Pogledaj cijelu verziju : Racunalo + TV (filmovi bez titlova?)
Spojio sam kompjuter s TV-om, ali kad stavim neki film na BSplayer-u, na TV-u ne prikazuje titlove.
Da li to mora biti tako ili postoji neko rijesenje?
Sto se tice slike na TV-u, nisam bas zadovoljan.
Da li se slika moze s nekim programom malo popraviti?
Imam graficku ATI RADEON 9250 i postavke za sliku na TV-u sam stavio na najbolje.
:-/
ako oces kako tako dobru sliku, divx moras gledat na kompu i to ne full screen nego u prozoru sto manje to kvalitetnije.
hm zasto ne prikazuje titlove...? bs player je dosta za***n program treba prckati po opcijama titlova
ako je taj divx film u 16:9 formatu, gledaj tako, a titlove prebaci na donju crnu polovicu
//Wild-Boy\\
17-09-2005, 21:45
Spojio sam kompjuter s TV-om, ali kad stavim neki film na BSplayer-u, na TV-u ne prikazuje titlove.
Da li to mora biti tako ili postoji neko rijesenje?
Sto se tice slike na TV-u, nisam bas zadovoljan.
Da li se slika moze s nekim programom malo popraviti?
Imam graficku ATI RADEON 9250 i postavke za sliku na TV-u sam stavio na najbolje.
:-/
...očito titlovi il se nisu sami učitali il je problem u BsPlayeru... a za sliku - po meni je slika puno bolja na TV nego na monitoru, pogotovo ak je malo lošije ripan... jer je na TV-u mutnija slika i slika se bolje stapa...
kod novijih bs player on ti automatski ucita titlove, a kod starijih moras prckat po opcijama.....
ako oces kako tako dobru sliku, divx moras gledat na kompu i to ne full screen nego u prozoru sto manje to kvalitetnije.
hm zasto ne prikazuje titlove...? bs player je dosta za***n program treba prckati po opcijama titlova
ako je taj divx film u 16:9 formatu, gledaj tako, a titlove prebaci na donju crnu polovicu
bsplayer uopće nije kompliciran, mada moram piznati da nisam shvatio kako staviti titlove na crni dio ekrana...
Riješenje problema zbog kojeg je thread i otvoren je slijedeće:
Options -> Preferences -> Subtitle i stavi kvačicu na "Draw subtitles to Overlay surface" pošto ti je vjerojatno namješteno da telka vrti stvari koje se prikazuju u overlayu, što ti npr. omogućava da pustiš film, minimiziraš film i bsplayer, te nastaviš raditi na kompu, a da i dalje vidiš film na telki...
bsplayer uopće nije kompliciran, mada moram piznati da nisam shvatio kako staviti titlove na crni dio ekrana...
pod subtitles u opcijama postoji opcija za odabir pozicije titlova
Da, ali ga nemrem odvući na crno... Mislim da sam našao, podešena mi je margina od 10% s donje strane...
vidis da ima ;) ja vec dugo nisam koristio bs player pa se ne sjecam vise a sad su ionako nove verzije izasle valjda naprednije pa vise nije tako kompliciran
Hvala gog!Uspio sam.
Ali ne mogu staviti titlove dole na crno.Mogu ih samo pomjeriti unutar slike.
:/
Da to i mene muči, nisam još stigao isprobati jer mi tv trenutno rasteže sliku na 4:3, probaj smanjiti marginu, na isto stranici imaš "Subtitle margin bottom", probaj staviti na 0 pa javi jel radi..
Nema sanse!Ne ide!
Znam da sam to prije uspjevao napraviti, al' tada sam imao drugu maticnu i graficku.
:/
Mislim da možeš ako ne vrtiš film u overlay-u, onda ti je sve isto kao i na kompu, samo ćeš vjerojatno morati smanjivati rezu da ti stane slika na tv...
Ne znam, probat' cu pa ti javim.
Ovako ...
Iskljucim opciju "Draw subtitles to Overlay surface" i postavim titlove dole, na crno.
Zatim ponovno ukljucim, tu istu opciju( da bih imao titlove na TV-u), i titlovi se automatski prebace na sliku!
Crni rubovi nisu overlay i komp ih ne tretira kao sliku. Tako da na ovaj način ne možete dobit slova na crnom...
Mislim da mi je frend imao taj problem i rješio ga, budem se raspitao pa javim..
Mislim da je gog opet imao pravo! :)
"Mislim da možeš ako ne vrtiš film u overlay-u,..."
U tome i je kvaka!
Imam rjesenje!
Ovo ovdije nema smisla ...
"Options -> Preferences -> Subtitle i stavi kvačicu na "Draw subtitles to Overlay surface"
RJESENJE JE OVO:
OPCIJE -> POSTAVKE -> VIDEO -> VIDEO RENDERING
i iskljucite opciju USE OVERLAY MODE 1 !!!
Tada pokrenete ponovno film i na onom prozoru, na kojem se vrti film, kliknete 2 puta da povecate sliku.
Dalje podesavate po ukusu!
Uzivajte! ;)
Ajde vjerovat ćemo ti :D
Ovo trebam zapisati negdje za ubuduće...
evo ja krenuo pogledat jedan divx film pa upalio bs player nakon masu vremena, ucitao film, ucitao titlove, medjutim titlovi su bili na mjestu gdje se i film prikazuje bolje da cu na dnu gdje nema nista na crnoj podlozi (sto je moguce jer je film 16:9)
desni klik-subtitles-subtitles properties-custom position i onda ih misem vucemo gdje nam pase
Da, ali nije isto kada gledaš na telki u overlayu...
Mene muči što mi je velika reza na monitoru (1280x960) pa se to rasteže po telki...
Koju graficku imas?
Meni je podeseno na 1024 x 768 ...
sapphire ati radeon 9600xt 128mb, ali monitor mi je 19"...
A da probas skinuti nove drajvere za svoju graficku.
Ja sam, prije nego sam skinuo nove drajvere za svoju graficku, imao jos jedan broj ispod ovog spomenutog, mislim da je to ta rezolucija koju ti sad imas 1280x960.
Ne znam, probaj!
Ja želim tu rezoluciju...
//Wild-Boy\\
20-09-2005, 21:27
Ja želim tu rezoluciju...
...pa postavi da ti TV bude drugi monitor, stavi mu rezu na 1024*768, i zatim samo prevuci BsPlayerov prozor prevuci na TV - ak kužiš o čemu govorim...
Jel' se moze nekako slika na TV-u popravit.
Naime, imam onako neke tockice po ekranu, al kad stavim da mi bude crno-bijelo onda mi je slika cista ko' suza!
Ne kuzim zasto.
Mozda mi je graficka preslaba ili TV ne valja. :/
vBulletin v4.0.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.