Pogledaj cijelu verziju : [N80] par pitanja prije kupnje
zapela mi je za oko ova nova nokia(imao sam je prilike nakratko drzati u ruci)pa me zanima da li je neko ima i da li moze napisati kratak review ili opisati svoje dojmove.iako bas nisam ljubitelj symbiana,svidja mi se ova kombinacija"sve u jednom" koje moze napraviti samo nokia, pa molim za pomoc!
ps.nasao sam je za 500eur pa me zanima jel ta cijena u redu?
mmiillee
09-06-2006, 22:57
evo jedan review(odlican)
http://www.gsmarena.com/nokia_n80-review-84.php
pa takva ti je cijena po oglasnicima od 500E do 570E
iako, ne znam kakav je software posto je to novi symb i da li je stabilan..
Kao i uvijek postoji rizik kupnje bez garancije, a kod moba za te pare troskovi popravka nisu mali. Taj mob nema puno ljudi jer je novi pa os nije poznato sta se i koliko kvari.
Ako netko ima neku jeftiniju foru za kupiti neka kaze(ne sumnjam da postoje mnogi zainteresirani) :)
n80 je jos prilicno bugovit !! pa je pozeljno pricekati novi firmware...
na e60 je soft puno stabilniji
mmiillee
09-06-2006, 23:05
to da je bugovit znas jer??
imas ga ili si cuo, vidio :)
dobro, uvijek se prvi macici u vodu bacaju.. bit ce to rijeseno uskoro
znaci da mozda bolje malo pricekati neku novu verziju firmwarea?
Da, najbolje bi ti bilo pričekati da izađe nova verzija softa...
Ako se nevaram kolega 3aTmr, ima N80...
BTW: ova bi tema trebala biti u SYMB Nokia...
da bugovit, znam iz prve ruke, a i kvaliteta izrade je prilicno losa...bolje izbjegavati kupnju !!
jel moguce da na telefonu od 6000kn izrada bude tako losa???pa jesu oni u nokiji normalni?:-/ :-/ :-/
Kolege forumaši NiKe i MarioM... Oni će ti reći...
Pročitaj i mali review (ako već nisi):
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23680
Ja bi ti savjetovao, ko što sam već rekao, da pričekaš da malo cijena padne i da izađe novi soft...pogotovo ako kupuješ na crno...
U gore navedenoj temi, pogleaj post #27, tamo je kolega ljepo objasnio to za lošu izradu...
evo ima ga u t-mobilu za 4500kn(mislim da je tarifa 150)
evo ima ga u t-mobilu za 4500kn(mislim da je tarifa 150)
Da, da! Mislim da nije zaključan pa ako nekome ne predstavlja problem 12/24 mjeseca plačati bar čistu pretplatu-prva liga!
Iako,ne znam, imam tako podvojema mišljenja o toj Nokiji. Malo ih je Za, više Protiv.:mega:
i jos kada nebih bio brendiran(lijepo je sanjati)
Mislim da N80 nebi trebala biti zaključana...
Što se tiče brenda ma mobu, jednostavno odneseš u servis i kažeš da ti to maknu...
Ja na svojoj 6630 imam jedino onaj T-mobile menu (ono sa njihovim sulugama, kada im posaljes poruku pa dobijes odgovor u obliku poruke), i nema niti jednog izbornika za nekim njihovim logom... Jedino što se spaja na njihovu wap stranicu...
i jos kada nebih bio brendiran(lijepo je sanjati)
Pa onima koji su na T-Mobileu je super! U biti, i ja bih morao prijeći na T-Mobile ako bih uzimao n80 u ovoj opciji za 4,5 somova...
Mislim da su cijene na crno dobar indikator stanja. Bila je 600€, sada je 500 do 550€ s tendencijom daljnjeg pada cijene.
jos 2 mjeseca i bice 350 eura
ako je tako lose napravljena i puna bugova,ne vrijedi ni toliko.
Mob je sam po sebi odlično zamišljen, ali konačan proizvod mislim da je podbacio. Imao sam i ja mob u rukama, možda 15 minuta, ali... ne znam, nešto fali.
BTW, gdje si našao za 500 eura? 99% ovih prodavača u Zagrebu prodaju za 4300kn, što je cifra bliža 600 eura.
prijatelj mi moze nabaviti iz srbije za 500eur sa garancijom.odustao sam definitivno.cekam N73 ili K800i.
mislim da se njoka sa ovim mobom bacila unatrag a ne u naprijed
Ne znam kako bih sam sebi objasnio. S jedne strane mi je tajni predmet želja i spiskao bih plaću samo da se domognem ili n80 ili n91...
Ali, s druge strane sam svjestan da u odnosu na moju 6680 ne nudi ništa revolucionarno. Pa niti jedna nema niti autofokus, a hard disk je upitan na n91, čitam da postoje problemi s njime (škripi, podaci "nestaju" pa se opet "javljaju" itd).
uplasio sam se tog kliznog mehanizma i skripanja.jos uvijek imam 3210 i nimalo ne skripi.zar telefon od 6000kn skripi?
::diaboliq::
19-06-2006, 16:11
3210 je i dan danas pojam telefona, i kvalitetom i dizajnom. Po meni jedna od najljepših nokia ikada.. Nove su iz masprodukcije i štancanja, dobiješ puno, platiš puno, ali je kvaliteta izrade upitna ili nikakva. A ja upravo težim kvaliteti izrade kod mobitela..
ali kosta jaaako puno,a tako lose izradjen.to mi nije jasno.
Vjerojatno će službena verzija odgovora iz Nokije, vezano uz kvalitetu izrade biti tipa-željeli smo ponuditi funkcijama bogat smartphone, što N80 u biti i jest.
Evo sam se danas baš iznenadio kako je novinar u Mobyju napravio test N80. Mislio sam da će je skroz popljuvati, u biti i jest 50%.
U drugih 50% predstavio je sve nove funkcije koje mob nudi i, ono najvažnije-njegovu primjenu i funkcionalnost.
Ali, da budem najiskreniji, nije me ni ovaj test uspio nagovoriti da je kupim.
Danas sam prolazio kroz ZGB, bio sam u dosluhu s dva preprodavača N80. Mislio sam najozbiljnije dati 4 soma (naravno ući u minus na banci), ali me neki unutarnji glas odgovorio.
Koliko god N80 bila privlačna, nova, funkcionalna..., mislim da ću, kad mi istekne ugovor sa T-mobom, produžit ugovor i kupiti N70... Po svemu sudeći, čini mi se bolji, jer ima manje problema sa softom i nekako mi se čini "čvršći" i bolje napravljen od N80...
Ipak, N80 malo previše košta...
Jedino neznam kakva će mu cijena biti za godinu i pol... (naravno uz pretplatu)...
Primjetio sam da je autor testa o N80 u Mobyju upotrijebio jednu kritiku koju sam ja ovdje napisao-ono klimanje po širini moba.
Znači, prisutno je kod svih ili gotovo svih N80.
Ićo, mislim da bih se mogao složiti s tobom.
Po nekom mojem sudu, trojac-6630,6680 i N70 su trenutačno najpoželjniji Symbiani. Odnosno-najisplativiji. Najbolji omjer uloženog i dobivenog.
marko6630
19-06-2006, 23:40
Moj savjet bi ti bio uzet E60 (potpuno isti mobitel, al bez kamere), i uštediš 2k kuna, a ako ti baš bude falila kamera (meni, začudo, sa E61 uopće ne fali) uzmeš si za tu razliku u novcima solidan digitalac.
Marko, razmišljam i o tome.
Neki dan sam kao tornado pročešljao dućan, tražio sam sve od n80 i 91 do e60, e61 i one e što se rasklapa tipkovnica kao na 6800.
Trenutno sam u totalnoj zbunjoli.:evil:
O, jadan kad se dvoumiš između takvih mobitela... Mislim da ti nikad ne bih želio biti u koži... ;D
O, jadan kad se dvoumiš između takvih mobitela... Mislim da ti nikad ne bih želio biti u koži... ;D
Friš-ovo je ona Hamletovska zbunjola. Znači-kupiti ili opće ne kupiti (totalno ignorirati) novu N i E seriju? That is the question now.
Iskreno, zapeo mi je najnoviji SE k800 (mislim) za oko i to opasno.
Kad se samo sjetim kako sam se napalio na N80 prije cca pola godine kad su stvari još manje-više bile na papiru i izgledale nenadyebivo... Realnost je nešto sasvim drugo...
Pročitajte ovo vezano uz Nokiju N80 s mobile reviewa.
http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
Pa je li stvarno moguće???
Što točno da li je moguće? Tekst je malo poduži da bih znao na što točno misliš...
Misliš na:
Our constant readers have most likely read our prior review of Nokia N80 long before its release on the market, but updated version of this article has not appeared on our web-site due to prosaic reasons. It became sort of evil tendency for Nokia to sell commercial devices based on S60 that work even worse than prototypes for first couple of months. Nokia N80 became no exception.
Imaš u okvirnom dijelu ono najbitnije.
Ono kad kaže-zašto nije radio novi review N80. Jer se pokazalo da su komercijalni primjerci lošiji od njegovog prototipa kojeg je prvotno testirao.
Ne bi me čudilo da se na kraju N80 počne povlačiti sa tržišta...
vedran/st
22-06-2006, 02:05
Koliko god N80 bila privlačna, nova, funkcionalna..., mislim da ću, kad mi istekne ugovor sa T-mobom, produžit ugovor i kupiti N70... Po svemu sudeći, čini mi se bolji, jer ima manje problema sa softom i nekako mi se čini "čvršći" i bolje napravljen od N80...
Ipak, N80 malo previše košta...
Jedino neznam kakva će mu cijena biti za godinu i pol... (naravno uz pretplatu)...
samo pazi da ti ne upadne ova N70 sa SW V 3.xxxxxxx
najbagovitiji i najsporiji soft.:angry: :creep:
Evo upravo gledam TIM-ovu n80 (http://www.tim.it/consumer/c365/i4128/o3890/prodotto.do)529eura = 3860kn odnosno za 2000 kn jeftinije nego u mobisu.
Čini mi se jako dobra ponuda a za kojih par mjeseci bit će još bolja :thumbup:
andro2001
29-06-2006, 22:37
Da bas sam gledao. Jos kad se odbije porez to ispadne 3000kn pa to i nije nesto strasno. Jos da mobitel vridi bilo bi super, ali kako citam zasad se nije proslavio!
Za te novce isplati ga se uzet, i nadam se da je se mob proslavit kako budu dolazile novije verzije softwera.
vedran/st
30-06-2006, 00:06
Za te novce isplati ga se uzet, i nadam se da je se mob proslavit kako budu dolazile novije verzije softwera.
a sta je sa ovim novum softverom koji je izasa?? ali ni on ne vridi??
Vedrane, katkad su potrebne do tri verzije softvera da bi mobitel "normalno" funkcionirao.
Npr. kad sam bio kupio 6630, tek u trećoj verziji mi je počela prikazivati ikonicu kuverte (za nepročitanu poruku) na traci u stand by-ju. Čovjek na prvu loptu ne bi vjerovao, ali evo živoga svjedoka!
vedran/st
01-07-2006, 10:19
Vedrane, katkad su potrebne do tri verzije softvera da bi mobitel "normalno" funkcionirao.
Npr. kad sam bio kupio 6630, tek u trećoj verziji mi je počela prikazivati ikonicu kuverte (za nepročitanu poruku) na traci u stand by-ju. Čovjek na prvu loptu ne bi vjerovao, ali evo živoga svjedoka!
hehehhe
meni prijatelj ima 6630 sa prvon verzijon softa ali on nema nitijednog problema i ja san mu reka da san na njegovom mistu da nikad nebi stavlja softver!!
evo ja san ga sebi stavio samo iz to razloga jer mi je mob stvarno bija bagovit
e stari, ja iman nokiju n71 i mob je zakon, n80 ima samo malo veću internu memoriju i bolju kameru ( 3,2 mpx), inače su isti. osin šta n71 je preklopni mob, a n80 je klizni...pa odluči....al svakako je dobra odluka za n seriju
e stari, ja iman nokiju n71 i mob je zakon, n80 ima samo malo veću internu memoriju i bolju kameru ( 3,2 mpx), inače su isti. osin šta n71 je preklopni mob, a n80 je klizni...pa odluči....al svakako je dobra odluka za n seriju
pogledaj malo datum, ja mislim da je već odlučeno
pogledaj malo datum, ja mislim da je već odlučeno
ma nisan bia gleda datum...valjda je donešena prava odluka... ::thumbup:
vBulletin v4.0.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.