uređaj koji ima S60 v3, nemožeš od njega napraviti S60 v5

Kada napraviš update softa, sve programe ćeš morati ponovno instalirati.

Što se Garmina tiče, sve karte i instalacijski fajlovi će ti ostati na memo kartici, i trebat ćeš samo pokrenuti instalaciju sa memo kartice i instalirati na mobitel.
i sve će ti raditi.

Ali nećemo dalje ići u offtopick, nego će mo se vratiti na temu Garmin Mobile XT

bonjovi
17-06-2009, 01:20
ok,hvala na odgovoru, na to pitanje samo drukčije formulirano mi u odgovarajućoj temi nitko nije odgovorio pa sam tu pitao gdje vidim da češće ljudi odgovaraju, a i zbog garmina. hvala još jednom.

jerbici
17-06-2009, 11:08
Ne znam jeli post na pravom mjestu, aako nije ispričavam se.
Zanima me gdje naći POI filove za garmin xt, ali one sa hrpom detalja?

Hvala unaprjed

lazarvgd
17-06-2009, 12:35
LJudi meni treba mala pomoc gde mogu da skinem MapSource Unlok ?

GT-R
17-06-2009, 13:59
Primjetio sam da čak i kada nekoristim Garmin u "killme" se pojavljuje TSRAutostart.exe.
Svaki put stisnem Terminate, ali nakon nekog vremena se ponovo vrati.

Inače, nisam primjetio neku razliku u trajanju baterije.

jerbici
17-06-2009, 14:05
LJudi meni treba mala pomoc gde mogu da skinem MapSource Unlok ?

U uputsvima za instalaciju imaš sve, prepostavljam da trebaš keygen, on on generira kodove i za garmin i za karte.

Primjetio sam da čak i kada nekoristim Garmin u "killme" se pojavljuje TSRAutostart.exe.
Svaki put stisnem Terminate, ali nakon nekog vremena se ponovo vrati.

Inače, nisam primjetio neku razliku u trajanju baterije.

O kojoj se verziji garmina radi?

GT-R
17-06-2009, 15:27
U uputsvima za instalaciju imaš sve, prepostavljam da trebaš keygen, on on generira kodove i za garmin i za karte.

O kojoj se verziji garmina radi?

Najnovija, v5.00.50

Ico
17-06-2009, 15:31
@GT-R: pogledaj jesi u postavkama garmina izgasio pozadinske procese.
A što se tiče Garmina i utjecana na bateriju na N82, iz vlastitog iskustva znam da ne utječe puno na trajanje baterije.
Za razliku od E66/E71 kod kojih dosta utječe ako je onaj pozadinski proces upaljen.

symbianer
17-06-2009, 17:35
Išao sam ovih dana na put u međugorje i cijelim putem me je vodila navigacija na mojoj 95 8Gb sa garminom i adriarouteom 2.2. I skužio sam da ima malih problema sa navigiranjem tj. prometnice jednim dijelom nisu u skladu sa sitacijom na karti. Evo primjeri išao sam autoputom do zadnjega postoječeg izlaza zadnji izlaz po adriarout 2.2 je šestanovac ja sam izašao van u zagvozdu i to što nije pokazlvalo put od šestanovca do zagvozda mi je jasno. Ali pravi problemi dolaze kada sam se skinuo sa autoputa i došao na staru cestu prema imotskom 1/3 puta sitacija na navigaciji ne odgovara situaciji na terenu ili cesta ide jedno 50 metara van ceste ili je jednostavno nema pa ispada da se vozim po livadi a cesta je tu dosta dugo sudeći po izlizanosti i stanju asfalta. Poslije imotskog pa do međugorja kao i nazad je sve u redu ali to je jer sam išao drugim putem tj u makarsku preko vrgorca. Još nešto me je jako zasmetalo ali to ne znam da li je do garmina5.00.50 ili karte kada sam došao u Karlovca doma išao sam kući suprotno smjernicama navigaciji i došao sam na jedno 5 kilometara od kuće prešao aleksandriski most koji je ucrtan i krenuo prema kući cijelo vrijeme me je navigacija upućivala da se polukružno okrenem i idem dužim putem a cesta je ucrtana prestala je tek jedno kilometar od kuće i napokon me usmjerila u pravom i logičnom smjeru. I jeno 2 puta karta je pokazivala skretanje desno a glasovno kaže lijevo.

Navigo je definitivno u nekom zastoju sa updateom karte...

GT-R
17-06-2009, 17:35
@GT-R: pogledaj jesi u postavkama garmina izgasio pozadinske procese.
A što se tiče Garmina i utjecana na bateriju na N82, iz vlastitog iskustva znam da ne utječe puno na trajanje baterije.
Za razliku od E66/E71 kod kojih dosta utječe ako je onaj pozadinski proces upaljen.

To je ovo Launch backround service ako se nevaram ?
Stoji pod Isključeno.

jerbici
17-06-2009, 19:07
Navigo je definitivno u nekom zastoju sa updateom karte...
PA izašao je update 2.3, i može se skinut sa službenih stranica

adenis
17-06-2009, 20:04
To je ovo Launch backround service ako se nevaram ?
Stoji pod Isključeno.

upalis pa izades iz garmina pa onda opet udes u garmin pa stavis iskljuceno. kod mene se ne vraca.

Admirh
18-06-2009, 11:08
Imam jedno pitanje (možda i više;D)

U tutorialu kod posta za Prebaciavnje karti iz mapsource-a na mobitel piše da, moramo sve karte ujednom prenjeti na mobitel..

Mene sad zanima, pošto več imam na Nokia E71 AdriaRoute, ali želim sad prebaciti još CNE09, pa se bojim da ču izgubiti Adria Route ako CNE09 prabcaim naknadno...

Dali je strah suvišan ili ču morati ponovo prebaciti i Adria Route??

Pozdrav...

ivanvuko
18-06-2009, 11:12
http://navigo-sistem.hr.lin6.c-a.hr/update/AdriaROUTE_2.30_CD_update.exe

http://www.navigo-sistem.hr/proizvod/427

novo!!!!!!!!!!!!!!!

GT-R
18-06-2009, 11:31
Imam jedno pitanje (možda i više;D)

U tutorialu kod posta za Prebaciavnje karti iz mapsource-a na mobitel piše da, moramo sve karte ujednom prenjeti na mobitel..

Mene sad zanima, pošto več imam na Nokia E71 AdriaRoute, ali želim sad prebaciti još CNE09, pa se bojim da ču izgubiti Adria Route ako CNE09 prabcaim naknadno...

Dali je strah suvišan ili ču morati ponovo prebaciti i Adria Route??

Pozdrav...

28. Na mobitelu imam instaliran AdriaRoute 2.2. Naknadno sam na računalo instalirao Europe NT2009 i htio bih ubaciti na mobitel karte još nekih država. Da li moram ponovno označavati Hrvatsku?
Ako prebacujete karte pomoću mapsource-a, onda trebate iz AdriaRoute-a ponovo odabrati Hrvatsku i Sloveniju, jer bi nova karta prebačena na mobitel pomoću mapsource-a obrisala staru kartu.

A sve lijepo piše...

tomica007
18-06-2009, 11:49

novo!!!!!!!!!!!!!!!
bilo je i vrijeme...

Gunslinger
18-06-2009, 14:44
molim pomoć
instaliravam garmin prema tutorijalu od Ico-a,sada sam na koraku otključavanja garmina(ono save in...)uglavnom sve sam napravio kao i Ico ali piše "you can't save here.Please choose another location.
imam n85 zadnji v20.175 softver i windows vistu-možda je zobg toga problem?

RS4
18-06-2009, 19:03
Imam jedno pitanjce, do danas nikakvih problema s navigacijom, ali sutra bi trebao u Poljsku, i stavio sam City Navigator 2008 + kartu HR otprije koju sam koristio, i sad kad odem na izradu rute i upisem Poljska, adresa ta i ta, on kalkulira rutu i na kraju kad dođe do kraja napise da nema dost memorije...
Koji je uzrok tome?

mr. navigo
18-06-2009, 20:10
Instalirao sam Garmin Mobile XT 5.00.50 i adria route 2.20 na Nokiu E 66 po upustvima postavljenim ovdje na forumu. Hvala Ico.
Navigacija radi odlicno, ponekad malo više vremena treba za pronaci signal, ponekad se izblesira ali sve u svem jako sam zadovoljan.
Međutim imam jedno pitanje, tražio sam ali nisam našao, vidim da se stalno piše o tajnom trošenju baterije kod garmina, zanima me dali je to prisutno na najnovijoj verziji 5.00.50, jer imam je instaliranu i nisam primjetio neku razliku, svakako izdrži 1,5 ili 2 dana, s dosta korištenja i ne gašenja nocu. Dakako da to i nije nešto impresivno ali opet dobro. Da li pomažu i koliko oni savjeti o preimenovanju raznoraznih datoteka itd...hvala

nkadovic
18-06-2009, 23:26
pomoć
prestao je raditi garmin online vremenska prognoza
ima li netko rješenje?

zok511
19-06-2009, 07:19
molim pomoć
instaliravam garmin prema tutorijalu od Ico-a,sada sam na koraku otključavanja garmina(ono save in...)uglavnom sve sam napravio kao i Ico ali piše "you can't save here.Please choose another location.
imam n85 zadnji v20.175 softver i windows vistu-možda je zobg toga problem?

imam isto N85 i vistu, i nisam imao problema kod instaliranja
pokušaj ponovo, možda si negdje nešto preskočio, možda kod onoga da pronađeš gdje ćeš spremiti "unlock code"

tomica007
19-06-2009, 07:33
Imam jedno pitanjce, do danas nikakvih problema s navigacijom, ali sutra bi trebao u Poljsku, i stavio sam City Navigator 2008 + kartu HR otprije koju sam koristio, i sad kad odem na izradu rute i upisem Poljska, adresa ta i ta, on kalkulira rutu i na kraju kad dođe do kraja napise da nema dost memorije...
Koji je uzrok tome?
u mobitelu isključi preko mapsource-a kartu hr, pa probaj. jbga nema dosta memorije, ili probaj restartat mob pa probat

lazarvgd
19-06-2009, 10:10
Zdravo svima,
Imam dva problema!
Prvi je nigde nisam nasao program MapSourceUnlocker, mislim da na forumu nema link za download!
A drugi je sto mi Germin kad ga instaliram na telefon...sam se iskljuci posle nekog vremena...jednostavno kao u win-u kad vas izbaci iz igre...

moze li mi neko pomoci,bio bih mnogo zahvalan!

hvala unaperd
lazar

Ico
19-06-2009, 20:35
Koji je uzrok tome?

Samo smanji detalje u Garminu!
Nikakvo formatiranje mobitela, jednostavno smanji detalje i napravit će ti rutu

pisalo se o sličnom problemu u ovoj temi, a možda je odgovoreno i u F.A.Q.

@lazarvgd: koji mobitel imaš? jesi siguran da si sve dobro instalirao?

vbar001
20-06-2009, 01:25
Pozdrav
Instalirao sam Garmin 5.00.50 na 6650 . Par dana je sve radilo super a sada kad uključim Garmin izbaci mi , Not enougt memory to run Garmin Mobile XT (at least 8MB reguired) .
Probao sam ponovo instalirati prvi puta se pokrene dobro a poslije opet izbaci grešku .
Molim pomoč

Vader
20-06-2009, 14:38
Pozdrav
Instalirao sam Garmin 5.00.50 na 6650 . Par dana je sve radilo super a sada kad uključim Garmin izbaci mi , Not enougt memory to run Garmin Mobile XT (at least 8MB reguired) .
Probao sam ponovo instalirati prvi puta se pokrene dobro a poslije opet izbaci grešku .
Molim pomoč

koje programe imaš još pokrenute? jel radi nakon gašenja/paljenja moba?
meni to izbacuje kad ostane otvoren web

Flegmaa
20-06-2009, 15:54
Pozdrav,
jeli netko instalirao garmin mobile XT na e71?
Evo ja sam sve instalirao kao sto sam si instaliravao na n95 8gb (po istom tutorialu sa istom fajlovima) ali na nokiji kad ga upalim (garmina) svaki put dode poruka da nemam dovoljno novaca na racunu za prijenos podataka (dobro, jasno mi je da nemam novaca za prijenos podataka, ali hoce li trositi novce dok bude novca na racunu?). I jel se to uopce igdi moze ugasit da ne vice da nema novaca, tj da uopce ne koristi mrezu..

jerbici
20-06-2009, 16:05
Pozdrav,
jeli netko instalirao garmin mobile XT na e71?
Evo ja sam sve instalirao kao sto sam si instaliravao na n95 8gb (po istom tutorialu sa istom fajlovima) ali na nokiji kad ga upalim (garmina) svaki put dode poruka da nemam dovoljno novaca na racunu za prijenos podataka (dobro, jasno mi je da nemam novaca za prijenos podataka, ali hoce li trositi novce dok bude novca na racunu?). I jel se to uopce igdi moze ugasit da ne vice da nema novaca, tj da uopce ne koristi mrezu..

pretpostavljam da se radi o postavkama za online oristup, imaš u postavkama garmina opciju garmin online, tu može uključit ili isključit te gluposti.

HCSC
20-06-2009, 16:19
i isključi si a-GPS:
Menu - Tools - Settings - General - Positioning - Positioning methods - i stavi Assisted GPS na Disable.

pročitaj si malo i: [Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60070)

efz
20-06-2009, 18:15

novo!!!!!!!!!!!!!!!

pitanjce: da li se taj novi update moze staviti na nokiu e71? trenutno imam adriaroute 2.20 i bas sam si sve lijepo namjestio pa nebi htio da moram sve ispocetka instaliravat.. znaci, da li mi se moze sto zeznut ak stavim sad adriaroute 2.30 i da li ce sve normalno radit? hvala

HCSC
20-06-2009, 18:52
ja sam stavio na E71, još nisam išao provjeravati razlike naspram AR 2.20.

Skineš update 2.30, instaliraš ga pogreneš MapSource. MapSource ti prikaže novi AR 2.30 i ponovo prebaciš SVE karte koje želiš.

tomitom
20-06-2009, 22:23
Mozes skinuti SD card verziju,startao sam exe i stavio u cardreader neku MMC ili microSD pa sam zemljovid gmapsupp.img prebacio u mobi.Cudno da je nova verzija manja u MB od v.2.2

Vader
20-06-2009, 23:45
Cudno da je nova verzija manja u MB od v.2.2

zato što je NT kompatibilna

GT-R
21-06-2009, 11:24
i isključi si a-GPS:
Menu - Tools - Settings - General - Positioning - Positioning methods - i stavi Assisted GPS na Disable.

pročitaj si malo i: [Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60070)

Na Hrvatskom:
Alati -> Postavke -> Općenito -> Pozicioniranje -> metode pozicioniranja -> maknite kvačicu ispred Potpomognuti GPS

jozz
22-06-2009, 17:00
Može svježi linka za city navigator 2009, unaprijed hvala

jerbici
22-06-2009, 18:36
Zašto 2009 kad imš 2010, btw nisam siguran da ovo smijem postat, pa molim moderatore za razumjevanje, hvala.

map id: 449

Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT

Mapsource version:
http://rapidshare.com/files/222838101/cneu_2010_10_ms.part01.rar
http://rapidshare.com/files/222839958/cneu_2010_10_ms.part02.rar
http://rapidshare.com/files/222839967/cneu_2010_10_ms.part03.rar
http://rapidshare.com/files/222838115/cneu_2010_10_ms.part04.rar
http://rapidshare.com/files/222839937/cneu_2010_10_ms.part05.rar
http://rapidshare.com/files/222839713/cneu_2010_10_ms.part06.rar
http://rapidshare.com/files/222838090/cneu_2010_10_ms.part07.rar
http://rapidshare.com/files/222838156/cneu_2010_10_ms.part08.rar
http://rapidshare.com/files/222838121/cneu_2010_10_ms.part09.rar
http://rapidshare.com/files/222838026/cneu_2010_10_ms.part10.rar
http://rapidshare.com/files/222838022/cneu_2010_10_ms.part11.rar
http://rapidshare.com/files/222840012/cneu_2010_10_ms.part12.rar
http://rapidshare.com/files/222839977/cneu_2010_10_ms.part13.rar
http://rapidshare.com/files/222838049/cneu_2010_10_ms.part14.rar
http://rapidshare.com/files/222837707/cneu_2010_10_ms.part15.rarIMG version:
http://rapidshare.com/files/222839871/cneu_2010_10_img.part01.rar
http://rapidshare.com/files/222839961/cneu_2010_10_img.part02.rar
http://rapidshare.com/files/222838141/cneu_2010_10_img.part03.rar
http://rapidshare.com/files/222838065/cneu_2010_10_img.part04.rar
http://rapidshare.com/files/222838164/cneu_2010_10_img.part05.rar
http://rapidshare.com/files/222840110/cneu_2010_10_img.part06.rar
http://rapidshare.com/files/222839980/cneu_2010_10_img.part07.rar
http://rapidshare.com/files/222838132/cneu_2010_10_img.part08.rar
http://rapidshare.com/files/222840096/cneu_2010_10_img.part09.rar
http://rapidshare.com/files/222838201/cneu_2010_10_img.part10.rar
http://rapidshare.com/files/222838191/cneu_2010_10_img.part11.rar
http://rapidshare.com/files/222838003/cneu_2010_10_img.part12.rar
http://rapidshare.com/files/222839913/cneu_2010_10_img.part13.rar
http://rapidshare.com/files/222837383/cneu_2010_10_img.part14.rar

martantoni
23-06-2009, 10:00
Vidim da je izasla adria route 2.3... Ja imam karte i evrope i adriju 2.20 spojene preko mapsource.. Da li ja mogu napraviti sam "update" adrie na mobitel ili moram sve ponovno ispocetka napraviti sa mapsource, naravno sa novom verzijom adrie?

Ico
23-06-2009, 12:40
Moraš sve ispočetka.
instaliraš AR 2.30 na komp, pa preko mapsource-a ga prebaciš sa svim željenim kartama

orehek13
23-06-2009, 18:23
Može par pitanja:
kako instalirati adriaroute 2.30 na komp, ako je samo update?
ja sam skinuo update, spojio mob sa kompom,
pokrenuo update, kad je našlo na kartici stisnuo instaliraj
i kad se instaliralo, ušao u Garmin i sad mi je ponovno garmin zaključan... može pomoć? hvala!

GT-R
23-06-2009, 18:38
Može par pitanja:
kako instalirati adriaroute 2.30 na komp, ako je samo update?
ja sam skinuo update, spojio mob sa kompom,
pokrenuo update, kad je našlo na kartici stisnuo instaliraj
i kad se instaliralo, ušao u Garmin i sad mi je ponovno garmin zaključan... može pomoć? hvala!

Otključaj ga ponovono kao što piše u tutorijalu.

Moraš sve ispočetka.

orehek13
23-06-2009, 23:15
ok, hvala na odgorvorima...
skinuo sam cijelu verziju adriaroute 2.30 pa ću ponoviti postupak kao i za 2.20
pozdrav

sonics
23-06-2009, 23:42
Na Hrvatskom:
Alati -> Postavke -> Općenito -> Pozicioniranje -> metode pozicioniranja -> maknite kvačicu ispred Potpomognuti GPS

Ja trazim, ali u ovoj verziji koju ja imam instaliranu, kad udjem u Alati -> Postavke nemam nigdje opciju Općenito.
Verzija je 5.40. U cemu grijesim ???

blebla
24-06-2009, 00:10
Ja trazim, ali u ovoj verziji koju ja imam instaliranu, kad udjem u Alati -> Postavke nemam nigdje opciju Općenito.

grijesis u tome da je ovo path u mobitelu i njegovim postavkama, a ne u garminu...

jerbici
24-06-2009, 00:10

Mislim da ne prica o garminu, nego o meniu telefona.

GT-R
24-06-2009, 00:16

Neulaziš u Garmin, već u Alatima mobitela to imaš, znači kad uđeš u izbornik, ideš na alati->Postavke->Općenito->metode pozicioniranja -> i makni kvačicu ispred Potpomognuti GPS

sonics
24-06-2009, 01:45
Aha, da ja sam trazio cijelo vrijeme u Garminu.

Hvala vam na objasnjenju.

ledolomac
24-06-2009, 11:14
Moze li netko napisati gdje ima za download auto umjesto strelice kao pokazivac u Garminu?
Hvala

HCSC
24-06-2009, 16:34
ima na stranicama od Garmina (http://www8.garmin.com/vehicles/bundles/allvehicles.html)

popey_023
24-06-2009, 21:07
ima na stranicama od Garmina (http://www8.garmin.com/vehicles/bundles/allvehicles.html)

hvala na linku. Zanima me jos kako se mjenja ta ikona. hvala

jerbici
24-06-2009, 21:26
Ja imam jedan problem, na mapsorceu sam sam složio neke rute i waypoints, ali kad ih prebacim na mob nema ih tam, u čem je fora?

HCSC
24-06-2009, 21:27
http://www8.garmin.com/vehicles/howtoinstall/

ugrbo uđeš u Garmin pa:

Alati - postavke - karta - vozilo - biraš što želiš

ali prvo skini i spremi u mem. karticu mobitela pod Garmin kako piše pod vehicle.

majstorcina
27-06-2009, 10:44
1.Dali ima ikakvog poboljsanja kod adria 2.30 u odnosu na 2.20 isplati li se instalirati.
2.Interesuje me jos moram li instalirati scg route ili ceme adria route navigirati i kroz srbiju.
3.Gdje mogu naci Adria Topo

Ico
27-06-2009, 11:39
1. vjerojatno ima koje poboljšanje, tj neki ispravak ili nešto

2. bolje je instalirati SCGRoute, jer je baš rađen za Srbiju

3. :google: ili potraži malo po forumu, možda naletiš na koji link

zok511
27-06-2009, 19:51
http://www8.garmin.com/vehicles/howtoinstall/

ugrbo uđeš u Garmin pa:

Alati - postavke - karta - vozilo - biraš što želiš

ali prvo skini i spremi u mem. karticu mobitela pod Garmin kako piše pod vehicle.

to sve napravio, ali i dalje nudi samo onu strelicu:hm:

Vader
27-06-2009, 20:32
to sve napravio, ali i dalje nudi samo onu strelicu:hm:

jesi skinuo vozila sa garminove stranice i spremio ih na memorijsku karticu?

tomitom
27-06-2009, 22:52
Novosti u odnosu na verziju 2.20:
vidi h++p://www.navigo-sistem.hr/proizvod/177/2

dijan
28-06-2009, 23:23
Hvala tomitom, budem baš sada isprobao taj novi adria route 2.30!

EDIT: kako izbrisati karte s mobitela pristojno, da se nešto ne poremeti? koristim mapsource. uvijek me mučilo kada hoću nadodati nove karte ili kada se update-aju na noviju verziju, kako ih pravilno prebaciti? bez brisanja, ponovno označiti željene i samo send to device bez ikakvog prethodnog brisanja karta?

majstorcina
28-06-2009, 23:54
Ja mislim da treba samo oznaciti nove i on ti sam prepise preko starih tako da ne treba nista brisati samo dodati nove ja sam tako uradio i sve je OK.Ako neko ima link za adria topo bio bi mu do groba zahvalan nemogu to da nadjem nigdje

zok511
29-06-2009, 09:54
jesi skinuo vozila sa garminove stranice i spremio ih na memorijsku karticu?

da, kako i piše na garminovoj stranici

zaks
29-06-2009, 09:54
za Majstorcinu: Topo kompletna verzija, 405Mb
klikni ovdje (http://www.navigo-sistem.hr/proizvod/429/1)

adenis
29-06-2009, 10:22
svaka cast za link za topo ali ako bi mogla i uputa za otkljucavanje. moram priznati da nisam jos probao instalirati (evo tek skidam) ali pretpostavljam da ce trebati neki map id ili nesto slicno da bi otkljucali mapu za koristenje pa ako moze uputa. takode bih zamolio moderatore da prebace link i uputu u tutorial.

p.s. ima i uputa i map id vec u tutorijalu za adriatopo :D
samo nema link

p.s. 2 uspjesno instalirao adriatopo sa linka, otkljucao po uputstvu iz tutorijala i prebacio na mobitel.
scg + adriaroute 2.3 nt + adriatopo 2.0 = cca 550 mb

kuki81
29-06-2009, 16:54
[QUOTE=jerbici;873346]Zašto 2009 kad imš 2010, btw nisam siguran da ovo smijem postat, pa molim moderatore za razumjevanje, hvala.

map id: 449

Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT

Mapsource version:
http://rapidshare.com/files/222838101/cneu_2010_10_ms.part01.rar
http://rapidshare.com/files/222839958/cneu_2010_10_ms.part02.rar
http://rapidshare.com/files/222839967/cneu_2010_10_ms.part03.rar
http://rapidshare.com/files/222838115/cneu_2010_10_ms.part04.rar
http://rapidshare.com/files/222839937/cneu_2010_10_ms.part05.rar
http://rapidshare.com/files/222839713/cneu_2010_10_ms.part06.rar
http://rapidshare.com/files/222838090/cneu_2010_10_ms.part07.rar
http://rapidshare.com/files/222838156/cneu_2010_10_ms.part08.rar
http://rapidshare.com/files/222838121/cneu_2010_10_ms.part09.rar
http://rapidshare.com/files/222838026/cneu_2010_10_ms.part10.rar
http://rapidshare.com/files/222838022/cneu_2010_10_ms.part11.rar
http://rapidshare.com/files/222840012/cneu_2010_10_ms.part12.rar
http://rapidshare.com/files/222839977/cneu_2010_10_ms.part13.rar
http://rapidshare.com/files/222838049/cneu_2010_10_ms.part14.rar
http://rapidshare.com/files/222837707/cneu_2010_10_ms.part15.rar

Kak to spojiti u jednu kartu??? Sve presnimiti u isti folder ili???

randx
29-06-2009, 22:47
Da li je moguće kod planiranja rute stavit da mi ne uplanira u rutu autocestu?

HCSC
29-06-2009, 22:59
je, stavi u postavkama izbjegavanje cesta s naplatom.

Garmin - Alati - Postavke - Sustav - Izrada rute - Postavke izbjegavanja - Ceste s naplatom to markiraš.

squizl
01-07-2009, 15:26
Malo glupo pitanje, ali malo je naporno preletjet kroz 77 stranica teksta:

Instalirah Garmin XT na E51 i prebacio sam mapsourceom hrvatsku i sloveniju adriarouteom (bar mislim da jesam), anyay, ako nemam nikakav gps prijemnik, jel bi ja svejedno morao moći vidjeti kartu i raditi simulacije ruta? Jer, jel, ne mogu :)

DJ_Tiesto
01-07-2009, 18:37
Pozdrav, trebala bi mi sto novija Adria Route karta ali da nije preko mapsourca nego jedan img file koji ide direktno na mob, hvala unaprijed....

Vader
01-07-2009, 23:19
Pozdrav, trebala bi mi sto novija Adria Route karta ali da nije preko mapsourca nego jedan img file koji ide direktno na mob, hvala unaprijed....

http://navigo-sistem.hr.lin6.c-a.hr/update/AdriaROUTE_2.30_SD_card_update.exe

blebla
02-07-2009, 01:29
Malo glupo pitanje, ali malo je naporno preletjet kroz 77 stranica teksta:

Instalirah Garmin XT na E51 i prebacio sam mapsourceom hrvatsku i sloveniju adriarouteom (bar mislim da jesam), anyay, ako nemam nikakav gps prijemnik, jel bi ja svejedno morao moći vidjeti kartu i raditi simulacije ruta? Jer, jel, ne mogu :)

trebalo bi sve raditi osim navigacije... ne vidis kartu? jesi otkljucal?

Ekom
02-07-2009, 16:37
Imam Nokiu N96 i na njoj instaliran Garmin. Pokušao sam da ubacim adria route 2.3 preko mapsource ali poslije selektiranja mapa koje su mi potrebne i pritiska na dugme prebaci na uredjaj ne mogu naći svoj telefon. Jedina opcija koju mi daje je removable disk I:, što bi po meni trebalo da bude memorijska kartica (koju inače nemam), a interna memorija telefona (16 Gb) je u my computer obelježena kao removable disk H:. Kada pokušam preko find device naći internu memoriju telefona gdje je i Garmin instaliran, javlja mi se poruka da restartujem telefon i pokušam ponovo. Ukoliko je neko imao sličnih problema molim vas da mi javi kako da riješim ovaj problem.

Kaz1nj0
02-07-2009, 17:04
Ja sam se stim danas zahebavao na N95 8GB, i isto kad treba prebaciti u mob ponudi mi removable disc I: samo sto je meni to ok i prebaci mi normalno. Volio bih da mogu pomoci. Sorry. Pricekaj nekog experta. Pozz

stepic
04-07-2009, 01:03
Imam N95, instaliran garmin 5 (50) , pokušao sam s AdriaRoutom 2.2, pa 2.3 i uvijek mi se javlja greška- no map.
Kad idem na "upravljanje mojim podacima" --> skupovi karata, u listi mi je AdriaROUTE 2.30 NT 8 9 10 11 HR, od 33 MB

Može li mi netko objasniti što sam pogrešno napravio?
Dal je za N95 dobra verzija 50, ako to uopće ima veze (brijem da ima)

Program je vjerojatno dobro otključan, (siguran sam 99%)
Karte sam otključao po tutorialu- mogu ih prenjeti, mogu ih pregledati na računalu, međutim ne mogu pregledati kartu u mobitelu

Negdje je netko napisao da par puta odzumiram i zumiram pa će se nakon poruke "Crtanje u tijeku..." prikazati karta... ne pomaže ni to.

Dajte ljudi, pomagajte, molim vas, stari me zaje**** i veli da je to vjerojatno navigacija samo za upotrebu po danu ... Ponoć je i još se s tim gnjavim...

adenis
04-07-2009, 01:09
izadi na otvoreno da te locira. trenutno si sa polozajem iznad engleske a nemas te karte u mobitelu. pokusat cu ja zaljepiti negdje base map pa da vam se ovo vise ne desava.

stepic
05-07-2009, 14:32
izadi na otvoreno da te locira. trenutno si sa polozajem iznad engleske a nemas te karte u mobitelu. pokusat cu ja zaljepiti negdje base map pa da vam se ovo vise ne desava.

Tak je, skužil sam to, kad sam pročital negdje na nekom forumu pa se pozicionira u greenwich.... Hvala svejedno.

doug
07-07-2009, 12:52
meni je uvijek pocetna tocka kad otvorim kartu ta pozicija iznad engleske. Kako to promjeniti ? Nemam gps modul.

blebla
07-07-2009, 14:09
meni je uvijek pocetna tocka kad otvorim kartu ta pozicija iznad engleske. Kako to promjeniti ? Nemam gps modul.

mislim da se to ne moze...

imas na kartici u folderu Garmin\Apps\Symbian gmobile.ini file u kojem su zapisane zadnje postavke, ali njihovim mijenjanjem nisam promijenil i pocetnu poziciju u programu, vjerojatno i program sam pamti zadnju poziciju....

jedino da posudis od nekog gps pa da bar imas neku lokaciju u hrvatskoj ko pocetnu...

type22
07-07-2009, 16:28
Ima možda karta za Afriku,Tunis?

randx
07-07-2009, 18:11
Ja imam jedan problem, na mapsorceu sam sam složio neke rute i waypoints, ali kad ih prebacim na mob nema ih tam, u čem je fora?

to i mene zanima , slozio sam si rutu u mapsourcu i prebacio je na mobitel ali nemogu je naci....

adenis
07-07-2009, 21:16
trebala bi biti u snimljenim rutama. alati, upravljanje mojim podacima, rute.

tomica007
09-07-2009, 01:28
Ima možda karta za Afriku,Tunis?

Tunis:

http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=253&t=68626&hilit=tunisia

Africa:

http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=253&t=68362&hilit=africa

GT-R
09-07-2009, 17:36
Trenutno imam na mobu instaliran Adria Route 2.20.
Pošto je nedavno izašao AR 2.30, zanima me kako da ga ubacim u mob, a da pritom svi programi i sve ostale dadoteke ostanu instalirani.
Dali ima nekih konkretnijih promjena u odnosu na prethodnu verziju?

blebla
09-07-2009, 21:55
a zakaj drugi programi nebi radili? skini 2.30, otkljucaj u mapsource-u i prebaci na mob... to je sve, 5min posla...

posavec123
09-07-2009, 22:08
Napisi koje sve karte imas na mobitelu?

GT-R
10-07-2009, 09:03
Napisi koje sve karte imas na mobitelu?

Samo Adria Route (kartu BiH i Hrvatske imam)

Skužio sam sada, hvala.

canavaro
10-07-2009, 22:47
Pozdrav ljudi.
Ja imam instaliran Garmin na n95, sve uredno radi.
Htio bih kupiti novu karticu (vecu) jer mi je stara samo 1gb, pa me zanima da cu morati ponovno otkljucavati mape, ili samo ponovno instaliram ovo prije ubacivanja mapa?

blebla
11-07-2009, 00:38
nemoras otkljucavati, samo prekopiraj cijeli garmin folder i ponovo instaliras garmin i sve radi...

wwworda666
11-07-2009, 02:07
hmm sve sam pažljivo pročital,instaliral nema txt extenzija ali ....garmin radi ali nema karata? Odem na vidi kartu i kliknem i samo crni ekran sa ikonama? a ubacio sam karte adriaroute 2.30? kad na mapsourceu povučem karte iz moba pokaže da su tu!!!!!!!!!!!!!!!! ali ja ih na innov8 ne vidim,može savjet?
e da ,gdje mogu provjeriti gdje su karte? U garminu/up.mojim podacima/skupovi karata piše"Detaljne karte E:/GARMIN ....NE KUŽIM NE VIDIM IH

blebla
11-07-2009, 14:18
hmm sve sam pažljivo pročital,instaliral nema txt extenzija ali ....garmin radi ali nema karata? Odem na vidi kartu i kliknem i samo crni ekran sa ikonama? a ubacio sam karte adriaroute 2.30? kad na mapsourceu povučem karte iz moba pokaže da su tu!!!!!!!!!!!!!!!! ali ja ih na innov8 ne vidim,može savjet?
e da ,gdje mogu provjeriti gdje su karte? U garminu/up.mojim podacima/skupovi karata piše"Detaljne karte E:/GARMIN ....NE KUŽIM NE VIDIM IH

izadi van, upali garmin, cekaj dok se ne pozicionira i ako jos uvijek imas problem s kartom, onda se javi... moze ti pomoci i to da stavis basemap, mislim da ima link u temi s tutorijalom ili nadi prek googla...

DJ_Tiesto
11-07-2009, 20:02
Evo danas instalirao prvi Garmi na N97, radi sve ko curica, cak i poprilicno brzo nade signal....:hrv:

wwworda666
11-07-2009, 22:28
izadi van, upali garmin, cekaj dok se ne pozicionira i ako jos uvijek imas problem s kartom, onda se javi... moze ti pomoci i to da stavis basemap, mislim da ima link u temi s tutorijalom ili nadi prek googla...

thx na odg. blbl, problem je bio upravo blesav,haha Sve radi ko curica samo sam bil jedno 20 km previsoko,haha a pošto sam metnul samo hr i zloveniju nisu prikazane dok se ne spustiš bliže.Srećom da je bila Hr jer da sam probal samo Zloveniju moral bi se spustit na 20 metara haha!!! thx

wwworda666
12-07-2009, 12:52
jutro dobro svima budnima nakon naporne Subotnje večeri.....pitanjce.Na innov8 sam ubacio AR 2.30 i base map ,AR preko mapsourcea a base drito u mob i sad nisam siguran koju vidim kad upalim Garmina,navigacija inače radi savršeno .U skupu karata vidim obje ali nema opcije da kvačicom označim koju želim koristiti kako je netko napisao,jel to normalno-mislim jesu li spojene karte u jednu ili?
thx

kroky
12-07-2009, 13:26
slozio sam sebi na Nokiu E66 garmin XT za koji ima tutorial na forumu ( http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60969 ) i frend to vidio i oce da i njemu slozim. On ima N5800XM pa me zanima dali ce to radit kod njega ili treba meki drugi garmin stavit? posto 5800 ima veci ekran, touch screen itd?

TNX

Lipovac
12-07-2009, 13:42
slozio sam sebi na Nokiu E66 garmin XT za koji ima tutorial na forumu ( http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60969 ) i frend to vidio i oce da i njemu slozim. On ima N5800XM pa me zanima dali ce to radit kod njega ili treba meki drugi garmin stavit? posto 5800 ima veci ekran, touch screen itd?

TNX

Slobodno piči po ovome što je Ico napisao i vrlo dobro će raditi na 5800. Inače sve verzije iza 5.00.30 rade dobro na tom telefona, dok je ona verzija prije imala problema sa touchscreanom na 5800. Dakle slobodno instaliraj sve po uputstvu i biti će sve 5+ .

blebla
12-07-2009, 19:04
jutro dobro svima budnima nakon naporne Subotnje večeri.....pitanjce.Na innov8 sam ubacio AR 2.30 i base map ,AR preko mapsourcea a base drito u mob i sad nisam siguran koju vidim kad upalim Garmina,navigacija inače radi savršeno .U skupu karata vidim obje ali nema opcije da kvačicom označim koju želim koristiti kako je netko napisao,jel to normalno-mislim jesu li spojene karte u jednu ili?
thx

basemap je kak joj i ime kaze bazna, i na njoj je nacrtan cijeli svijet, bez ikakvih detalja, samo najglavnije ceste kroz drzavu... kad stavljas neku detaljnu kartu, onda basemap ostaje na dijelovima gdi nema detaljne karte, a na dijelu gdi stavis detaljnu kartu nema basemap... tak da u slucaju AdriaRoute-a, cijeli svijet je basemap, osim hrv, zlo, bih, srb i kaj vec si stavil koje su od AR...

abbathebasset
12-07-2009, 23:33
DOBAR DAN.

ja imam nokiju 6650 i skinula sam garmina noviju verziju, sa kartom scg-a adria toure, mađarskom.
sve to radi ok.

ALI JEDNA ME STVAR MUČI - INTERNET.

kako da budem 100% sigurna da mi mob nije na internetu.

imam isključen pristup internetu na garminu.
imam isključeno pozicioniranje mrežom i potpomognutim gps.om na mobu.

dali ima još što na mobu šta mogu isključit da budem sigurna?
pozicioniranje bluetoothom možda?

pitam to JER, sam danas sišla sa programa garmin i vidla sam u ćošku ekrana moba 3G ikonu koja je taman nestala.

dosad to nije bilo.

zar garmin može bez mog pristanka otići na net??????

ja imam pretplatu na t-mobileu, pa molim vas ak mi možete reć i kak da odem provjerit stanje na računu da znam jer mi šta oduzeto.

hvala hvala hvalal :respect:

Vader
13-07-2009, 00:02
promijeni APN u pristupnim točkama i neće se više nikada spojiti na net

abbathebasset
13-07-2009, 00:06
promijeni APN u pristupnim točkama i neće se više nikada spojiti na net

molim te malo za laike. nisam te razumjela.:cry:

HCSC
13-07-2009, 00:09
...
pitam to JER, sam danas sišla sa programa garmin i vidla sam u ćošku ekrana moba 3G ikonu koja je taman nestala.

to ti može biti da je "zakačen" na 3G mrežu, a ne da i "cucla" promet. Ako je samo 3G signal bez nekakvih strelica dole ispod.

abbathebasset
13-07-2009, 00:19
samo 3G.
nikakve strelice ispod.

sta mislite, da iskljućim pozicioniranje bluetoothom?
da samo ostavnim unutarnji gps uključen?
jer ,kad odem na garmin, on mi uvjek pokušava naći bluetooth uređaj, i uvijek kaže da nemože. ja ga samo cancel i mob mi uvijek preko satelita solidno brzo nađe signal, kad sam izvan kuće.
gore u ćoši piše mobile xt i obično ima 3 crtice od onih 5 popunjenih,nekad i 4,a znalo se i svih 5 dogodit..

silvano984
13-07-2009, 15:41
Pozdrav,
imam Nokiu N78 na kojoj mi GM XT(5.00.50) ne ispisuje oznake gradova, gradića, sela...
Probao sam mjenjati razinu detalja, veličine oznaka ali bez uspjeha...
Karta je AR 2.30, a isto se ponašao i sa starijim verzijama. Istu kartu imam i na Nuvi 200W i tamo sve ispisuje kako treba.

Ima li netko slično iskustvo ili ideju kako ovo riješit?

boss_hehe
13-07-2009, 17:01
Samo da javim da na Samsungu Omnia Hd sve radi kao urica.
Isao sam po uputama instalirao GMXT 5.00.50 te Bluechart 9.5, Adria route 2.30, i Adria topo 2.10. Sve radi odlično!

abbathebasset
13-07-2009, 18:09
kako da promjenim apn u pristupnim točkama, štagod to značilo.
molim za pomoć. želim maknuti svaku mogućnost odlaska garmina na internet.
dobrodošli su i savjeti vlastitog iskustva. recimo, tko ima garmin duže vrijeme, pa da mi kažete koje opcije vi imate uključene tj isključene

posavec123
13-07-2009, 21:34
Uđi u Garmin- Alati-Postavke- Garmin Online, tu odaberi Isključeno.( Nemoguce da ode na internet )

abbathebasset
13-07-2009, 22:38
hvala.

garmin mi je odličan. ima, za razliku od nokia maps i tomtom naj detaljnije karte. ja živim u bjelovarkoj županiji i svako selo, od uljaničkog brijega do kajgane- sve je tamo, i to svi manji gradovi su detaljni...ma sve ima.

imam nokiju 6650, tek par dana je imam i to mi sve novo, pa sam hodala gradom i navigirala, a ljudi blejali u mene kad u ćuli da mi glas na mobitelu govori kud da idem. baš mi to zanimljivo.
idem za mjesec dana u mađarsku pa sam nju skinula za mapsource.

jel ima adriatoure novija verzija od 2.30 možda?

recite mi zgodne karte koje vi znate da su dobre iz osobnog iskustva.

posavec123
13-07-2009, 22:54
zadnja adriaroute je 2.30 (svaka nova verzija je bolja)

posavec123
13-07-2009, 23:08
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl
To su tri mape koje mozes koristit, plus basemap(postoje pravila postavljanja mapa)

abbathebasset
14-07-2009, 00:00
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl
To su tri mape koje mozes koristit, plus basemap(postoje pravila postavljanja mapa)

prije ove uspješne instalacije garmina imala sam bar 20 neuspješnih. sve moguće verzije, i svaki put sam instalirala basemap.
i sad, ovaj zadnji put samo sam intalirala garmin i support files. bez basemapa jer mi je sa basemapom garmin europe ikona stajala na bijeloj podlozi i nije bilo nikakve karte.

gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl ---to sve mi nije potrebno kad mogu sve karte spojit u jednu sa mapsourceom.

će novija verzija adriarutea izaći uskoro?

HCSC
14-07-2009, 00:04
će novija verzija adriarutea izaći uskoro?
nebih rekao, pošto je ova (2.30) izašla pred malo cca. mjesec - dva.

Ico
14-07-2009, 09:06

Nebih se baš složio sa tobom.
Ako karte prebacuješ preko Mapsource-a, onda možeš imati jednu kartu, koja zapravo obuhvaća karte više država.
Ja sam jednom radio kombinaciju:
AdriaRoute + SCGRoute + Karta mađarske + City Navigator (karta Italije i Austrije)

A da će izaći novi AR uskoro, sumnjam. Jer je tek nedavno izašao AR 2.30

canavaro
15-07-2009, 01:07
nemoras otkljucavati, samo prekopiraj cijeli garmin folder i ponovo instaliras garmin i sve radi...

Dakle, folder Garmin sa stare memorijske kartice kopiram na novu memorijsku karticu, pomoću filemanager nadjem sis file i instaliram ga i gotovo? Zar tako jednostavno ;D

Pozz i hvala.

Ico
15-07-2009, 08:49
mislim da ti to baš i nije skroz tako.
Možeš ti sve to prebaciti na novu memo karticu i instalirati Garmin,
ali mislim da ćeš morat Garmin ponovno otključati, tj napraviti onaj SW.unl fajl
(jer se ID Garmina određuje zavisno od memo kartice na koju je instaliran)

canavaro
15-07-2009, 13:35
mislim da ti to baš i nije skroz tako.
Možeš ti sve to prebaciti na novu memo karticu i instalirati Garmin,
ali mislim da ćeš morat Garmin ponovno otključati, tj napraviti onaj SW.unl fajl
(jer se ID Garmina određuje zavisno od memo kartice na koju je instaliran)

Ok, ja sam bio uvjeren da se ID Garmina odredjuje prema serijskom broju mobitela tako da ne bih morao nista raditi, ali ako ovisi o kartici onda cu morati sve ponovo :( :(
Ali u svakom slucaju cu probat pa cu vidjet sto ce biti.

Winamp
15-07-2009, 15:53
trebam pomoć!!

kupio sam n95 prek oglasnika sa instaliranim garminom na memorijsku karticu. pokrenem garmin i tražim navigaciju do određene ulice a program traži satelite već više od 10 minuta?? u čemu je problem??

* nemam živaca ja sad nanovo istalirat program...

jerbici
15-07-2009, 17:19
trebam pomoć!!

kupio sam n95 prek oglasnika sa instaliranim garminom na memorijsku karticu. pokrenem garmin i tražim navigaciju do određene ulice a program traži satelite već više od 10 minuta?? u čemu je problem??

* nemam živaca ja sad nanovo istalirat program...

Uključi garmin, i ostavi ga neko rijeme na otvorenom, ali prije toga uključi agps(podpomognuti gps), i u postavkama garmina odaberi integrirani gps.

abbathebasset
15-07-2009, 18:06
Uključi garmin, i ostavi ga neko rijeme na otvorenom, ali prije toga uključi agps(podpomognuti gps), i u postavkama garmina odaberi integrirani gps.

MOLIM?
nemojte palit potpomognuti gps ni pod koju cijenu. to ti znači da ti podatke uzima sa interneta.

isključi pozicioniranje bluetoothom, potpomognutim gps-om i putem mreže. samo integrirani gps uključi. to ti se nalazi u postavkama telefona, pod metode određenja položaja.

a na garminu, ako si ga dobro otključao trebaš imat pod "postavke" - "sustav" - "udaljeni gps" - i tamo uključi "integrirani gps". ako nemaš tu opciju, nisi dobro otključao garmin.

odi van, nemoj tražit satelite u kući.

i nemoj instalirat basemap. samo instaliraj garmin, i to verziju 5.xx.xx.
otključaj garmin i karte sa keygenom 1.5, a ne sa 1.3
i instalira support files da bi imo glasovnu navigaciju.

blebla
15-07-2009, 21:25
mislim da ti to baa i nije skroz tako.
Mo~ea ti sve to prebaciti na novu memo karticu i instalirati Garmin,
ali mislim da ea morat Garmin ponovno otklju
ati, tj napraviti onaj SW.unl fajl
(jer se ID Garmina odreuje zavisno od memo kartice na koju je instaliran)

Istina, ja sam mislil da radi na serial od gps ili moba... Moja greska...

opel
15-07-2009, 23:03
Molio bih odgovor na slijedeće pitanje u koliko se netko susreo sa sličnim problemom, naime koristim Garmina na Nokia N95 8 gb već duže vrijeme gdje sam instalirao verzije garmina od 4.10 pa sve novije do sadašnje 5.50 i također karte Adria Ruth 2.20, Adria Topo 2.10 i City Navigator Europe2009 NT i to nekoliko puta, te je sve radilo dobro. U Mapsource su vidljive sve 3 skupine karata. Nije mi jasno zašto mi sada kad na isti način pomoću mapsource prebacim isto tako skupine karata, samo u ovom slučaju ažurirane tj. Adria Ruth 2.30, Adria Topo 2.10 i City Navigator Europe 2010 ih "ne pronalazi" iako su instalirane. Naime kad instaliram dvije neovisno o kombinaciji tada ih "vidi" ili sve tri djelomične, a kada su sve 3 u kompletu dobivam spomenuti odgovor tj. ne pronalazim niti mapsource niti karte, dok se u folderu garmina na mobitelu nalazi datoteka od 2,06 gb, odnosno prenesene skupine karata !?

abbathebasset
15-07-2009, 23:46
Molio bih odgovor na slijedeće pitanje u koliko se netko susreo sa sličnim problemom, naime koristim Garmina na Nokia N95 8 gb već duže vrijeme gdje sam instalirao verzije garmina od 4.10 pa sve novije do sadašnje 5.50 i također karte Adria Ruth 2.20, Adria Topo 2.10 i City Navigator Europe2009 NT i to nekoliko puta, te je sve radilo dobro. U Mapsource su vidljive sve 3 skupine karata. Nije mi jasno zašto mi sada kad na isti način pomoću mapsource prebacim isto tako skupine karata, samo u ovom slučaju ažurirane tj. Adria Ruth 2.30, Adria Topo 2.10 i City Navigator Europe 2010 ih "ne pronalazi" iako su instalirane. Naime kad instaliram dvije neovisno o kombinaciji tada ih "vidi" ili sve tri djelomične, a kada su sve 3 u kompletu dobivam spomenuti odgovor tj. ne pronalazim niti mapsource niti karte, dok se u folderu garmina na mobitelu nalazi datoteka od 2,06 gb, odnosno prenesene skupine karata !?

si ih otključao?
meni nije htjelo pa sam morala generirati kod u keygenu 1.5, i onda u notepadu napisat kod, pa otić na save as (pa stavit save as "all files")
i spremit pod imenom " gmapsupp.unl " i iskopirat to u garmin folder na memorijsku karticu

jerbici
16-07-2009, 00:08

Probaj obrisati stare karte, a onda stavi nove.

abbathebasset
16-07-2009, 10:39
Probaj obrisati stare karte, a onda stavi nove.

da možeš probat, ali mapsource ti inače automatski obriše sve prijašnje kartke kad stavljaš nove.

Winamp
16-07-2009, 17:45
MOLIM?
nemojte palit potpomognuti gps ni pod koju cijenu. to ti znači da ti podatke uzima sa interneta.

isključi pozicioniranje bluetoothom, potpomognutim gps-om i putem mreže. samo integrirani gps uključi. to ti se nalazi u postavkama telefona, pod metode određenja položaja.

a na garminu, ako si ga dobro otključao trebaš imat pod "postavke" - "sustav" - "udaljeni gps" - i tamo uključi "integrirani gps". ako nemaš tu opciju, nisi dobro otključao garmin.

odi van, nemoj tražit satelite u kući.

i nemoj instalirat basemap. samo instaliraj garmin, i to verziju 5.xx.xx.
otključaj garmin i karte sa keygenom 1.5, a ne sa 1.3
i instalira support files da bi imo glasovnu navigaciju.

nisam ja instalirao GARMIN već je već bio instaliran. verzija je 4.10.60s60.9
napravio sam sve kaj si mi rekao i nađe mi samo jednu crticu satelita al to mu nije dovoljno za navođenje (al i ta jedna crtica ubrzo nestane) . po 15ak minuta sam ga držao na otvorenom ali nikako ne hvata bolji signal. ne razumijem zašto...

opel
16-07-2009, 17:54
da možeš probat, ali mapsource ti inače automatski obriše sve prijašnje kartke kad stavljaš nove.

naravno da sam ih otključao sasvim uredno jer ih kako sam i naveo prima kada su u kombinaciji 2 skupine u kompletu ili sve 3 djelomične i radi sasvim dobro međutim zagonetka je u tome što "neće da vidi" sve 3 skupine karata kada su u kompletu iako je mapa istog naziva (GMAPSUPP.IMG) jedina razlika je u veličini mape. I jasno probao sam i prethodno brisati tu mapu pa onda prenijeti karte ali na kraju je isti rezultat!?

abbathebasset
16-07-2009, 20:06
napravio sam sve kaj si mi rekao i nađe mi samo jednu crticu satelita al to mu nije dovoljno za navođenje (al i ta jedna crtica ubrzo nestane) . po 15ak minuta sam ga držao na otvorenom ali nikako ne hvata bolji signal. ne razumijem zašto...

zbilja neznam.
meni nerijetko nađe svih pet crtica za cirka 4-5 minuta.
al ja, istina jesam na brdašcu tam u moslavini pa može bit da mi je zato bolji signal, al nerazumijem zašt je tebi tak loš

Winamp
17-07-2009, 19:44
zbilja neznam.
meni nerijetko nađe svih pet crtica za cirka 4-5 minuta.
al ja, istina jesam na brdašcu tam u moslavini pa može bit da mi je zato bolji signal, al nerazumijem zašt je tebi tak loš

u centru ZG sam. skužio sam da nije problem čak ni u Garminu već u samom mobitelu. postoji opcija na mobu "pozicioniranje" koja radi bez Garmina i ni onda mi ne nalazi satelite...

probat ću to softwerski riješiti (stavljan je neki čudni soft na njega pa...)

canavaro
17-07-2009, 19:45

Ne znam da li otvoris slide kad navigiras?
Inace nokia n95 ima integrirani gps koji se nalazi na dnu telefona i da dobijes bolji signal moras otvoriti slide da dobijes bolji signal. Takodjer se moze dogoditi da stavis ruku na njega kad trazis signal.
Moja preporuka je da probas otvoriti slide i ostavit ga na otvorenom (nemoj ga drzati u ruci) minutu dvije i trebao bi naci signal bez problema.
Takodjer kad navigiras okrenes telefon bocno (n95 automatski zarotira sliku) tako kad ga drzis ne prekrivas rukom gps.

Stvarno bi bilo bolje da se taj gps receiver nalazi na vrhu telefona kao kod drugih modela, ne kuzim bas zašto se dole nalazi jer ako drzis normalno telefon u ruci signal se nece naci ili ce biti jako slab.

Pozz

Winamp
17-07-2009, 21:49
Ne znam da li otvoris slide kad navigiras?
Inace nokia n95 ima integrirani gps koji se nalazi na dnu telefona i da dobijes bolji signal moras otvoriti slide da dobijes bolji signal. Takodjer se moze dogoditi da stavis ruku na njega kad trazis signal.
Moja preporuka je da probas otvoriti slide i ostavit ga na otvorenom (nemoj ga drzati u ruci) minutu dvije i trebao bi naci signal bez problema.
Takodjer kad navigiras okrenes telefon bocno (n95 automatski zarotira sliku) tako kad ga drzis ne prekrivas rukom gps.

Stvarno bi bilo bolje da se taj gps receiver nalazi na vrhu telefona kao kod drugih modela, ne kuzim bas zašto se dole nalazi jer ako drzis normalno telefon u ruci signal se nece naci ili ce biti jako slab.

Pozz

naparavio sam sve točno kako si napisao i držao 10 minuta tako ali ništa. jednostavno uopće ne hvata signal.

abbathebasset
18-07-2009, 00:12
naparavio sam sve točno kako si napisao i držao 10 minuta tako ali ništa. jednostavno uopće ne hvata signal.

odnesi ga na servis. mislim da nema druge.

canavaro
18-07-2009, 02:32
odnesi ga na servis. mislim da nema druge.

Imas jedan programcic GPS data na njemu, probaj sve s tim isto, ako nece onda stvarno ne valja.

Winamp
18-07-2009, 18:28
Imas jedan programcic GPS data na njemu, probaj sve s tim isto, ako nece onda stvarno ne valja.

našao sam i taj program i očigledno nešto ne valja sa GPS-om... moram na servis
hvala na prijedlozima

marko.maky
18-07-2009, 21:08
Imam jedno pitanje, koliko je Garmin kod vas precizan?

Da pojasnim sta se desava.Idem ulicom i nailazim na raskrižje gdje treba skrenuti desno (npr) i sad naravno ima strelica na ekranu i kako se ja skretanju priblizavam smanjuje se ona udaljenost do skretanja koja bude prikazana u cosku (100m do skretanja,pa 90,80 itd) ali problem je taj sto on meni pokazuje jos 30 metara do skretanja a ja vec skoro pa skrenuo.
Nebi to bio neki problem da strelica mene prati i pokazuje tocno moj polozaj ali i ona zaostaje za mojim stvarnim polozajem i to me jako iritira...:angry:

A najgore je sto to stvara probleme jer svi ukljucujemo navigaciju kada neznamo put a nemam vremena buljit u ekran i kontat jel to ovo skretanje ili ono odma malo iza njega :cry:

Muha
18-07-2009, 21:39

Da pojasnim sta se desava.Idem ulicom i nailazim na raskrižje gdje treba skrenuti desno (npr) i sad naravno ima strelica na ekranu i kako se ja skretanju priblizavam smanjuje se ona udaljenost do skretanja koja bude prikazana u cosku (100m do skretanja,pa 90,80 itd) ali problem je taj sto on meni pokazuje jos 30 metara do skretanja a ja vec skoro pa skrenuo.
Nebi to bio neki problem da strelica mene prati i pokazuje tocno moj polozaj ali i ona zaostaje za mojim stvarnim polozajem i to me jako iritira...:angry:

A najgore je sto to stvara probleme jer svi ukljucujemo navigaciju kada neznamo put a nemam vremena buljit u ekran i kontat jel to ovo skretanje ili ono odma malo iza njega :cry:

pa normalno je da ima neki razuman delay.

meni najavljuje i odbrojava metre do skretanja i kaže 30ak metara prije skretanja da skrenem. onda skrenem i opet sve iz početka :D

Dnakobananko
18-07-2009, 22:08
Pozdrav svima,

i nadam se da nisam jedini sa istim problemom.

Naime do sada sam koristio garmin XT 5.00.20 i iako je gnjavaza prava bila iskljucivati TSRAutostart.exe, radio sam to uz pomoc JbakTaskmana.

Skinuo sam update na 5.00.50 instalirao ga i u opcijama sam iskljucio Lauchbackgroundservices, ali svejedno u listi procesa jos uvijek vidim TSRAutostart.exe kao jedan od pokrenutih procesa.

Ono sto je cudno je da kada ostavim garmin da radi i udjem u listu proces vidim 2 TSRAutostart.exe od cega se jedan doista ugasi kada izadjem iz aplikacije ali drugi ostaje :angry::cry:

Da li je netko imao slican problem ??

Hvala

GT-R
18-07-2009, 23:11

To ti je normalno, ja sam primjetio da mi se nekad događa da kad stojim u mjestu on mi pokazuje da se krećem 5 km/h, ili kada vozim bajs 25 km/h nekada pokazuje 70 km/h, ali to se nedogađa uvjek, vrlo rijetko..

EDIT: Instalirao sam Garmin, otključao ga, prebacio mape u mob i kad pokrenem Garmin i odem na Karte piše ispod 300m no map, ali kad odem po upr. mojim podacima tamo stoji pod skupovi karata 1 Detaljne karte, E:/Garmin/
Zašto nevidim mapu??

abbathebasset
19-07-2009, 11:35

to ti i sam garmin kaže : nemožeš se 100% oslanjati na nijedan navigacijski uređaj. ako imaš drugu osobu u autu, ona može detaljnije gledat kartu.
meni je jučer navigacija radila tak dobro da mi nije bilo jasno kako tak precizan može bit. u milimetar.
a neki dan ja idem po cesti, a strelica n garminu se lijepo vozi 2 metra pokraj ceste....

valjd, kak sateliti stoje, taki prijem dobiješ.

abbathebasset
19-07-2009, 11:43
e, imam i ja pitanje, tj problem.

kad sam prvi put išla navigirat garmin mi je pokazao put do odredišta ali ravnom linijom. )gotovo kao zračnom) - znači put ali izvan ceste.

i onda ja lijepo otišla u garmi i otišla pod načine tj preference puta: "van ceste", "najbrži put", i to sve....
i ja lijepo odem na "najbrži put" i stisnem odaberi. izađem izvan tog izbornika i vidim piše mi "van ceste" pod preferencama. niš mi jasno...
pa opet uđem u izbornik i odem na "najbrži put" i odaberem. pa izađem iz izbornika a ono opet se vramti na "van ceste. i tak 100 puta.
i onda sam ošla na neku drugu opciju: neku HW..blabla... i izađem, i odo mi pod preference puta nepiše ništ. samo praznina. ali ostavila sam tako jer mi je počeo navigirati po cesti a ne po pokraj puta. i bojim se to i dirat da mi se nebi postavke opet vratile na "pokraj puta"

jel to neka bubica koju garmin zna imat il se to samo meni dešava?

dijan
20-07-2009, 00:45
pozdrav,

evo meni sve super ide do dijela: "Prebacivanje karti iz mapsource-a na mobitel
Kada ste otključali karte za mapsource, možete pokrenuti mapsource, odabrati karte i prebaciti ih na mobitel."

meni ovako pise:
http://slike.hr/slika/adriaroute0th.jpg (http://slike.hr/vidi/adriaroute0.jpg)

kao da mi nije program krekan?! jednostavno nemogu dijelove karte izabrati pomocu onog "maptool"

Unlockanje se vrši preko programa "UnlockWizard.exe"

mihael091
20-07-2009, 22:18
Pozdarav svima!!
Ja sam danas instalirao cijeli garmin i sve je radilo prvi i drugi put kad sam ušao u njega.
Sad čim uđem u garmin mobitel se zamrzne i moram ga ugasit pa upalit.
Zna li netko u čemu je problem i kako to riješiti?

deki73
21-07-2009, 01:40
Skinuo sam komplet karata sa http://rapidshare.com/files/222839871/cneu_2010_10_img.part01.rar i odpakirao. Nije mi jasno kako da ih "instaliram". Mapsource ih ne vidi
Pomoc
Hvala unapred

Xpress
21-07-2009, 09:57
Pozdarav svima!!
Ja sam danas instalirao cijeli garmin i sve je radilo prvi i drugi put kad sam ušao u njega.
Sad čim uđem u garmin mobitel se zamrzne i moram ga ugasit pa upalit.
Zna li netko u čemu je problem i kako to riješiti?

Meni se frezza kada surfam po karti nakon nekog vremena. Navodno ima rješenje treba nešto u settingsima postavit.

Ico
22-07-2009, 15:25
Skinuo sam komplet karata sa http://rapidshare.com/files/222839871/cneu_2010_10_img.part01.rar i odpakirao. Nije mi jasno kako da ih "instaliram". Mapsource ih ne vidi
Pomoc
Hvala unapred

to je karta europe u img formati.
To znači da tu kartu, možeš sad, takvu kakva je prebaciti u memo karticu mobitela (u folder Garmin) i imati ćeš cijelu kartu europe na mobitelu.

Ali je caka u tome, da ako kasnije prebaciš neku kartu preko mapsource-a na mobitel, ta karta će ti se izbrisati.

ako si htio kartu za mapsource, onda si trebao skinuti kartu u exe a ne img formatu. (o tome se već pričalo nekoliko puta u ovoj temi)

zvone_
22-07-2009, 16:23
Ekipa imam garmin 5.20 ver.a vidim da je izišla 5.50,ima velikih poboljšanja spram 5.20?tnx

Vader
22-07-2009, 22:06
Ekipa imam garmin 5.20 ver.a vidim da je izišla 5.50,ima velikih poboljšanja spram 5.20?tnx

Change History:

Changes made from version 5.00.40 to 5.00.50:
◦Provide 'Exit' option to the Activate Software page.
◦Correct the turn preview page in landscape orientation.
◦Correct an error that occurs when the 'Arrival' button is selected.
◦Correct the text color of the main map page when displayed in night mode.

Changes made from version 5.00.30 to 5.00.40:
◦Provide location format selection for coordinates.
◦Correct picture viewer to show multiple photos in Travel Guide.

Changes made from version 5.00.20 to 5.00.30:
◦Provide support for Nokia 5800 (S60 touch screen).
◦Provide a background service that monitors incoming messages which may contain information used by Garmin Mobile XT. A new setting will allow the user to turn this option off (Tools -> Settings -> System -> Launch Background Service).
◦Improve map drawing performance.

gumelini
22-07-2009, 22:18
a jel mi netko možereći mogu li karte koje sam stavio na garmin mobile u 5800 staviti i na garminov gpsuređaj (nuvi)...radi se o adriaroute 2.3

Vader
22-07-2009, 23:25
a jel mi netko možereći mogu li karte koje sam stavio na garmin mobile u 5800 staviti i na garminov gpsuređaj (nuvi)...radi se o adriaroute 2.3

u pravilu da, osim ako imaš neki stari uređaj koji ne podržava NT karte

zvone_
23-07-2009, 06:33
Stavil 5.50 gore i karte adriaroute 2.30,radi odlično,kolko vidim brže satelit nađe spram 5.20

gumelini
23-07-2009, 15:26
u pravilu da, osim ako imaš neki stari uređaj koji ne podržava NT karte

a možeš li mi reći jel princip otključavanja isti,sobzirom da keygen nema tu opciju(samo Garmin Mobile XT i PC)??

Vader
23-07-2009, 18:42
sve je isto, samo je drugačija (bolja) kompresija pa stari uređaji ne čitaju NT karte

sasa11
24-07-2009, 00:10
je bubica uvijek tri polja prije nego ono šta hoćeše, imam i ja pitanje, tj problem.

kad sam prvi put išla navigirat garmin mi je pokazao put do odredišta ali ravnom linijom. )gotovo kao zračnom) - znači put ali izvan ceste.

i onda ja lijepo otišla u garmi i otišla pod načine tj preference puta: "van ceste", "najbrži put", i to sve....
i ja lijepo odem na "najbrži put" i stisnem odaberi. izađem izvan tog izbornika i vidim piše mi "van ceste" pod preferencama. niš mi jasno...
pa opet uđem u izbornik i odem na "najbrži put" i odaberem. pa izađem iz izbornika a ono opet se vramti na "van ceste. i tak 100 puta.
i onda sam ošla na neku drugu opciju: neku HW..blabla... i izađem, i odo mi pod preference puta nepiše ništ. samo praznina. ali ostavila sam tako jer mi je počeo navigirati po cesti a ne po pokraj puta. i bojim se to i dirat da mi se nebi postavke opet vratile na "pokraj puta"

jel to neka bubica koju garmin zna imat il se to samo meni dešava?

malik66
24-07-2009, 17:11
Imam N78 i sve sam pokusao sa garminom da ga instaliram ali bezuspijesno ,sa N73 je islo sasvim glatko ,ako moze mala pomoc jer nemam rijesenja,Hvala unaprijed!!!

Vader
24-07-2009, 18:04
Imam N78 i sve sam pokusao sa garminom da ga instaliram ali bezuspijesno ,sa N73 je islo sasvim glatko ,ako moze mala pomoc jer nemam rijesenja,Hvala unaprijed!!!

teško da će ti netko pomoći kad uopće nisi napisao u čemu je problem

xperia
24-07-2009, 18:33
jel možeš malo precizirati svoj problem.