PDA

Pogledaj cijelu verziju : [Garmin Mobile XT] pitanja vezana za instalaciju i program

Stranica : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

pera262
25-05-2008, 20:14
Pozdrav svima!
Imam problem, ubacio sam adria route 2.0 i scg route 1.6, kada pretrazujem lokacije u Adria route-u radi sve OK, medjutim kada hocu da nadjem neku ulicu iz SCG route-a pokaze mi NE MOZE SE NISTA PRONACI, bio bih vam veoma zahvalan kada bi mi pomogli da rjesim problem

Pozdrav svima!

E ovakav identican problem imam i ja!!!
Ceo dan trazim po forumu,ali ne vidim negde resenje.
Moze li neko da pomogne?

Pozdrav!!!

rubinho
25-05-2008, 20:46
Mozete imati maksimalno 3 karte i Base mapu na mobitelu:
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl

jesu li ovako slozeni kljucevi i mape?

pera262
25-05-2008, 23:58
Imam samo Adriaroute i SCGRoute 1.6 , nemam nista vise,a ubacio sam sve mape preko mapsoure-a.

delboy1
26-05-2008, 22:16
Evo ovako sve odgovore koje ste ponudili prijašnjim "kolegama" meni nisu pomogli. Kompletna instalacija je protekla uredu ali kada upalim aplikaciju GMobileXT u postavkama nemam opciju INTERNI GPS samo mi piše spoji novi GPS. Molim Vas pomozite iscrpio sam sve odgovore, sigurno je neka glupost.( u postavkama telefona mi je uključen samo interni gps ). Hvala

Petr
26-05-2008, 22:21
pitanje kak stavit POI na adriau 2.0?

delboy1
26-05-2008, 22:44
Riješio sam problem. Hvala.

zvone
27-05-2008, 18:37
delboy1 koji mobitel imas?

sashaL
29-05-2008, 00:40
jedno pitanje il dva , il tri.... ako si u Mapsourceu napravim kartu kojom mogu npr. od Zg do Trsta, dal mogu izbrisat adria route koji sam na pocetku instalirao prek one power point prezentacije? ak ne, kak da se prebacim na tu kartu jer se meni automatski ukljuci adria kad startam garmin??

delboy1
29-05-2008, 11:12
delboy1 koji mobitel imas?

Imam Nokiu N95.

Može li netko staviti link karte Austrije za GMobile XT ?
Hvala.

rubinho
29-05-2008, 13:37
jedno pitanje il dva , il tri.... ako si u Mapsourceu napravim kartu kojom mogu npr. od Zg do Trsta, dal mogu izbrisat adria route koji sam na pocetku instalirao prek one power point prezentacije? ak ne, kak da se prebacim na tu kartu jer se meni automatski ukljuci adria kad startam garmin??

spoji komp i mob i izbrisi adriu

tpetrac
29-05-2008, 15:56
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=253&t=46980

zvone
29-05-2008, 16:28
delboy1 ako ti navigacija jos nije proradila na internom gps onda nadi u mobitelu upravitelj datotekama, unutra garmin i u garminu datoteke GMAPSUPP.UNL i SW.UNL stisni opcije i preimenuj itad makni onu oznaku txt i sad bi sve trebalo raditi , ako te pita dali zelis to napraviti stisni samo da.

aknal
30-05-2008, 12:30
upomoc e ovako skinu sam mape uk and irelank trebam ih odljucat kako sad da znam koji je map id za te mape

Coyote71
30-05-2008, 18:07
Instalirao sam još davno adria route u N95 8GB, sad mi treba Austrija.
Ima neko Austriju?

sashaL
30-05-2008, 23:50
Ola! Kak Da Loadam City Navigator I Adria Route U Mapsource? Kad Sam Pokrenuo Mapsource Ponudio Mi Je Samo Otkljucat Cne. Ja Bi Spojio Te Dvije Karte U Jednu. I DAL UOPCE ONDA MORAM IMAT BASE MAP I ADRIU U MOBU ?

moj_n95
31-05-2008, 12:14
Pozdrav,

Da li su ovi linkovi , tj. fileovi od City Navigatora pogodni za koristenje na Gmobile XT. Da ne skidam bez veze 1,4 GB ako mi nece koristiti

http://katz.cd/download/1978606/App/Garmin-City-Navigator-Europa-NT-2008/

P.S:
Ako se ne smiju stavljati ovakvi tipovi linkova, javite i brisem odmah (ili nek obrise admin)

pozz

TomZG
31-05-2008, 19:46
pozdrav svima...eto, mali problemi sa garminom na n95...naime, nikako uloviti signal (znam vec je sto puta prozvakano) ali....uhvati mi jednu crticu na signalu, koja je crvene boje....probao sam po pola sata vani stajat ko kreten pod vedrim nebom, na čistini (naravno s otvorenim slajderom, stavljeno na interni gps i svim ostalim savjetima za hvatanje signala), sto kombinacija i nikako da upali....jedno 200 puta sam reinstaliravao garmin nanovo i mijenjao one kodove (neznam dal to ima veze)....ima netko kakvu soluciju za pomoc?

p.s. ono s ekstenzijom txt sam riješio odavno....

DJ_Tiesto
31-05-2008, 19:56
Jesi li ikak uhvatio prijem satelita?Znaci mislim na one Nokia Maps i pozicioniranje?Ako i u tim programima ne mozes uhvatiti prijem onda ti je nesto s mobom u banani...al sjeti se da prvo spajanje s Garminom poprilicno traje,meni je osobno trajalo 15-ak min,a onda nakon tog prvog se unormali na nekih 2-5min...:respect:

RimtuTiTuki
31-05-2008, 19:58
@sashaL: Imas link na manual za Mapsource u prvom postu. Zasto mislis da ako ti nemas vremena procitat uputstva, neko ima vremena tebi objasnjavat kako se nesto korisit.

@moj_N95: trebalo bi raditi

@TomZG: Pitanje: da li ti radi sa njokijinim softwareom, odnosno da li sa njim hvata signal? ako je odgovor NE: probaj sa updateom firmware-a. Ako ni onda ne proradi, pozovi se na garanciju u mobisu...

TomZG
31-05-2008, 19:59
Jesi li ikak uhvatio prijem satelita?Znaci mislim na one Nokia Maps i pozicioniranje?Ako i u tim programima ne mozes uhvatiti prijem onda ti je nesto s mobom u banani...al sjeti se da prvo spajanje s Garminom poprilicno traje,meni je osobno trajalo 15-ak min,a onda nakon tog prvog se unormali na nekih 2-5min...:respect:

ma kakvi, samo jedna crtica i to crvene boje (umjesto zelene)...
nista, stavit cu ga na neku površinu na čistinu jedno pola sata ako ne bude onda idem u mobis (jednom mi je mob pao pa se bojim da se nije nesto smrdalo te je mozda to uzrok)..:angry: :angry:

@moj_N95: trebalo bi raditi

@TomZG: Pitanje: da li ti radi sa njokijinim softwareom, odnosno da li sa njim hvata signal? ako je odgovor NE: probaj sa updateom firmware-a. Ako ni onda ne proradi, pozovi se na garanciju u mobisu...

firmware sam stavio najnoviji...nista, probat cu jos jednom na tih cca pol sata, ako ne uspije, via mobis....hvala na odgovorima obojici :)

moj_n95
31-05-2008, 23:34
E sorry sto opet gnjavim sa ovim mapama, ali sad sam saznao da mi frend ima orđiđi DVD sa city navigator mapama za svoj GPS Garmin uredjaj. Da li se te mape mogu koristiti i kod nas na mobitelima ili ovdje ide posebno nesto (za mobilne).

By the way, RimtuTiTuki tnx na odgovoru

Coyote71
01-06-2008, 03:22
Skinuo sam zadnju kartu Europe (1.3 gb) iz prvog posta.
U mapsourceu sam označio Austriju i Italiju, i napravio transfer.
Gledam u mobitel, tamo mapa Italije, Francuske, Njemačke, a nisam ih označio.
Austrija koja mi je bila i najbitnija (EURO 2008:hrv: ) nije mi u mobitelu.
Ne vjerujem da sam nešto krivo napravio u mapsourcu jer sam pročitao manual od vrha do dna.

E sad, jeli uopće ima Austrija u ovoj karti Europe, ili sam nešto krivo napravio?

Btw. radi se o Nokii n95 8gb

viruango
01-06-2008, 09:20
Koliko vjerujete Adria Ruti? Ja ne znam da li da joj više vjerujem,. Iz Zagreba do Rogaške Slatine (gradić u Sloveniji, 10ak kilometara ljevo od Macelja) me poslao preko Kumrovca umjesto preko autoputa Zagreb-Macelj, a od Bille na Novoj Branimirovoj u Zagrebu do Ljudevita Posavskog me slao na Zvonimirovu, i kada sam nastavio do kraja Nove Branimirove, poslao me desno u Heinzlovu pa na Kvatrić, a se tamo polukuružno okrenem i tek onda skrenem desno u Banjavčićevu, a svi znamo da se s Heinzlove može na semaforu lijevo u Banjavčićevu....

To su moje impresije...

rubinho
01-06-2008, 11:40
Koliko vjerujete Adria Ruti? Ja ne znam da li da joj više vjerujem,. Iz Zagreba do Rogaške Slatine (gradić u Sloveniji, 10ak kilometara ljevo od Macelja) me poslao preko Kumrovca umjesto preko autoputa Zagreb-Macelj, a od Bille na Novoj Branimirovoj u Zagrebu do Ljudevita Posavskog me slao na Zvonimirovu, i kada sam nastavio do kraja Nove Branimirove, poslao me desno u Heinzlovu pa na Kvatrić, a se tamo polukuružno okrenem i tek onda skrenem desno u Banjavčićevu, a svi znamo da se s Heinzlove može na semaforu lijevo u Banjavčićevu....

To su moje impresije...

vidi u postavke>izrada rute> preference ruta kako ti je postavljeno
imas krace vrijeme, manja udsaljenost i van ceste
mozda pomogne:hrv:

moj_n95
01-06-2008, 12:40

To su moje impresije...

Da i ja imam par zamjerki na adriarouts ali kad nema nista bolje onda su i one dobre:comp:

RimtuTiTuki
02-06-2008, 01:37
Da i ja imam par zamjerki na adriarouts ali kad nema nista bolje onda su i one dobre:comp:

Upravo tako. I da ti odgovorim na gore navedeno pitanje, ako ti fren ima DVD koji se zove Garmin City Navigator Europe 2008 ili NT, trebalo bi raditi.

Niti u jedan software se ne mozes 100% pouzdati.

Meni se za sada najpreciznijim pokazao Route66, ima najmanje karata hrvatske, ali ono sto ima zasada radi 99% bez greske. Ove godine sam isao na skijanje, i imao je samo jednu glupost, pokusao me provest kroz stajaliste sa strane ceste. Totalno banalna greska.

TomTom jos gori od AdriaRoute-a. Ima apsolutno sve ulice u Hr, ali nisu sve sređene(da li su jednosmjerne, da li su pješačke, itd.) tako da je dosta smiješan, pola grada te proveze ok, i onda te odjedamput pokusa navigirat kroz podhodnik ili šumski put...

Ja osobno kombiniram Route66 i Garmina. Garmina za hr, a Route za putovanje.

my 2 cents

Petr
02-06-2008, 23:16
pitanje kak stavit POI na adriau 2.0?

ajd da opet probam?!?!?!

rubinho
03-06-2008, 11:08
ajd da opet probam?!?!?!

pa valjda postoji poi loader (http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=927)

Petr
03-06-2008, 19:05
e sad kad bi još postojala neka dobra duša pa da mi objasni kak ih ubacit i di ih nač....

rubinho
04-06-2008, 10:49
e sad kad bi još postojala neka dobra duša pa da mi objasni kak ih ubacit i di ih nač....

probaj ovde (http://forum.ppcwarez.org/index.php)nesto iskopat, ne da mi se trazit

sasa11
05-06-2008, 00:41
imam jedno pitanje u šta spada black berry koji nema memori kartice onako veći od prijatelja je koja karta se na njega može instalirati ja sam na svoju nokiu Garmina ubacio i sve ok a sada me on tuši da i njemu nešto napravim pa me zanima koja paše na njegov mob jel oni spadaju pod simbiyane ili nemam pojma a jel bi išla igo karta na njega .

teebz
06-06-2008, 00:44
imam jedno pitanjce... imam nokiu n82 sa instaliranim garmin xt... sve šljaka savršeno, no naručio sam novu 8gb karticu koja je danas i stigla. rečeno mi je bilo da trebam samo napraviti jednostavan copy paste stare kartice na novu, što sam i napravio... no tada se desilo to, da garmin ne šljaka. jel mi može netko pomoći u rješavanju tog problema.... nemam niti jedan program doma i nov sam u svemu tome pa mi još stvari nisu jasno... hvala!

rubinho
06-06-2008, 10:40
ja kad sam mijenjao karticu radio sam reinstall
di si kupio 8gb?

afroman
06-06-2008, 10:50
Reinstall! Neki programi ne rade nakon Copy/Paste.

teebz
06-06-2008, 13:47
Ok, a kak da to reinstaliram? Kupio sam mob prek oglasnika i nemam nis doma. Jel trebam sve na novo preko kompa ili imam ja to u mobu? A 8gb sam kupio preko ebay-a za 50USD

DJ_Tiesto
06-06-2008, 13:54
Sve na novo,preko kompa naravno...lijepo ti je opisano sve u prvome postu...

Coyote71
06-06-2008, 15:53
Imam u mobitelu adriaroute, i preko mapsoursa sam ubacio samo Austriu.
Računam kako imam Hrvatsku i Sloveniju u adrii, i da mi za sad treba samo Austrija.
Zadam mu lokaciju u Austriji, krene kalkulcacija puta, i kaže da nemože napravit istu.

Nakon šta sam radio razne kombinacije po garminovom direktoriju u mobitelu i tražio po forumima riješenje, otkrio sam sljedeće.
ADRIAROUTE I EUROPE NT 2008 nemogu radit skupa, barem na ovaj način na koji sam ja napravio u početku.
Ako je neko imao ovakav problem, može ga riješit na sljedeći način.
Preko mapsoursa odabrati sve zemlje koje ti trebaju uključujući Hrvatsku, Sloveniju itd..., i prebacit ga u mobitel.
Koristite samo jednu od te dvije mape, a to možete tako šta ćete napravit rename mape i unlock codea koju nećete koristiti.
Npr. "gmapsupp.img.temp + gmapsupp.unl.temp" za adriaroute,a Europe nt 2008 ostavite kako je "gmapprom.img + gmapprom.unl"
Kad hoćete koristit adriu, napravite obratno, i to je to.
Meni sad sve radi super, još da Hrvatska uđe u finale, veselju nigdje kraja :hrv:

leon11
06-06-2008, 20:35
ja sam ubacio samo austriju sa europe nt 08 + standardno gore je i adriarote i meni sve sljaka ;)

teebz
06-06-2008, 22:36
evo, reinstalirao sa male kartice, pratio postupak napisan na početku i instalirao na veeeeeliku karticu i sve šljaka savršeno!!!!! sada čekam da mi se skine city navigator i onda i to stavim! hvala ;))))

Coyote71
06-06-2008, 22:52
ja sam ubacio samo austriju sa europe nt 08 + standardno gore je i adriarote i meni sve sljaka ;)

I meni je djelovalo da radi, dok nisam ubacio adresu u Austriji.
Našao mi je uredno adresu, i kad mi je počeo kalkulirat put, napisao je da nemože izračunat.
Jesi probao, ako nisi probaj pa ćeš mi reći, baš me zanima.

leon11
07-06-2008, 14:00
probao sam, idem na put u Graz pa sam stavio adresu tamo kao odredište i sve radi, normalno izračuna rutu od Hr prema Austriji ;)

Coyote71
07-06-2008, 19:03
Ma bitno da nam radi, na ovaj ili onaj način :drink:

RimtuTiTuki
07-06-2008, 22:40
@tebz: ne moze copy-paste, jer je serijski borj veze na memorijsku kraticu.

@Coyote71: da si pročitao ovu temu malo više našao bi odgovor. Ali kao i 100 drugih, lakse je spamat temu glupim postovima, pa da ljudi imaju više stranica za čitat da bi našli odgovor.

Dakle, imaš Upute za upotrebu u Prvom postu

Odgovor zašto ti nestane AdriaRoute kad bacis gora Austriju imaš u gomili postova, ai uputstvima za upotrebu

http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=743766&postcount=33
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=743611&postcount=27
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=742480&postcount=8

stanisa
08-06-2008, 20:44
imam jedan problem , jucer i danas -8.06.08 probao da nadjem u srbiji bilo koji grad kaze da ne moze da izracuna rutu i stane. kada idem da trazim Zagreb ili Sarajevo onda nalazi pa cak i Podgoricu, za koju vec imam instaliranu SCG 1.6 ali zamislite moj grad Paracin i Beograd ne moze vise da kalkurira ,sta to moze biti ,da napomenem da sam pre mesec dana nasao sve bez problema .sta moze biti ???????????:cry:

RimtuTiTuki
09-06-2008, 15:01
imam jedan problem , jucer i danas -8.06.08 probao da nadjem u srbiji bilo koji grad kaze da ne moze da izracuna rutu i stane. kada idem da trazim Zagreb ili Sarajevo onda nalazi pa cak i Podgoricu, za koju vec imam instaliranu SCG 1.6 ali zamislite moj grad Paracin i Beograd ne moze vise da kalkurira ,sta to moze biti ,da napomenem da sam pre mesec dana nasao sve bez problema .sta moze biti ???????????:cry:

Mozes kupiti original software, taj radi 100%. I nije bug-ovit kao crackirana verzija.

stanisa
10-06-2008, 16:01
Mozes kupiti original software, taj radi 100%. I nije bug-ovit kao crackirana verzija.
POSTO , KOSTA ;D

dodo87
14-06-2008, 01:43
imam mapsource 6137 i neda mi da ga instaliram jer nemam prijasnju verziju. sta da napravim kako da ga instaliram?

rubinho
14-06-2008, 02:08
imam mapsource 6137 i neda mi da ga instaliram jer nemam prijasnju verziju. sta da napravim kako da ga instaliram?

otvori ga s recimo winrar i pokreni MAIN.msi i onda setup.exe:hrv:

dodo87
14-06-2008, 10:54
nemam main.msi imam samo cn_ita.msi ili cn.msi

lubenne
18-06-2008, 00:14
objavljen update AdriaROUTE 2.10
http://www.adriatic-travel.net/adria-route/AdriaROUTE_2.10.exe

lubenne
18-06-2008, 00:47
jel ima neko update za City Navigator Europe NT 2008

afroman
18-06-2008, 18:11
objavljen update AdriaROUTE 2.10
http://www.adriatic-travel.net/adria-route/AdriaROUTE_2.10.exe
Jel tko ubacio u mobitel? Može li se uopće?

vanjki88
18-06-2008, 18:55
Jel tko ubacio u mobitel? Može li se uopće?

ubacio sam adria route 2.10 u sve radi super preko mapsourca!Moze mi neko reci da li je ispit postupak ubacivanja garmina xt u sonnyericson P1 ista kao za nokiu N95.U svoju n95 sam ubacio i sve radi kako treba a sada hocu ubaciti sestri u P1.molim odogovor:hrv:

MATAJEROĐEN
19-06-2008, 00:55
Ajd pitanje sada, sve sam pregledao, bilo je pitanje al ne i odgovor.

Zanima me jel isti postupak ubacivanja mapa za Garminove Nuvi uredjaje (konkretno za staviti adria route na karticu i da radi na nuvi-u) kao i sa XT-om? Znaci sa onim unlock fileovima, ne preko map sourcea

Malo mi je hitno .... :(

martantoni
19-06-2008, 08:40
Novi sam ovdje pa imam jedno pitanje.. Imam nokiju 6110 navigator i upravo se spremam staviti garmina na nju sa kartom evrope i adria route... Imam dva pitanja, 1) skinuo sam pred par dana adria route verzija 2.. a sada je izasla verzija 2.10, no ona je u exe fileu koliko vidim, kako cu nju staviti na sd karticu, da li postoji verzija koja se samo stavi na mobitel kao verzija 2, ili se stavi verzija 2... pa onda update sa mapsource.. molio bih objasnjenje i druga stvar ako se stavi adria route i evropa koji su odvojeni imagi, navodno ne funkcionira rutiranje na primjer iz hrvatske u njemacku... navodno treba sve biti u jednom imageu pa staviti na sd karticu... kako ide taj postupak.. unaprijed hvala na odgovorima..

rubinho
19-06-2008, 11:23
Novi sam ovdje pa imam jedno pitanje.. Imam nokiju 6110 navigator i upravo se spremam staviti garmina na nju sa kartom evrope i adria route... Imam dva pitanja, 1) skinuo sam pred par dana adria route verzija 2.. a sada je izasla verzija 2.10, no ona je u exe fileu koliko vidim, kako cu nju staviti na sd karticu, da li postoji verzija koja se samo stavi na mobitel kao verzija 2, ili se stavi verzija 2... pa onda update sa mapsource.. molio bih objasnjenje i druga stvar ako se stavi adria route i evropa koji su odvojeni imagi, navodno ne funkcionira rutiranje na primjer iz hrvatske u njemacku... navodno treba sve biti u jednom imageu pa staviti na sd karticu... kako ide taj postupak.. unaprijed hvala na odgovorima..

ukratko za to sluzi mapsource

lubenne
19-06-2008, 22:47

evo AdriaROUTE 2.10 SD card verzija, ako će to pomoć
http://www.adriatic-travel.net/adria-route/AdriaROUTE_2.10_SD_update.exe

moja preporuka mapsource , sa alatom map tool odabereš karte koje ti trebaju-transfer na mob i sve radi

n1ck1
20-06-2008, 03:27
Ajd pitanje sada, sve sam pregledao, bilo je pitanje al ne i odgovor.

Zanima me jel isti postupak ubacivanja mapa za Garminove Nuvi uredjaje (konkretno za staviti adria route na karticu i da radi na nuvi-u) kao i sa XT-om? Znaci sa onim unlock fileovima, ne preko map sourcea

Malo mi je hitno ....

Je postupak ti je potpuno isti. Samo moras znat onaj serijski broj uredjaja. Ja sam ubacio AdriaRoute u Garmin Nuvi 200 i sve radi uredno.

MATAJEROĐEN
21-06-2008, 03:34
Je postupak ti je potpuno isti. Samo moras znat onaj serijski broj uredjaja. Ja sam ubacio AdriaRoute u Garmin Nuvi 200 i sve radi uredno.

Cek malo, kako dodjem do serijskog broja uredjaja i gdje ga koristim kod ubacivanja mapa?

HVALA

zaks
21-06-2008, 15:57
pocetnicka pitanja:
1/ ako otkljucam kartu u MapSource - mogu ju tako otkljucanu samo preselit u Garmin folder, i iz njega maknut gmapsupp.unl ? Sto je sa sw.unl ? On ostaje ?
2/ imam problema sa stavljanjem AdriaTOPO karte- PPC ju ne otvara (mada se medju popisima karti vidi da postoji na njemu (410Mb)..
3/ ako uspijem cu vjerovatno vidjeti i sam ali - kako se prebacuje sa jedne karte na drugu ??

zaks
22-06-2008, 13:08
ucinih... neznam tocno kako isto sve uradih, ali radi ..

stalk3r
22-06-2008, 21:30
Hi ja imam n73 music....e sad swe sam uredno instalirao...muci me pitanje..kad kliknem spoji nowi GPS..kaze trazim GPS uredjaj i nista ne pronadje...da li moram da sam vani da bi nesto pronasao...ili pak moram nesto imati uz owaj Garmin MobileXT for Symbian S60 4.10.80
znaci imam Bosnu Hrvatsku Makedoniju Srbiju...itd

rubinho
22-06-2008, 21:32
mislim da ti nemas gps chip i da trebas bluetooth uredjaj

stalk3r
22-06-2008, 21:33
ok malo sam priglup za owu wrstu tehnologije...ali mogu li ja to nekako da instaliram skinem qpim sta wec mozes li mi pojasniti ?

rubinho
22-06-2008, 21:37
najjednostavnije receno pogledaj u upute za rukovanje telefona da bi znao sto sve tvoj model ima ugradjeno
nokia n 95 ima ugradjen gps chip i tako radi navigacija a neki modeli imaju mogucnost pridruzivanja gps uredjaja putem bluetooth tehnologije sto kosta (ne znam tocno) petstotinjak kn...

stalk3r
22-06-2008, 21:39
sad kontam moj n73 znam da nema GPS ugradjen...i znaci radice samo ako mu ugradim taj chip...drugi nacin ne postoji....

rubinho
22-06-2008, 21:41
sad kontam moj n73 znam da nema GPS ugradjen...i znaci radice samo ako mu ugradim taj chip...drugi nacin ne postoji....

pridruzis putem bluetooth tehnologije, chip je zalijepljen za npr vjetrobran a tel na nosacu i normalno ima ukljucen bluetooth i uredjaji se vide..........

ludidudi
24-06-2008, 16:49
pozdrav svima..
može netko pomoći kod instalacije garmina..
jučer sam se igrao ss tim dosti vemena..
uspio sam prebacirti one prve 3 instalacije na mob..
mob je nokia n73
instalirao garmin.. al kad ga hoću pokrenuti pojavi se..i nakon nekoliko trenutaka se jednostavno ugasi.. mislim da je taj problem imao isto jedan član prije..negdje na sredini ovog threada piše..al ne piše nitko a ni on kako je to riješio..
može netko pomoći..???
ovaj u trgovini mi rekao da mi za 200 kuna instalira..al neće mi pokazati kako..a ja bi si htio sam znati instalirati..
hvala svima...

EDIT By Ico: OGLASI SU ZABRANJENI! Tako da ti je ovo zadnje upozorenje!

Inače nemam još gps prijemnik..dal se možda zbog toga gasi??

rubinho
24-06-2008, 17:45
smisao naseg postojanja jesz usteda, ne smeta ti sto nemas gps da otvoris garmin
vjerojatno negdi grijesis, ponovit cu jos jednom, pazi na sitnice jer ti one zagorcavaju zivot
izbrisi instalirano pa ponovo
kune cuvaj za susret forumasa pa da koju mrdnemo skupa:beer:

ludidudi
24-06-2008, 22:03
Užas..
ništa ne mogu..
proam napraviti back up..nakon 1 % mi se svaki put otkonekta mobitel...:cry:
hoču samo formatirati karticu..nemogu.. kaže mi sustav da neide jer memorijsku karticu koristi neki program :cry:
Sam da pitam još jedno..
tam u uputsvima piše da se ti programi ubacuju prek neke data transfer..
ja sam to sve ubacivao prek pc suite.. ono copy/past..na akrticu...pa sam tam otvorio instalaciju..i instalirao..
dal je u nečem drugom kvaka'?
zna nešto od ovoga pomoći??

rubinho
24-06-2008, 22:25
tam u uputsvima piše da se ti programi ubacuju prek neke data transfer..
ja sam to sve ubacivao prek pc suite.. ono copy/past..na akrticu...pa sam tam otvorio instalaciju..i instalirao..
dal je u nečem drugom kvaka'?
zna nešto od ovoga pomoći??

bas tu i je problem, data transfer mode ili prijenos podataka ili mass storage mode
opet napominjem citaj pazljivo i bez nervozr, ako ne ide danas probaj sutra ladne glave
ja sam pizdio dok nisam skonto sitnice i sigurno desetak puta radio reinstall

ludidudi
25-06-2008, 09:53
Mislim da zasad radi ovo što sam instalirao...
al trebao bi tu kartu adriaroute...sad neznam koja je najbolja verzija..vjerojatno 2.1
ako ima tko da mi pošalje na pm.. al da ogu otvoriti i skinuti s neta..
lutam po netu tražeći je.. al nikak da nađem free..
a ove što su na forumu mi se ne otvaraju..
helppppppp

sinko
25-06-2008, 22:08
Imam problem kada sam htjeo da mi se preko garmina ocita tocna brzina auta pa uvijek mi napise da je 10km/h manja nego na brzinomjeru, neovisno koliko se brzo vozi.

Pokazuje li tako i vama?

khodalic
25-06-2008, 22:40
Meni je tocan u +/- 10m/s, ako si stavljo vece felge, onda ti brzina na brzinomjeru ne odgovara stvarnoj...

sinko
25-06-2008, 23:23
Meni je tocan u +/- 10m/s, ako si stavljo vece felge, onda ti brzina na brzinomjeru ne odgovara stvarnoj...

ma nikako kako god se brzo vozio uvjek 10 manje pokaze ali drugo sve dobro izmjeri od prijedjene udaljenosti itd koliko ti jos treba do cilja

felge nisam ni mjenjo celicne su :cry:

gog
26-06-2008, 00:00
Pusti tako, manje će ti biti šanse da dobiješ kaznu :)

tetak
26-06-2008, 15:01
Pozdrav.
Interesuje me da li je moguce u mobitel npr. N82 ubaciti morsku kartu npr. Bluechart Atlantic tj. kartu jadranskog mora? Ako jeste moze li kratko uputstvo kako? Hvala unaprijed.

marko.maky
26-06-2008, 15:36
Evo i ja imam pitanje koje nije bas vezano za temu..
Imam N82 i mene zanima da li je bolje da za navigaciju koristim njegov program (nokia maps) i njihove mape ili da ubacim Garmin i Adria route??Živim u Vukovaru i navigaciju bi koristio uglavnom po hrvatskoj...Koja je kombinacija bolja?
Hvala

Naravno koristio bi "unutarnji" gps...

alessio
26-06-2008, 15:44
ne rade oba linka za AdriaROUTE_2.00_MobileXT....ako bi netko bija dobar da opet uploada bija bi zahvalan:beer:

lubenne
26-06-2008, 17:08
ne rade oba linka za AdriaROUTE_2.00_MobileXT....ako bi netko bija dobar da opet uploada bija bi zahvalan:beer:

evo
http://www.navigo-sistem.hr/update/AdriaROUTE_2.10.exe
http://www.navigo-sistem.hr/update/AdriaROUTE_2.10_SD_update.exe

alessio
26-06-2008, 17:22
evo
http://www.navigo-sistem.hr/update/AdriaROUTE_2.10_SD_update.exe

zasto 2.10?? oce sigurno radit ka i 2.00??

lubenne
26-06-2008, 17:49
oće, to je zadnja verzija

bpodnar
26-06-2008, 19:17
Jel ima neko AR 2.1 skinut pa da ga stavi na rapidšer, izgleda da je stranica naviga zagušena, meni bar ne radi, ne znam jel i drugima?

gog
26-06-2008, 20:54
Meni upravo skida brzinom od pola megabajta u sekundi s naviga, a tu negje mi je i limit linka..

alessio
27-06-2008, 00:28
Otpakirajte i iskopirajte Adria Route u Memorycard\Garmin folder.. i to je to

evo ovo mi triba malo pojasnit iz prvog posta...

slijedija san predhodne korake, dakle instalira san garmin, sve 5 radi....ali sa adriaroute iman problema....skinija san je i dobija .exe fajl koji san pokrenija i dobija folder "garmin"....e sad jel cili folder kopiran na memory card moba ili samo ono sta je u njemu?? proba san i jedan i drugi slucaj i kad pokrenen garmin nema promjena... jos nisan nabavija BT prijemnik ali san procita da se karta moze pregledavat bez da je prijemnik spojen pa san tija prvo instalirat da vidit oce radit da bezveze ne bacan novce na prijemnik...

uglavnon koja je shema sa instaliranjem te adriaroute-e??

marioo
27-06-2008, 11:54
ako imas AdriaRoute kao .exe onda poslije instalacije dobijes i MapSource. Znaci ne kopiras sam, nego preko MapSourcea ubacujes karte u mob.
Sve pise u prvom postu...

bpodnar
27-06-2008, 14:18
Zamoljavam nekoga da uploada Adriaroute 2.1 na rapidshare jer ja nikako ne mogu skinuti sa navigovih stranica. Cijelo vrijeme mi stoji i ne skida ništa.

alessio
27-06-2008, 15:12
ako imas AdriaRoute kao .exe onda poslije instalacije dobijes i MapSource. Znaci ne kopiras sam, nego preko MapSourcea ubacujes karte u mob.
Sve pise u prvom postu...

hvala, pomoglo mi je...nego sad kad iden pribacit u mob pise da moran selektirat mape...kako da to napravin??

pribacija san sve na mob....e sad sljedece pitanje....kako ucitati i preledati kartu na mobu?? moze li se to uopce bez BT prijemnika?? njega jos nisan kupija jer san tija vidit oce mi radit sve skupa da ne bacan novce bezeze...

bpodnar
27-06-2008, 15:31
Može, pokreni garmin na mobu i na uvodnom ekranu ti piše "KAMO" i "VIDI KARTU", pa logički zaključi šta tebi treba od toga.

alessio
27-06-2008, 15:52
Može, pokreni garmin na mobu i na uvodnom ekranu ti piše "KAMO" i "VIDI KARTU", pa logički zaključi šta tebi treba od toga.

ma stvarno, ja to nisan znao...ccc...pogledaj malo bolje screenshot nakon sta udjen u "vidi kartu"..
http://img148.imagevenue.com/loc890/th_71173_Screenshot0013_122_890lo.jpg (http://img148.imagevenue.com/img.php?image=71173_Screenshot0013_122_890lo.jpg)

bpodnar
27-06-2008, 16:24
Ako si znao, šta onda pitaš? Gdje si ti postao prije taj screenshot ili uopće to spomenuo? Drugi put kad te nešto zanima onda podrobnije opiši o čemu se radi i kako odnosno što si uopće radio pa će ti netko možda i znati reći što i kako dalje da radiš. IMHO, kod tebe je najvjerovatnije problem u prebacivanju karte na uređaj. Ajmo ispočetka, ukratko, instalirati kartu koja je u .exe formatu, onda program mapsource, otključati kartu sa keygenom v1.3, odaberi kartu AdriaRoute (gore lijevo-ako ih imaš više različitih instaliranih karata), odabrati sa alatom za selektiranje određeno područje koje želiš imati (pretpostavljam da hoćeš sve pa odaberi cijelu HR,SLO,BiH i MK) spojiti telefon kabelom na PC i odabrati na mobitelu pri spajanju "memory transfer" mod rada, tada sa alatom "send to device" poslati odabrane karte tj. područja na mobitel. Prije samog slanja Garmin na mobitelu ne smije biti pokrenut jer onda Mapsource ne prepoznaje uređaj i nije moguće poslati ništa na mobitel. Ako ti ni sada ne radi, onda pitaj druge da ti pomognu.

marioo
27-06-2008, 16:34
ja trenutno imam samo kartu hrv, ali i prije nje me na startu prikazivalo u v.britaniji.
nisam siguran, al mozda ti fali Base map?

alessio
27-06-2008, 16:39
Ako si znao, šta onda pitaš? Gdje si ti postao prije taj screenshot ili uopće to spomenuo? Drugi put kad te nešto zanima onda podrobnije opiši o čemu se radi i kako odnosno što si uopće radio pa će ti netko možda i znati reći što i kako dalje da radiš. IMHO, kod tebe je najvjerovatnije problem u prebacivanju karte na uređaj. Ajmo ispočetka, ukratko, instalirati kartu koja je u .exe formatu, onda program mapsource, otključati kartu sa keygenom v1.3, odaberi kartu AdriaRoute (gore lijevo-ako ih imaš više različitih instaliranih karata), odabrati sa alatom za selektiranje određeno područje koje želiš imati (pretpostavljam da hoćeš sve pa odaberi cijelu HR,SLO,BiH i MK) spojiti telefon kabelom na PC i odabrati na mobitelu pri spajanju "memory transfer" mod rada, tada sa alatom "send to device" poslati odabrane karte tj. područja na mobitel. Prije samog slanja Garmin na mobitelu ne smije biti pokrenut jer onda Mapsource ne prepoznaje uređaj i nije moguće poslati ništa na mobitel. Ako ti ni sada ne radi, onda pitaj druge da ti pomognu.

frende sve je to napravljeno...zato i jesan pita jel se mozda karta treba nekako ucitat nakon sta ju prebacin sa mapsource-om....jer kad iden pregledat kartu pise tamo u donjen desnon kantunu "no map", a ja je uredno pribacija....evo proba opet i nista....opet je isto ka na screenshotu iz posta povise...

jesi ti siguran da se karta moze pregledavat bez BT prijemnika?? pitan to jer san negdi vec procita da ne moze....

bpodnar
27-06-2008, 16:43
Može 100% jer ja to često radim na mojoj N73. Neznam, ali mora biti negdje greška u postupku.

alessio
27-06-2008, 16:52
evo i dokaz da je adriaroute uredno instalirana
http://img206.imagevenue.com/loc373/th_74810_Screenshot0015_122_373lo.jpg (http://img206.imagevenue.com/img.php?image=74810_Screenshot0015_122_373lo.jpg)

e sad zasto je ja ne mogu otvorit, ne znan....

@marioo
base map ne fali sigurno....to san jos na pocetku napravija...

marioo
27-06-2008, 17:27
karte i sve ostalo (osim lociranja i same navigacije) mora radit bez prijamnika.

upravo sam maknuo base map iz garmin foldera i od tad mi pise 'no map' dolje desno..
ako imas zivaca nis te ne kosta probat ispocetka :)

bpodnar
27-06-2008, 17:32
Formatiraj karticu i ponovo instaliraj Garmin, base map dolazi sa instalacijom. Nakon toga ponovo ubaci kartu sa mapsourceom pa vidi da li radi. Prije nego formatiraš sve idi u Alate>upravljanje mojim podacima>skupovi karata>stavi na detaljne karte i klikni tipku ispod Mapsource. Tu ćeš vidjeti koje su karte uključene tj. označene kvačicom.

alessio
27-06-2008, 17:35
karte i sve ostalo (osim lociranja i same navigacije) mora radit bez prijamnika.

upravo sam maknuo base map iz garmin foldera i od tad mi pise 'no map' dolje desno..
ako imas zivaca nis te ne kosta probat ispocetka :)

jesan...upravo san formatira karticu i sve ispocetka napravija i sad radi...

hvala svima na pomoci:hrv:

alessio
28-06-2008, 16:36
kupio prijemnik i sve super radi....cak san ocekiva i da ce losije bit :)

nego, jel postoji kakva karta za morsku navigaciju koja je kompaktibilna sa garminom?? cesto iden i sa brodom u ribolov pa bi mi dobro dosla....

DeathLorD
28-06-2008, 23:03
mislim da postoji, potrazi na navigo sistems (google it)
ja san iz prve sve uspjesno instalira na N95 8GB, tnx RimtuTiTuki

rubinho
29-06-2008, 11:11
kupio prijemnik i sve super radi....cak san ocekiva i da ce losije bit :)

nego, jel postoji kakva karta za morsku navigaciju koja je kompaktibilna sa garminom?? cesto iden i sa brodom u ribolov pa bi mi dobro dosla....

karta ili skup karata se zove blue chart, mi smo regija 14
malo koristi trazilicu i naci ces verziju za mobile xt

zvone
29-06-2008, 21:34
Gdje mogu nac key generaror za mape v1.3 ako netko ima link neka posalje na pm. HVALA

DJ_Tiesto
29-06-2008, 22:14
Imam problem,nigdje ne mogu nac SCG Rutu,treba mi ta ruta u img formatu tak da je sam prebacim na mob i otkljucam preko onog Garmin map unlocka...pomagajte

DeathLorD
29-06-2008, 23:26
poslano zvone,
DJ tiesto
budem ti posli na rs upa ako nadjen, iman ju negdi na kompu

gog
30-06-2008, 00:17
Morska karta jadranskog mora se nalazi na "Bluechart Atlantic" ja sam danas skinuo s pirrate bay-a verziju 9.5

MAP ID za dotičnu kartu je 250

DJ_Tiesto
30-06-2008, 01:13
I onaj link za kartu sa Mapsourceom ne radi,ne treba mi cijela Europa neg samo Mapsource,da mogu staviti mapu srbije prek toga,jel ima ko link samo za MP????

DeathLorD
30-06-2008, 01:32
map source dolazi samo sa kartama, kad ga jednom install samo dodajes karte (savakom sljedecom instalacijom, nemozes dodat .img file u mapsource, .img file map source stvara kad se preko njega prebacuju karte na uredjaj...)

gog
30-06-2008, 01:47
I onaj link za kartu sa Mapsourceom ne radi,ne treba mi cijela Europa neg samo Mapsource,da mogu staviti mapu srbije prek toga,jel ima ko link samo za MP????

Pa ako si skinuo SCGRv15.exe instalirat će ti se i map source...

DJ_Tiesto
30-06-2008, 01:52
E da,jebada je to,sad kad sam to stavio zbriso mi je AdriaRoute,koji kralj...:respect:

gog
30-06-2008, 11:32
Nije ti izbrisao AdriaRoute, odi na View -> Switch to product

Dambo
30-06-2008, 18:45
Imam problem,nigdje ne mogu nac SCG Rutu,treba mi ta ruta u img formatu tak da je sam prebacim na mob i otkljucam preko onog Garmin map unlocka...pomagajte

Pokušaj na
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=253&t=36623&st=0&sk=t&sd=a&start=60

copy/paste
--------------
Hi to all...

I just wanted to share with you my own patched/mixed maps.

I have mixed together the Adriaroute v2.1 (Slovenia + Croatia + Bosnia & Hercegovina and Macedonia)
and SCG Route v1.7 (Serbia and Montenegro).
The mixed map is cca 134 MB big.

The map is UNLOCKED.
No additional keygening needed

Password: ppcwarez
LINK:
http://rapidshare.com/files/122918124/exYU.part1.rar
http://rapidshare.com/files/122917661/exYU.part2.rar

This mixed map now covers the complete ex YU region. (updated 16.6.2008)

gog
30-06-2008, 21:28
Hm, kako se otključaju karte da ne traže kreiranje ključeva?

bpodnar
01-07-2008, 00:47
Dajte ljudi AR 2.1 na rapid pa da je skinem već jednom.

DeathLorD
01-07-2008, 01:11
http://www.navigo-sistem.hr/update/A..._SD_update.exe

bpodnar
01-07-2008, 01:17
Očito da neki ne čitaju sve postove, rekoh, imam problema sa skidanjem sa naviga. Nisam mutav pa da neznam gdje ima.Blah, idem tražit po torentima, ne vrijedi ovo rasprave.

tetreb
01-07-2008, 02:59
Pozdrav! Evo jedan dobar program sto ce svima pomoci u otkljucavanju Garminovih karata a zove se MapSource maps GarminUnlocker.
vrlo jednostavan za upotrebu i radi bez greske.

Garmin MapSource maps unlocker from Russian forum.
Just put files from rar-archive somewere & start “All.bat”. And ALL your maps, installed in MapSource will be unlocked. Now you can put your maps to any Garmin device or Mobile XT or Que without *.unl files.
No need any ID for maps & devices at all.

Theoretically must work with *.img files too (start GarminUnlocker without parameters & see help), but I can’t;-).
U can download from here : http://w13.easy-share.com/1699712669.html

marioo
01-07-2008, 10:12
adria 2.1 na rapidu:
http://rapidshare.com/users/TCKMLZ

jel zna netko gdje bi se mogla naci adria topo?

lubenne
01-07-2008, 12:41
adria topo 2.10
http://www.navigo-sistem.hr/update/AdriaTOPO_2.10_HR.exe

gog
01-07-2008, 16:47
Koji je MAP ID za Adria Topo?

ludidudi
01-07-2008, 16:55
Može netko fakat saD POMOĆI..
sve sam uradio kako treba..instalirao garmin i sve ostalo.. odključao program..se radi ok..
skinuo adria rute..
U map source otključao kartu verzija 2.1
i sve ok..
nabavio gps bluetooh prijemnik..
sasvim mne u redu locira..pokazuje brzinu recimo u vožnji itd..
al nisu mi detaljne mape..
jednostavno neznam što prebaciti s mapsourcea na mobitel..gdje su te mape.. jer mi u lijevom većem kvadratu pod mape ne pokazuje nikakvu mapu..
i što da prebacim onda prek data kabla.. i kako da to onda vidim na mobu i programu garmin dal prebačeno..
dajte ljudi da to skužim..fakat neznam..pozdrav i hvala

gog
01-07-2008, 17:11
Imaš u mapsource send to device, i lijepo odaberi driveri koji ti pokazuje na mob. Ili ako ne radi, uštekaj običan usb i tamo ga uputi. Kreirat će folder garmin i unutra će ubaciti map-u. Onda lijepo nakon toga prekopiraš tu datoteku u folder Garmin na mobilnom telefonu i ako je potrebno otključaš mapu za mobilni telefon koristeći unlocker i šifru spremiš kao ime-datoteke-u-kojoj-je-mapa.unl

marioo
01-07-2008, 17:56
hvala lubenne !

mislim da je AdriaTopo mapID isti kao AdriaRoute -> 708
ako ne uspijes, mozda 848 (ne sjecam se koji je od ta dva otkljucao kartu...)

ludidudi
01-07-2008, 17:59
kad otključam mapu..sve kako piše..ok otključa..
kliknem send to device..onda mi napiše
TO TRANSVER DATA TO YOU DEVICE, SELECT MAPS OR CREATE WAYPOINTS, ROUTES OR TRASCK

E sad gdje da nađem tu mapu u mapsourceu?? sve sam pronjuškao..ili šta traba klikati na karti koja je prikazana??

marioo
01-07-2008, 18:10
na desnom dijelu toolbara imas map tool. (ono podebljano sam žutom linijom) ili samo stisni 'm'.
onda mozes oznaciti dijelove karte koji ti trebaju

ludidudi
01-07-2008, 18:19
da vidim taj dio.. i stisnuo sam m..
i šta sad moram klikati po karti?? :cry:
dal moram neke waypointe napraviti ili što i kako..

marioo
01-07-2008, 18:33
odzumiraj skroz da ti je lakse (hrv ima samo 4 dijela)
sad oznacis dijelove koji ti trebaju i zacrvenit ce se. onda moze transfer to device..

waypointove i rute ne moras imat ako neces. ali ako imas, kod kopiranja u mob te pita kaj sve hoces da ti prebaci

u mobu provjeris pod alati->upravljanje mojim podacima->skupovi karata

ludidudi
01-07-2008, 18:42
Mislim da sam fakat glup..
koji su to djelovo..oni brojevi ili neki putevi?
KAko da ih označim?? što moram kliknuti..klikam sve moguće tipke na mišu i tastaturi i ništ..ništa da pocrveni..
stvarno se trudiš..al valjda sam tak glup ili mi nešt tu ne valja..a moralo bi sve valjati :suicide:

marioo
01-07-2008, 18:53
@ludidudi:
http://img111.imageshack.us/img111/6544/mapsourcemaptoolco1.th.jpg (http://img111.imageshack.us/my.php?image=mapsourcemaptoolco1.jpg)
odzumiraj skroz skroz!
onda map tool i evo ovak bi trebalo izgledat kad selektiras mape (crveno je vec oznaceno a zuto ti pokazuje granice mape koju hoces oznacit)

gog
01-07-2008, 18:57
Ne moraš niti klikati svaki dio posebno, odabereš map tool i zatim selektiraš cijelu kartu povlaćenjem miša.

ludidudi
01-07-2008, 19:08
Ne moraš niti klikati svaki dio posebno, odabereš map tool i zatim selektiraš cijelu kartu povlaćenjem miša.

sve zaokružim i neće mi ništ selektirati :angry:
pa koji je to ***** s menom..
zaokruži ili klikam mišem bilo gdje po karti ništ mi ne označi??
a sve ostalo je isto..
pokazuje adria rute 2.1 u kut gore..
ovo je faking shit

I zašto mi u desnom dolje kutu piše
map detail locked???
možda je tu problem

MOŽDA MORA BITI GARMIN UKLJUČEN NA MOBITELU??
ajoj moram ići u grad..poslije ću vidjeti ako šta ide

marioo
01-07-2008, 19:19
ocito ipak nije otkljucana..
neznam jel tu problem, nikad nisam probao zakljucanu prebacit :)

ali garmin ne mora bit ukljucen to je ziher

lubenne
01-07-2008, 19:27
map ID adriaTOPO 928

marioo
02-07-2008, 00:46
imas tu o jednom i drugom:
Route (http://navigo-sistem.hr/proizvod/370/1)
Topo (http://navigo-sistem.hr/proizvod/371)

..a ovo sa spojenim postovima, kaj nisu to dva razlicita covjeka napisala???

rkoren5
02-07-2008, 23:10
Bok svima. Imam problem sa instalacijom GarminMobileXTSupportFiles_4xxxx na pocket HTC P3600. Ovo sve drugo sam riješio na kompu i pocketu jedino ovo ne prolazi. Kad dođe do kraja instalacije za ova support, izbaci mi ovo: Error 0 running command./Setup.exe. probao sam prebaciti karte preko mapsource-a na pocket ali mi mapsource nemože prepoznati uređaj, vjerojatno zato jer nije instaliran ovaj support.exe. Probao sam resetirati uređaj, uninstall par puta, izvadit karticu i svaki puta isto. Možda bi trebao formatirat karticu ali to mi je zadnja opcija. Ima li tko kakvo rješenje za ovo?

marioo
03-07-2008, 21:22
u principu, glavni program bi trebao radit i bez support fajlova,
ali nekak sam mislio da je ovo verzija samo za s60.. hm

domic
03-07-2008, 22:12
Nedavno sam instalirao Garmin i AR. Sve radi OK. Pitanje je sljedece: Da li mogu negdje naci karte za USA (treba mi California, Nevada i Utah)? Uskoro idem tamo pa da se nađe pri ruci

poli11
04-07-2008, 18:24
pokušaj sa:
http://rapidlibrary.com/index.php?q=city+navigator+north+america+nt+2009&page=2&filetype=

gog
05-07-2008, 00:47
I zašto mi u desnom dolje kutu piše
map detail locked???
možda je tu problem

U tome je problem

zhickt
06-07-2008, 21:15
Kalkulacija rute nije moguca : blizu prometne točke nema prometnica.

evo to mi javlja, instaliro garmian i i onu kartu adrie ,a li nemogu unest pod moja kuca javlja mi ovo help

poli11
07-07-2008, 11:58
nisi dobro otključao karte, možda nisi koristio isti keygen pa ti ne prihvaća ključeve

Don Dumbuška
07-07-2008, 16:22
Evo bio na moru, super me vodio N82 sa ovim adria route-om 2.1, sve sam tu skinuo i po ovim uputama složio:respect:

E sad, pitanje...jel ima koja detaljnija mapa Austrije ili je ova koja je u sklopu karte Europe (1.3gb) jedina?

I recimo ako hoću do Beča preko Mađarske...kako da u aplikaciji to namjestim, jer me automatski hoće vodit preko Slovenije (vinjete:angry: )?

zhickt
07-07-2008, 20:31
nemoze se ovo instalirat na n73 nema onaj gps

marioo
07-07-2008, 20:52
to samo znaci da ti nece radit navigacija, moze se instalirat

zhickt
07-07-2008, 23:42
tocno to trba nabavit gps reciver , jer nemoze mob odredit tvoju lokaciju, kolega hvala na ispravci

Jack Bauer
08-07-2008, 02:23
Planiram kupiti Garmin Nuvi 200, 205 ili 255 W modele
Zanjima me, doma sam skinuo i instalirao AdriaRoute 2.1 i pokrenuo sam GarminUnlocker koji navodno sve sam otključa. Sad me zanjima dal je ta karta stvarno otključana, kako to provjeriti i dal ću ju moće prebaciti u uređaj preko MapSource da radi na Garminu??

Inače kad pokrenem MapSource, karta radi na kompu super, nema nigdje da piše lock ili sl.

MATAJEROĐEN
08-07-2008, 03:51
Planiram kupiti Garmin Nuvi 200, 205 ili 255 W modele
Zanjima me, doma sam skinuo i instalirao AdriaRoute 2.1 i pokrenuo sam GarminUnlocker koji navodno sve sam otključa. Sad me zanjima dal je ta karta stvarno otključana, kako to provjeriti i dal ću ju moće prebaciti u uređaj preko MapSource da radi na Garminu??

Inače kad pokrenem MapSource, karta radi na kompu super, nema nigdje da piše lock ili sl.

I mene zanima odgovor na isto pitanje... Ja mapu planiram staviti na karticu a ne na uredjaj.

Isto je i kod mene sa mapsource-om, uredno pregledavam mape, nigdje ne pise LOCK

poli11
08-07-2008, 10:55
ako vidiš kartu u mapsource-u znači da je otključana. kad nema karte znači da nije bio dobar ključ ili krivi postupak ali nigdje ti neće pisati LOCK, a iz vaših podataka se vidi da su karte otključane

Jack Bauer
08-07-2008, 11:42
Otljučana je, ali dal če mi takva raditi kad ju prebacim na SD i pokrenem na garminu?? Da mi nebi on javio map is lock. Svigdje gitam da treba ID uređaja bla bla a ovaj program sve otključao sa jdnim klikom i radi. malo sumnjivo, može još koja potvrda.

marioo
08-07-2008, 12:01
ako je otkljucana na kompu, radit ce i na mobu.
a najbolja potvrda je da prebacis pa se uvjeris jel radi ili ne

lubenne
08-07-2008, 13:58
Otljučana je, ali dal če mi takva raditi kad ju prebacim na SD i pokrenem na garminu?? Da mi nebi on javio map is lock. Svigdje gitam da treba ID uređaja bla bla a ovaj program sve otključao sa jdnim klikom i radi. malo sumnjivo, može još koja potvrda.
neće radit sigurno,iz razloga što se mapa otključava samo za jedan uređaj.
iz tvojih postov zaključujem da tek planiraš kupiti uređaj (Planiram kupiti Garmin Nuvi 200, 205 ili 255 W modele), dakle kad kupiš uređaj pronadji njegov unit ID i s njime otključaj mape onda će radit sigurno.

ups. sad vidim da si otključavo sa Garmin MapSource maps unlockerom , zanemari ovo gore to važi samo za rad sa Garmin unlock generator v 1.3
sa Garmin MapSource maps unlockerom nisam radio, navodno nije potreban unit ID, neznam.. probaj al za gore opisan postupak sam siguran da radi

EDIT: Garmin MapSource maps unlocker :respect:

edo.edo31
08-07-2008, 14:40
Pozdrav!

Trebao bi kartu Srbije ako netko ima link na .img file. Probao sam skinuti ovaj .exe file: hxxp://www.garmin.co.yu/files/SCGRv15.exe ali ne radi link.

Još me zanima ona prezentacija na. http://www.pik.pondi.hr/GarminXT.ppt, jel to još uvijek negdje postoji, ako da, molim link da mi netko pošalje.

cema
08-07-2008, 15:28
e ovako imam mali problem , sve sam instaliro kako pise al nikako da se spojim na gps , otidjem na postavke sustav i onda pise nesto use bluetooth gps , use atached/buiolt-in gps i neka opcija da je maknuto ono zuto prekrizeno , probo sam na sve nacine i nikako da me spoji na gps , i da imam nokiu n95 8gb , i prije sam probavo s gps-om da nadjem i nista , jel to mozda do cipa ili ....

marioo
08-07-2008, 15:39
koristi built-in gps. moralo bi te nac, ali uzmes u obzir da lakse radi na otvorenom, a ionak mu prvi put puno dulje treba

poli11
08-07-2008, 15:43
Pozdrav!

Trebao bi kartu Srbije ako netko ima link na .img file. Probao sam skinuti ovaj .exe file: hxxp://www.garmin.co.yu/files/SCGRv15.exe ali ne radi link.

Još me zanima ona prezentacija na. http://www.pik.pondi.hr/GarminXT.ppt, jel to još uvijek negdje postoji, ako da, molim link da mi netko pošalje.

to ti je stara karta i trenutačno radi link www.garmin.co.yu/files/SCGRv17.exe

Jack Bauer
08-07-2008, 16:21
ups. sad vidim da si otključavo sa Garmin MapSource maps unlockerom , zanemari ovo gore to važi samo za rad sa Garmin unlock generator v 1.3
sa Garmin MapSource maps unlockerom nisam radio, navodno nije potreban unit ID, neznam.. probaj al za gore opisan postupak sam siguran da radi

Evo da samo potvrdim da sve radi super. Kupio sam garmina 205w i kad sam došao doma ubacio sam u njega prazan microSD spojio ga s kablom pokenuo mapsource i poslao kartu na memory i kad se spremila otpojio ga sa kompa i isprobao na cesti. Sve šljaka. GarminUnlocker odlična stvar, čas posla.

Jedini problem koji sad imam je ubacivanje trase i rute. Kad u mapsource napravim rutu spremim si ju i onda kliknem da ju pošaljem na memory javi mi grešku: "Došlo je do problema u komunikaciji s podatkovom karticom i još The system cannot find thepatch specified" jel zna netko šta me zeza?? Inače SD nije stavljen na lock.

mk484475
08-07-2008, 22:53
GarminXT.ppt dali ima neko da posalje.
Zeleo bih da imam samo kartu Srbije i Crne gore sta mi je sve potrebno da bih imao navigaciju npr iz Nisa do podgorice?
hvala vam

marioo
09-07-2008, 01:45
kaj fali uputama iz prvog posta, skoro isto je pisalo u prezentaciji..
imas tu sve potrebno: Rapid GarminXT Mobile (http://rapidshare.com/users/TCKMLZ), a samo SCG ima i na garminovoj stranici, dva posta gore

diesel_RI
09-07-2008, 02:18
Pitanje,kad imaš instaliranu AdriaRoute i topo kako prebacuješ na mobitelu s jedne na drugo?Imao sam AdriaRoute i nakon što sam instalirao TPO više je nema?!?Zar mogu funkcionirat jedna i druga zajedno ili?

miljacc
09-07-2008, 10:14
Poštovani,
Tko zna što bi moglo biti? Imam nokiu 6110 navigator na koji je ugrađena garminova AR karta. Pošto trebam veću sd karticu kopirao sam sve sa jedne na drugu karticu (nekoliko puta) i na kopiranoj kartici garmin ne radi. Nema ni ikone u aplikacijama. Ručnim pokretanjem tražio je ponovno instaliranje softw. i došao sam do mjesta gdje traži vanjski GPS kojeg nemogu prebaciti da koristi ugrađeni. Tu sam stao jer se bojim da mi više neće raditi ni navigacija na staroj kartici. Primjetio sam još jedan problem a to je da na kopiranoj kartici ima manje podataka tj. broj failova je isti al original kartica ima 288 mg a kad ju kopiram na drugu ima 221 mb podataka.
Zašto ne radi kopirana karta a koristi se na istom uređaju ?

Komentar za navigaciju:
Karte koje koristi nokia su brže i preciznije od garminovih ( govorim o kartama instaliranim na nokiu) ali i puno manje detaljne van velikih gradova. Kad kupite kartu neznatno je bolja tj ima puno sela a manji gradovi imaju samo glavne ulice i vrijedi 1g. Nokiine karte (Navteq) odmah po krivom skretanju preračunavaju rutu dok garminova hoče dugo voziti i po susjednoj ulici. Kod nokiine karte treba paziti sa odabirom bajbrže i najkrače jer najbrže zna biti puno dulje od najkračeg pa predlažem kombinaciju tih dviju stvari tijekom rute jer če Vam uporno govoriti da se okrenete.

mk484475
09-07-2008, 16:18
Ljudi ona prezentacija sa pocetka prve strane o instalaciji .ppt format dali ima neko da je upload-uje ili da je posalje na mail jer link koji stoji ne radi. 50% postova se odnosi na nju pa je redno da neko promeni adresu koja je validna jer se tema i zasniva na tim upustvima. Molim vas i hvala vam puno

zvone
09-07-2008, 20:25
Stavio sam AR 2.1 i kada hocu da mi napravi rutu pokazujemi poruku da blizu trenutne lokacije nema prometnica.

mk484475
09-07-2008, 22:44
Evo one prezentacije germin.ppt na adresi:
http://rapidshare.de/files/39959535/GarminXT.ppt.html
Pozdrav i srecno

mk484475
10-07-2008, 15:56
Dali zna neko zasto mi prilikom navodjenja pokazuje rutu da skrenem desno a glas mi govori levo?
Hvala na odgovoru, pozzzz

MATAJEROĐEN
11-07-2008, 03:52
Poštovani,
Tko zna što bi moglo biti? Imam nokiu 6110 navigator na koji je ugrađena garminova AR karta. Pošto trebam veću sd karticu kopirao sam sve sa jedne na drugu karticu (nekoliko puta) i na kopiranoj kartici garmin ne radi. Nema ni ikone u aplikacijama. Ručnim pokretanjem tražio je ponovno instaliranje softw. i došao sam do mjesta gdje traži vanjski GPS kojeg nemogu prebaciti da koristi ugrađeni. Tu sam stao jer se bojim da mi više neće raditi ni navigacija na staroj kartici. Primjetio sam još jedan problem a to je da na kopiranoj kartici ima manje podataka tj. broj failova je isti al original kartica ima 288 mg a kad ju kopiram na drugu ima 221 mb podataka.
Zašto ne radi kopirana karta a koristi se na istom uređaju ?

Nemozes tek tako to kopirati, ako se sjecas da si morao kod crackanja unijeti unit ID u key generator, tu si unijeo serijski broj svoje kartice sto znaci da radi samo na toj kartici...

Instaliraj nanovo na tu novu karticu

tomica007
13-07-2008, 12:36
jel netko isprobao 4.20?
meni ne radi. pokaze onu sliku kao da dize garmin,al onda se sve iskljuci.

Don Dumbuška
15-07-2008, 17:00
Ja sam instalirao 4.20 preko one .80 verzije i radi mi bez problema, malo je brži i to je to kaj sam vidio od promjena...

tomica007
16-07-2008, 22:40
hmm,hmm, zakaj onda meni ne radi :cry:

znaci imao si unutra staru i samo pokrenuo novu instalaciju?

edit: uspio :) istina,malo brze radi i to je to

miljacc
17-07-2008, 16:53
Nemozes tek tako to kopirati, ako se sjecas da si morao kod crackanja unijeti unit ID u key generator, tu si unijeo serijski broj svoje kartice sto znaci da radi samo na toj kartici...

Instaliraj nanovo na tu novu karticu

hvala! pokušat ću idući tj. Mislio sam da se unit ID odnosi na mobitel tj aparat a ne karticu.

Dexy
20-07-2008, 14:48
Zanima me kako koristit i AdriaTopo i AdriaRoute zajedno......Rade mi karte odvojeno ali kad imam obadvije nece da radi.....a adriatopo ne moze radit bez adriaroute??????????

strelicar
20-07-2008, 15:50
citirano """za kraj ako vam se ne sviđa strelica, ovdje mozete skinuti razne druge simbole i aute (3.3 MB)... sve sta trebate je iskopirati ih u MemoryCard\Garmin\Vehicle folder http://www8.garmin.com/vehicles/bund...lvehicles.html""""

ako netko može molim vas malo bolje to objasniti,,gdje stavim ikone,,kako ide postupak....HVALA

p.s.-jel ima neko ili link uputstva tome slično,,,za mobile XT na hrvatskom...
HVALA može i na mail strelicar@gmail.com

marioo
20-07-2008, 17:51
imas ovo:
GarminXT v4 Mobile (http://docs.google.com/View?docid=dgszbjnh_9g89fksht&hl=en),
ali skoro je isto kao i ono u prvom postu. mislim da je dovoljno jednostavno.

a ako hoces promijenit simbol strelice skines simbol koji ti pase (ili cijeli pack), u 'Garmin' folderu u mobu stvoris folder 'Vehicles' i kopiras to skinuto unutra. Onda odes u Garmin->postavke->Vozilo i biras.. :)

strelicar
21-07-2008, 13:26
hvala,isprobavam ali ništa ,unutra u folderu vozila mi je samo jedna strelica..Gdje griješim.....

lubenne
21-07-2008, 15:59
hvala,isprobavam ali ništa ,unutra u folderu vozila mi je samo jedna strelica..Gdje griješim.....

folder vehicle kopiraš u folder garmin ali prije nego što pokreneš instalaciju
znači folder vehicle mora bit u folderu garmi prije pokretanja SIS datoteke .

EDIT:strelicar : Kak mi je onda sad to najjednostavnije napraviti,kad je več sve instalirano na karticu i radi bez problema....
Hvala
neznam .....format i ponovo, pol sata posla .

strelicar
21-07-2008, 23:04
Kak mi je onda sad to najjednostavnije napraviti,kad je več sve instalirano na karticu i radi bez problema....
Hvala

mk484475
21-07-2008, 23:35
Odakle da skinem SCG ROUTE

marac56
21-07-2008, 23:48
Imam pitanje. Recimo da Garmin navigacija radi i tipkovnica je otvorena radi boljeg prijama gps signala. Dali je kako moguce da je na displeju vertikalna slika ilitiga da je na tv izlazu slika po cjelom tv-u. (kao recimo kod music playera)? Radi se o N95.

Pozdrav!

Don Dumbuška
21-07-2008, 23:53

Probaj stavit samo 2 slike u Vehicle folder, meni isto nije radilo kad sam stavio više slika, pa sam pročitao na drugom forumu da se stavi 1-2 i proradilo mi je:comp:

lubenne
22-07-2008, 11:12
Odakle da skinem SCG ROUTE

imaš gore preko nekoliko linkova.....al evo ti , nadam se da neću dobit packe od admina.
http://www.garmin.co.yu/files/SCGRv17.exe

miljacc
22-07-2008, 13:23
imaš gore preko nekoliko linkova.....al evo ti , nadam se da neću dobit packe od admina.
http://www.garmin.co.yu/files/SCGRv17.exe

Kad sam skinuo ovo sa linka dobio sam 10 mb podataka a piše da je težak 64 mb . Što je u pitanju? Dali je to program pomoću kojeg ću tek skinuti kartu?

lubenne
22-07-2008, 15:50
Kad sam skinuo ovo sa linka dobio sam 10 mb podataka a piše da je težak 64 mb . Što je u pitanju? Dali je to program pomoću kojeg ću tek skinuti kartu?

nije mi jasno kako si dobio 10 mb...evo sad sam je preuzeo s linka koj sam dao i veličina datoteke je 68,0 mb .
postupak za instalaciju http://www.garmin.co.yu/vesti.php?id=29
MapSource aplikacija http://www8.garmin.com/software/MapSource_6141.exe samo za vistu

Edit:Da dodam Pukne na 10 Mb
onda ti komp nevalja , ja preuzeo bez broblema prije 10 minuta.

miljacc
22-07-2008, 16:12

Da dodam Pukne na 10 Mb

marko.maky
22-07-2008, 17:11
Da dodam Pukne na 10 Mb

Probaj skinut sa drugim web preglednikom (firefox,opera...) ako ni tad ne ide jednostavno otiđi kod nekog i skini...

lubenne
22-07-2008, 17:40
miljacc:
stavio ja na rapid pa probaj
http://rapidshare.com/files/131614033/SCGRv17.rar.html

miljacc
23-07-2008, 10:31
Da dodam Pukne na 10 Mb

Evo probao sam ponovno kao i moj kolega na poslu dođe do 10,1 mb i izbaci. Daje mi da pokrenem instalaciju ( RUN) i kad je pokrenem napiše da some installation fils are corrupt. i da skinem noviju verziju. ( ova je SCG 17). Sa mrežom i kompovima je sve u redu pa gdje onda griješim?

Ico
23-07-2008, 10:34
A jesi probao skinut sa posta iznad tvoga...
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=793515&postcount=452

to je na rapidshareu pa probaj to skinuti. to to isto, samo ponovo uploadano.

skini to pa javi da li si uspio to skinuti ili ne...

rubinho
23-07-2008, 10:35
ja sam imao slicnih problema i ponavljo sam session nekoliko puta dok nije dovrsio, ako ti radi neki download manager ne prekidaj neg restartaj session
zamorno ali u mome slucaju ucinkovito

miljacc
23-07-2008, 10:45
Upravo pokušavam preko rapida pa se javim.

Molim za pomoć. Na free mi treba 20 sati za skidanje a ne mogu u firmi platiti za brzo skidanje jer bi se vidjelo na računu. Novi sam u ovome pa pitam ima li koja druga opcija?

bit će bit će ide brže pa piše 15 min.

Dok čekam da se "skine" dat ću neka iskustva sa kartama. Prvo zahvaljujem trenk-u za detaljne upute za instaliranje karata koje su mene totalnog laika za te stvari dovele do cilja. Sada na 6110 imam asrija rut i cijelu europu ( ukupni 1,5 gb) i kad instaliram srbiju bit će to definitivno sve što mi treba. Navigacija radi OK ali je ponekad spora i ne stigne reči za skretanje na vrijeme. Karte koje ima nokia Navteq su preciznije i brže ali je hrvatska slabo razrađena čak i u kupljenoj verziji.
Zanima me dali netko ima vodić koja broj na mobitelu ima koju funkciju?
Nadalje prijatelj ima u Lanciji navigaciju ali ne i CD. ( kupio je rabljeni auto) pa pita mogu li saznati gdje se zapomoći za cd i ima li hrvatska karta?
GOTOVO je skidanje SCG karte pa odoh na instalaciju.

miljacc
23-07-2008, 12:18
PROBLEM, PROBLEM :cry: kad otvorim rar fail dobijem exe fail koji mi nakompjutor instalira mapsource i mogu na kompu gledati kartu srbije mađutim da bi na mobitel instalirao kartu moram imati jedan veliki .img fali koji ovdje nemam, a nemam ni Map ID broj pa ako znate kako dalje molim Vas za savjet

lubenne
23-07-2008, 12:50
PROBLEM, PROBLEM :cry: kad otvorim rar fail dobijem exe fail koji mi nakompjutor instalira mapsource i mogu na kompu gledati kartu srbije mađutim da bi na mobitel instalirao kartu moram imati jedan veliki .img fali koji ovdje nemam, a nemam ni Map ID broj pa ako znate kako dalje molim Vas za savjet

Map ID SCG Route 1.70 929

strelicar
23-07-2008, 14:18
Probaj stavit samo 2 slike u Vehicle folder, meni isto nije radilo kad sam stavio više slika, pa sam pročitao na drugom forumu da se stavi 1-2 i proradilo mi je:comp:

opet ništa,,gdje griješim!!!!

miljacc
23-07-2008, 14:43
Map ID SCG Route 1.70 929

Hvala ali i dalje imam problem što ima 10 tak img failova a ja moram imati 1. kako sa time.

lubenne
23-07-2008, 15:36
Hvala ali i dalje imam problem što ima 10 tak img failova a ja moram imati 1. kako sa time.

neznam na koji način si stavio ovo (Sada na 6110 imam asrija rut i cijelu europu ( ukupni 1,5 gb), znači, ako želiš imat sve te karte plus SCG Route onda moraš sve karte instalirat (i otključat) u MapSourcu.
kad si sve karte instaliro i otključo u MapSourcu, s alatom map tool selektiraš karte koje trebaš i transfer na mob. onda ćeš na mobu imat 1 img fail sa svim kartama .
PS ovo je jedini i ispravan nači prebacivanja više mapa na uređaj (mob), ponavljam sve radi i imaš 1 img fail na uređaju.
EDIT:mapsourceTutorial
http://rapidshare.com/files/131854762/mapsourceTutorial.rar.html

miljacc
23-07-2008, 16:40
Pokušao sam i kako sam pročitao na forumu startati mapsurce te unlock u njemu i napisao unlok označio mape ali on mi kaže da želim li prenjeti demo verzije što ne želim. tko zna gdje je problem

lubenne
23-07-2008, 17:37
Pokušao sam i kako sam pročitao na forumu startati mapsurce te unlock u njemu i napisao unlok označio mape ali on mi kaže da želim li prenjeti demo verzije što ne želim. tko zna gdje je problem

negdje griješiš.........ako imaš mapsource i instalirane karte , trebaš ih pravilno otključat, znači kartu koju otključavaš moraš otvorit lijevo gore select a product/utilities/unlock maps, ideš next do unosa broja, broj dobijaš garmin unlock generatorom v1.3 tako da u polje enter your unit ID here:upisuješ broj tvog uređaja tj. broj GPS modula/klik generate ,negasiš generator , u polju select map product:biraš custom mapset i upišeš map id karte koju otključavaš, dvaput klik na generate i dobijaš broj,taj broj kopy /paste u polje za otključavanje/next/zatvori.
i mora radit 100%

miljacc
25-07-2008, 14:07
Poštovani,
vidio sam da ste mi predložili način rješavanja mog problema sa instalacijom karata na mobitel pa vas pitam znate li kako deinstalirati mappsurce sa kompa jer mi je sve prije unešene karte u mobać prebacio u demo verziju, a otključao sam ih.
Upozorio me je da li želim instalirati demo verziju. Možda je greška u tome što su mi iz navigo sis. poslali link za instalaciju mappsorsa i adrija ruta te rekli da kod odključavanjakoristim rijeć DEMO. Možda zbog toga mi kasnije ne otključa kartu premda kad upišem onaj 25 znamenkasti kod kaže da je odključano.

U add/ remuv softwere nema takvo što

lubenne
25-07-2008, 15:57
Poštovani,
vidio sam da ste mi predložili način rješavanja mog problema sa instalacijom karata na mobitel pa vas pitam znate li kako deinstalirati mappsurce sa kompa jer mi je sve prije unešene karte u mobać prebacio u demo verziju, a otključao sam ih.
Upozorio me je da li želim instalirati demo verziju. Možda je greška u tome što su mi iz navigo sis. poslali link za instalaciju mappsorsa i adrija ruta te rekli da kod odključavanjakoristim rijeć DEMO. Možda zbog toga mi kasnije ne otključa kartu premda kad upišem onaj 25 znamenkasti kod kaže da je odključano.

Da deinstalirati, kako deinstalirati, start/postavke/upravljačka ploča/dodaj ili ukloni programe/označi mapsource/ukloni.
Nakon uspješne deinstalacije start/traži/daroteke i mape/sve datoteke i mape,upisati garmin mapsource/traži, ručno pobrisati sve što pronadje na C: particiji.
Pokrenuti inst.AdriaROUTE_2.10.exe otključat (gore opisanim postupkom) kada to zatraži . Nakon toga instalirati MapSource_6.13.7 ako ga nemaš reci pa ću ga stavit na rapid . Nakon toga možeš instalirati i otključat ostale karte koje imaš .
Napomena:kod prebacivanja mapa na mob pazi da ne dupliraš mape.
Garmin City Navigator Europe NT 2008-odznačit sve što ima u AdriaROUTE_2.10 i u SCGRv17.
Iz AdriaROUTE_2.10 odznačit sve što ima u SCGRv17.

U add/ remuv softwere nema takvo što
kako nema , kod mene ima.

na žalost tamo nema mapsorsa
Onda obriši folder Garmin trebo bi bit na C particiji , pa probaj ponovo instal .

miljacc
25-07-2008, 16:40
na žalost tamo nema mapsorsa

miljacc
28-07-2008, 09:44
evo probaj na ovo je sam uspio
http://www.mininova.org/tor/1021559 (jedan img file) ili http://thepiratebay.org/tor/3962951/..._(FUCK_BLUEBEA (kompletna instalacija, zajedno sa mapsourcom,)

miljacc
28-07-2008, 14:30
Onda obriši folder Garmin trebo bi bit na C particiji , pa probaj ponovo instal .[/QUOTE]

deinstalirao sam garmina na c: i ponovno instalirao mapsorce i opet kaže da bi prenio samo demo verziju. Pošto sam si sve zblesirao i ponovno morao na mobać sve instalirati odustajem od mapsorce pošto sam AR i EU instalirao direktno na karticu čekat ću dok netko ne stavi na net SCG jedan img fail sa kartom pa ga jednostavno prebacim na karticu odključam i ubacim u
.unl fail.
LUBENNE - hvala na trudu samo te molim da vidiš dali imaš na kartici scg kao jedan img fail?

IMA LI NETKO ILI ZNA ZA SCG KAO JEDAN IMG FAIL?

kepy
28-07-2008, 22:26
Pošto sama novi na forumu, pozdrav ekipi. Pročito sam sve i svašta u vezi Garmina, zanima me jedno što nisam nigdje mogao naći? Imam N95 sa instaliranim garminom i adriom 2.1, prije je bila verzija 2.0 pa me zanima dali je stara verzija karte prekopirana novom ili... i još gdje bi u mobitelu moga vidjeti koju verziju adrie imam instaliranu? Nadam se da će mi netko pomoći! Hvala!

medijaa
29-07-2008, 02:49
Meni N73 kad ga pokušam pokrenuti javlja poruku da nemam dovoljno slobodne memorije, da zahtjeva 8MB slobodne.
Kako to rijesiti?

lubenne
29-07-2008, 11:40
Pošto sama novi na forumu, pozdrav ekipi. Pročito sam sve i svašta u vezi Garmina, zanima me jedno što nisam nigdje mogao naći? Imam N95 sa instaliranim garminom i adriom 2.1, prije je bila verzija 2.0 pa me zanima dali je stara verzija karte prekopirana novom ili... i još gdje bi u mobitelu moga vidjeti koju verziju adrie imam instaliranu? Nadam se da će mi netko pomoći! Hvala!

Da, nova verzija je zamijenila staru, a to možeš provjeriti na Garmin/Alati/Up. Mojim podacima/Skupovi karata/Detaljne karte .

Vader
29-07-2008, 13:03
Meni N73 kad ga pokušam pokrenuti javlja poruku da nemam dovoljno slobodne memorije, da zahtjeva 8MB slobodne.
Kako to rijesiti?

resetiraj mob

miljacc
30-07-2008, 10:02
gdje skinuti adria rute 2.1 za mobitele?

strelicar
30-07-2008, 14:07
opet ništa,,gdje griješim!!!!

citat "Probaj stavit samo 2 slike u Vehicle folder, meni isto nije radilo kad sam stavio više slika, pa sam pročitao na drugom forumu da se stavi 1-2 i proradilo mi je"

Ne radi mi opet.....
Ima lijeka ili NE!!!

rubinho
30-07-2008, 23:12
citat "Probaj stavit samo 2 slike u Vehicle folder, meni isto nije radilo kad sam stavio više slika, pa sam pročitao na drugom forumu da se stavi 1-2 i proradilo mi je"

Ne radi mi opet.....
Ima lijeka ili NE!!!

mene ponekad izbacuje ali zivim s tim, ne mijenjem simbol svaki dan
inace pogledaj je li folder naslovljen velikim slovom

miljacc
31-07-2008, 10:18
Kada pokazuje putovanje po ruti ne pokazuje mi benzinske idr. Zna li netko gdje to uklučiti?

Mehnihma
31-07-2008, 17:42
http://www.adriatic-travel.net/adria-route/AdriaROUTE_2.10_SD_update.exe

skinio sam tu kartu i nadogradio i sad mi u postavkama pise samo mape slovenije sve ali nema hr, iako mi je prikazuje. Pa mi nije jasno? da mi mozda sad ne pokazuje samo bazemap?

Don Dumbuška
31-07-2008, 19:38
A jel te mape idu na sve uređaje koji koriste Garmin, ne samo za mobitele?
Imam ih instalirano na mobitelu, ali bi si uzeo običan GPS pa da se ne opečem:respect:

miljacc
01-08-2008, 09:52
A jel te mape idu na sve uređaje koji koriste Garmin, ne samo za mobitele?
Imam ih instalirano na mobitelu, ali bi si uzeo običan GPS pa da se ne opečem:respect:

koliko ja znam nisu iste karte za jedno i drugo jer da bi ih ugradio na mobitel trebaju biti jedna karta jedno područje npr. AR jedan img fail europa jedan img fail ( 1,4gb) a za prebacivanje preko map sorca svako do tig područja sastoji se od više mapa. Adresa iznad za SCG je sa više. Ja nisam uspio prebaciti karte preko map... u mobitel ali lubenne je pa pročitaj njegove savjete.

Imam jedan problem sa otključavanjem u mapsorce jer pod utilitis, menage map product daje mi on line unlok pa gdje upisati kod od keygena?

matia03
02-08-2008, 12:59
molio bih malu pomoć ako je moguće, instalirao sam adria route, e sad, da bih instalirao city navigator, jel ja trebam samo promijeniti map id cod (284) za tu kartu i kopirati u folder garmin i dali će mi raditi, ili moram mjenjati nazive za kodove za adria route kako piše na prvoj stranici?

Don Dumbuška
02-08-2008, 13:59
koliko ja znam nisu iste karte za jedno i drugo jer da bi ih ugradio na mobitel trebaju biti jedna karta jedno područje npr. AR jedan img fail europa jedan img fail ( 1,4gb) a za prebacivanje preko map sorca svako do tig područja sastoji se od više mapa. Adresa iznad za SCG je sa više. Ja nisam uspio prebaciti karte preko map... u mobitel ali lubenne je pa pročitaj njegove savjete.

Ja sam fino instalirao AR u map source, označio Hrvatsku i prebacio na mobitel bez problema...zanima me dal isto to mogu napravit sa bilo kojim drugim Garminovim GPS-om:banme: ?

lubenne
02-08-2008, 16:49
Ja sam fino instalirao AR u map source, označio Hrvatsku i prebacio na mobitel bez problema...zanima me dal isto to mogu napravit sa bilo kojim drugim Garminovim GPS-om ?
Možeš, zato i postoji MapSourc.Ja sam instaliro AdriaROUTE_2.10,SCGRv17,i Garmin City Navigator Europe NT 2008 na StreetPilot i3 (dosta stara Garminova navigacija). Naravno karte moraju biti otključane za uredjaj na koji želiš instalirati karte (Unit ID).
Važno:kod prebacivanja više mapa na uredjaj pazi da ne dupliraš mape.
Garmin City Navigator Europe NT 2008-odznačit sve što ima u AdriaROUTE_2.10 i u SCGRv17.
Iz AdriaROUTE_2.10 odznačit sve što ima u SCGRv17.

Pogledaj mapsourceTutorial .
http://rapidshare.com/files/131854762/mapsourceTutorial.rar.html

ossa
03-08-2008, 20:53
Imam nokiu n78 sa symbianom s60 3rd fp2 i nitko mi nemože staviti garmina jer navodno nije još izašao za fp2 pa ako netko ima kakvu pomoć neka pomaga !

miljacc
04-08-2008, 10:04
Molim Vas može li mi netko reći osnovne razlike između topografske i cestovne kartografije?. Za cestovnu znam što je. Hvala

martantoni
04-08-2008, 11:58
Instalirao sam Garmina na nokiju 6110 sa adria route 2.00 i to radi dosta dobro. Sad me zanima kako staviti update verzije 2.10. Da li se samo file update 2.10 sd card aktivira i snimi na memorijsku karticu ili treba nesto drugo napraviti???
Ili postoji karta 2.10 u img file kao sto je bila 2.00

Molim pomoc..

Vader
04-08-2008, 14:06
Molim Vas može li mi netko reći osnovne razlike između topografske i cestovne kartografije?. Za cestovnu znam što je. Hvala

topografska karta nije rutabilna, najvise ju koriste planinari i biciklisti, u nju su ucrtanje topografske oznake, izohipse, planinski vrhovi, planinarske staze...
ucrtane su i ceste ali kao sto rekoh ne moze se koristiti za navigaciju

Vader
04-08-2008, 14:11
Instalirao sam Garmina na nokiju 6110 sa adria route 2.00 i to radi dosta dobro. Sad me zanima kako staviti update verzije 2.10. Da li se samo file update 2.10 sd card aktivira i snimi na memorijsku karticu ili treba nesto drugo napraviti???
Ili postoji karta 2.10 u img file kao sto je bila 2.00

Molim pomoc..

skini 2.10 sd card, raspakiraj .exe, unutra bi trebao biti jedan .img file i njega samo snimis na karticu

speooOn
05-08-2008, 01:30
pojavio se updata za garmin softwar na verziju 4.20

http://rapidshare.com/files/129012111/GarminMobileXTforSymbianS60_42000.exe

imam upute na engleskom baš se nesnalazim pako mi može netko pomoći kako se instalira

EVO UPUTE

Installation Instructions
As with any software update, you should always create a backup of the data on your device before beginning. Please see the information provided in the user manual for your device for more information.
IF YOU ARE UPDATING FROM VERSION 4.00.xx, all saved settings/waypoints/routes/tracks will be lost when the update to version 4.10.xx is complete. Please save all appropriate data before beginning the update.
To import your existing saved settings/waypoints/routes/tracks after you have updated to the latest version, you will need to export them to the SD card at this time. Select Tools->Manage My Data then select the Manage option. Select Export GPX. This will create a file on the SD card that contains all of your saved information. Select Done and Exit the application when this is complete.
Copy the following file from the SD card to a safe location (this file will be used to import your saved information later): (SD card)\Garmin\GPX\CURRENT.GPX
After copying this file, delete the file from the SD card.
Insert the SD card into your card reader. (Applicable for most Symbian OS devices - some Nokia phones offer 'Data Transfer' mode when connected to the PC and will allow the phone to act like a USB card reader.)
To begin the SD card setup, select the 'Download' link found on this web page.
Select to 'Run' or 'Save' the file. Selecting 'Run' will immediately launch the install program. Selecting 'Save', will save the file to your PC and require you to launch the install program from the saved location.
If you receive an error copying the files to the destination SD card, you will need to manually browse the card to remove the following two files:
(SD card)\Garmin\Apps\Symbian\res\GarminMobileXT.SIS
(SD card)\private\10202dce\GarminMobileXT_PA.SIS
Rerun the file downloaded from the link on this web page (Step 5).
Follow the directions provided when running the downloaded program and directions provided on the device display to complete the application update. Insert the SD card into the phone (if necessary). If the installation/update does not occur automatically upon insertion of the SD card into your device, browse to the \Garmin\Apps\Symbian\RES directory and manually run the GarminMobileXT.SIS file.
Exit the application (if necessary). Copy the CURRENT.GPX file saved in Step 2 to SD card location: \Garmin\GPX\CURRENT.GPX
Replace the existing file on the SD card if necessary.
Start the application. The import of the data should happen automatically. If it does not, select Tools->Manage My Data then select the Manage option. Select Import GPX. Your saved application data should now be available.
You will need to keep the SD card inserted in your device for the voice, help and basemap files. This SD card can also be used to hold your detailed maps.

Notes:
IF YOU ARE UPDATING FROM VERSION 4.00.xx, all saved settings/waypoints/routes/tracks will be lost when the update to version 4.10.xx is complete. Please save all appropriate data before beginning the update.
This Garmin Mobile XT application is designed for use on Symbian smartphone devices running S60 OS (ie. Nokia E6x, Nokia N7x).
You must have a previous version of the XT software installed on your SD card to have all of the help files, voice files and basemap files. These are not included with this update.
During installation, you will be prompted to turn on your Garmin GPS. Please Note: You will not gain access to Garmin Online features and/or the navigation will be unavailable without connecting your Garmin GPS.
A minimum card size of 256 MB is recommended for Garmin Mobile XT software with maps.
This update does not add support for built-in GPS receivers

Change History
Changes made from version 4.10.80 to 4.20.00:
Improve address search in Russian.
Improve GPS status to correctly display for Samsung S60 devices with built-in GPS receiver.
Improve copyright display in the Settings->About->Content page.
Improve ability to select the 'No' button to disable recalculations.
Improve highlight on the Garmin Online page.

miljacc
06-08-2008, 15:07
topografska karta nije rutabilna, najvise ju koriste planinari i biciklisti, u nju su ucrtanje topografske oznake, izohipse, planinski vrhovi, planinarske staze...
ucrtane su i ceste ali kao sto rekoh ne moze se koristiti za navigaciju

Hvala. sad znam da mi netreba.

skini 2.10 sd card, raspakiraj .exe, unutra bi trebao biti jedan .img file i njega samo snimis na karticu

Molim te od kuda ga skinuti jer ni na navigo sis. ni na garminu ne mogu naći AR 2,1

Vader
07-08-2008, 00:17
Hvala. sad znam da mi netreba.

Molim te od kuda ga skinuti jer ni na navigo sis. ni na garminu ne mogu naći AR 2,1

pri vrhu ove strane, pogledaj odgovor 477

speooOn
07-08-2008, 02:29
dali mi može tko prevesti ovo što sam napisao HVALA!

martantoni
07-08-2008, 08:40
Htio bih u map source povezati kartu evrope i adria route. Adria route 2.10 sam skinuo sa rapidshare i to radi, no karta evrope sa rapid share mi ne radi kod unzip jer mi kaze da je dio 9 corrupted. Takodjer link sa prvog posta za map source od karte evrope ne radi... Ima li neko noviji ili ispravan link za kartu evrope za map source... moze i na pm...

miljacc
07-08-2008, 09:26
[QUOTE=martantoni;796896] za map source...

Možeš otići na Garmin update i od tamo možeš skinuti mapsorce.

martantoni
07-08-2008, 11:26
od miljacc

[quote=martantoni;796896] za map source...

Možeš otići na Garmin update i od tamo možeš skinuti mapsorce.

Ne znam da li sam dobro razumio, ja imam map source, ali trebam kartu evrope koja se moze otvoriti u map source, imam kartu evrope u .img fileu i mislim da ju map source ne moze otvoriti (nemogu sad probati...). Znaci trebam kartu evrope da ju skinem i da ju mogu otvoriti u map source. Bio sam na Garmin stranici ali mislim da to nema za besplatno skinuti...

hvala...

miljacc
07-08-2008, 11:34
pri vrhu ove strane, pogledaj odgovor 477

Hvala. napravio to i radi. Gore si napisao da se iz raspakiranog može izvaditi img. fail ( kao što smo instalirali europu i prvi puta AR) međutim ja sam pokrenuo instalaciju koja je skinuta i sve se samo posložilo.
Daj pomozi gdje griješim. Skinem map sorce sa Garmina ili od navigo sis sa Ar 2,00. pokrenem instalaciju. to napravim i sa scg 17. pokrenem program i vidim sve karte. Što dalje jer sam negdje vjerojatno griješio sa odključavanjem. usput sada imam AR 2,00 kako skinuti na laptop2,10? ( imam verziju za SD karticu koju sam stavio u mob i radi)

lubenne
07-08-2008, 11:41
dali mi može tko prevesti ovo što sam napisao HVALA!

Evo prijevod , preveo Google Prevoditelj .4 KB
http://rapidshare.com/files/135485371/Upute_za_postavljanje.rar.html

Vader
07-08-2008, 14:14
Hvala. napravio to i radi. Gore si napisao da se iz raspakiranog može izvaditi img. fail ( kao što smo instalirali europu i prvi puta AR) međutim ja sam pokrenuo instalaciju koja je skinuta i sve se samo posložilo.
Daj pomozi gdje griješim. Skinem map sorce sa Garmina ili od navigo sis sa Ar 2,00. pokrenem instalaciju. to napravim i sa scg 17. pokrenem program i vidim sve karte. Što dalje jer sam negdje vjerojatno griješio sa odključavanjem. usput sada imam AR 2,00 kako skinuti na laptop2,10? ( imam verziju za SD karticu koju sam stavio u mob i radi)

moras skinuti adriaroute za mapsource, ona verzija za SD card ima jedan veliki img file koji ide na mob/gps i ne radi u mapsource-u, potrazi na netu, ima za skinuti

speooOn
07-08-2008, 21:35
evo vam link za arriu rout 2.10 sa zaljepljenom srbijom icrnom gorom

uživajte http://rapidshare.com/files/135122718/gmapsupp.rar.html

miljacc
08-08-2008, 09:28
evo vam link za arriu rout 2.10 sa zaljepljenom srbijom icrnom gorom

uživajte http://rapidshare.com/files/135122718/gmapsupp.rar.html

Pozdrav!
Vidim da je združeni fail težek 112 mb a moja samo AR 2,1 ima 111 mb a SCG 67 mb pa mi to ne ide zajedno. Dali to ima na torentu?

speooOn
08-08-2008, 22:39
nemam pojma možda ima ja sam to dobio od frenda to koristim dosta dugo od kako se pojavila karta ar 2.1 i super je pa sam vama stavio isto da i vi imate .

stipe99
10-08-2008, 01:12
moze li mi itko nabaciti link od MapSource. sve sam skinuo s ovog torenta http://www.mininova.org/tor/1021559 ali nema mapsource da ga instaliram.plz pomozite htio bi samo kartu njemacke i austrije.

http://img155.imageshack.us/my.php?image=47760222bx4.jpg

Vader
10-08-2008, 01:16
mapsource imas za skinuti na garminovoj stranici

martantoni
10-08-2008, 15:06
Zelio sam u map source napraviti verzija 6.13.5, karte evrope i adria route, prvo sam selektirao sve od evrope i izbacio ex yu, zatim otvorio adri route ver 2.10 i selektirao sve te napravio jedan img file za sd card. Karte sam otkljucao tako da su to u map source bile detaljne karte. Kad sam to stavio na mobitel, ne radi route napr. ch - hr, odnosno kad trazim u meniju ima samo par gradova od hr, nema zg, i puno ostalog.. po ch radi... nije mi jasno kaj nevalja ili sam negdje pogrijesio. Karta evrope je skinuta sa rapidshare i ima 15 dijelova zip.., sve sam napravio po uputama sa rapid share i ne znam u cemu je caka, da li sam pogrijesio u map source? Na mobitelu vidim detaljnu kartu hrvatske, sa ulicama od svih gradova koje sam provjeravao.... Moze li pomoc ili bolji tutorijal o map source kako to stvarno radi... ako su fileovi za map source ispravni....

stipe99
10-08-2008, 18:36
imam jedan problemcic..preko map sourca sam prebacio sam na mob austriju i njemacku, kad sam upalio garmin nestane mi adria route kad nju dodam onda nemam nje i aus. kako su *imgove preimovati od adria i europe da na mobu imam sve zajedno..

marac56
10-08-2008, 20:59
Dakle...imam adria route na n95.... i sad bih jos htio i city navigator instalirati... u map source imam otkljucani city navigator...ali kad preko map source prebacim na mobitel, onda kad pokrenem garmin me izbaci...i nemogu ga pokrenuti...

Moze netko pomoci?

pozdrav

miljacc
11-08-2008, 10:12
Mislim da Vam je najbolje da u mobitele stavite karte koje su namjenjene za sd kartice a ne preko mapsurca. Ne znam zašto hočeš posebno švicu i austriju kad to sve isto imaš u karti europe. Kada se držite primcipa direktnog ubacivanja na karticu, koje je navedeno na početku, sve radi OK. Nakon što sam instalirao AR 2,00 naknadno sam dobio AR 2,1 za sd i samo ga pokrenuo te je on sam zamjenio kartu u mobitelu. Još se jedino trudim dobiti SCGR kartu za sd i tada sam kompletan. Pokušat ću sa gore navedenom adresom ( možda je zipan fail pa je manji).

speooOn
11-08-2008, 18:09
skini to što sam stavio i to je to imaš cijelu srbiju i crnu goru

Vader
11-08-2008, 19:14
Mislim da Vam je najbolje da u mobitele stavite karte koje su namjenjene za sd kartice a ne preko mapsurca. Ne znam zašto hočeš posebno švicu i austriju kad to sve isto imaš u karti europe. Kada se držite primcipa direktnog ubacivanja na karticu, koje je navedeno na početku, sve radi OK. Nakon što sam instalirao AR 2,00 naknadno sam dobio AR 2,1 za sd i samo ga pokrenuo te je on sam zamjenio kartu u mobitelu. Još se jedino trudim dobiti SCGR kartu za sd i tada sam kompletan. Pokušat ću sa gore navedenom adresom ( možda je zipan fail pa je manji).

zato sto za kartu cijele evrope treba kartica od barem 2gb, a steta je da je pola kartice popunjeno sa zemljama koje ti ne trebju, zato postoji mapsource da si odaberes samo ona podrucja koja ti trebaju
istina, preko mapsource-a je kompliciranije, i slazem se, ako trebas samo kartu hr i scg onda nema potrebe petljati sa mapsource-om

marioo
11-08-2008, 23:50
stipe99:
ako prebacujes preko mapsourcea oznaci i adriaroute i njemacku i austriju odjednom, jer mapsource uvijek isto nazove .img fajl koji ti snimi na mob. tako da ti svaki put izbrise onaj koji si prebacio prije

miljacc
12-08-2008, 13:50
zato sto za kartu cijele evrope treba kartica od barem 2gb, a steta je da je pola kartice popunjeno sa zemljama koje ti ne trebju, zato postoji mapsource da si odaberes samo ona podrucja koja ti trebaju
istina, preko mapsource-a je kompliciranije, i slazem se, ako trebas samo kartu hr i scg onda nema potrebe petljati sa mapsource-om

Slažem se ali kartica je cca 100 kn pa zar stvarno treba gledati na to?

marioo
12-08-2008, 14:11
kartica je cca 100 kn pa zar stvarno treba gledati na to?

istina ali zasto imati 1,5gb ili cak vise nepotrebnih podataka, ako ti nije potrebno.
mislim kolke su sanse da se neplanirano izgubis na drugom kraju europe :)

mapsource je zato da si po potrebi mijenjas i kombiniras karte u uredaju. a i rutiranje i sve ostalo je u njemu puno jednostavnije nego na mobu.

mxisoni
13-08-2008, 05:13
Imam Nokiu 6650 FOLD, instalirao sam GARMIN-a, kada stisnem za pokretanje aplikacije Garmina, on je ne pokreće i mobitel zabloka. formatirao sam karticu pa pokrenio instalaciju ispočetka, al uvijek isto ne pokreće aplikaciju. U čemu je problem, i dali se to događalo i još kome?

Ico
13-08-2008, 08:06
Imam Nokiu 6650 FOLD, instalirao sam GARMIN-a, kada stisnem za pokretanje aplikacije Garmina, on je ne pokreće i mobitel zabloka. formatirao sam karticu pa pokrenio instalaciju ispočetka, al uvijek isto ne pokreće aplikaciju. U čemu je problem, i dali se to događalo i još kome?

fora je u tome da 6650 Fold ima Feature Pack 2
što znači da bi trebao hakirati soft i instalirati noviju verziju Garmina (4.20)

zvone8b
13-08-2008, 21:21
Ljudi hitno trebam pomoc!!!! Stavio sam AR 2.10 u mobitel i kada hocu napravit rutu pokazuje mi poruku ''blizu pocetne tocke nema prometnica'' sta da radim. Hvala

rubinho
14-08-2008, 15:26
vjerojatno tu di si ti nije ucrtana cesta, provozaj se i pusti da zakljuca satelite pa pokusaj

Ico
14-08-2008, 16:17
za sve koji imaju Symbain sa Feature Pack-om 2, proporučam da skinu novu verziju garmina i instaliraju... :)
Jer ova stara verzija šteka.

evo link za download nove verzije (isprobano radi na 6650) (izbornici i navođenje na Hrv)
--> link (http://rapidshare.com/files/136856466/GarminMobileXT_4.20.20_S60_MultiLanguage.zip)

hepek1
14-08-2008, 23:16
za sve koji imaju Symbain sa Feature Pack-om 2, proporučam da skinu novu verziju garmina i instaliraju... :)
Jer ova stara verzija šteka.

evo link za download nove verzije (isprobano radi na 6650) (izbornici i navođenje na Hrv)
--> link (http://rapidshare.com/files/136856466/GarminMobileXT_4.20.20_S60_MultiLanguage.zip)

Najprije pozdravljam cijelu ekipu, buduci da mi je ovo prvi post.

Care, vidim da imas isti mob kao i ja, naime danas ga kupih u t-centru. Isao sam sad trazit po forumu kako napravit navigaciju na njemu, no tu je toliko informacija da sam ja u potpunosti zbunjen. Osim toga vecina tih informacija se odnosi na n95 i neke druge modele te ne znam dali bi se to odnosilo i na moj slucaj. Stoga molim za pomoc, sto i kako instalirati na Nokiu 6650 fold? Postoji li gdje detaljno opisana procedura instalacije (za nas sa slabijim informatickim znanjem), ili mozda jos i bolje mozes li ti opisati postupak kojeg si ti primijenio na svojoj nokiji? Nisam naisao na podatak da je jos netko to do sada napravio na 6650-ici, a kako je taj mob tek krenuo u prodaju, mislim da ce potreba za pojasnjenjem procedure u sljedecim mjesecima biti prilicno izrazena.
Zahvaljujem i pozdravljam,

Ico
14-08-2008, 23:53
@hepek1: ovako, skini ovo što sam ja uploadao, i kada to odzipaš dobit ćeš folder "GarminMobileXT_4.20.20_S60_MultiLanguage" i u njemu dva podfoldera: Keygen i MMC.
u folderu MMC se nalzi folder Garmin. Cijeli taj folder Garmin označi i prekopiraj na memorijsku karticu.
Kada si to iskopirao, na mobitelu instaliraj GarminMobileXT (taj fajl ti se nalazi sad na memo kartici, kad si kopirao cijeli folder).

Sad još samo trebaš one licence i AdriaRoute instalirati na mobitel. tu ti je postupak isti kao i za sve druge symbiane (N95 i sl). tako da, ako si skinuo onu "prezentaciju" u kojoj ti je objašnjeno za N95, slijedi nju i raditi će ti. ;)

Codiac
15-08-2008, 00:10
inace kome se neda skidati posebno ovdje su upute, garmin, adriaroute
http://rapidshare.de/files/40237496/garmin.rar.html