PDA

Pogledaj cijelu verziju : Zaštitna folija za ekran...

particle
08-12-2005, 14:30
Gdje kupiti zaštinu foliju za ekran kod nas? Nasao sam neke u Ipercopu(KK), ali su bez veze.....

Skyward
08-12-2005, 14:35
Možeš ih kupiti u Crazy-Shop-u (http://www.crazy-shop.com/) pogledaj navodno su jako dobri i ljudi koji ih imaju jako ih hvale:thumbup:

Imaš jednu temu već ovdje pisalo se o sličnoj stvari http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=14147

particle
08-12-2005, 15:10
thx..;D

Na toj temi nisu baš zadovoljni s folijom....mozda ima jos koje mjesto za kupnju...?
:cool:

Skyward
08-12-2005, 16:21
koliko ja znam imaš preko neta naručit ali izvana. Probaj po dućanima sa informatičkom opremom recimo Chipoteka ili tak nekaj

brada
09-12-2005, 06:46
A za sto vam sluzi ta folija, mislim ak padne na pod folija ga nece spasiti neg ovisi kak padne a neznam za sta jos bi moglo....?

particle
09-12-2005, 07:56
A za sto vam sluzi ta folija, mislim ak padne na pod folija ga nece spasiti neg ovisi kak padne a neznam za sta jos bi moglo....?

Nije folija protiv padova, nego protiv grebanja ekrana. Ipak je to "tač skrin"...;D
Osim toga, tu je i stylus....svako pritišće drugačije određenim situacijama (npr. igre)...pa onda bolje da se folija zgrebe nego ekran....

Xzibit
09-12-2005, 17:45
definitivno crazy shop!

brada
09-12-2005, 19:14
Nije folija protiv padova, nego protiv grebanja ekrana. Ipak je to "tač skrin"...;D
Osim toga, tu je i stylus....svako pritišće drugačije određenim situacijama (npr. igre)...pa onda bolje da se folija zgrebe nego ekran....

ma ja samo derem po ekranu...

brada
12-12-2005, 02:41
Nego jel se moze ekran unistiti normalnom upotrebom bez te zastitne folije? mislim da izgubi funkciju touchscreena?

mach1
12-12-2005, 09:58
Nisam čuo da se normalnom uporabom tako nešto dogodilo.

Ono što se može dogoditi je da od udarca LCD u dijelu ili cijelosti izgubi svoju funkcionalnost. Laički rečeno, znači da se izgubi ili izobliči slika u jednom dijelu ili cijelom LCDu.

Na stranim sam forumima pročitao i da su neki korisnici zapazili problem koji se manifestira na način da je za normalno funkcioniranje touchscreena potrebno na različitim dijelovima zaslona drugačije pritiskati - negdje je dovoljan blag, a negdje je potreban dosta jači pritisak. No za taj sam problem čuo samo od nekolicine korisnika, a i oni su ga iskusili odmah nakon što su PPC kupili. Može se reći stoga da je riječ o rijetkoj tvorničkoj greški.

Ono što se najčešće događa na zaslonu je izgreban touch screen kako je i spomenuo Skyward. Toplo ti preporučam uporabu zaštitne folije!

Xzibit
12-12-2005, 10:16
zastitna folija "Brando" je mozda pre tanka. mislim da cu je morat vec zamijenit sa nekom drugom...

pitanje: kako skidam foliju? O_o

mach1
12-12-2005, 12:05
Meni je najlakše u kutu zaslona početi. S plastikom iz paketa (ako si ju dobio), s komadom tanjeg i tvrđeg kartona, ili čak s čačkalicom, jako oprezno (ali jako oprezno! - paziti da ne zagrebeš zaslon) odvojiti foliju u kutu. Dalje ju samo povučeš.

Xzibit
12-12-2005, 12:09
thanks! :thumbup:

mach1
12-12-2005, 12:49
A još jedan trik koji se može napraviti je odrezati vrh folije u kutu da ju se kasnije može lakše "uhvatiti".

Evo kako to izgleda na mom JAMu:

http://img516.imageshack.us/img516/6733/img33918ju.jpg

http://img524.imageshack.us/img524/760/img33896re.jpg

Uf, nisam ni znao da mi je tako dlakava folija :)

Neka vas ne buni razmak folije do ruba zaslona. U stvarnosti je udaljenost maksimalno pola milimetra. Na slici sve izgleda malo veće jer je slikano u Digital Macro Modu s udaljenosti 3 cm, s Canon Ixus 50 digitalkom.

Xzibit
12-12-2005, 12:52
stvarno ej imas dlakavi jam... :D

Xzibit
12-12-2005, 12:52
ja bi se sramio.... lol :D:D:D:D

mach1
12-12-2005, 13:01
A znaš kak se kaže - kakav vlasnik takav JAM :D

Xzibit
12-12-2005, 13:05
imat cu nocne more... :D

dreamer
16-02-2006, 14:51
dali se kod kupovine zaštitne folije mora kupiti folija za određeni pda ili može od nekog drugog koji ima indentičnu dijagonalu screena???

Paske
16-02-2006, 14:54
Crazy Shop

dreamer
16-02-2006, 15:05
šta krejzi šop,kad nemaju za moj pda foliju,zato pitam...

Dac
17-02-2006, 11:50
onda fino na ebay :)

SlaWeX
17-02-2006, 12:54
šta krejzi šop,kad nemaju za moj pda foliju,zato pitam...

Mene takva stvar ne bi spriječila; uzmeš neku foliju koja je malo duža i šira i sa škarama ju središ da bude istih dimenzija kao zaslon tvojeg uređaja. Jest da za ovo treba krajnji oprez, mirna ruka i oko sokolovo, ali može se napraviti! :thumbup:

Dac
17-02-2006, 14:26
vjerujem da masa modela ima iste dimenzije ekrana, samo što to u deklaraciji proizvoda nije precizno navedeno. opet, ebay - nađeš foliju koja odgovara tvojem modelu i sigurno će bit navedeno još bar 2-3 uz tvoj. to će možda olakšati potragu. a uvijek možeš poslušati SlaWeXa :thumbup:

dreamer
20-02-2006, 09:45
ma to sam i mislio,kupiti neku i prilagoditi je svom zaslonu

Problem
04-03-2006, 20:55
Ako nekome treba neka se javi iam viška!!!
Pogledaj strancu:
(http://www.thepocketsolution.com/Merchant2/merchant.mv?Product_Code=PSI-1792&Screen=PROD&Store_Code=&Category_Code=TMobile_MDA_III)

Nena mjehurića, nema blještavila-odsjaja;;; provjereno fantastični su.
Lijepo se obriše screen, onda se lagano postepeno nalijepi uz pomoć plastične kartice, (najbolje kreditne gdje je dosta love) bolje priliježe!!
Ako trebate, javite se!!

ivanz
17-05-2006, 13:53
Ja bih ti platio ako mi daš jednu imam mda vario

newbie
03-07-2007, 11:42
u crazy shop-u nemaju treniuačno za compact II. naručuju tek za mjesec dana. koliko su debele te folije? da li ih je problem izrezati skalpelom? se može privremeno ostaviti folija koja dolazi na ekranu u paketu? ima li još negdje za kupit?

speedcats
03-07-2007, 11:54
Imaš u Mobilcom Centru u Amruševoj kolko znam, folije su dosta debele i moraš ih pažljivo i koncentrirano stavljati na zaslon da ne ostanu mjehurići ali ako to dobro napraviš sve će bit o.k.... Ima raznih folija, govorim o ovoj iz Amruševe. Btw možeš ju rezat i škarama.

newbie
03-07-2007, 12:22
hvala, pogledati ću u Amruševoj. to je od trga prema željezničkom kolodvoru (kraj tranvajske pruge) pa desno? znam da se može škarama, ali skalpelom je lakše ravno izrezati.

speedcats
03-07-2007, 15:28
Da da tamo je. Kad ideš od Trga prema Glavnom skreneš lijevo u onu ulicu gdje je City Express i ideš prema Petrinjskoj.... Mislim da je Amrušava 1 ili 2...

dubrava
04-07-2007, 02:10
ja ne kuzim jednu stvar..kako mozete ogrebat touch screen lcd..oaj compact je dosta izgreben izvana sa strane i to, al ekran je ko nov, i znam kad ostavim doma pa pisem poruke s cackalicom, tapkam po njemu, ekran je nekako plastican i elastican..nije ko na mobovima d mi se ogrebe i kad strogo pazim..bar na mda ne moram pazit od ogrebotina, samo ga obrisem majicom od packi il sta se nakupi i stvarno je ko nov, zaista ne ma nijednu ogrebotinu, dok mi se na mobu kak god ih cuvao uvijek nekako stvore one sitne povrsinske crtice.. ne kuzim kak vi uspijete ogrebat taj lcd, il jos nije nitko al ne zelite riskirat?:)

newbie
04-07-2007, 08:46
ekran je kvalitetniji nego na mobitelu ali mislim da se isplati dati 50-tak kn za foliju. ipak je to najskuplji dio ni cijelom dlanovniku. još mi nije stigao compact, a foliju namjeravam metnuti gore prije nego prvi put tapnem po njemu.

rospaya
04-07-2007, 14:10
Uvijek koristim foliju jer se LCD lako ogrebe ili potrga, cak i sa stylusom. Isplati se dati sitnu lovu za foliju, no onda ste bar sigurni od grebanja i nekih prljavstina.

speedcats
04-07-2007, 19:23
ja ne kuzim jednu stvar..kako mozete ogrebat touch screen lcd..oaj compact je dosta izgreben izvana sa strane i to, al ekran je ko nov, i znam kad ostavim doma pa pisem poruke s cackalicom, tapkam po njemu, ekran je nekako plastican i elastican..nije ko na mobovima d mi se ogrebe i kad strogo pazim..bar na mda ne moram pazit od ogrebotina, samo ga obrisem majicom od packi il sta se nakupi i stvarno je ko nov, zaista ne ma nijednu ogrebotinu, dok mi se na mobu kak god ih cuvao uvijek nekako stvore one sitne povrsinske crtice.. ne kuzim kak vi uspijete ogrebat taj lcd, il jos nije nitko al ne zelite riskirat?:)

E vidiš to se jako lako izgrebe. Jednom sam se opekao na SE P800 i nikada više!